Η Μαίρη Αρώνη στον κινηματογράφο

 ΜΑΙΡΗ ΑΡΩΝΗ

Γεννήθηκε στις 29 Δεκέμβρη 1916 στην Αθήνα, έφυγε στις 16 Ιούλη 1992 στην Αθήνα, σε ηλικία 76 ετών


Απόφοιτος της δραματικής σχολής του Εθνικού θεάτρου, το 1933

Ηθοποιός θεάτρου και κινηματογράφου, θεατρική σκηνοθέτης

Επίτιμος δημότης Ρόδου, βραβείο Χρυσού Σταυρού του τάγματος της Ευποιίας, το 1958

Ανώτερος Ταξιάρχης του τάγματος Ευποιίας, το 1966

Φίλες και φίλοι του Cinefil. Σήμερα θα πούμε μερικά πράγματα για την εξαίρετη αυτή μεγάλη μορφή της Ελληνικής Υποκριτικής σκηνής, η οποία αποτέλεσε ένα ξεχωριστό κόσμημα, που λάμπρυνε στο πέρασμά της, το Θέατρο και τον Κινηματογράφο μας.

Κόρη του καθηγητή της Μεγάλης του Γένους Σχολής, Λέανδρου Αρβανιτάκη, πιανίστρια και απόφοιτος της Δραματικής σχολής του Εθνικού Θεάτρου. Δάσκαλός της ο μεγάλος Φώτος Πολίτης.
Ήταν αριστούχος στην Απαγγελία και την Φωνητική.
Από τη δραματική σχολή αποφοίτησε το 1933 και έκτοτε ξεκίνησε η τεράστια διαδρομή της στα Ελληνικά καλλιτεχνικά μας δρώμενα.


Η μεγάλη Κυρία της υποκριτικής, σφράγισε, όπως ανέφερα, με την παρουσία της, το Ελληνικό θέατρο. Τεράστια θητεία, αποτύπωση παραστάσεων, που άφησαν εποχή και μένουν αλησμόνητες.
Να σημειώσω ότι το ντεμπούτο της, ως απόφοιτος της δραματικής σχολής το 1933, ήταν στον "Οιδίποδα Τύραννο" του Σοφοκλή, σε παράσταση του Εθνικού θεάτρου.

Ο κινηματογράφος, στην κλασική του περίοδο, κατάφερε να "κλέψει" ελάχιστα από την τεράστια προσωπικότητάς της για να μπορέσει να μπει σε όλα τα σπίτια και να αγαπηθεί και από ένα διαφορετικό κοινό της εποχής αλλά και του "σήμερα".

Αυτήν ακριβώς τη φιλμογραφία της, έχει αντικείμενο αυτό εδώ το μικρό αφιέρωμα.

ΦΙΛΜΟΓΡΑΦΙΑ

Οι Κινηματογραφικές εμφανίσεις της Μαίρης Αρώνη είναι όλες κι όλες Πέντε

1954  "ΤΟ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ ΤΟΥ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟΥ"


Ένα δράμα του Ιταλού σκηνοθέτη: Τζάνι Βερνούτσιο, σε σενάριο Μήτσου Λυγίζου.
Η ταινία ήταν μια σπάνια παραγωγή, στην οποία είχαμε τη σπάνια ευτυχία να συνυπάρξουν ονόματα του θεάτρου, τα οποία σπάνια θα μπορούσαμε να τα χαρούμε μαζί.
Η Μαίρη Αρώνη, συμπρωταγωνίστησε με την επίσης τεράστια ΒΑΣΩ ΜΑΝΩΛΙΔΟΥ (σπάνια κινηματογραφική της εμφάνιση).
Μαζί τους ήταν ο ΝΙΚΟΣ ΧΑΤΖΙΣΚΟΣ, ο ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ και άλλοι ηθοποιοί. Τα γυρίσματα της ταινίας έγιναν στην Αίγυπτο.
Ήταν μια παραγωγή, που παίχτηκε στην Ευρώπη με Ιταλικό ντουμπλαρισμένο ήχο αλλά στην Ελλάδα έμεινε σχετικά άγνωστη.

