"Αντίο Κρίστοφερ Ρόμπιν" (Good bye Christopher Robin) Ένα τρυφερό ιστορικό φιλμ για τις συνθήκες που γέννησαν το θρυλικό Γουίνι το αρκουδάκι

 "Αντίο Κρίστοφερ Ρόμπιν"

"Good bye Christopher Robin"


Φίλες και φίλοι του Cinefil, σήμερα θα ταξιδέψουμε κάπου στην εποχή αμέσως μετά τον δολοφονικό Α' Παγκόσμιο πόλεμο, αυτήν την άδικη και μάταιη ανθρωποσφαγή. Θα σταθούμε στην ιστορία μιας οικογένειας. Αυτής του Άγγλου συγγραφέα Άλαν Αλεξάντερ Μιλν (A.A.Miln), της γυναίκας του Δάφνης και του μικρού τους γιού Κρίστοφερ Ρόμπιν (Christopher Robin).

Μιας οικογένειας, που η ιστορία και η σχέση κύρια του πατέρα και του μικρού γιου, έφερε στην παγκόσμια λογοτεχνία έναν μικρό χαρακτήρα "κόμικ", που ακόμα και σήμερα, χαρίζει αγάπη και συντροφιά σε εκατομμύρια μικρά παιδιά, μικρά και μεγάλα.

"Γουίνι το αρκουδάκι"


Ένας μικρός λούτρινος αρκούδος, ο οποίος γεννήθηκε μέσα από αυτήν την ιστορία της συγκεκριμένης οικογένειας, θα την δούμε μέσα από την αφήγηση και την πλοκή της εξαίρετης αυτής κινηματογραφικής ταινίας, που αποτελεί ένα ρεσιτάλ ανθρώπινης ευαισθησίας, αισθητικής και συναισθημάτων.

Ο Γουίνι, πλέον έχει γίνει στάτους σύμβολο στο χώρο των κόμικς. Μια τεράστια παγκόσμια διασημότητα, η οποία απλώθηκε σε ολάκερη την υφήλιο με την ανάλογη βέβαια οικονομική απογείωση, φέρνοντας μυθικά κέρδη στην Walt Disney.

Ποιος άραγε είναι ο πνευματικός δημιουργός αυτής της αρκούδας; Ποιες ανάγκες τη γέννησαν και την έφεραν στη "ζωή"; Ποια παιδικά χέρια συνόδεψε στα πρώτα της βήματα και σε ποια παιδική ψυχή έγινε, στην αρχή, αχώριστη συντροφιά αλλά, στη συνέχεια, ένα τρομερό, δυσβάσταχτο άγος; 

Ναι, συνέβη κι αυτό. Κάτω από συγκεκριμένες αιτίες και λογικές, το μικρό παιδί που δίπλα του ανδρώθηκε, ο Γουίνι, μίσησε απόλυτα και "αποκήρυξε" συναισθηματικά το φιλαράκι του.

Αυτό το μικρό παιδί ήταν ο Κρίστοφερ Ρόμπιν, ο νεαρός γιος του συγγραφέα που επινόησε τον Γουίνι.

Πάμε όμως να πιάσουμε την ιστορία κινηματογραφικά:

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: SIMON CURTIS (Άγγλος σκηνοθέτης του βασιλικού θεάτρου)

