Στον μαγικό κόσμο του "Άρχοντα των δαχτυλιδιών", Μέρος 6ο: Οι ερμηνείες

 Αγαπημένες φίλες και φίλοι του Cinefil

επιστρέφουμε σε ένα μεγάλο κινηματογραφικό έπος που άφησε τη δική του μεγάλη σφραγίδα στο σινεμά των καιρών μας αλλά όχι μόνο. Μιλάμε για τη μεγάλη τριλογία του:

"Άρχοντα των δαχτυλιδιών"



Την επική μεταφορά στον κόσμο της έβδομης τέχνης του μεγάλου λογοτεχνικού έργου του J.R.R.Tolkin

Μένει ακόμα ένα θέμα να παρουσιάσω για να κλείσει αυτό το μεγάλο αφιέρωμα.

Θυμίζω τι έχουμε δει μέχρι τώρα και που μπορείτε να τα βρείτε:

Μέρος 1ο: Ο Τζον Ρ.Ρ.Τόλκιν

Μέρος 2ο: Η κινηματογραφιή τριλογία

Μέρος 3ο: Η συντροφιά του δαχτυλιδιού

Μέρος 4ο: Οι δύο πύργοι

Μέρος 5ο: Η επιστροφή του βασιλιά



"One Ring to rule them all, One Ring to find them,

One Ring to bring them all, and in the darkness bind them…

In the Land of Mordor where the Shadows lie…"


"Ένα δαχτυλίδι να τους ελέγχει όλους. Ένα δαχτυλίδι να τους βρίσκει.

Ένα δαχτυλίδι να τους κουβαλήσει όλους και στο σκοτάδι να τους δέσει...

στη Γη της Μόρντορ όπου ζουν οι σκιές..."


Μέρος 6ο:  Οι ερμηνείες στην κινηματογραφική τριλογία

Για να κλείσει το μεγάλο αυτό αφιέρωμα, νομίζω πρέπει να "δώσουμε το λόγο" στους ηθοποιούς που ενσάρκωσαν τους βασικούς ρόλους της μεγάλης θρυλικής αυτής τριλογίας.

Είναι νομίζω πολύ σημαντικό να κάνουμε μια αναφορά στην υποκριτική τους εμφάνιση, στους χαρακτήρες που έδωσα, στις ερμηνευτικές και στυλιστικές τους ερμηνείες. Όχι για να κάνουμε ενδελεχή και αυστηρή κριτική αλλά για να κρατήσουμε μέσα μας αυτούς τους ηθοποιούς και να δούμε γιατί, τόσα χρόνια μετά, διατηρούν την ίδια άσβηστη φλόγα στην καρδιά μας.

Χωρίζω το σύνολο των ηθοποιών που πρωταγωνίστησαν στον "Άρχοντα" σε τέσσερις μεγάλες κατηγορίες για να τους προσεγγίσουμε ξεχωριστά.


Τα "Βαριά χαρτιά"

Θα ξεκινήσω την παρουσίαση από τους τρείς μεγάλους κλασικούς ηθοποιούς που σφράγισαν με το πέρασμά τους την κινηματογραφική τριλογία του "Άρχοντα". Μιλώ για τρία ονόματα Σαιξπηρικών ηθοποιών, δύο εκ των οποίων, δυστυχώς δεν βρίσκονται πια στη ζωή.

Christopher Lee


Ο θρυλικός Βρεττανός ηθοποιός, γεννημένος το 1922, στην εποχή της προβολής της σειράς των έργων ήταν 79 ετών ήδη κουβαλώντας στην πλάτη του μια τεράστια κινηματογραφική πορεία και παιδεία.
Στο έργο ερμήνευσε τον "Σάρμουμαν", έναν από τους πέντε μάγους  Ιστάρι που εστάλησαν στη Μέση Γη για να καταπολεμήσουν τον Σάουρον. 

Ένας ρόλος δύο πλευρών για τον μεγάλο ηθοποιό. Αρχικά για τον σύμμαχο εκείνο που θα στήριζε τον αγώνα της συντροφιάς με το δαχτυλίδι αλλά στη συνέχεια θα περάσει με τη δύναμη του Σάουρον. 
Ερμηνεία γάντι ο κόντρα ρόλος στον μεγάλο ηθοποιό. Συγκλονιστικό και αλησμόνητο το πέρασμά του από το μεγάλο έργο.

Ήταν ο μοναδικός από όλους στην ομάδα των συντελεστών της τριλογίας που είχε την τύχη να γνωρίζει προσωπικά τον Τόλκιν.

Έφυγε από τη ζωή το 2015, πλήρης ημερών, στα 93 του χρόνια.


Ian Holm


O δεύτερος από τους μεγάλους ηθοποιούς της τριλογίας. Ο μεγάλος κλασικός επίσης Βρεττανός ηθοποιός, γεννημένος το 1931, έδωσε το παρόν στην τριλογία σε ηλικία 70 ετών έχοντας πείσω του μια τεράστια υποκριτική εμπειρία και παρουσία. 

Ερμήνευσε τον θρυλικό Bilbo Bagins. To Χόμπιτ εκείνο από τα χέρια του οποίου ξεκίνησε η ιστορία του δαχτυλιδιού. Ερμηνεία ανάλογη της ποιότητας και της προσωπικότητάς του, αγαπητός και γλυκός, έφυγε από τη ζωή το 2020 σε ηλικία 88 ετών αφήνοντας στον κόσμο του "Άρχοντα" το γλυκό του χαμόγελο ως ο θρυλικός Μπίλμπο.


Ian McKellen


Ίσως η πιο αναγνωρίσιμη μορφή χαρακτήρων στην μεγάλη τριλογία. Ο διεθνώς αναγνωρισμένος και θεατρικός Βρεττανός επίσης ηθοποιός, γεννημένος το 1939, ερμήνευσε τον θρυλικό Μάγο Γκάνταλφ, όντας 62 ετών στην εποχή των γυρισμάτων.

Ένας από τους πέντε μεγάλους μάγους Ιστάρι που ήρθαν να δώσουν τη μάχη της σωτηρίας της Μέσης Γης, ο Γκάνταλφ, ήταν βασική μορφή και χαρακτήρας σε ολάκερη την τριλογία. Ο McKellen έγραψε στην κυριολεξία τη δική του ιστορία στο ρόλο ταυτιζόμενος απόλυτα με αυτόν ως φιγούρα και μορφή. Μια μορφή γεμάτη καλοσύνη, γλυκύτητα αλλά και επιβολή, δύναμη και μαχητικότητα.