1963  "ΜΙΚΡΟΙ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ"


Εδώ αρχίζει η "εισβολή" της μεγάλης μας ηθοποιού στον κλασικό μας Κινηματογράφο. Η ταινία αυτή, σηματοδότησε την θριαμβευτική της είσοδο στην Ελληνική φιλμογραφία.
Ο ΟΡΕΣΤΗΣ ΛΑΣΚΟΣ γράφει και σκηνοθετεί μια υπέροχη αισθηματική κωμωδία στήνοντας ένα καρέ με δύο εντελώς διαφορετικά ζευγάρια, στα οποία εμπλέκονται και άλλα πρόσωπα με διάφορες εναλλαγές ρόλων.


Η Μαίρη Αρώνη έδωσε ένα ερμηνευτικό ρεσιτάλ, δίπλα στον υπέροχο Λάμπρο Κωνσταντάρα, σε μια και για εκείνον από τις καλύτερες ταινίες και εμφανίσεις του στο σινεμά.

Οι δυο τους συγκρότησαν ένα γλυκύτατο ώριμο ζευγάρι, που υποφέρει από τις ερωτικές ατασθαλίες των παιδιών τους, τα οποία ερμηνεύουν με ανάλογη μεγάλη επιτυχία, ο Γιώργος Πάντζας και η Βιβέτα Τσιούνη, έχοντας δίπλα τους, ως ...αναπληρωματικούς τον Βαγγέλη Σειληνό και την Ελένη Ανουσάκη. Όλα αυτά, κάτω από τα άγρυπνα μάτια και καμώματα του φίλου τους, Βασίλη Αυλωνίτη


Η ταινία είχε μεγάλη εισπρακτική επιτυχία με 327.419 εισιτήρια πρώτης προβολής, κερδίζοντας την 7η θέση στις ετήσιες προβολές.


1965  "ΜΙΑ ΤΡΕΛΗ-ΤΡΕΛΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ"


Μια ακόμα υπέροχη αισθηματική κομεντί, αυτή τη φορά δια χειρός Ντίνου Δημόπουλου, στο μοναδικό σενάριο των Πολύβιου Βασιλειάδη, Νίκου Τσιφόρου.
Εδώ τα ζευγάρια αλλάζουν. Η Μαίρη Αρώνη περνάει σε δεύτερο γυναικείο ρόλο, ως αξέχαστη θρυλική "Πάστα Φλώρα", στο πλάι του πολύπαθου Διονύση Παπαγιαννόπουλου.
Στους πρώτους ρόλους το λαμπερό ζευγάρι των Αλέκου Αλεξανδράκη και Τζένης Καρέζη.


Παρά το ότι η μεγάλη μας ηθοποιός, κρατά τον δεύτερο γυναικείο ρόλο, η παρουσία της είναι αλησμόνητη. Τέλος να μην ξεχάσουμε και τον Δημήτρη Καλλιβωκά σε μια ερμηνεία εξαιρετική σε υποστηρικτικό ρόλο.

Η Αξέχαστη "Πάστα Φλώρα" λοιπόν, "φευγάτη", ανέμελη, γλυκύτατη μένει στις μνήμες μας με τις ατάκες της και την χαρακτηριστική της γλυκιά επιπολαιότητα. Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει το πέρασμά της, την παρουσία της, το άρωμα και την αύρα της.


Η Ταινία είχε πολύ μεγάλη εμπορική επιτυχία. 521.134 εισιτήρια σε πρώτη προβολή και στην 5η θέση από τις 101 ταινίες της χρονιάς.

 To φιλμ σημαδεύτηκε και από την περιπέτεια, που προκάλεσε το περιβόητο χαστούκι που έδωσε ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος στην Μαίρη Αρώνη, χαστούκι πολύ δυνατό και επώδυνο, με την τελευταία να αποχωρεί από τα γυρίσματα και ο ...έρμος ο Φιλοποίμην Φίνος να μετατρέπεται σε ...διαπραγματευτηή για να την επαναφέρει στα γυρίσματα με την παρεξήγηση οριστικά λυμένη.


