Tim Burton: Ο Τσάρλι και το εργοστάσιο σοκολάτας


Ξεκινάμε αγαπημένες φίλες και φίλοι το κινηματογραφικό μας ταξίδι στην καινούργια μας χρονιά.
Είμαστε καθαρά ακόμα σε γιορταστική ατμόσφαιρα.
Απολαμβάνουμε ή το προσπαθούμε τουλάχιστον, το κλίμα των ημερών.
Έτσι δεν θα μπορούσα και εγώ να κινηθώ θεματικά διαφορετικά.
Συνεπώς για σήμερα σας έχω ένα όμορφο ταξίδι σε έναν μαγικό παραμυθένιο κόσμο, γεμάτο χρώμα, αχαλίνωτη φαντασία, εντυπωσιακή ατμόσφαιρα αλλά...
Αλλά και σε μια ταινία με άπειρα όπως και σημαντικά κοινωνικά μηνύματα

Φίλες και Φίλοι
όταν στον σύγχρονο κινηματογράφο μιλάμε για παραμύθι, ένας είναι ο ασυναγώνιστος μαιτρ του είδους.
'Έχω λοιπόν την τιμή να σας παρουσιάσω τον μοναδικό

TIM BURTON

στην ταινία του

"Ο ΤΣΑΡΛΙ και το ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ"


Χαλαρώστε λοιπόν, αφήστε τον εαυτό σας να φύγει από τα όρια της "λογικής" και του ορθολογισμού.
Είμαστε σε τροχιά παραμυθιού.
Ανοίξτε όμως τα μάτια του νου και προσέξτε πάρα πολύ τους χαρακτήρες μπροστά σας όπως και α μηνύματα.