Για την ερμηνεία του στην πρώτη ταινία, υπήρξε υποψήφιος για Όσκαρ υποστηρικτικού ρόλου.


Οι Γυναικείες παρουσίες στον "Άρχοντα των δαχτυλιδιών"




Τέσσερις είναι οι γυναικείοι χαρακτήρες που περνούν στην κινηματογραφική τριλογία. Οι τρεις από αυτούς έχουν κρίσιμη και σημαντική παρουσία στη δράση και στην πλοκή του έργου.

Εκείνη που έχει μικρό μερίδιο δράσης είναι η Ρόζυ Κόττον, η γλυκιά αυτή παρουσία στους Χόμπιτ, την οποία θα την δούμε και στην αρχή αλλά και στο τέλος της τριλογίας. Την υποδύεται η 30χρονη τότε γλυκύτατη Sarah McLeod από την Νέα Ζηλανδία.


Όμως οι γυναικείες παρουσίες που σημαδεύουν το μεγάλο αυτό έπος είναι πρόσωπα-μορφές που παίζουν καθοριστικό ρόλο. Ας τις θυμηθούμε μαζί με τις ερμηνείες.

Kate Blanchett




Η μεγάλη Αυστραλέζα ηθοποιός, γεννημένη το 1969, ξεκινά την παρουσία της στις ταινίες στην ηλικία των 32 ετών. Μεστή, ώριμη, απαστράπτουσα, εκφραστική.
Θα μείνει για πάντα στην ιστορία ερμηνεύοντας την Γκαλάντριελ. 
Το πιο διάσημο και πιο δυνατό Ξωτικό της Τρίτης εποχής. Ξεχώριζε για την ομορφιά, τη γνώση και τη δύναμή της. Κάτοχος ενός από τα δαχτυλίδια των Ξωτικών, του Nenya.

Η ερμηνεία της είναι στην κυριολεξία εκπληκτική καθώς η καταξιωμένη ηθοποιός κατορθώνει να δώσει την εικόνα ενός "μη ανθρώπινου όντος", ενός Ξωτικού δηλαδή. Με την κίνησή, την ομιλία, το λόγο, ακόμα και το βλέμμα της που άφησε εποχή.

Liv Tyler

Ο δεύτερος σημαντικός γυναικείος χαρακτήρας στο μεγάλο έργο είναι αυτός της Άργουεν.


Στην τριλογία, ο ρόλος αυτός αποδόθηκε από την νεαρή Αμερικανίδα ηθοποιό Liv Tyler. Γεννημένη το 1977, σε ηλικία 24 ετών, ενσάρκωσε την Άργουεν με έναν τρόπο που προκαλεί απίστευτη γοητεία και συγκίνηση με τη λεπτότητα, την ομορφιά και την εκφραστικότητά της.

Η Άργουεν ήταν Ξωτικό του Ρίβεντελ, κόρη του Έλροντ και της Σελεμπριαν, κόρης της Γκαλάντριελ.
Η επιλογή της, συνειδητά, να απαρνηθεί την αθανασία για την αγάπη της με τον Άραγκορν, δίνεται με μια ερμηνεία που μας έχει μείνει πάντα να μας συγκινεί και να μας κάνει να δακρύζουμε όσες φορές και αν την δούμε.


Miranda Otto



Η τρίτη μεγάλη παρουσία που κλείνει τον κύκλο των γυναικείων παρουσιών στον "Άρχοντα" τον έχει η υπέροχη Αυστραλιανή ηθοποιός. Γεννημένη το 1967, ανεβαίνει στην σκηνή να γυρίζει ένα επικό γυναικείο ρόλο στα 35 της χρόνια.
Θα ερμηνεύσει μια γυναίκα αγωνίστρια, μια γυναίκα με προσωπικότητα γεμάτη γοητεία, πάθος αλλά και μαχητικότητα. Η Eowyn είναι η ανιψιά του βασιλιά Θέοντεν, αρχόντισσα στο βασίλειο του Ρόχαν. 
Την αποκαλούν και "Λευκή κυρά του Ρόχαν"
Θα την δούμε στην 2η και 3η ταινία της μεγάλης σειράς, στην πρώτη γραμμή, μέχρι το κορυφαίο τέλος της ύστατης μάχης.

Για την ερμηνεία της αυτή, τιμήθηκε με σειρά διεθνών βραβείων σε διάφορες χώρες και φεστιβάλ.


Οι ρόλοι της "Συντροφιάς"

Σειρά έχει να σταθώ στις ερμηνείες των χαρακτήρων που στελέχωσαν την "Συντροφιά του δαχτυλιδιού". Γνωρίζουμε ότι την αποτελούσαν 9 άτομα. Κυρίαρχο ρόλο ανάμεσά τους ο Γκάνταλφ, την ερμηνεία του ρόλου του οποίου ήδη έχουμε αναφέρει με τον Ian McKellen.
Συνεχίζω την προσέγγιση των άλλων μελών και φυσικά πρωταγωνιστών στην τριλογία.

ELIJA WOOD


O Αμερικάνος νεαρός ηθοποιός, γεννημένος το 1981, εμφανίστηκε στην πρώτη ταινία, σε ηλικία μόλις 20 ετών, για να ερμηνεύσει τον βασικό πρωταγωνιστικό ρόλο του FRODO ή αλλιώς του "δαχτυλιδοκουβαλητή".
Από τους βασικούς χαρακτήρες, ο χόμπιτ εκείνο μέλος τη συντροφιάς που ανέλαβε τον μεγάλο και μαρτυρικό ρόλο να κουβαλά το δαχτυλίδι μέχρι το σημείο της καταστροφής του.
Γλυκύτατη φυσιογνωμία, αυτό που ονομάζουμε παιδική. Φορτωμένος με αγνότητα που πολλές φορές δοκιμάστηκε σκληρά από τη δύναμη του δαχτυλιδιού. "Κλαψιάρης" όσο έπρεπε, "παιδί" όσο έπρεπε και "μεγάλος" στις κρίσιμες ώρες.
Για την ερμηνεία του στην τρίτη ταινία, βραβεύτηκε το 2004, από την Αμερικάνικη ακαδημία ταινιών επιστημονικής φαντασίας, φαντασίας και τρόμου.