1966  "ΦΟΥΣΚΟΘΑΛΑΣΣΙΕΣ"


Απόδειξη της οριστικής λησμονιάς του προηγούμενου επεισοδίου, ανάμεσα σε Αρώνη και Παπαγιαννόπουλο, αποτελεί η εξαίρετη συνύπαρξή τους στην επόμενη ταινία, στην οποία και πρωταγωνίστησαν. Οι δύο μεγάλοι Ηθοποιοί επανέρχονται δριμύτεροι σε μια πανέμορφη Ελληνική ηθογραφία σε ασπρόμαυρη εικόνα.


Είναι αυτοί, που κρατούν πολύ ψηλά τα μέτρα στην ταινία που σκηνοθέτησε ο Ορέστης Λάσκος σε σενάριο του Γιώργου Λαζαρίδη. Από κοντά και ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΤΟΥΖΟΣ και αρκετές παρουσίες νεαρών γυναικών γεμάτες φρεσκάδα.

 

Η Μαίρη Αρώνη, ως μητέρα πολύτεκνη σε κορίτσια που λάμπουν, που ερωτεύονται και ονειρεύονται σε ένα Αιγαιοπελαγίτικο νησί. Σύζυγος ναυτικού με ότι αυτό σημαίνει για τα βάσανα, τις υποχρεώσεις, τις στερήσεις και τον πόνο της.

Ταινία με έντονα λαογραφικά χαρακτηριστικά και ερμηνείες που ενώνει δύο διαφορετικούς χαρακτήρες που κατορθώνουν και ερμηνευτικά να δώσουν μια άριστη ισορροπία και δημιουργία.


Η ταινία, γυρίστηκε στην Άνδρο, αναδεικνύοντας και τις ομορφιές του νησιού. Έκοψε 156.434 εισιτήρια ανεβαίνοντας στην 41η θέση από τις 117 ταινίες εκείνης της χρονιάς.

1966  "Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ ΤΡΕΛΛΑΘΗΚΕ"


Η μεγάλη μας ηθοποιός θα κλείσει τις κινηματογραφικές της εμφανίσεις πάλι στο πλευρό του Λάμπρου Κωνσταντάρα, σε μια ακόμα κωμωδία που αφήνει εποχή όχι μονάχα για τις, αναμενόμενα, άριστες ερμηνείες αλλά για την εξαίρετη ηθικοπλαστική δύναμη πάνω στις σχέσεις των ανθρώπων.



Ο Δημήτρης Νικολαΐδης, σκηνοθετεί αυτή τη φορά το σενάριο των:  Νίκου Τσιφόρου-Πολύβιου Βασιλειάδη.
Ένα πρωταγωνιστικό δίδυμο που ξεχωρίζει. Ένα αντρόγυνο ώριμο στο οποίο, η σύζυγος Μαίρη Αρώνη, αγωνίζεται, με τον δικό της, λεπτό, διακριτικό αλλά και ....ανατρεπτικά τρελό τρόπο να σώσει το γάμο της από τα τσιλιμπουρδίσματα του συζύγου της.


Η Μαίρη Αρώνη αναγκάζεται να ...τρελαθεί για διαχειριστεί τη γνωστή αντρική κρίση μέσης ηλικίας, με ένα τρόπο, που αποτελεί σεμινάριο οικογενειακής και συντροφικής αρμονίας και ισορροπίας. Μακάρι δηλαδή να γίνονταν παράδειγμα για να είχαν σωθεί μια σειρά γάμοι. Δίνει ρεσιτάλ πραγματικό η λατρεμένη μας ηθοποιός και εδώ. 
Μαζί με το πρωταγωνιστικό ζευγάρι θα λάμψουν οι: Γιάννης Βογιατζής, Μέλπω Ζαρόκωστα, Άρης Μαλιαγρός, Νίτσα Μαρούδα, Μαρίκα Κρεββατά, Γιώργος Γαβριηλίδης και Ελένη Σταυροπούλου.