Συντελεστές

Πρεμιέρα:  Στην Ελλάδα 13 Οκτώβρη 2005

Βασισμένο στο Βιβλίο του:  ROALD DAHL


Σενάριο:  JOHN AUGUST

Σκηνοθεσία:  TIM BURTON

Μουσική:  DANNY ELFMAN

Κινηματογράφιση:  PHILIPPE ROUSSELOT

Film editing:  CHRIS LEBENZON

Casting:  SUSIE FIGGIS

Διακόσμηση:  PETER YOUNG

Ενδυματολογία:  GABRIELLA PERSCUCCI


Ερμηνείες

JOHNNY DEPP στο ρόλο του εργοστασιάρχη WILLY WONKA



FREDDY HIGHMORE στο ρόλο του νεαρού CHARLIE BUCKET


DAVID KELLY στο ρόλο του Παππού JOE


HELENA BONHAM CARTER στο ρόλο της Μητέρας κ. BUCKET


NOAH TAYLOR στο ρόλο του Πατέρα κ. BUCKET


CHRISTOPHER LEE στο ρόλο του Dr. WONKA, πατέρα


DEEP ROY στο ρόλο του ξωτικού OOMPA LOOMPA



Οι Γιαγιάδες-Παππούδες του νεαρού Charlie

LIZ SMITH ως Γιαγιά Georgina

EILEEN ESSELL ως Γιαγιά Josephine

DAVID MORRIS ως Παππούς George


Oι Γονείς-Χαρακτήρες

MISSI PYLE στο ρόλο της κ. Beauregarde



JAMES FOX στο ρόλο του κ. SALT



ADAM GODLEY στο ρόλο του κ. TEAVEE



FRANZISKA TROEGNER στο ρόλο της κ. GLOOP



Τα παιδιά-χαρακτήρες

ANNA SOPHIA ROBB ως Violet



JULIA WINTER ως Veruca



PHILIP WIEGRATZ ως Augustus

JORDAN FRY ως Mike


Το θέμα-η Πλοκή

Ο Τσάρλι είναι ένα καλοκάγαθο νεαρό παιδί, το οποίο ζει με την οικογένειά του και τους γονείς τους αντίστοιχα σε ένα εξαιρετικά φτωχικό σπίτι στις παρυφές μιας γκρίζας πόλης, στην οποία κυριαρχεί εμφαντικά το τεράστιο εργοστάσιο σοκολάτας ενός παράξενου και εκκεντρικού βιομήχανου, του Willy Wonka.
Οι αρχές μέσα στις οποίες μεγαλώνει ο Τσάρλι είναι αυτές της ανθρωπιάς, της σεμνότητας, της αλληλεγγύης και της συλλογικότητας. Μαζί με αυτά είναι σφυρηλατημένη στη ζωή του η μαγεία μιας ονειρικής ελπίδας για κάτι καλύτερο στη ζωή του.
Αυτό το μαγικό και το καλύτερο θα μπει μπροστά του σαν τεράστια άμεση πρόκληση, από τη στιγμή που ο εκκεντρικός εργοστασιάρχης Willy Wonka θα κληρώσει 5 παιδιά με τους συνοδούς τους να είναι τα τυχερά εκείνα που θα ζήσουν τη μαγεία της επίσκεψης στο μυθικό εργοστάσιο σοκολάτας.


Καθόλου τυχαία ο συγγραφέας Roald Dahl θα "επιλέξει" τα άλλα 4 τυχερά παιδιά να είναι αντιπροσωπευτικά δείγματα οριακών αρνητικών χαρακτήρων που βρίσκουν τροφή στο αντίστοιχο οικογενειακό τους περιβάλλον.
Ένας μονοφαγάς, υστερικός λιχούδης, μια απίστευτα κακομαθημένα κόρη ευγενών μαθημένα στα μόνιμα "ναι" των γονιών της, μια επιθετική "πρωταθλήτρια"πολεμικών τεχνών που ζει και αναπνέει στο να κυριαρχεί και να απεχθάνεται κάθε τι πιο αδύνατο και ένα παιδί freak των πολεμικών pc games που ζει για να σκοτώνει εικονικά στο δικό του hi tech κόσμο.

Όλα αυτά λοιπόν τα παιδιά μαζί με την αντίστοιχη κουλτούρα των γονιών τους θα ενωθούν με τον μικρό Τσάρλι για να ξεκινήσουν την επίσκεψή τους στον μαγικό κόσμο του εργοστασίου σοκολάτας.


Εκεί, ο "παρείσακτος" Τσαρλι θα γίνει με την συμπεριφορά του αλλά και την αύρα του καταλύτης εξελίξεων στην ετερόκλητη αυτή συντροφιά, της οποία οι συμπεριφορές θα οδηγήσουν σε μεγάλες συναισθηματικές αναταράξεις και τον ίδιο τον εκκεντρικό εργοστασιάρχη, ο οποίος φαίνεται ότι κουβαλά στην ψυχή του τα δικά του προσωπικά παιδικά τραύματα.


Ο TIM BURTON με τους συνεργάτες του αναλαμβάνει σκηνοθετικά με τον δικό του μονάκριβο τρόπο να αναδείξει το θέμα και να περάσει τα μηνύματά του.
Με μια εικαστική φαντασία που οργιάζει, όπως πάντα άλλωστε, στο χρώμα και στην κίνηση, με μια μουσική πανδαισία που πάντα ο αγαπητός DANY ELFMANN του προσφέρει, παίρνει την κάμερά του και δημιουργεί.

Με την γνωστή του εικαστική υπερβολή, ικανή να ταράξει μικρούς και μεγάλους θα γκρεμίσει τον ψεύτικο κόσμο των άλλων παιδιών αλλά και των γονιών τους. Θα τα "τιμωρήσει" κάτω από το βάρος των αδιέξοδων και επικίνδυνων απόψεών τους και μαζί με αυτά φυσικά τους δημιουργούς τους.