SEAN ASTIN


Στο ρόλου του επίσης Χόμπιτ Samwise Gamgee, ή αλλιώς Σαμ, ο γεννημένος το 1971 Αμερικάνος ηθοποιός, σε ηλικία 30 ετών όταν μπήκε στο μεγάλο κύκλο της τριλογίας.
Κατά την προσωπική μου άποψη, από τις πιο μεγάλες και εκπληκτικές ερμηνείες σε όλη την τριλογία.
Θα ερμηνεύσει τον στενό και αχώριστο φίλο του Φρόντο. Θα μείνει μαζί του, αχώριστος, άδολος, μέχρι το ύψιστο τέλος, παραδίνοντας μαθήματα αληθινής φιλίας, ανθρωπισμού, αλτρουισμού και αλληλεγγύης. Δικαιωματικά κλείνει, με την εμφάνισή του, το μεγάλο αυτό έργο.


Η συγκεκριμένη του σκηνή θεωρείται μία από τις πιο συγκινητικές και κορυφαίες όλης της τριλογίας.
Τιμήθηκε με βραβείο υποστηρικτικού ρόλου από την Αμερικάνικη ακαδημία επιστημονικής φαντασίας, φαντασίας και τρόμου για την ερμηνεία του στην "Επιστροφή του βασιλιά". Επίσης ήταν υποψήφιος Όσκαρ για το ίδιο βραβείο.


BILLY BOYD


Γεννημένος το 1968, ο 33χρονος τότε Σκωτσέζος ηθοποιός, ερμήνευσε τον Peregrin Took ή αλλιώς τον Πίπιν. Ένα από τα Χόμπιτ του Σάιρ που ήταν στην στενή παρέα του Φρόντο και φυσικά μέλος της συντροφιάς μέχρι τέλους. Πιστός και θαραλλέος με το ρόλο του να αποδίδεται εξαιρετικά.

DAVID MONAGHAN



Γεννημένος το 1976 στο Βερολίνο, ετών 25, αλλά από Άγγλους γονείς, θα ερμηνεύσει στην τριλογία το ρόλο του Meriadoc Brandybuck ή αλλιώς Μέρρυ. Ονομαζόταν και "μεγαλοπρεπής", ήταν ξάδελφος του Φρόντο και αποτελούσε και αυτός μέλος της στενής παρέας των Χόμπιτ που συγκρότησε τη συντροφιά.

Πολύ γλυκιά και γεμάτη ερμηνεία από τον Άγγλο ηθοποιό, απέδωσε και αυτός εξαιρετικά το ρόλο του. 


VIGGO MORTENSEN


Ένας από τους πιο κεντρικούς και εμβληματικούς χαρακτήρες του "Άρχοντα", ο ρόλος του Άραγκορν, αρχηγού των Ντουνεντάιν, κληρονόμος του Ισίλντουρ, διάδοχος του θρόνου της Γκόντορ. Αρχηγός της συντροφιάς μετά τον χωρισμό του Γκάνταλφ του γκρίζου.

Ο ρόλος αποδόθηκε από τον Αμερικάνο ηθοποιό, γεννημένο το 1958, ετών 43 στην έναρξη της τριλογίας. Η ερμηνεία του ήταν υπέροχη. Πρόσωπο καθαρό, εμφάνιση δωρική, ερμηνεία μετρημένη, εξαιρετικά χαμηλών τόνων, χωρίς έπαρση και αλαζονεία. Από τις ερμηνείες που ξεχώρισαν σε όλες τις εκφράσεις. Ήρεμος, ερωτευμένος, μαχητής, πολεμιστής. Η ερμηνεία του Mortensen δίνει κάτι διαφορετικό απο αυτό που συναντάμε στις επικές ταινίες. Δεν είναι ο ήρωας που θα συνεπάρει με την έπαρση, τη δύναμη, την υπεροχή και την πρόκληση. Είναι απλός, καθημερινός, διπλανός αλλά συνάμα αγωνιστής, δίκαιος και μαχητικός. Και αυτό το πρότυπο το έδωσε άριστα.


ORLANDO BLOOM


O Εξαίρετος και γνωστός Άγγλος ηθοποιός, γεννημένος το 1977, μπαίνει στην τριλογία σε ηλικά 24 ετών. Θα μας δώσει την ερμηνεία του Legolas, Ξωτικό, γιο του βασιλιά των Ξωτικών Θραντούιλ, ο οποίος έρχεται να αναζητήσει τον Άραγκορν για να ενωθεί και αυτός με τη σειρά του στην συντροφιά του δαχτυλιδιού.
Αισθητικά η εμφάνιση του Bloom είναι εκπληκτική. Στην κυριολεξία έχει αλλάξει ριζικά και δίνει ακριβώς τη μορφή που πρέπει για ένα Ξωτικό. Αέρινος, διαφορετικός, έξω από τα ανθρώπινα μέτρα. Το βλέμμα του, η αισθητική του προσέγγιση είναι εντελώς διακριτά μέσα από την ερμηνεία του. 
Τιμήθηκε με αρκετά βραβεία για την ερμηνεία του αυτή, που τον έκανε να ξεχωρίζει και να λάμπει στο πέρασμα του χρόνου.


JOHN RHYS-DAVIES



Γεννημένος το 1944 στην Ουαλία ο εξαίρετος αλλά και πολύ ιδιαίτερος εμφανισιακά ηθοποιός θα έρθει στην τριλογία να μας δώσει έναν επίσης πολύ ιδιαίτερο χαρακτήρα. Θα τον ζήσουμε ως Gimli. Νάνος, από τα Γαλάζια βουνά, απόγονος του βασιλιά Ντούριν. Και εδώ η αισθητική παρέμβαση της ομάδας στην τριλογία μας έδωσε έναν χαρακτήρα που δεν ξεχνιέται εύκολα. Πολύ καλή η ερμηνεία του, με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά αλλά και με πολλά στοιχεία από το χιούμορ και τις ιδιοτροπίες που κυριαρχούσαν στους Νάνους του Τόλκιν.

Φυσικά και δεν έμειναν αδιάφορα τα παγκόσμια φεστιβάλ από αυτήν του την ερμηνεία που του έδωσε πολλά βραβεία άξια του περάσματός του.