Η ταινία βασίστηκε στο θεατρικό "Η ΡΟΖ ΑΜΑΡΤΙΑ" και η κινηματογραφική του μεταφορά ήταν άριστη. Έκοψε 266,764 εισιτήρια και ανέβηκε στην 16η θέση από τις 117 ταινίες εκείνης της χρονιάς.


Έτσι έκλεισε το κεφάλαιο "κινηματογράφος" για τη Μαίρη Αρώνη. Δυστυχώς οι πολύ μεγάλες θεατρικές της υποχρεώσεις, από το 1968 είχε αναλάβει καθηγήτρια στο Εθνικό Θέατρο, δεν της επέτρεψαν άλλη συμμετοχή σε κινηματογραφική παραγωγή.
Αρκούσαν όμως αυτές οι πέντε ταινίες για να μείνει και το κινηματογραφικό της στίγμα εξίσου μοναδικό και λατρεμένα αξιαγάπητο από το κοινό. Μπορεί να έπαιξε ρόλους σε ατμόσφαιρα κομεντί και έτσι να μην την απολαύσαμε στο δραματικό της οπλοστάσιο αλλά αρκούσε και αυτό για να την αγαπάμε, να την θυμόμαστε για πάντα.























Σχόλια

  1. Σίγουρα μεγάλη ηθοποιός, η οποία άφησε το στίγμα της στις λίγες ταινίες που συμμετείχε. Και πιστεύω επιπλέον, ότι τέτοιες εγγραφές, που ανασύρουν από τη μνήμη μας καλλιτέχνες , όχι τόσο προβεβλημένους αλλά σίγουρα σπουδαίους, έχουν ιδιαίτερη αξία!
    Συγχαρητήρια, Γιάννη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι γιατί εκτιμάς καλά και ιδιαίτερα ποιοτικά και απαιτητικά πράγματα, Βασίλη μου. Αλίμονο άλλωστε. Ναι, η Αρώνη, έλαμψε στο θέατρο, μεγαλούργησε. Όμως οι ταινίες της στο σινεμά, ήταν τέτοιες, που παρά το μικρό αριθμό, μπόρεσε να περάσει στη συνείδηση και στις μνήμες των ανθρώπων μέσα στο χρόνο.
      Σε ευχαριστώ αγαπημένε φίλε. Την καλησπέρα μου.

      Διαγραφή
  2. ΛΑΤΡΕΜΕΝΗ!!!!!!!! Γελάω λίγο δύσκολα με τις κωμωδίες (άσε δε τις τωρινές, εκει μάλλον κλαίω) δεν ευχαριστήθηκα όμως ηθοποιό όσο τη Μαίρη Αρώνη. Κρίμα, κριμα, κρίμα που έχει τόσο λίγες ταινίες στο ενεργητικό της.
    "αχ Στέλιο πως τον λέγανε εκείνο τον κύριο στην αστυνομία"
    "Θανάση"
    "Α ναι Θανάση"
    "Τρία παιδιά.........."
    Ποιος ξεχνάει τέτοιες ατάκες; Ναι είναι το σενάριο (κάτι που λείπει στις κωμωδίες σήμερα) αλλά η ερμηνεία είναι άλλο πράγμα. Πολυαγαπημένη Αρώνη! Αείμνηστη!
    φιλιά πολλά Γιάννη μου και σε ευχαριστούμε!
    Καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πόσο χαίρομαι, που έφερα στη μνήμη αλλά και στη διάθεσή σου, Αννίκα μου, όμορφες και χαρούμενες στιγμές, που τόσο αγαπήσαμε. Καλά, κλαίμε απ' τα γέλια με τη θρυλική "Πάστα Φλώρα". Δεν υπάρχει τέτοιος άλλος χαρακτήρας σε ταινία. Το πέρασμά της συγκλονιστικό. Όσον αφορά δε το θέατρο, εκεί ανεβαίνουμε επίπεδα στα ύψη, Αννίκα μου. Οι ερμηνείες και οι χαρακτήρες που έπαιξε η Αρώνη σε θέατρο είναι για την ακαδημία της υποκριτικής. Το Εθνικό θέατρο φέρει τη μνήμη της.
      Καλησπέρα κορίτσι μου και ευχαριστώ πολύ.