Οι ερμηνείες

Εντάξει, είναι σαφές ότι στην ταινία κυριαρχεί απόλυτα η μορφή, η παρουσία και η ερμηνεία του
JOHNNY DEPP


Λατρεμένος και χαρισματικός ηθοποιός για τον TIM BURTON, ο μεγάλος αυτός ερμηνευτής έχει και σε αυτήν την ταινία μία ...off balance ερμηνεία!
Με λίγα λόγια ερμηνεύει έναν χαρακτήρα τόσο ιδιαίτερο, εκκεντρικό, παράξενο, εσωστρεφή, ιδιόρρυθμο. Και τον ερμηνεύει με τον δικό του μοναδικό τρόπο.
Κινητικά, μορφολογικά, εκφραστικά, δεν πιστεύω άλλος ηθοποιός να φτάσει ποτέ τα μέτρα και τα σταθμά του DEPP. Ανυπέρβλητος.

Από κοντά του στην ταινία ξεχώρισα τον  DAVID KELLY στο ρόλο του Παππού του νεαρού Τσαρλι.



Απίστευτη μορφή, λες και είναι φτιαγμένη για έναν γλυκύτατο Παππού, απόλυτα ταιριαστό σε ατμόσφαιρα παραμυθιού.

Ο Τρίτος πρωταγωνιστής που διέπρεψε ήταν, ποιος άλλος, ο FREDDIE HIGHMORE στο ρόλο του νεαρού Τσάρλι. Στα 13 του χρόνια ο νεαρός Άγγλος ηθοποιός άνοιξε τα φτερά του στα ερμηνευτικά μονοπάτια από πολύ νωρίς  με μεγάλη επιτυχία.

Αυτό δεν σημαίνει ότι οι άλλοι ερμηνευτές υστέρησαν. Κάθε άλλο. Όλοι οι ερμηνευτές, ένας προς έναν, έδωσαν τη δική τους συμβολή στην άρτια δημιουργία της ταινίας.


Οι βραβεύσεις

14 Διεθνείς βραβεύσεις και 50 ακόμα υποψηφιότητες κοσμούν την ταινία.
Γεγονός που καταμαρτυρεί και την καταξίωσή της στα κινηματογραφικά φόρουμ αλλά, το κυριότερο, στην συνείδηση των θεατών της.

Αφεθείτε λοιπόν στις μαγικές του εικόνες. Αφήστε τον εαυτό σας να περπατήσει στα "εξωφρενικά" ντεκόρ και χρώματα του TIM BURTON.
Και, τέλος, κάνετε τους συλλογισμούς σας πάνω στα ζητήματα που βάζει ο ίδιος ο συγγραφέας που με τόσο υπέροχο περισπούδαστο τρόπο αναδεικνύουν οι δημιουργοί της ταινίας.



Σχόλια

  1. Ωραίο έργο με ένα Τζόνυ Ντεπ ανεπανάληπτο. Και η μικρή μου γνώμη είναι ότι αν δεν έπαιζε ο Ντεπ στο έργο δεν θα ήταν καν αξιοπρόσεκτη η ταινία.
    Σκηνικά παραμυθένια,εξωπραγματικά και χαρακτήρες ηρώων εξωπραγματικοί, ακραίοι πιστεύω. Όλα να στηρίζουν το παραμύθι.
    Πάντως αυτή δεν ήταν φτώχεια ( η ζωή του μικρού Τσάρλι). Ήταν ακραία ένδεια πια. Μα τόσο ακραία που απορείς. Και απ' την άλλη να βλέπεις πόσο ήρεμοι και πράοι χαρακτήρες οι ήρωες που κατοικούσαν στο καλύβι, που με εκνεύρισαν κάποια στιγμή.
    Η ρευστή σοκολάτα όμως κόλαση!
    Ωραία η παρουσίαση Γιάννη μου
    Τώρα θέλω να το ξαναδώ
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Άννα μου! Έχεις δει το έργο και συνεπώς έχεις άποψη και μάλιστα πολύ σαφή και τεκμηριωμένη. Ο Τιμ Μπάρτον έχει αυτό το γνώρισμα. Οι χαρακτήρες του πολλές φορές είναι εξωπραγματικοί. Το επίπεδο της φτώχιας, η κατάσταση του ερειπωμένου σπιτιού. Το είδες; σαν παράταιρη καρικατούρα έμοιαζε. Εικαστικά όλες του οι παραστάσεις είναι παραμορφωμένες χωρίς την ορθολογική γεωμετρία του χώρου.
      Η πραότητα των ανθρώπων του σπιτιού ναι είναι στα όρια του ρεαλιστικού. Ίσως εδώ θέλει να δείξει ότι οι καρδιές αυτών των ανθρώπων δεν είχαν θιχτεί από τη μιζέρια και την έλλειψη.
      Παίζει με τα όρια ο Μπάρτον, το κάνει πάντα.
      Χάρηκα που σου ...άναψα διάθεση να το δεις ξανά.
      Καλό ξημέρωμα Άννα μου.