SEAN BEAN


Τον κύκλο των ηθοποιών της συντροφιάς κλείνει ο εξαίρετος Άγγλος ηθοποιός που θα μπει στην τριλογία στα 42 του χρόνια, γεννημένος το 1959.
Η σωματική του διάπλαση του δίνει έναν αέρα επιβλητικό που είναι αναγκαίος στις επικές μορφές. Θα μας δώσει τον Μπόρομιρ, το γιο του επίτροπου Ντένεθορ, στρατηγός της Γκόντορ και διάδοχος.
Η ερμηνεία του είναι υπέροχη. Μια διακριτική μελαγχολία και μια υφέρπουσα θλίψη που τον συνοδεύει προσθέτει μια άριστη ατμόσφαιρα στο ηρωικό του πέρασμα.

Και ο Sean Bean τιμήθηκε επίσης με αρκετά βραβεία για την ερμηνεία του στην τριλογία.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΟΙ ΡΟΛΟΙ

Στη συνέχεια θα σταθώ σε κάποιες πολύ χαρακτηριστικές αλλά και βασικές μορφές που έπαιξαν μεγάλο ρόλο στην πλοκή της μεγάλης τριλογίας. Για να δούμε τους ηθοποιούς εκείνους που τις ερμήνευσαν καθώς και το δικό τους στίγμα ήταν και θεμελιακό αλλά και εντυπωσιακό.


ANDI SERKIS



Ο Andi γεννήθηκε στην Αγγλία το 1964 και στην τριλογία ήταν 37 ετών. Το να ερμηνεύσεις μια ψηφιακή μορφή σε μια ταινία είναι, αν μη τι άλλο, μια εντελώς διαφορετική και ξεχωριστή εμπειρία. Ένα βίωμα ειδικής τέχνης θα έλεγα προσωπικά. Είσαι αναγκασμένος τόσο κινησιακά, όσο και εκφραστικά να είσαι τόσο διαφορετικός που αναγκάζεσαι να ξεπεράσεις τα συνήθη μέτρα της υποκριτικής.
Ο Άγγλος ηθοποιός θα μας δώσει μια ερμηνεία που μένει αξέχαστη! Θα μου πείτε, σίγουρα αβαντάρεται από την ψηφιακή απεικόνιση του Γκόλλουμ, του καταραμένου εκείνου ανθρώπου που έκλεψε το δαχτυλίδι της δύναμης και αιωνίως προσπαθεί να το αναζητά. Ναι, σίγουρα. Όμως χωρίς την προσωπική του σφραγίδα στην ερμηνεία του αυτό το πέρασμα θα ήταν ανύπαρκτο.

HUGO WEAVING


Γεννημένος το 1960 στην Νιγηρία από Άγγλους γονείς, στα 40 του στην τριλογία, ο πολυβραβευμένος ηθοποιός θα μας ερμηνεύσει τον Elrond, ένα από τα δυνατότερα Ξωτικά που έζησε στη Μέση Γη και έπαιξε καθοριστικό και κρίσιμο ρόλο σε όλες εκείνες τις μεγάλες στιγμές των εποχών της.
Επιβλητικός εμφανισιακά, αρχοντικός με ερμηνεία "βαριά", εκφραστική, στυλίστικη, όπως ακριβώς αρμόζει σε έναν άρχοντα των Ξωτικών και ηγεμονεύουσα δύναμη στις γενιές του.


BERNARD HILL


Ο θρυλικός "καπετάνιος" του "Τιτανικού" έρχεται να φωνάξει ένα μεγάλο πρωταγωνιστικό παρών στις δύο από τις τρεις ταινίες του "Άρχοντα". Στα 57 του χρόνια, γεννημένος το 1944, ο μεγάλος Άγγλος ηθοποιός θα έρθει να ερμηνεύσει τον βασιλιά Theoden στο Ρόχαν. Ερμηνεία άκρως επιβλητική αλλά συνάμα φορτωμένη και συναίσθημα από τον μεγάλο ηθοποιό θα μας δώσει επική εμφάνιση στο πέρασμά του από την τριλογία.


DAVID WENHAM


Ένας ακόμα Αυστραλός ηθοποιός στην ομάδα της τριλογίας. Γεννημένος το 1965, στα 37 του χρόνια θα ερμηνεύσει το δευτερότοκο γιο του επίτροπου Ντένεθορ στο βασίλειο της Γκόντορ. Αδελφός του Μπόρομιρ. Μια προσωπικότητα διαφορετική από τον αδελφό του. Πιο γλυκός, πιο σεμνός, λιγότερο επιβλητικός αλλά πάντα μαχητικός και άνθρωπος. Ζει στη σκιά των νοσηρών εμμονών του πατέρα του,  στο βάρος της απόρριψης και της προσβολής. Είναι πραγματικά συγκινητική η ερμηνεία του.

JOHN NOBLE


Γεννημένος το 1948, σε ηλικία 53 ετών, ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του Αυστραλιανού κινηματογράφου, θα ερμηνεύσει τον Denethor, τον επίτροπο θρόνου της Γκόντορ. 
Ο Χαρακτήρας που ερμηνεύει είναι πολύ δύσκολος καθώς η νοσηρή κατάσταση του επιτρόπου, στα όρια της παράνοιας και των εμμονών του καθιστά το ρόλο δύσκολο. Η ερμηνεία του σε σχέση με τα δύο του παιδιά, αγγίζει τα όρια πολύ υψηλών απαιτήσεων καθώς στην κορύφωσή του είναι συγκλονιστικός.

Δευτερεύοντες ρόλοι

Σε μια τεράστια "Φαραωνική" κινηματογραφική παραγωγή, δεν μπορείς να αγνοήσεις και την παρουσία των χαρακτήρων-ρόλων που κρίνονται ως δευτερεύοντες αλλά έχουν και αυτοί την ουσιαστική τους συμμετοχή. Πάμε να δούμε τους πιο σημαντικούς

MARTON CSOKAS


35χρονος ηθοποιός, γεννημένος στην Νέα Ζηλανδία. Θα ερμηνεύσει με επιτυχία και το ανάλογο στυλ τον Celeborn, Ξωτικό του Lothlorien από τα σοφότερα Ξωτικά στη Μέση Γη.

BRAD DOURIF


52χρονος Αμερικάνος ηθοποιός, έχει υπάρξει και υποψήφιος για Όσκαρ στο παρελθόν το 1976 για υποστηρικτικό ρόλο και έχει τιμηθεί και με Χρυσή σφαίρα για την ίδια κατηγορία και χρονιά. Στον "Άρχοντα" θα ερμηνεύσει στην δεύτερη ταινία τον Γκρίμα. Τη σκοτεινή εκείνη μορφή και όργανο του Σάουρον, που κρατά υπό την επίβλεψή του τον χειραγωγημένο πνευματικά και σωματικά βασιλιά Θέοντεν. Εξαιρετικός και πειστικός στην ερμηνεία του.