      Διαγραφή
  3. Ένα ακόμα εξαιρετικό αφιέρωμα μας χαρίζεις Γιάννη, για μια σπουδαία ηθοποιό, που ίσως να μην ήταν ιδιαίτερα προβεβλημένη (όπως πχ. Βουγιουκλάκη, Καρέζη, Λάσκαρη, Καραγιάννη κ.α.), αλλά είχε το δικό της ταλέντο και μεγαλείο.
    Ο αγαπημένος μου ρόλος της ήταν ξεκάθαρα στο "Μια τρελή τρελή οικογένεια". Ταινίες με χιούμορ και αυτοσαρκασμό, όχι σαχλότητα όπως σε πολλές παραγωγές σήμερα. (Ευτυχώς όχι σε όλες βέβαια, γιατί βγαίνουν και ιδιαίτερα ωραίες δουλειές και δεν θα ήταν σωστο να μην το αναφέρω!)
    Λατρεύω τις λεπτομέρειες που μας μαθαίνεις κάθε φορά.
    Καλό απόγευμα Γιάννη μου και πάντα δημιουργικές στιγμές :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. H Mαίρη Αρώνη, Μαρίνα μου, δεν είχε την παραμικρή ανάγκη να προβληθεί. Ανήκε σε έναν συγκεκριμένο κόσμο, με θεατρική και καλλιτεχνική παιδεία πολύ μεγάλη, ίσως θα τον έλεγες, ελίτ της υποκριτικής. Παρ' όλα αυτά, αγάπησε το σινεμά, μπήκε σ' αυτό με την αγάπη και την προσφορά της και αν δεν είχε πολύ μεγάλα ζητήματα χρόνου, θα μάς έδινε πολλά αριστουργήματα.
      Φυσικά η ερμηνεία της ως "Πάστα Φλώρα", άφησε ιστορία. Χιούμορ με μέτρο και αξία. Αν και στις λοιπές της παρουσίες έδωσε ρεσιτάλ μηνυμάτων και τρόπου ζωής.
      Σε ευχαριστώ που είσαι εδώ, κορίτσι μου και χαίρομαι με τη χαρά σου να απολαμβάνεις κάθε ανάρτηση. Καλό Σαββατοκύριακο.

      Διαγραφή
  4. "Στέλιο ήρθες;" 😂 Εντάξει Γιάννη μου, κέντησε και πάλι το αφιέρωμα! Όπως λες βέβαια, είχε παίξει σε πολύ λίγες ταινίες, αλλά έγραψαν ιστορία, κι έτσι ήταν σα να συμμετείχε σε πολλές. Και ήταν και πολύ ωραία γυναίκα. Με εκείνα τα φοβερά φορέματα και τα μαντό, με τις γόβες και τους υπέροχους κότσους της, αρχοντική πραγματικά! Της πήγαινε πολύ το ασπρόμαυρο σινεμά. Και επειδή την έχω δει μόνο σε κωμωδία, δεν μπορώ να τη φανταστώ στο δράμα. Όπως αναφέρεις, ο Καλλιβωκάς ήταν ένας εξίσου ταλαντούχος ηθοποιός και θα χαρώ να σε δω να του κάνεις αφιέρωμα😉 Καλό βραδάκι ✨⭐

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κρατώ την πρότασή σου, Πέτρα μου, για τον εξαίρετο Δημήτρη Καλλιβωκά, το αξίζει!
      Την Αρώνη, την έχω δει σε τηλεοπτικό θέατρο και την έχω ακούσει σε ραδιοφωνικό θέατρο. Σε δράματα φυσικά. Εντάξει, Πέτρα μου, κάντο! Κάντο κορίτσι μου, η γυναίκα είναι θρύλος! Είναι συγκλονιστική και εφάμιλλη των τεραστίων ονομάτων της Κυβέλης, Παξινού, Μανωλίδου, Κοτοπούλη.
      Χαίρομαι, σαν παιδί, που απολαμβάνετε κάθε αφιέρωμα, που μπορώ να σάς δίνω κάτι χρήσιμο και όμορφο. Να είσαι καλά κοπέλα μου. Στέλνω φιλιά.