Σενάριο: Frank Cottrell Boyce-Simon Vaughan

Παραγωγή: Walt Disney

Μουσική: CARTER BURWELL

Κινηματογράφιση: BEN SMITHHARD

Μοντάζ: VICTORIA BOYDELL

Art direction: TIM BLAKE-KATIE MONEY

Σκηνογραφία; CLAIRE NIA RICHARDS

Ενδυματολογία: ODILE DICKS-MIREAUX

Πρεμιέρα: 2017

Πρωταγωνιστικές Ερμηνείες


DOMNHALL GLEESON στο ρόλο του συγγραφέα Α.Α.Μιλν


MARGOT ROBBIE στο ρόλο της Δάφνης Μιλν, συζύγου



KELLY MACDONALD στο ρόλο της γκουβερνάντας Όλιβ


WILL TILSTON στο ρόλο του Κρίστοφερ Ρόμπιν παιδιού μέχρι 8 ετών



ALEX LAWTER στο ρόλο του Κρίστοφερ Ρόμπιν σε ηλικία 18 ετών

Το θέμα

Βρισκόμαστε στην περίοδο του Α' παγκοσμίου πολέμου. Ο Άγγλος θεατρικός συγγραφέας, Α.Α.Μιλν, υπηρετεί τη θητεία του στον Αγγλικό στρατό. Θα βρεθεί στο κέντρο της φρικώδους μάχης του Σομ, όπου εκεί θα δει πολλούς συντρόφους του να σκοτώνονται δίπλα. Η ζωή του θα σημαδευτεί από τη φρίκη του πολέμου. Μετά τη λήξη του πολέμου, θα επιστρέψει στην "κανονική" ζωή και δη στους καλλιτεχνικούς και κοσμικούς κύκλους του Λονδίνου. Θα σμίξει ξανά με τη σύζυγό του, Δάφνη και το 1920, θα γεννηθεί ο γιος του, ο Κρίστοφερ Ρόμπιν.

Ο Α.Α.Μιλν γνωρίζει μια συνεχώς ανοδική καριέρα και φήμη σαν συγγραφέας στο Λονδίνο αλλά τη ζωή του σημαδεύουν τα απομεινάρια του πολέμου. Μετατραυματικό στρες που τον οδηγεί σε συνεχείς κρίσεις. Κάποια στιγμή, θα πάρει τη μεγάλη απόφαση. Θα πάρει την οικογένειά του και θα μετακομίσουν στην υπέροχη και μοναδική Αγγλική επαρχία και μάλιστα στην καρδιά του δάσους του Σάσεξ.


Όμως ένα νέο σοβαρότατο πρόβλημα έρχεται να διαταράξει την οικογενειακή και προσωπική του ζωή. Η γυναίκα του, Δάφνη, αρχίζει και δεν μπορεί να αντέξει τον συγκεκριμένο τρόπο ζωής. Γυναίκα της πόλης και της κοσμικής ζωής αρχίζει να αποστασιοποιείται έντονα από το σύζυγό της και το παιδί της, που στην ουσία μεγαλώνει στα χέρια της γκουβερνάντας του, Όλιβ, η οποία έχει μια υπέροχη σχέση με τον μικρό Κρίστοφερ.

Ο Μιλν θα μείνει μόνος με το γιο του, Κρίστοφερ, στα πέντε του χρόνια και αρχίζει να περνάει ολάκερες ώρες μαζί του, εξερευνώντας το δάσος. Αχώριστη συντροφιά του μικρού είναι κάποια λούτρινα κουκλάκια με ζώα. Γουρουνάκι, γάιδαρο, τίγρη και δύο καγκουρό. Όμως το αγαπημένο λούτρινο του μικρού είναι μια χαριτωμένη αρκούδα., τον Γουίνι.

Ο πατέρας του, ο Μιλν, εμπνέεται τη συγγραφή ενός παραμυθιού με κεντρικό πρωταγωνιστή το γιο του, που ζει μέσα στο δάσος με συντροφιά τη συγκεκριμένη αυτή ομάδα από ομιλούντα ζώα, με επικεφαλής τον Γουίνι το αρκουδάκι.



Σιγά-σιγά, η ιστορία αυτή, το βιβλίο αυτό αρχίζει και σπάει τα σύνορα της μικρής επαρχίας και εξαπλώνεται σε όλη την επικράτεια. Το σπίτι του μικρού Κρίστοφερ γίνεται τουριστικό αξιοθέατο με άπειρους επισκέπτες.

Ο Μιλν, στο έργο αυτό, χρησιμοποιεί το πραγματικό όνομα του γιου του ως κύριο χαρακτήρα του βιβλίου. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, ο μικρός Κρίστοφερ να αρχίζει σταδιακά να πολιορκείται από δεκάδες δημοσιογράφους και φωτογράφους και να δέχεται γράμματα από όλον τον κόσμο. Το βάρος που πέφτει πάνω στο μικρό παιδί γίνεται αφόρητο και μετατρέπεται σε άγος. Η ζωή του γίνεται έντονα προβληματική ακόμα και στο σχολείο του.