BRUCE HOPKINS



Επίσης Νεοζηλανδός ηθοποιός, στα 47 του χρόνια, θα ερμηνεύσει με επιβλητικό τρόπο τον Γκάμλινγκ, από τις βασικές στρατιωτικές μορφές της Γκόντορ. Στο πλευρό του βασιλιά Θεόντεν θα δώσει μαζί του όλες εκείνες τις κρίσιμες μάχες μέχρι το τέλος.


CRAIG PARKER


Ένας ακόμα Νεοζηλανδός ηθοποιός με εξωτική καταγωγή από τα νησιά Φίτζι. Στα 32 του χρόνια θα ερμηνεύσει τον Χαλντίρ. Επιφανές Ξωτικό με καταγωγή από τους Γκαλάντριμ, θα συντρέξει τον βασιλιά Θέοντεν στην υπεράσπιση του μεγάλου οχυρού Χέλμς Ντιπ και θα σκοτωθεί στη μεγάλη ιστορική αυτή μάχη. Εξαίρετη παρουσία, απαστράπτουσα εμφάνιση.


KARL URBAN


Επίσης Νεοζηλανδός ηθοποιός, 30 ετών. Θα ερμηνεύσει τον Έομερ, τον ανιψιό του βασιλιά Θέοντεν, αδελφό της Έογουιν. Υπέροχη η ερμηνεία του με σοβαρή συμμετοχή και παρουσία και στις δύο ταινίες. Μετά το θάνατο του πατέρα του θα υιοθετηθεί από τον βασιλιά Θέοντεν, τον οποίο και θα υπηρετήσει ως το τέλος. Εκληκτική η ερμηνεία του στη σκηνή που βρίσκει την αδελφή του Έογουιν, βαριά τραυματισμένη στο πεδίο της μάχης της Μίνας Τίριθ μετά την μονομαχία της με τον μάγο βασιλιά της Άνγκμαρ.

Έδωσα, φίλες και φίλοι, στην ανάρτηση αυτή, μια πλήρη παρουσίαση όλων των ερμηνευτών της μεγάλης αυτής επικής κινηματογραφικής τριλογίας που μένει αθάνατη στο πέρασμα των χρόνων.
Εδώ θα κλείσει και το μεγάλο μου αφιέρωμα στον κινηματογραφικό "Άρχοντα των δαχτυλιδιών"

Η μουσική του Howard Shore στον "Άρχοντα"




Πριν κλείσω θα ήθελα να πω λίγα ακόμα πράγματα για τη ΜΟΥΣΙΚΗ που έγραψε ο HOWARD SHORE στην τριλογία. Μια μουσική που ενοποιημένα δημιουργεί το δικό της μουσικό έπος και συντροφεύει αρμονικά την παραγωγή.


Ο συνθέτης έχει γεννηθεί στο Τορόντο του Κναδά, το 1946, και στην δημιουργία των ταινιών είναι στα 55 του χρόνια.
Είναι ο ίδιος που έγραψε και τη μουσική για την άλλη επόμενη μεγάλη τριλογία του Jackson, τα "Χόμπιτ" (Θα μιλήσουμε για αυτά σε επόμενα αφιερώματα)

Ο μεγάλος και πολυβραβευμένος συνθέτης, εκείνο που θα ξεκινήσει να κάνει, είναι να διαβάσει καλά τα βιβλία του Τόλκιν. Τα ζει, τα λατρεύει, τα βιώνει. Έτσι μπορεί να αφήσει το τεράστιο μουσικό δημιουργικό του βάθος να μας δώσει το soundtrack των τριών ταινιών.

Η Φιλαρμονική ορχήστρα του Λονδίνου και η χορωδία London Voices θα είναι εκείνα που θα ζωντανέψουν τη μουσική του δημιουργία. Θα χρησιμοποιήσει κάθε λογής μουσικά όργανα, από κάθε γωνιά της γης και θα ερμηνεύσει και τραγούδια και στην γλώσσα των Ξωτικών. Έτσι θα μας δώσει το δικό του αριστούργημα που θα είναι προσαρμοσμένο θεματικά σε κάθε καρέ των ταινιών.

Λυρισμός, φολκλόρ, γαλήνια μοτίβα, επιβλητικά επικά μοτίβα, εξεγερτικά θέματα μάχης και επέλασης, μουσική αγωνίας, τρόμου και φόβου. Θέματα που αγκαλιάζουν απλές ανθρώπινες στιγμές, αναμνήσεις, έρωτες, μνήμες, πόθους και αναζητήσεις. Τα πάντα!

Η μουσική για τις ταινίες ξεκίνησε να γράφετε ένα χρόνο πριν την πρώτη ταινία, δηλαδή το 2000.
Θα πρέπει να αναφέρουμε οπωσδήποτε ότι μεγάλη συμβολή στην επιτυχία της μουσικής έρχεται να δώσει η Ιρλανδικής καταγωγής τραγουδίστρια ENYA, η οποία θα τραγουδήσει στην τριλογία και το τραγούδι "May it be"


Τόσο το τραγούδι όσο και τα soundtrack χάρισαν στους δημιουργούς τους άπειρα διεθνή βραβεία καθώς επίσης και 3 Όσκαρ.

Αγαπημένοι μου φίλοι και φίλες,
ελπίζω να απολαύσατε όλα αυτά μου τα αφιερώματα στο μεγάλο αυτό έπος μέσα από το CINEFIL.
Θα είμαστε πάλι κοντά και για τα "Χόμπιτ" να είστε σίγουροι.


"Όποιο και να ‘ναι το τέλος…
Που είναι το άλογο και ο καβαλάρης;
Που είναι η σάλπιγγα που ηχούσε; 
Πέρασαν σαν τη βροχή στα βουνά.
Σαν τον άνεμο στο λιβάδι.
Οι μέρες κατέβηκαν στη Δύση,
πίσω απ τους λόφους, στη σκιά.
Πως καταλήξαμε σε αυτό;"

(Βασιλιάς Θέοντεν)

.



















