Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2015

Η ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΕΓΓΡΑΦΗ (Η Σκυτάλη σε ένα Blog-game)

Σήμερα πάμε με κάτι διαφορετικό.....
Αφήνουμε κάτω τις πένες για τις Κινηματογραφικές αναλύσεις και παρουσιάσεις.
Πάμε στις μνήμες......! ανοίγουμε την ξύλινη παλιά πόρτα στις αναμνήσεις της πρώτης δημιουργίας για να φέρουμε στο νου μας, την πρώτη σπίθα και γένεση του blog μας....

Όπως καταλαβαίνετε, παίρνω τη σκυτάλη σε ένα ακόμα όμορφο αλλά αυτή τη φορά και έντονα νοσταλγικό blogo-παίχνιδο που γεννήθηκε σε μια ΙΔΕΑ του καλού μας φίλου του
Θέμη, εδώ στο ιστολόγιό του:


που αναρτήθηκε στο όμορφο ιστολόγιό του:


Επρόκειτο για το ....ταξίδι μιας μικρής καλής ιδέας που ξεκίνησε το γύρο της και τις περιπλανήσεις της ώσπου έφτασε στην ...ειδική....! που αλλού ; μα στη ....Μάνια...!
Που την έκανε ...εγγραφή-ανάρτηση εδώ:


Και όπως ......αντιλαμβάνεστε γεννήθηκε ένα νέο blogo-παίχνιδο....! ναι.....!

Με τι θέμα ; μα αυτή τη φορά κάτι απλό αλλά συνάμα νοσταλγικό και όμορφο, που δίνει σε όλους μας την ευκαιρία να κάνουμε ένα γλυκό ταξίδι πίσω στο χρόνο για να βρούμε την πηγή και γένεση της δημιουργίας του δικτυακού μας σπιτιού...

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ:

 • ΠΩΣ, ΠΟΥ, ΠΟΤΕ και ΓΙΑΤΙ σας έκατσε η ιδέα να ξεκινήσετε το μπλογκ σας.
 • Πρώτη Εγγραφή και Συναισθήματα
Μετά λοιπόν από όλους τους φίλους-φίλες που ξεκίνησαν πάω και εγώ να πάρω ....σειρά συνεχίζοντας το όμορφο ετούτο γαϊτανάκι

ΠΩΣ, ΠΟΥ, ΠΟΤΕ και ΓΙΑΤΙ σας έκατσε η ιδέα να ξεκινήσετε το μπλογκ σας:


Η Ενασχόλησή μου με το διαδίκτυο ξεκινάει την Άνοιξη του 2004, ναι...... με τον πρώτο σπιτικό Η/Υ που αγοράσαμε και την πρώτη πρόταση ενός καλού φίλου να δικτυωθούμε στα κοινωνικά δίκτυα εκείνης της εποχής στον φιλόξενο χώρο του PATHFINDER.GR που αποτέλεσε και αποτελεί το πρώτο ΦΙΛΟΞΕΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΩΡΟ του δικτυακού μας σπιτιού.

Εκείνη την εποχή, τα blogs δεν ήταν ακόμα στο σημερινό τους ύψος. Εκείνη την εποχή στον Pathfinder η καρδιά χτύπαγε στις δικτυακές Κοινότητες ή αλλιώς CLUBS.

Κοινότητα, φανταστείτε την σαν ένα σημερινό blog το οποίο όμως είχε ΜΕΛΗ, τα οποία έγραφαν ποστ και φυσικά σχολίαζαν.
Πανέμορφες ομαδικές δημιουργίες, μικρά έργα δικτυακής τέχνης με μοτίβα που τα περισσότερα τα φτιάχναμε οι ίδιοι αναγκαζόμενοι να μάθουμε βασικές αρχές γλώσσας προγραμματισμού HTML.

Έτσι γεννήθηκε το "ΚΟΚΚΙΝΟ ΔΙΚΤΥΟ" την Άνοιξη του 2004

ΚΟΚΚΙΝΟ ΔΙΚΤΥΟ

Χώρος με ερεθίσματα κύρια πολιτικά, που σύντομα όμως επεκτάθηκε στη ΜΕΓΑΛΗ μου ΑΓΑΠΗ, στον ΛΑΤΡΕΜΕΝΟ μου ΠΟΘΟ, που ακούει στο όνομα ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ.
Εκεί δημιουργήθηκε ΕΙΔΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ, με ΘΕΜΑ τον ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ και ξεκίνησα να κάνω τις πρώτες μου παρουσιάσεις σε ταινίες

Εδώ έγινε και η πρώτη παρουσίαση ενός Κινηματογραφικού έργου σταθμό στο Κλασικό Σινεμά όπως ξέρετε......με την παρότρυνση των φίλων και τη βοήθειά τους.

Τα χρόνια πέρασαν, πάρα πολλά πράματα κύλησαν μέσα στα clubs, όμορφα και λυπημένα μαζί όπως η ίδια η ζωή, και ήρθανε στη ζωή μας τα BLOGS.

Συγκροτημένοι χώροι, με αυστηρή ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ και ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ.