      Διαγραφή
  2. Τι λες τώρα, Γιάννη μου. Αγαπημένη ταινία την οποία ξαναείδα πρόσφατα στην τηλεόραση. Ο τρόπος που τιμωρούνται οι ήρωες -η κακομαθημένη, ο μονοφαγάς κλπ- είναι εκπληκτικός. Μέχρι που στο τέλος έρχεται η λύτρωση για το νικητή. Η εικόνα του έργου εξωπραγματική, ευφάνταστη και πραγματικά μια όαση σοκολάτας. Ο Ντεπ ανεπανάληπτος και ασύγκριτος. Πολλά φιλιά, φίλε μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι Μία μου που μοιραζόμαστε ανάλογα συναισθήματα για την ταινία. Μάθημα αρχών και αξιών σε παραμορφωμένους χαρακτήρες. Κακομαθημένα παιδιά που κουβαλάνε τις αγκυλώσεις και τις νευρώσεις των γονιών τους. Ένα πολύ διδακτικό παραμύθι για μικρούς και μεγάλους. Στέλνω την καλησπέρα μου και ευχαριστώ Μία μου.

      Διαγραφή
  3. Να και μια ταινία που παρουσιάζεις κι έχω παρακολουθήσει. Όμως ομολογώ ότι την είχα ξεχάσει και με έβαλες στο τρυπακι να θέλω να την ξαναδώ. Μπαίνει στα προσεχώς μου λοιπόν. Ευχαριστούμε πολύ για την όμορφη παρουσίαση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να την δείτε Ειρήνη. Σαν Μανούλα και Μπαμπάς θαρρώ έχει να σας δώσει πολλά. Είναι και όμορφη εικαστικά. Στέλνω την καλησπέρα και τα ευχαριστώ μου καλή μου φίλη.