Σχόλια

  1. Γεια σου Γιάννη φίλε μου. Ένα εκπληκτικό αφιέρωμα κλείνει όπως του αρμόζει. Ένα έργο θησαυρός (τόσο λογοτεχνικός όσο και κινηματογραφικός), όσα πράγματα και να γραφτούν θα είναι λίγα πιστεύω.
    Μια άρτια παραγωγή που δεν τσιγκουνεύτηκε τα χρήματα, αν και από την ανακοίνωση της τριλογίας υπήρχαν αρνητικές θέσεις από τους οπαδούς του Τόλκιν. Σκηνοθεσία άψογη και ερμηνείες τρομερές, αγκάλιασαν το λογοτέχνικό έργο και έδωσαν εικόνα και πνοή στους χάρτινους κόσμους και ήρωες.
    Μπράβο Γιάννη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ουυπς τι έγινε εδώ; Γιώργο, φίλε μου, εδώ χάθηκε το χθεσινό μου σχόλιο! Μπουγέλο έπεσε ή κάτι εγώ ξέχασα να κάνω.

      Γιώργο μου ναι! Προσπάθησα να δώσω όσο μπορούσα καλύτερα, ένα αφιέρωμα στο μεγάλο αυτό κινηματογραφικό έπος. Ένα έπος επέκταση της λογοτεχνίας του Τόλκιν στο σινεμά. Χαίρομαι πολύ που ήσουν εδώ, παρέα, συντροφιά, το χαρήκαμε, το σχολιάσαμε και ακόμα το έχουμε κατά νου.
      Στους καιρούς που ζούμε, γκρίζους και μαύρους, το φως του "Άρχοντα", οι αξίες του, η ανθρωπιά που βγάζει, αποτελούν φάρο για τους ανθρώπους.
      Ευχαριστώ πολύ Γιώργο μου για κάθε σου σχόλιο και παρουσία αγαπητέ φίλε. Να είσαι καλά, συνεχίζουμε με τα "Χόμπιτ".

      Διαγραφή
    2. Γνωστό το πρόβλημα Γιάννη μου, μην ανησυχείς.
      Όντως Γιάννη αριστουργήματα σαν κι αυτό μας ταξιδεύουν και μας δίνουν ελπίδα, έστω και εικονική.
      Αναμένω την επόμενη ανάλυση της τριλογίας.
      Καλή συνέχεια

      Διαγραφή
    3. Καλά να είμαστε φίλε μου και θα το κάνουμε. Παραμένουμε γεροί και δημιουργικοί. Την καλησπέρα μου.

      Διαγραφή
  2. Πολύ ωραίο αφιέρωμα και έφτασε στο τέλος του ένα μεγάλο έργο. Είμαι από τους τυχερούς που έχω διαβάσει και τα βιβλία του Τόλκιν πριν δω την ταινία. Όντως έκαναν οι κινηματογραφιστές καταπληκτική δουλειά.
    Για τους ηθοποιούς, τον MORTENSEN τον ερωτεύτηκα στην ταινία. Ακλόνητα ηθικός και γεναίος.
    Επίσης η Kate Blanchett έπαιξε σαν να ήταν όντως μη ανθρώπινο ον. Φοβερή.
    Για το γκόλουμ όσο και αν είναι ψηφιακό ξέρεις πώς γράφονται οι κινήσεις του ; Πρέπει ο ηθοποιός να κινείται και να μιλά και να πηδάει όπως το γκόλουμ για να αντιγραφούν αυτές οι κινήσεις ψηφιακά. Φοβερό ε;
    Για όλους θα πω ότι έπαιξαν πολύ πολύ καλά, προσεγμένη παραγωγή και το μουσικό κομμάτι θαυμάσιο. Αντάξιο μιας μεγάλης παραγωγής
    Ευχαριστούμε Γιάννη
    ΥΓ Πάντως πιο φαν της τριλογίας από σένα δεν υπάρχει νομίζω. Πιο φαν πεθαίνεις!!!χαχαχαχα
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γλυκιά μου Άννα, να ξεκινήσω από την παρατήρηση του τέλους σου. Όταν μπήκα στον κόσμο του Τόλκιν άνοιξε για μένα ένα άλλο παράθυρο σε κόσμους μαγικούς και φιλοσοφικούς. Ξέρεις ότι λατρεύω την αρχαία Ελληνική μυθολογία με το ίδιο πάθος και έρωτα. Στο έργο το Τόλκιν βρήκα ένα είδος "συνέχειας" ας το πω έτσι.
      Να πάω στις άλλες σου επισημάνσεις και να πω για τον Άντυ Σάρκις στο ρόλο του Γκόλλουμ ότι ναι, είναι διπλής έντασης και δυσκολίας αυτό το είδος και του αξίζουν συγχαρητήρια.
      Η Κέητ Μπλάνσετ είναι "θεά" πραγματική. Πρώτη φορά βλέπω, όπως λες, τέτοια "εξωανθρώπινη" ερμηνεία. Ο δε Μόρτενσεν είναι σημείο ήθους ναι!
      Αλλά και άλλοι ηθοποιοί χαρακτήρες. Τι να πρωτοπούμε τώρα δηλαδή.
      Να πω ότι σε θαυμάζω που έχεις την εμπειρία να διαβάσεις και τα βιβλία. Συνεπώς έχεις μια ολοκληρωμένη άποψη.
      Ναι, έκλεισε αυτό το μεγάλο αφιέρωμα Άννα μου. Φυσικά θα έχουμε τα "Χόμπιτ". Δεν αγχωνόμαστε. Στο μέλλον. Καλά να είμαστε, παρέα να είμαστε, να περνάμε όμορφα σε δύσκολους καιρούς.
      Να σε ευχαριστήσω που μοιράζεσαι τις εμπειρίες σου εδώ καλή μου φίλη, ειλικρινά.

      Διαγραφή
  3. Σου το έχω ξαναπεί πως το έχω διαβάσει όλο σε βιβλίο πρώτα και μετά το είδα σε ταινία. Τι να σου πω τώρα..ξέρεις πως λατρεύω τέτοιες ταινίες, τέτοια θέματα. Απλά το 2ο βιβλίο ήταν πολύ καλύτερο από την ταινία που δεν έδινε όλα τα σημαντικά όπως τότε με την αράχνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεωργία μου, αγαπώ αυτήν σου την προτίμηση. Στο έχω ξαναπεί νομίζω. Μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος. Βέβαια εσύ έχεις το "συν" ότι έχεις διαβάσει και τα βιβλία, εγώ όχι. Ευχαριστώ πολύ καλή μου φίλη, να είσαι καλά. Χάρηκα που σου άρεσε. Καλό βράδυ.