Ο Κρίστοφερ, εκείνο που ήθελε ήταν να παίζει με τον πατέρα του στο δάσος και όχι να μεταβληθεί σε σούπερ σταρ διεθνούς φήμης. Ο Γουίνι έγινε γι' αυτόν πρόσωπο μισητό, αντιπαθητικό. Ο Μιλν ήταν αργά να καταλάβει ότι εκμεταλλεύτηκε και στην ουσία εμπορεύτηκε το όνομα του γιου του για να πετύχει ως συγγραφέας και να γίνει διάσημος.

Η αντίδραση του νεαρού πλέον ενήλικα Κρίστοφερ είναι να πάει εθελοντής, το 1941, στον Β' Π.Π. κάτι που ξαναφέρνει την ανατριχίλα του πολέμου στον πατέρα του. Ο Κρίστοφερ αυτονομείται εντελώς από τους γονείς του και θα ζήσει τη δική του ζωή, αρνούμενος κάθετα να αποδεχτεί το οποιοδήποτε έσοδο από την εκμετάλλευση του Γουίνι.







Ερμηνείες

Οι πρωταγωνιστές του έργου, όπως ακριβώς τους ανέφερα παραπάνω, δίνουν ένα υπέροχο σύνολο ερμηνείας. Καθένας ανταποκρίνεται στο ρόλο του με έναν αξιοσημείωτο σεβασμό στο χαρακτήρα που εξυπηρετούν. Τι να πει κανείς για τον μικρό Will Tilston και την ερμηνεία του ως Κρίστοφερ Ρόμπιν. Η μορφή του, το παρουσιαστικό του, η έκφραση του προσώπου του, είναι εκπληκτικά για την ηλικία του.


Η σκηνοθετική δουλειά του Simon Curtis είναι υποδειγματική. Η καθαρότητα στα κάδρα του, η αισθητική στη φωτογραφία και στην επιλογή των πλάνων ανοιχτής φύσης είναι εκτυφλωτική σε ομορφιά. Τα εσωτερικά πλάνα χώρου δίνουν άριστα την εικόνα της εποχής αλλά και τα συναισθήματα των ανθρώπων.


Προσέξτε στο καρέ αυτό την αισθητική του χώρου. Η σκηνογραφία και το art direction ξεπερνά κάθε προσδοκία σε καλαισθησία.


Η περιπλάνηση του θεατή στους εσωτερικούς χώρους είναι σαν να βαδίζεις προσεκτικά και με σεβασμό σε παλιές και μεγάλες βιβλιοθήκες αλλά και χώρους έμπνευσης και δημιουργίας.


Ο μικρός Κρίστοφερ, με το λατρεμένο αρκουδάκι του, τον Γουίνι ανά χείρας, περπατά στο αγαπημένο του δάσος. Μια φύση που είναι κάτι σαν ζωγραφιά.

Οι βραβεύσεις

Η ταινία τιμήθηκε ήδη με 2 διεθνή βραβεία και ακόμα 3 υποψηφιότητες


Η ταινία γυρίστηκε στους αυθεντικούς τόπους της αληθινής ιστορίας. Στην Αγγλική επαρχία. Στο Ashdown forest, στο Δυτικό Σάσσεξ και σε άλλα μέρη.

Ένα ονειρικό "παραμυθένιο" σπίτι της Αγγλικής επαρχίας του μεσοπολέμου



Φίλες και φίλοι
το "Αντίο Κρίστοφερ Ρόμπιν" είναι μια ταινία που θα μιλήσει άμεσα στις καρδιές σας. Θα συναντήσει τις πιο αγνές και τρυφερές εκδοχές της, την παιδικότητα της ψυχής σας, τα μηνύματα της ανθρωπιάς. Θα σάς φέρει κοντά στον κόσμο των παιδιών, στα όνειρα και στα δικά τους "θέλω". Στη διαχείρισή τους. Σας την προτείνω ανεπιφύλακτα να μαλακώσει την καρδιά μας σε μια εποχή, που βαλλόμαστε από φρικώδη και γκρίζα ειδησεογραφία πάνω στην κακοποίηση των παιδιών.










Αφιερωμένο στην αγαπητή μου φίλη @katerina bunny 
για την πρότασή της να δω την ταινία και να την γνωρίσω.