      Διαγραφή
  4. Μια συγκινητική ιστορία που ξεφεύγει από τις παιδικές τρυφερές ιστορίες. (Συνήθεια μάλλον του Μπάρτον )
    Ωστόσο με πολλά μηνύματα και ηθικά διδάγματα αφού με πολύ έξυπνο τρόπο τα προβλήματα μιας σύγχρονης κοινωνίας αντικατοπτρίζονται στους χαρακτήρες των παιδιών και των οικογενειών τους.
    Πράγματι η ταινία αγαπήθηκε απ’ το κοινό, είχε εμπορική επιτυχία αλλά η αισθητική του Μπάρτον...δεν ξέρω αλλά είναι λίγο περίεργη. Ίσως οι σκοτεινές σκηνοθετικές επιλογές του (ευτυχώς όχι στην συγκεκριμένη ταινία)
    Ωραίος ο Ντεπ ...αλλά σαν τους πειρατές της Καραϊβικής όχι
    Μεταξύ μας....προτιμώ την "νεκρή νύφη"
    Οφείλω όμως να σε ευχαριστήσω για την παρουσίαση. Εξαιρετική!
    Καλό ξημέρωμα Γιάννη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να ξεκινήσω λίγο από το τέλος Αννίκα μου. Δεν έχω δει την "Νεκρή νύφη". Και με βάζεις σε πειρασμό. Την έχουν δει οι κόρες μου και έχω πάρει ...μυρωδιά αλλά ολόκληρη την ταινία όχι. Το κρατώ σαν πρόταση.
      Ο Ντεπ στους "Πειρατές" είναι βιωματική η ερμηνεία του, ανεπανάληπτη. Ποτέ κανένας ηθοποιός δεν ταυτίστηκε ή δεν δημιούργησε τόσο έντονα πρότυπο όσο ο συγκεκριμένος Τζακ Σπάρροου.
      Πάντα ο Μπάρτον κινείται στα δικά του αισθητικά πρότυπα. "Πειραγμένα" πολύ. Και ο χώρος και οι χαρακτήρες. Και εδώ παραδίδει διδάγματα σύγχρονης κοινωνίας και προτύπων. Τα αποκαλύπτει ίσως τα γκρεμίζει.
      Ευχαριστώ που μοίρασες το δικό σου βίωμα και προσέγγιση για την ταινία Αννίκα. Και για τα καλά σου λόγια.
      Σε φιλώ και εύχομαι καλό Σαββατοκύριακο.

      Διαγραφή
  5. Ευτυχώς αυτή την ταινία την έχω δει (γιατί συνήθως με πιάνεις αδιάβαστη). Εντάξει, δεν είμαι λάτρης αυτού του είδους, αλλά θαυμάζω την ερμηνεία του Ντεπ, τα σκηνοθετικά ευρήματα και τους χαρακτήρες που έχει στήσει ο Μπάρτον. Ένα εντυπωσιακό παραμύθι που βλέπεται χαλαρά τις μέρες των γιορτών και έχει κάτι να αφήσει στον θεατή, εκτός απ' τη γεύση της σοκολάτας.
    Όμορφο αφιέρωμα Γιάννη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία μου,
      ένα κλασικό καρτουνίστικο παραμύθι που φέρει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του Μπάρτον! Αυτή τη φορά, όπως λες, με χαρακτήρες που περνάνε μηνύματα και διδάγματα. Να αφήσει ολάκερη παρακαταθήκη στους θεατές και γονείς.
      Και γεμάτο ...σοκολάτα! Αυτό που το πας πες μου!
      Μαρία μου να είσαι καλά κορίτσι μου. Στέλνω ...σοκολατένια φιλιά.

      Διαγραφή
  6. Θυμάμαι πως την είχαμε δει οικογενειακώς και την χαρήκαμε πάρα πολύ. Η κόρη μου μάλιστα αναφερόταν σ' αυτήν συχνά.
    Ο Ντεπ είναι πράγματι μοναδικός σε τέτοιους ρόλους, γεννημένος για τέτοιους ρόλους.
    Μου τη θύμισες και μαζί με την ταινία ήρθαν και όμορφες στιγμές εκείνης της εποχής στο νου μου. Άσε τη σοκολάτα!! Μεγάλη αδυναμία :)
    Μου έλειψαν οι παρουσιάσεις σου...
    Καλό Σαββατοκύριακο Γιάννη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ ...σοκολάτα Μαρία μου. Και μάλιστα με Τζόνυ Ντέπ! Τι να λέμε τώρα δηλαδή! Εκρηκτικός συνδυασμός.
      Στα σοβαρά τώρα. Ο Ντέπ είναι γεννημένος για "παράταιρους" ρόλους. Και το έχει αποδείξει περίτρανα. Λατρεμένο παιδί του Μπάρτον. Πλάσμα για τους ρόλους του.
      Χαίρομαι που σου έφερα όμορφες αναμνήσεις καλή μου φίλη. Να γεμίζουμε λίγο ομορφιά και νοσταλγία. Στέλνω τα φιλιά μου. Είμαι παρών και συνεχίζουμε.