      Διαγραφή
  4. Εκπληκτικό αφιέρωμα και όπως πάντα έκανες μια λεπτομερή-επαγγελματική ανάλυση.
    Πανέμορφος ο επίλογος της ανάρτησης (και άρα του αφιερώματος) και εύχομαι από την καρδιά μου, να διαβάζουμε κάποια στιγμή τέτοιες αναλύσεις και αφιερώματα για το Δάσος της Λήθης, το οποίο κάλλιστα θα μπορούσε να γίνει ταινία.

    Να είσαι καλά Γιάννη μου, να μας παρασύρεις με το μεράκι σου στη μαγεία του σινεμά.
    Καλό ξημέρωμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ Μαρίνα μου γλυκιά μου,
      πόσο με τιμούν και με ωθούν στο όνειρο τα ενθαρρυντικά σου λόγια. Κάθε έργο μας δίνει μια ώθηση. Να δοκιμάσουμε, να παλέψουμε, να το νιώσουμε. Να ανοίξουμε τα φτερά μας.
      Χάρηκα πολύ που σου άρεσε καλή μου ειλικρινά. Σε ευχαριστώ για όλα.

      Διαγραφή
  5. Απ’ τους λάτρεις του Τόλκιν. Στον Άρχοντα των δαχτυλιδιών οι ερμηνείες εξαιρετικές, ενσαρκώνουν τον κόσμο του Τόλκιν με απόλυτη πίστη στο υπερφυσικό, το ανεξήγητο. Εξαιρετικοί οι ηθοποιοί, δυνατές ερμηνείες σε ταξιδεύουν σε μια αίσθηση παραμυθιού μέσα από θρύλους στο φανταστικό μαγικό κόσμο του Τόλκιν με εξαιρετικά μηνύματα όχι μόνο για την επιβίωση και την υπεράνθρωπη προσπάθεια, αλλά και για την φιλία, την επιμονή και τον έρωτα.
    Από πολλές απόψεις καταπληκτικό! Και γω δηλώνω πως δεν θα κουραστώ όσες φορές κι αν το δω. Γιάννη να είσαι καλά! Πολύ σ' ευχαριστούμε!
    Με την αγάπη μου Καλό Τριήμερο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αννίκα μου ναι! Σε περίμενα γιατί ξέρω την αγάπη και τη λατρεία σου στο είδος και συγκεκριμένα στον Τόλκιν. Πόσες και πόσες μεγάλες αξίες βιώσαμε μέσα στο έργο! Πόσες στιγμές, πόσες καταστάσεις στις οποίες μπορεί να βρεθεί ο κάθε άνθρωπος. Έστω και σε κόσμους φανταστικούς. Συνεχίζουμε καλή μου φίλη. Φιλοδοξώ κάποια στιγμή να ξεκινήσω και την παρουσίαση στα "Χόμπιτ".
      Στέλνω την αγάπη και τις ευχές μου για τις Απόκριες.

      Διαγραφή
  6. Πλήθος ταλαντούχων καλλιτεχνών σε ένα έργο όπου το μόνο που γνώριζα γι' αυτό, ήταν ο τίτλος του! Μέχρι πριν από λίγο, που έμαθα πολλές πληροφορίες, μέσα από τον μοναδικό τρόπο που έχεις Γιάννη, να κάνεις τα αφιερώματα 😉 Μέχρι η φιλαρμονική τού Λονδίνου έβαλε το λιθαράκι της για να ολοκληρωθεί αυτό το έργο. Διάβασα τόσα ενδιαφέροντα πράγματα σήμερα Γιάννη, και σε ευχαριστώ πολύ! Καλό τριήμερο, αν και πλέον τα τριήμερα έχουν χάσει την αίγλη τους, κι όχι μόνο αυτά.. 😉🌻

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πέτρα μου καλή μου φίλη, αν κατάφερα να σου δώσω τέτοιες πληροφορίες και κάποια πράγματα που σου άρεσαν τότε να ξέρεις νιώθω πολύ χαρούμενος. Προσωπικά λατρεύω τον κόσμο του Τόλκιν και χαίρομαι που μπόρεσα να σου μεταλαμπαδεύσω κάποια στοιχεία. Αξίζει τον κόπο να το ξέρεις. Η Φιλαρμονική βέβαια εννοείται. Όχι μόνο στα γυρίσματα αλλά και άλλες φιλαρμονικές σε άλλες χώρες έχουν παίξει σε ζωντανές συναυλίες το έργο.
      Με έκανες και μένα πολύ χαρούμενο καλή μου φίλη. Καλό σου τριήμερο και χρόνια πολλά.

      Διαγραφή
  7. Αγαπητέ Γιάννη, πάνω εκεί που ετοιμαζόμαστε για την εαρινή αφύπνιση και αναγέννηση, η ανάρτησή σου ανέσυρε παράξενες μνήμες και παράξενα παιχνίδια του 'εγώ' .... μνήμες μιας περιόδου που έπρεπε να πατώ γερά στα πόδια μου για να επιβιώσω και σ' αυτήν την περίοδο ούτε το βιβλίο, ούτε οι ταινίες είχαν θέση... τι δουλειά είχαν τα ξωτικά, οι νεράϊδες, οι απόκοσμοι κόσμοι, έστω και οι απλές ονειροβασίες; καμμία!!! Αλλά ο καιρός πέρασε, το σύμπαν ισορρόπησε και έστω και καθυστερημένα μπόρεσα να τα δω και να φύγω μαζί τους ανεπιστρεπτί! "Enchanted worlds still exist/because the child within us never dies/The doorways maybe more obscure/but we can still seek them out/there are still trees that speak, and/caverns that lead to other realms..../There will always be faeries and elves/within nature, because/they will always be dancing in our hearts!! Να είσαι καλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πως να μην νιώσω υπέροχα από αυτή σου εδώ την επίσκεψη, το σχολιασμό και την παράθεση των σκέψεών σου αγαπητή φίλη. Ειλικρινά με συγκίνησες με κάθε σου λέξη. Ειδικά η παράθεση των στίχων είναι υπέροχη. Ναι, θέλω να είμαστε κάπου παιδιά μέσα μας. Γιατί όχι; Θέλω να φεύγω σε άλλους κόσμους, αυτούς που περιγράφει η επική δημιουργία του Τόλκιν. Και χαίρομαι ιδιαίτερα να είσαι εδώ αλλά για την "αφύπνισή" σου την οποία και θα χαρώ και χαιρετίσω εμφαντικά.
      Καλές Απόκριες να έχεις.