Σχόλια

  1. Ποιος δεν αγάπησε τον Γουίνι! Ένας πραγματικά γλυκύτατος, σοφός φίλος με άπειρα μηνύματα για την ζωή. Γλυκός, τρυφερός στις παιδικές ψυχές και στις ενήλικες ακόμη.¨ αγάπη είναι να κάνεις μερικά βήματα προς τα πίσω, για να δώσεις χώρο στην ευτυχία εκείνου που αγαπάς¨ Ποιον δεν θα συγκινούσε αυτή η φράση, αν και θεωρίες (εφαρμοσμένης ψυχολογίας, σήμερα ) επισκιάζουν τα κίνητρα του συγγραφέα προβάλλοντας μπερδεμένα χαρακτηριστικά συμπεριφοράς. Ο Γουίνι, κοντά έναν αιώνα είναι ο πιο αγαπητός στα παιδιά όλου του κόσμου κι ο Μιλν κατάφερε να αποτυπώσει πολύ όμορφα τον ψυχικό δεσμό ενός μικρού αγοριού με τα παιχνίδια του.
    Γιάννη μου υπέροχη παρουσίαση. Θα δω την ταινία εννοείται. Σ' ευχαριστούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν την βρεις, να την δεις Αννίκα μου. Είναι βαθύτατα ουσιαστική καθώς αναδεικνύει το "γιατί" ο μικρός Κρίστοφερ Ρόμπιν, μίσησε με τόση ένταση τον διάσημο "Γουίνι". Η εμπορευματοποίηση που έκανε ο πατέρας του, συνειδητά ή ασυνείδητα, είναι μια μεγάλη ιστορία, είναι εκείνο που κλόνισε την ψυχή του νεαρού τότε αγοριού και μετά άντρα. Μια πολύ δυνατή ιστορία με φόντο τη μαγική Αγγλική επαρχία.
      Σε ευχαριστώ καλή μου φίλη. Την καλησπέρα μου.

      Διαγραφή
  2. Γι΄ αυτό, Γιάννη, παρακολουθώ με πολύ ενδιαφέρον τις εγγραφές σου. Ανακαλύπτω κινηματογραφικά διαμάντια τα οποία εσύ μας προτείνεις. Αν δεν υπήρχε η δική σου εγγραφή, πιθανόν να τα έχανα. Όλοι μας το ξέρουμε το παραμύθι αυτό, κι αν δεν το είχαμε στις βιβλιοθήκες μας σίγουρα το είδαμε ως κινούμενα σχέδια, τα παιδιά μας σίγουρα το αγάπησαν σε κάθε εκδοχή του. Εδώ , όμως η ταινία μπαίνει σε βαθιά νερά απ΄ ότι καταλαβαίνω και σίγουρα θα την αναζητήσω.
    Νάσαι, καλά, φίλε μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βασίλη μου ναι, η ταινία μπαίνει σε βαθιά νερά. Μέσα στην πλοκή της θα δεις την πηγή έμπνευσης του Γουίνι, που είναι ένας κούκλος για τον μικρό Κρίστοφερ. Από εκεί και πέρα ξεκινάει το τεράστιο ενδιαφέρον. Ο μικρός μεγαλώνει με τον πατέρα του τα κρίσιμα αυτά χρόνια. Μεταξύ τους αναπτύσσεται μια μοναδική σχέση με μια κοινή ζωή τους στο δάσος του Σάσσεξ. Ο Άλαν συνεχίζει να γράφει τον Γουίνι με βάση το μικρό Κρίστοφερ, ο οποίος ξαφνικά θα βιώσει στη ζωή του την υστερία που προκαλεί μια αυξανόμενη διασημότητα (Συνεντεύξεις κλπ). Αυτό αλλοτριώνει εντελώς την παιδικότητά του, υποφέρει, γίνεται αντικείμενο εμπορίου και αυτό δυστυχώς με ευθύνη των γονέων του. Μοναδικός άνθρωπος, που τον νιώθει στην περίοδο αυτή είναι η γκουβερνάντα του! Στο τέλος ο Κρίστοφερ θα μισήσει τον Γουίνι, του οποίου η φήμη έχει απογειωθεί και ως ενήλικας πια θα αποκηρύξει κάθε έσοδο από αυτόν! Πραγματικά συγκλονιστικό.
      Πολύ μεγάλα τα ζητήματα που διαπραγματεύονται.
      Σε ευχαριστώ αγαπητέ φίλε για τη συμμετοχή και τα καλά λόγια, πάντα. Το σεβασμό μου.