      Διαγραφή
  7. χαίρομαι που το ανέλυσες...
    το ξαναείδα...και μπορώ να πω ότι ο Ντεππ... είναι αστέρι...
    καλή χρονιά και πάλι και πάλι, με υγεία κι ωραίες... ταινίες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λαμπρινή μου καλησπέρα καλή μου φίλη.
      Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου. Καλή χρονιά κοπέλα μου όπως την ονειρεύεσαι.

      Διαγραφή
  8. Λατρεμένη ταινία, γιατί μέσα από το ουτοπικό της θέμα θίγει μεγάλα και διαχρονικά κοινωνικά θέματα!
    Ανυπέρβλητος, πραγματικά, ο Τζόνι Ντεπ- για μένα μία από τις καλύτερες ερμηνείες της καριέρας του!
    Την έχω δει πολλές φορές κι άνετα την βλέπω ξανά, αν και δεν μου αρέσει καθόλου το φανταστικό ως είδος! ☺
    Ωραία παρουσίαση Γιάννη !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αριστέα μου καλησπέρα,
      είναι ο ...άτιμος άπαιχτος σε αυτό το κομμάτι. Τι να λέμε τώρα. Ένας ολάκερος παραμυθένιος κόσμος καλή μου φίλη. Φανταστικός μεν, ουσιαστικός δε με άπειρα μηνύματα.
      Ευχαριστώ πολύ Αριστέα μου. Στέλνω φιλιά πολλά.

      Διαγραφή
  9. ίου δεν την έχω δει την ταινία!
    Ωραία ιδέα Γάννη μας και φυσικά η παρουσίασή σου :)
    Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ γλυκιά ταινία Μάνια μου. Γεμάτη από ξωτικά, φαντασία, χαρακτήρες και μηνύματα που θα σε συναρπάσουν. Κουμπώνει και με την ενασχόλησή σου με τα σπουργίτια!
      Ευχαριστώ πολύ. Στέλνω φιλιά. Καλή βδομάδα.

      Διαγραφή
  10. Γιάννη μια όμορφη ταινία η οποία χάρη στον κ. Depp βλέπετε ευχάριστα και σε αρκετές επαναληπτικές θεάσεις.
    Λίγο πριν πάρει την ελαφριά κατηφόρα ο Tim Burton μας προσφέρει ένα ακόμα σκοτεινό παραμύθι. Φυσικά δεν έχω δει το πρωτότυπο με τον Gene Wilder για περαιτέρω σύγκριση.
    Ευχαριστούμε για μία ακόμη όμορφη παρουσίαση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χμ Γιώργο μου στάθηκες σε κάτι πράγματι σημαντικό. Στον κατήφορο του Τζόνυ Ντέπ. Πραγματικά θλίψη προκαλεί γιατί είναι κρίμα. Ελπίζω να σταματήσει όλο αυτό πραγματικά. Δεν το αξίζει. Την έκδοση με τον Τζην Γουάιλντερ δεν την έχω δει καθόλου.
      Γιώργο, χάρηκα πολύ φίλε για την παρέμβαση και τη συμμετοχή σου. Ευχαριστώ πολύ.

      Διαγραφή
  11. Γιάννη μου χαίρομαι πολύ που έκανες αφιέρωμα σε αυτή την ταινία!
    Δεν θα ξεχάσω την στιγμή που την έβλεπα για δεύτερη φορά με μία εννιάχρονη (τότε) και μου έκανε σχόλια που ούτε ενήλικες δεν θα παρατηρούσαν!
    Ακόμα και για τα επαγγέλματα που χάθηκαν όταν τα αντικατέστησαν μηχανές..