      Διαγραφή
  8. ΤΕΛΕΙΟ!!!
    Θαυμάσια παρουσίαση, Γιάννη μου!
    Καλύτερα δε θα μπορούσες να παρουσιάσεις τα πρόσωπα της επικής τριλογίας μα και τη μουσική που την αγκάλιασε μαγικά !!!
    Θεωρώ ότι οι ηθοποιοί έχουν ταυτιστεί στην καρδιά μας (όσων έχουμε αγαπήσει την τριλογία) με τους ήρωες που ενσαρκώνουν, μια και η επιλογή τους ήταν για τους συγκεκριμένους ρόλους εξαιρετική. Μια δουλειά που έγινε με τόση αγάπη μόνο την αγάπη του κοινού θα κερδίσει!
    Το απόλαυσα αυτό το αφιέρωμα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παρέλειψα να πω ότι ταυτιζόμαστε με τα λόγια του βασιλιά Θέοντεν ως πολίτες αυτής της χώρας... Σίγουρα δεν το επέλεξες τυχαία...

      Διαγραφή
    2. Αχ βρε Γλαύκη μου, πόσο σε νιώθω, πόσο με αγγίζουν οι παρατηρήσεις σου! Αυτά του τα λόγια, βγαλμένα σε μια δύσκολη ώρα. Τη στιγμή που ο αγαπημένος του γιος περνούσε στο κατώφλι του άλλου κόσμου, στην αγκαλιά της γης. Λόγια γεμάτα λυρισμό και κριτική. "Πως καταλήξαμε σ' αυτό;" Ποιος από τους σημερινούς άρχοντες να το πει ε;
      Δεν έχω συναντήσει άλλη τόσο μεγάλη και απόλυτη ταύτιση ηθοποιών με τους συγκεκριμένους χαρακτήρες αγαπημένη μου φίλη. Πολύ δύσκολα θα το συναντήσεις ναι.
      Να σε ευχαριστήσω που ήσουνα κοντά μου σε αυτό το ταξίδι. Απ την καρδιά μου ειλικρινά. Και να πω ότι κάποια στιγμή θα το ξεκινήσουμε και στην άλλη μεγάλη σειρά, τα Χόμπιτ.
      Καλή σου συνέχεια κορίτσι μου.

      Διαγραφή
  9. Καλημέρα καλέ μου φίλε.
    Καλή Σαρακοστή, με υγεία!
    Υπέροχο το αφιέρωμά σου και το αξίζουν φυσικά, όμως ομολογώ πως αυτό το είδος δεν είναι το φόρτε μου, δε μου αρέσει πολύ, υπάρχουν βεβαια και ταινιες του ειδους που ανα διαστηματα ξεχωριζω.

    φιλια πολλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σεβαστή η προτίμησή σου Κική μου. Κρατώ τα καλά σου λόγια και την ενθάρρυνσή σου αγαπημένη μου φίλη, που, για μένα είναι πολύ σημαντική. Καλησπέρα και όμορφη συνέχεια.

      Διαγραφή
  10. Γιάννη τώρα που δεν υπάρχουν καφετέριες και ταβέρνες έχω αράξει στο σπίτι και βλέπω όλες τις ταινίες που δεν είχα δει στον υπολογιστή μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κώστα νομίζω κάνεις την καλύτερη δουλειά φίλε μου. Καλό Σαββατοκύριακο να έχετε.

      Διαγραφή
  11. Άλλη μια εξαιρετική παρουσίαση από σένα Γιάννη μου για το έπος LOTR και την μεταφορά του στον κινηματογράφο. Ανάλυση σε βάθος. Κάλυψες τα πάντα! Μου έφερες στη μνήμη μου μια μεγάλη αγαπημένη περίοδο της ζωής μου, που είχα παθιαστεί και διάβαζα μανιωδώς τα πάντα γύρω από την τριλογία, είχα γραφτεί σε fora, είχα παραγγείλει βιβλία, βίντεο, αγόραζα αξεσουάρ. Ακόμα έχω σε μικρή μακέτα την Μίνας Τίριθ. Για τους ηθοποιούς είχα διαβάσει κάτι που μου άρεσε πολύ και που δείχνει το δέσιμο που αποκτήσανε μεταξύ τους κατά την μακρά διάρκεια των γυρισμάτων. Έκαναν όλοι ένα τατουάζ με την λέξη εννέα στην γλώσσα των ξωτικών. Λέξη που αντιπροσωπεύει τον αριθμό της παρέας. Το τατουάζ το έκαναν όλοι εκτός από τον Τζον Ρις Ντέιβις (Γκίμλι), όπου το έκανε στη θέση του ο κασκαντέρ του. Ο ίδιος αστειεύτηκε λέγοντας ότι είναι επαγγελματίας ηθοποιός και σε οποιαδήποτε σκηνή εμπλέκεται αίμα ή κάτι επικίνδυνο, στέλνει τον κασκαντέρ του.
    Γιάννη μου και πάλι συγχαρητήρια για την ανάλυσή σου. Μου έφερε πολλές αγαπημένες μνήμες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις Κατερίνα μου μικρογραφία της Μίνας Τίριθ;;;;;;;;;;;;; Ω Θεέ μου τι μου λες τώρα! Υπέροχο! Αχ πόσο θα ήθελα να είχα κάποιο τέτοιο μικρό ενθύμιο. Έχω βάλει στο μάτι μια κούπα και θα δω αν ευοδώσουν τα πράγματα.
      Σε καταλαβαίνω καλή μου. Το ίδιο κόλλημα έπαθα και εγώ. Και δεν γίνεται να μην νιώσεις αυτήν την αύρα. Αυτό με το τατού το έμαθα και εγώ. Μου το είπε η μεγάλη μου κόρη, κάπου το διάβασε.
      Μου φαίνεται θα ξεκινήσω πάλι να τα βλέπω Κατερίνα μου καλοκαίρι γαρ.
      Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την παρουσία, το σχόλιο και τα συναισθήματα καλή μου φίλη. Να είσαι καλά.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις τελευταίου μήνα

Γιάννης Φέρτης: Για πάντα στον κόσμο της καρδιάς μας

Χρυσά ζευγάρια στο Ελληνικό σινεμά (Μέρος 3ο)

ΛΑΜΠΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑΣ και ....ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