      Διαγραφή
  3. Υπέροχη παρουσίαση Γιάννη μου, μιας πολύ αγαπημένης, τρυφερότατης ταινίας. Με τιμάς ιδιαίτερα με την αφιέρωσή σου και σε ευχαριστώ πολύ γι' αυτό. Ήμουν σίγουρη ότι θα σού αρέσει και γι' αυτό στην πρότεινα. Μού είχαν κάνει μεγάλη εντύπωση οι συνεχείς αντιθέσεις αυτής της ιστορίας. Η αγριότητα του 1ου ΠΠ έκανε τον συγγραφέα -πατέρα του Ρόμπιν, αλλά και όλο τον κόσμο να διψάει, να έχει ανάγκη για κάτι αγνό, κάτι τρυφερό. Ο συγγραφέας βρήκε την απόλυτη αυτή αθωότητα, στην εικόνα του γιου του και στο παιχνίδι του με τα ψεύτικα ζωάκια του, μέσα στο πανέμορφο δάσος της Αγγλικής επαρχίας. Άρχισε να δημοσιεύει τις εικόνες και τις αγνές αυτές ιστορίες, βγαλμένες από τη φαντασία του μικρού του γιου και ο κόσμος τις λάτρεψε, έχοντας τόση ανάγκη για κάτι καθαρό και αθώο. Όμως η έκθεση του μικρού και των προσωπικών του στιγμών με τον πατέρα του στο ευρύ κοινό, πλήγωσε ανεπανόρθωτα την ψυχούλα του μικρού παιδιού. Και ενώ μια ολόκληρη χώρα, ένας ολόκληρος κόσμος, λάτρεψε αυτή την αθώα εικόνα του Ουίνι και του Ρόμπιν, για τον ίδιο έγινε απίστευτο βάρος, προδοσία από τον ίδιο του τον πατέρα προς αυτόν. Μίσησε τόσο πολύ την παιδική του αθωότητα, που δεν πήρε ποτέ ούτε ένα σεντ από τα απίστευτα κέρδη που έβγαλαν οι ιστορίες. Μετά από αυτή την ταινία, όποτε βλέπω τον αθώο πορτοκαλί αρκούδο, γεμίζω με θλίψη. Υπέροχη πρόταση Γιάννη μου, μια ταινία που όλοι πρέπει να αναζητήσουν και να δουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατερίνα μου, αγαπημένη μου φίλη. Να σε ευχαριστήσω και δημόσια για την πρότασή σου να φέρεις κοντά μου αυτό το αριστούργημα. Και αφήνομαι στην κυριολεξία στην παραπάνω σου ανάλυση, την οποία και θεωρώ το πολύτιμο απόσταγμα της ηθικής, παιδαγωγικής και κοινωνιολογικής θεώρησης της ταινίας αυτής, που, ναι! Αποτελεί "ευαγγελιο" για σπουδή.
      Ειλικρινά σε ευχαριστώ απ' την καρδιά μου, Κατερίνα μου.

      Διαγραφή
  4. Αγαπώ την αγγλική επαρχία. Έχει πανέμορφα τοπία και ένα ρουστίκ vibe που με συναρπάζει.
    Πολύ ενδιαφέρουσα ταινία, με τροφή για σκέψη. Τόσο μεταξύ του ζευγαριού σε σχέση με την απόφαση τους και την εξέλιξη τους, όσο και με τη σχέση των γονιών με το παιδί, που καθόρισε και την ενήλικη ζωή του και κάτι που αγαπούσε πολύ. Η σχέση του δε με τον πατέρα του και ο τρόπος που τον εκμεταλλεύτηκε υπογράμμισε την εξέλιξη του ως άνθρωπο.
    Εξαιρετική παρουσίαση Γιάννη. Πράγματι η σκηνοθεσία δείχνει ιδιαίτερα προσεγμένη στη λεπτομέρεια, λογικά τα βραβεία και οι υποψηφιότητες.
    Ευχαριστούμε πολύ για την αξιόλογη παρουσίαση σου και όλες τις πληροφορίες που τη συνόδευσαν. Καλό Σαββατοκύριακο :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α Μαρίνα μου και εσύ στο κλάμπ των οπαδών της Αγγλικής επαρχίας. Μάλιστα! Θαυμάσια καλή μου. Να φροντίσεις να ταξιδέψεις κορίτσι και να την χαρείς από κοντά, εύχομαι.
      Ναι, η ταινία έχει μεγάλη τροφή για σκέψη, διδακτικά ζητήματα μεγάλα και αισθητική κορυφαία. Στέλνω τα φιλιά και τις ευχές μου για ένα όμορφο Σαββατοκύριακο.

