Ο ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΖΕΡΒΟΣ στον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ

Φίλες και Φίλοι του CINEFIL
Σήμερα τα "φώτα της προβολής" και της μνήμης θα πέσουν πάνω σε μία ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΜΟΡΦΗ του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ και ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ
Σε έναν Ηθοποιό, ερμηνευτή που το πέρασμά του δέθηκε με το πέρασμα ολάκερου του Κινηματογράφου μας μεταπολεμικά μέχρι τα ύστερά του χρόνια.
Μιας ΜΕΓΑΛΗΣ ΜΟΡΦΗΣ που φυσιογνωμικά, ερμηνευτικά, εκφραστικά αλλά και προσωπικά βιωματικά ενσαρκώνει την Ανθρωπιά, τον ανθρώπινο πόνο, το δράμα και τα βάσανα της ζωής.
Παράλληλα όμως, όπως ακριβώς συμβαίνει και στις έντονες αντιθέσεις της ζωής, αυτή η μορφή, αυτός ο μεγάλος Ηθοποιός ενσαρκώνει και το Χαμόγελο, το Χιούμορ, τη Χαρά, την Κωμωδία.
Κυρίες και Κύριοι, μια από τις μορφές που "πήραν στη πλάτη τους" το Ελληνικό Θέατρο και κύρια Κινηματογράφο:

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΖΕΡΒΟΣ


Γεννήθηκε στις 23 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 1908 στην ΠΕΡΑΧΩΡΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
Έφυγε στις 23 ΓΕΝΑΡΗ 1982 στο Παλαιό Φάληρο, σε Ηλικία 74 ετών

Σε αυτήν την έντονα ανθρώπινη εκφραστική προσωπογραφία ακούμπησε ολάκερος ο κλασικός
Ελληνικός Κινηματογράφος από το 1943, όπου έκανε την πρώτη του εμφάνιση στην ταινία τουΔημήτρη Ιωαννόπουλου
"Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ" δίπλα στα ιερά τέρατα της εποχής: ΑΙΜΙΛΙΟ ΒΕΑΚΗ, ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΟΡΝ
μέχρι το 1974 στην ταινία του ΗΡΟΔΟΤΟΥ ΚΑΠΛΑΤΖΗ  "Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΚΡΗ"
41 Ολάκερα χρόνια αδιάκοπης προσφοράς στην Τέχνη που αγάπησε, την Υποκριτική, στην Τέχνη που Τίμησε, που υπηρέτησε με πίστη, με πάθος, σε τέτοιο υπέρτατο βαθμό, που όπως θα δούμε στη συνέχεια της αφιέρωσης, σε πιάνει ΔΕΟΣ για τον τρόπο που αντιλαμβάνονται το ρόλο τους τότε οι Ηθοποιοί και Καλλιτέχνες.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Το ΔΡΑΜΑ, ως προσωπικό βίωμα, ήταν δυστυχώς, άρρηκτα δεμένο με τη ζωή του μεγάλου μας Ηθοποιού.
Γεννήθηκε στην ΠΕΡΑΧΩΡΑ σχεδόν παραμονή Χριστουγέννων. Στα τέσσερά του χρόνια, το 1912 έχασε τη Μητέρα του και στα Οκτώ του, το 1916, έχασε και τον Πατέρα του (!)
Ο Δρόμος της ζωής τον έφερε στο ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΟ στον ΠΕΙΡΑΙΑ όπου κλείστηκε από τους συγγενείς του.
Η Δύναμη όμως της ζωής δεν κράτησε "φυλακισμένο" τον ΠΑΝΤΕΛΗ ΖΕΡΒΟ, που από τα μικράτα του ρίχτηκε με τα μούτρα στη ΒΙΟΠΑΛΗ.
Μπήκε στο ΝΥΧΤΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ και τη μέρα πούλαγε αναψυκτικά στο δρόμο στους διαβάτες.
Μετά το τέλος του σχολείου, κατετάτη στο ΝΑΥΤΙΚΟ και έγινε ΑΡΧΙΝΟΣΟΚΟΜΟΣ.
Όμως είχε το ταλέντο να ...τραγουδάει καλά (!). Του είπαν ότι στη ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ψάχνουν για ταλέντα και εκεί ξεκίνησε η πρώτη του επαφή με την ΤΕΧΝΗ.
Στο δρόμο του, ευτυχής συγκυρία, βρέθηκε ο ΚΑΡΟΛΟΣ ΚΟΥΝ, που μόλις ξεκίναγε τη σχολή του. Εκεί τον είδε και τον άκουσε να γελάει με τη στεντόρεια φωνή του αλλά και τη ...στολή του ως Ναύτης.
Η Πρόταση για το ΘΕΑΤΡΟ έγινε στη στιγμή (!) και εκεί ο ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΖΕΡΒΟΣ παίρνει το δρόμο του ΘΕΑΤΡΟΥ και στη ΣΥΝΕΧΕΙΑ του ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ.