    Θίγει πραγματικά πολλά σημαντικά θέματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό ακριβώς Κατερίνα. Όσοι είχαν τη θέληση, τη δύναμη, την οπτική να δουν "κάτω" από το "είναι" της ταινίας πρέπει να ταρακουνήθηκαν για τα καλά. Για τους λοιπούς, κατά το σύνηθες, "πέρα βρέχει".
      Πολλές φορές, τα παιδιά έχουν τη δική τους αγνή, ανόθευτη ματιά να ερμηνεύσουν αυτό που βλέπουν. Αν μάλιστα τους δοθεί όμορφα, απλά, τότε θα μας ξεφτιλίσουν με την κρίση τους.
      Ο Λόγος; Μα δεν κουβαλούν προκαταλήψεις και στερεότυπα στο μυαλό τους ακόμα.
      Ευχαριστώ Κατερίνα πολύ. Μου άρεσε η εύστοχη παρέμβασή σου.
      Καλή συνέχεια.

      Διαγραφή
  12. με γεια η νέα εμφάνιση του μπλογκ
    και μια ταινία που αυτές που μας παρουσιάζεις / αφιέρωμα
    που είδα
    επειδή μου αρέσει πολλά η σοκολάτα και ο Τζόνι Ντεπ
    μου άρεσε πολλά η ταινία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δελφινάκι μου, συγγνώμη καλή μου φίλη για την καθυστέρηση της απάντησης. Να είσαι καλά για τις ευχές σου. Τις κρατώ ως πολύτιμες.

      Διαγραφή
  13. Ήθελα πολύ να διαβάσω την άποψη σου σε μια ταινία που έχω δει. Τη συγκεκριμένη, την είδα πρόσφατα. Όντως, τα σκηνικά είναι εξωπραγματικά και παραμυθένια. Προσωπικά, δεν εντυπωσιαζομαι πλέον με τον Ντεπ, γιατί ακολούθησαν οι Πειρατές της Καραϊβικής και ήταν σαν να έβλεπα το ίδιο ύφος ενός ηθοποιού σε τόσες ταινίες... Αν είχα δει το εργοστάσιο 1ο , ίσως να το έβλεπα διαφορετικά.

    Ωστόσο, λατρεψα τον γλυκύτατο παππού ♡ και εντόπισα και εγώ μια υπερβολή στο σημείο της φτώχειας αλλά σαν αληθινή drama queen που είμαι 😄, μου άρεσε...

    Πολύ εύστοχη κριτική Γιάννη. Φαίνεται ότι ασχολείσαι με αυτό τον τομέα.

    Βλέπεις και ταινίες δράσης; πολεμικές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με μεγάλη χαρά αγαπητή μου Μαρία σε καλωσορίζω στο "Σινεφίλ". Κάτσε αναπαυτικά στην πολυθρόνα σου καλή μου "drama queen", βάλε το ποτάκι σου και απόλαυσε τις περιηγήσεις σου.
      Οι ταινίες δράσεις και οι πολεμικές φυσικά μου αρέσουν αρκεί να έχουν χαμηλό προφιλ χωρίς εξωπραγματικές υπερβολές. Με λίγα λόγια προσπερνώ τις κλασικές "αμερικανιές". Καταλαβαίνεις.
      Ο Ντεπ στους αγαπημένους "Πειρατές" δημιούργησε μορφή! Κάτι που μόνο οι χαρακτήρες του "Άρχοντα των δαχτυλιδιών" επίσης κατάφεραν. Η συγκεκριμένη και ιδιαίτερη αυτή ταυτότητα ως περσόνα του σινεμά τον συνοδεύει παντού. Προσωπικά μου αρέσει πολύ.
      Τούτη η ταινία δε μπορεί να δείχνει παιδική αλλά είναι σχολείο για όλους μας.
      Σε ευχαριστώ για τη συμμετοχή σου και σε περιμένω και στη συνέχεια.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις τελευταίου μήνα

Ηλίας Λογοθέτης: Στο δρόμο της αθανασίας

Αντρική λάμψη στο κλασικό Χόλιγουντ (Top stars actors in classic Hollywood) Μέρος 1ο

Όταν ο Μάρλον Μπράντο σόκαρε τα Όσκαρ