      Διαγραφή
  5. Πραγματικά, πολυαγαπημένη ηθοποιός με αυτή το ιδιαίτερο ελίτ χιούμορ της .... τη θυμάμαι σε κάθε ρόλο στις ελληνικές ταινίες που μας ταξιδεύεις με αυτό το αφιέρωμα.
    Αξέχαστο ζευγάρι με τον Παπαγιαννόπουλο σε αποκλειστική συνταγή αισιοδοξίας.
    Ένα μαραθώνιο Σαβββατοκύριακου με αυτές τις ταινίες θα τον έκανα άνετα χαχαχα
    Να σαι καλά Γιάννη μας
    καλή συνέχεια :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α και εγώ μαζί σου, Μάνια μου! Καναπές, σόμπα, ποπ-κορν, ποτάκι, καλή παρέα και "Μαραθώνιος" Μαίρη Αρώνη! Τι λες τώρα! Βγαίνεις με ανάσες φορτωμένες χιούμορ, φρεσκάδα, αισθητική, τέχνη, αισιοδοξία. Κυρίως αυτό!
      Σε φιλώ κορίτσι μου. Καλό Σαββατοκύριακο να έχετε.

      Διαγραφή
  6. Φοβερή ηθοποιός. Μπορεί και να είχε δεύτερο ρόλο σε μια ταινία αλλά ένοιωθες- εγώ έτσι νοιώθω ακόμη βλέποντάς την--να δεσπόζει στην κάθε ταινία. Τι ταπεραμέντο! Μια δυναμική κυρία που άφησε εποχή σαν ηθοποιός
    Ευχαριστούμε Γιάννη μου που δεν ξεχνάς τους παλιούς αγαπημένους ηθοποιούς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κυρία με τα όλα της, Άννα μου! Ακόμα και σε δεύτερο ρόλο, την έβλεπες, βρε παιδί μου, ήταν τόσο επιβλητική, που ισοπέδωνε, με την καλή έννοια, κάθε άλλη παρουσία. Και πόσο όμορφη αλήθεια σαν γυναίκα! Μια ώριμη όμορφη και θελκτική γυναίκα.
      Ναι, αξίζουν οι παλιοί αγαπημένοι μας ηθοποιοί, τις μνήμες και τις αναφορές μας, Άννα μου. Σε ευχαριστώ πολύ-πολύ, αγαπημένη μου φίλη.

      Διαγραφή
  7. Καλησπέρα Γιάννη και καλό Σαββατοκύριακο! Μία από τις αγαπημένες μας παλιές ηθοποιούς που ακόμα μαθαίνουμε πολλά βλέποντας ξανά και ξανά τις ταινίες τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπως ακριβώς το εξέφρασες, Κώστα μου. Κάθε φορά, έχει να μάς δώσει και κάτι λες καινούργιο. Ευχαριστώ πολύ φίλε μου. Καλή Κυριακή.

      Διαγραφή
  8. Καλημέρα.
    Όπως πάντα μας κερνάς θέαση και γνώση.
    Όντως ξεχωριστή η κ. Αρώνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Ευρυτάνα για τα καλά σου λόγια. Χαίρομαι, φίλε μου, που μπορώ να δώσω κάτι όμορφο και χρήσιμο. Την καλησπέρα μου.