      Διαγραφή
  5. Δεν θέλω να κρύψω τον ενθουσιασμό μου γι' αυτή την παρουσίασή σου.
    Έχω δει την ταινία και έχω μαγευτεί το ίδιο όπως εσύ. Το παραμύθι και η σκληρή πραγματικότητα μέσα σε ένα υπέροχο φυσικό τοπίο. Τα είχε όλα. Με εξέπληξε γιατί δεν ήξερα τί κρυβόταν πίσω απ' τον αρκούδο που αγαπούσε τόσο το παιδί μου. Έκανες πολύ καλά που την ξεχώρισες και την παρουσιάζεις από δω. Άλλωστε, όσοι μεγαλώσαμε παιδιά, αγαπήσαμε κι εμείς τον Γουίνι .
    Καλό Σαββατοκύριακο Γιάννη μου
    Σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ Μαρία μου με τις ευαισθησίες σου, καλή μου φίλη. Καταλαβαίνω τη διεισδυτική σου ματιά, τις σκέψεις, τις αναζητήσεις σου. Είναι παραμυθένια η ατμόσφαιρα στην κυριολεξία στο έργο αυτό, αυτή η αισθητική αλλά και ο χώρος ζωής, αν τον συγκρίνεις με το δικό μας, σού 'ρχεται να τα κάψεις όλα εδώ.
      Χαίρομαι που άγγιξε κομμάτια της καρδιάς σου, Μαρία μου. Την καλησπέρα μου. Καλό σαββατοκύριακο.

      Διαγραφή
  6. Δεν την ξέρω την ταινία και δεν είχα ιδέα για την ιστορία πίσω από το αρκουδάκι. Μα πού τα ανακαλύπτεις όλα αυτά;
    Όσο για την Αγγλική επαρχία ναι ωραία ν α τη βλέπεις αλλά να τη ζεις; Μέσα στην υγρασία και τη βροχή και την ομίχλη;;;
    Θα ψάξω την ταινία να τη δω
    Καλημέρα σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ήξερα προσωπικά τίποτα και εγώ για όλα αυτά, Άννα μου. Η πρόταση ανήκει στην καλή μου φίλη, την Κατερίνα Bunny. Και την δικαίωσε καθώς η ταινία είναι αποθέωση και ύμνος στην τρυφερότητα αλλά και την ομορφιά της φύσης. Η Αγγλική επαρχία ναι έχει υγρασία και μάλιστα πολύ. Όσο ανεβαίνεις βόρεια και κρύο πολύ. Όμως είναι πανέμορφη πανάθεμά την.
      Να την δεις την ταινία, Άννα μου, αξίζει. Φιλά πολλά κορίτσι μου.

      Διαγραφή
  7. Ένα παραμύθι μες στο παραμύθι, κι έρχεται κι η δική σου παραμυθένια ματιά ως κερασάκι στην "τούρτα". Και για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι παντού υπάρχει ένας "δράκος". Το πόσο μού άρεσε η περιγραφή αλλά και πρότασή σου, δεν λέγεται, Γιάννη μου! Τώρα δεν μένει παρά να βρω έναν τρόπο να δω αυτήν την ταινία οπωσδήποτε! Υ.Γ Είμαι άλλη μια λάτρης τού Γουίνι.. Καλησπέρα! 🎈

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ καλή μου φίλη, σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια. Ναι, να τη δεις την ταινία. Πες μου αν θες να κάνω κάτι γι' αυτό, μπορώ. Χαίρομαι πολύ. Στέλνω τα φιλιά μου.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις τελευταίου μήνα

Γιάννης Φέρτης: Για πάντα στον κόσμο της καρδιάς μας

Χρυσά ζευγάρια στο Ελληνικό σινεμά (Μέρος 3ο)

ΛΑΜΠΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑΣ και ....ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