Ο Έρωτάς μου για τον ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ, η αγιάτρευτη αυτή ΛΑΤΡΕΙΑ να "ζω" και να "ταξιδεύω" στα Κινηματογραφικά δρώμενα, να αναπνέω κάθε ανάσα αυτής της υπέροχης τέχνης, να προβάλλω μέσα από εκεί προσωπικά μου βιώματα, αναμνήσεις, "θέλω" και "γίγνεσθαι" με οδήγησε στη ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΦΑΣΗ να ξεκινήσω ένα ΘΕΜΑΤΙΚΟ BLOG για τον ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ.

Έτσι φτάσαμε στις 14 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010 όπου και ....ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ το
CINEFILΜε μεγάλο βάρος ευθύνης για την προσέγγιση ενός θέματος και μιας τέχνης που δεν "συγχωρεί" εύκολα τυχόν αστοχίες και αλλοιώσεις...

Όμως έγινε, ξεκίνησε, προχώρησε......

ΠΡΩΤΗ ΕΓΓΡΑΦΗ και ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ

Στις 15 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010 ανέβηκε στο CINEFIL η ΠΡΩΤΗ ΕΓΓΡΑΦΗ εδώ:Είναι η φράση με την οποία ο Ζ. ΣΑΝΤΟΥΛ ξεκινάει την ΙΣΤΟΡΙΑ του ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ.

1895, η Ημερομηνία γένεσης του Κινηματογράφου και η παρουσίασή της....

Μια μικρή ανάρτηση εκείνης της ΠΡΩΤΗΣ ΦΟΡΑΣ, με έκδηλη συγκίνηση, με πάρα πολύ τρακ, με δισταγμό για τη συνέχεια και την εξέλιξη....

Οι φίλοι και οι φίλες αγκάλιασαν την πρώτη αυτή ανάρτηση που έχει το δικό της "μουσειακό χαρακτήρα" όπως έχουν όλες οι πρώτες αναρτήσεις από τα blogs όλων μας......!

Η Πρώτη εκείνη εγγραφή λοιπόν, την έχουν διαβάσει  105 άνθρωποι, έχει 5 σχόλια και είναι όμορφα κρυμμένη στο κελάρι των αναμνήσεων του CINEFIL.

Στις 28/1/2012 το CINEFIL συνδέθηκε δικτυακά και με το χώρο του BLOGGER και ξεκίνησε 
να λειτουργεί παράλληλα και εκεί με την ίδια επωνυμία εδώ:


απευθυνόμενο και σε ένα μεγάλο κοινό που φιλοξενεί τις όμορφες δημιουργίες του εκεί.

Αυτή, φίλες και φίλοι, είναι η ΙΣΤΟΡΙΑ αυτού εδώ του ΔΙΚΤΥΑΚΟΥ ΤΟΠΟΥ καθώς και της ΑΝΑΓΚΗΣ που τον γέννησε και τον δημιούργησε όπως επίσης ζει και αναπνέει με τη ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΑΓΑΠΗ, ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ, ΣΤΗΡΙΞΗ, ΚΡΙΤΙΚΗ

Θέλω τούτο το blogo-παίχνιδο των αναμνήσεων να ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ γιατί το νιώθω πολύ όμορφο, τρυφερό και πιστέψτε με, σε γαληνεύει.......

Συνεχίζω λοιπόν δίνοντας τη σκυτάλη:

 1. Στον καλό μας Φίλο Jombieman και στο Ιστολόγιό του:  The Critical Hit
 2. Στην Αννούλα μας εδώ στο Ιστολόγιό της:   Ο ΚΗΠΟΣ ΜΟΥ
 3. Την μικρή μας Μαρία-Νικίτα εδώ στο χώρο της:  Ζαχαρούλα
 4. και το Δημήτρη εδώ στο:  VERTIGO

4 σχόλια:

 1. αναμνήσεις... γλυκές...
  καλή επιτυχια παντα... σε ό,τι κάνεις...
  το σινεμά... είναι η μεγάλη μου αγάπη... μαζύ με το θέατρο, βεβαίως... νασαι καλά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλησπέρα σου Λαμπρινή μου. Χαίρομαι για το "πάντρεμα" των προτιμήσεών μας. Καλά το Θέατρο είναι κάτι πολύ μεγαλύτερο, κάτι που είναι η γένεση της υποκριτικής τέχνης.
   Εύχομαι και σε σένα κάθε τι καλό, γόνιμο και δημιουργικό. Φιλιά πολλά.

   Διαγραφή
 2. Η αγάπη και το πάθος σου για την 7η Τέχνη, κι ένας ούριος άνεμος δημιουργίας... να 'ναι πάντα οδηγοί σου για τους ταξιδεμούς σου στη blog-o-σφαιρα!

  Ανοιξιάτικη Καλημέρα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τι γλυκιά και τι εποικοδομητική ευχή ακούγεται στα όμορφα λόγια σου.....! Ρούλα μου σε ευχαριστώ για όλα. Και για την παρουσία σου και για το ότι μας προσφέρεις από το δικτυακό σου κόσμο.
   Καλή βδομάδα.

   Διαγραφή