      Διαγραφή
  9. λίγες ταινίες και καλές... ο μαθητής της... Πέτρος Γάλλιας (πολύ γνωστός σε όσους παρακολουθούν την Ρουγγέρη στα παιδικά της... ) έλεγε ότι στο μάθημα πάνω, αρκετές φορές... έβγαζε καθρεπτάκι και περιποιόταν τον εαυτό της... ως κοκέττα που ήτανε... και εμένα μού άρεσε γι' αυτήν την αριστοκρατική της... εμφάνιση (και το ταλέντο, βεβαίως...)... και ας έπαιζε... και ΦΙΛΟΥΜΕΝΑ ΜΑΡΤΟΥΡΑΝΟ... που λέει ο λόγος...
    Υ.Γ. όλοι αυτοί οι ηθοποιοί μας... είναι τόσο οικείοι...
    Υ.Γ. 2 ΧΡΟΝΙΑ ΣΟΥ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΕΔΩ!!!!!!! ΜΕ ΥΓΕΊΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και πάλι ευχαριστώ για τις ευχές σου, Λαμπρινή μου. Να και μια λεπτομέρεια, που δεν γνωρίζαμε για την Αρώνη. Πραγματικά αρχοντογυναίκα με τα όλα της!
      Να είσαι καλά, καλή μου φίλη. Όμορφη Κυριακή να έχεις.

      Διαγραφή
  10. Σπουδαία ηθοποιός, μια αληθινή κυρία που άφησε το στίγμα της στον κινηματογράφο αλλά κυρίως στο θέατρο. Ευτυχώς υπάρχουν διαθέσιμεςστο youtube κόπιες απ' το "Θέατρο της Δευτέρας", αλλά και ραδιοφωνικές θεατρικές παραστάσεις που έδωσε με επίσης σπουδαίους ηθοποιούς. Πρόσφατα είχα δει το θρυλικό "Μάμα" με τον Ντίνο Ηλιόπουλο συμπρωταγωνιστή. Τι κρίμα που δεν προλάβαμε να δούμε τέτοιο θέατρο...
    Μπράβο για την επιλογή σου, Γιάννη! Για άλλη μια φορά αναδεικνύεις παλιούς αγαπημένους καλλιτέχνες που οφείλουμε να μην ξεχνάμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία μου, προσπάθησε να βρεις στο you tube, το θεατρικό "Η κυρά της αυγής", του Κασσόνα! Είναι συγκλονιστικό και παίζει η ίδια η Μαίρη Αρώνη. Ναι, δεν προλάβαμε να δούμε τέτοιο θέατρο, ευτυχώς είδαμε τις ταινίες και εκ νέου δυστυχώς, ΔΕΝ μπορούμε μήτε και τώρα να δούμε θέατρο, καλή μου φίλη. Μάς έχουν πνίξει.
      Την καλησπέρα μου και ευχαριστώ πολύ για την παρουσία και το σχόλιο.

      Διαγραφή
  11. Την απόλαυσα πρώτα Στο Θέατρο της Δευτέρας και στη συνέχεια στις ελληνικές ταινίες εκείνης της εποχής. Είχε ταπεραμέντο, ήταν σικάτη αλλά όχι απόμακρη, και ο επιτηδευμένος σνομπισμός της στις ερμηνείες της έκρυβε -κατά την ταπεινή μου άποψη- μεγάλη αλητεία :) Κάπως έτσι με γοήτευσε και την θυμάμαι ακόμα.
    Σ' ευχαριστώ Γιάννη μου για την βόλτα που μας έκανες σ' εκείνα τα όμορφα χρόνια.
    Καλή εβδομάδα, σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ω ναι, Μαρία! Έκανες "κάθοδο" στα μυστικά της. Απίστευτη έτσι; Και τι ισορροπία χρειάζεται για να το χειριστείς όλο αυτό ώστε να μην "κάψει" την προσιτή σου εικόνα. Αυτό επιβεβαιώνει την προσωπικότητά της, Μαρία μου, τι να λέμε τώρα.
      Πρέπει να βρω πάλι κάποιες θεατρικές της παραστάσεις στο "Θέατρο της Δευτέρας" για να την δω ξανά.
      Μαρία μου, ευχαριστώ πολύ, καλή μου φίλη. Στέλνω τα φιλιά μου.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις τελευταίου μήνα

Κλασικά αριστουργήματα της λογοτεχνίας στον κινηματογράφο: "Ανεμοδαρμένα ύψη" της Έμιλυ Μπροντέ

"Έρημη χώρα" η τηλεοπτική σειρά, που πρέπει να δεις

ΤΟ ΜΟΝΤΑΖ στον ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ: Θεωρίες-Σχολές