Η ΘΗΤΕΙΑ του ΠΑΝΤΕΛΗ ΖΕΡΒΟΥ στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ήταν και μεγάλη και λαμπερή.
Δίπλα σε κορυφαία ονόματα της εποχής, έλαβε καθοριστικό μέρος σε ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣόπως οι:
"ΑΛΚΗΣΤΙΣ", "ΑΝΤΙΓΟΝΗ", "ΘΕΣΜΟΦΟΡΙΑΖΟΥΣΕΣ", "ΜΑΚΒΕΘ", "ΠΛΟΥΤΟΣ"


ΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ του ΔΡΑΜΑ

Ο Μεγάλος μας Ηθοποιός κρατούσε ως ΕΦΤΑΣΦΡΑΓΙΣΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ένα ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΡΑΜΑ που ξεπερνάει τον ανθρώπινο νου αλλά και φανερώνει την προσωπική του δύναμη και το πόσο το γεγονός αυτό άλλαξε ολάκερο τον ψυχολογικό του κόσμο.
Ο ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΖΕΡΒΟΣ έκανε οικογένεια με μια εξαίρετη Γυναίκα από την ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ.
Η Οικογένεια αυτή γέμισε χαμόγελα και ομοργιά με ΤΡΕΙΣ υπέροχες Κόρες, για τις οποίες ο μεγάλος μας ηθοποιός καμάρωνε μαζί με τη σύζυγό του.
Το ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ του 1956 όμως έμελε να γραφεί με ΕΦΙΑΛΤΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ για τον ίδιο και την Οικογένειά του:
Η Πανέμορφη ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ χτυπήθηκε τρομερά και εφιαλτικά από τον ΤΡΟΜΕΡΟ ΣΕΙΣΜΟ εκείνου του καλοκαιριού που σκόρπισε το θάνατο και την καταστροφή στο Νησί.
Εκείνος έπαιζε ΘΕΑΤΡΟ εκτός νησιού, η οικογένειά του παραθέριζε στο Νησί.  Η 12χρονη κόρη του ΕΥΔΟΞΙΑ θάφτηκε κάτω από τα ερείπια του σπιτιού τους (...)
Το βράδυ στην έναρξη της παράστασης, ένας συγγενής τον στάματησε και του ανακοίνωσε την είδηση:  "Σκοτώθηκε στο σεισμό η Ευδοξούλα..."
Ο ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΖΕΡΒΟΣ, συνέχισε......... βγήκε στη σκηνή...... σεβάστηκε το Κοινό του..... έκανε τον κόσμο να γελάσει καθώς έπαιζε Κωμωδία (!!!), η παράσταση τελείωσε, ο ΖΕΡΒΟΣ υποκλίθηκε με σεβασμό όπως πάντα, τον ΑΠΟΘΕΩΣΑΝ, βγήκε ξανά στη σκηνή, υποκλίθηκε και πάλι και στην ....Ογδοη (!!!) έξοδο λιποθύμησε.
Το ΔΡΑΜΑ όμως είχε ΕΦΙΑΛΤΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ:
Τα χρόνια του πόνου πέρασαν, η οικογένεια θρήνησε την Ευδοξία, η ζωή συνεχίστηκε αλλά μετά τα 3 χρόνια στην εκταφή του παιδιού διαπιστώθηκε ότι το Κορίτσι ΘΑΦΤΗΚΕ ΖΩΝΤΑΝΟ (!!!)
Ο Σκελετός ήταν γυρισμένος στο πλάι με το στόμα ανοιχτό προκαλώντας τρόμο, οδύνη και σπαραγμό.
Το κορίτσι είχε τραυματιστεί βαριά, όμως συνήλθε και προσπάθησε να αναπνεύσει...μάταια.
Ο ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΖΕΡΒΟΣ κράτησε αυτό το ΜΑΚΑΒΡΙΟ ΜΥΣΤΙΚΟ σε ΑΠΟΛΥΤΑ ΚΛΕΙΣΤΟ ΚΥΚΛΟ, ακόμα και από τη γυναίκα του. Το διαχειρίστηκε συναισθηματικά μονάχος (!!!).  Το εξομολογήθηκε λίγο πριν πεθάνει σε μια συνέντευξη όπου εξήγησε και το λόγο:
"Εκείνες τις τραγικές μέρες στη Σαντορίνι, όποιον σκουντούσαν και δεν σάλευε, τον έθαβαν αμέσως για λόγους υγείας καθώς τα μέσα ήταν ανύπαρκτα...."
[Πηγή άρθρου:  ΜΑΡΩ ΜΠΟΥΡΔΑΚΟΥ  "Η Μηχανή του χρόνου"]


Αυτός ήταν ο ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΖΕΡΒΟΣ.......αυτά βάραιναν τη ζωή του....

Ζούσε πάρα πολλά χρόνια στο ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ όπου και ήταν η μόνιμη κατοικία του.
Στ 73 του χρόνια, ένα παγωμένο πρωί τον ΓΕΝΑΡΗ του 1982, γύρισε για πάντα στα χώματα που τον γέννησαν, στην ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ του ΚΑΤΟΙΚΙΑ στην ΠΕΡΑΧΩΡΑ την αγαπημένη του πατρίδα.
ΟΙ Χαρακτήρες που ΕΡΜΗΝΕΥΣΕ
Ο ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΖΕΡΒΟΣ δεν στάθηκε σε αυστηρά καθορισμένους ρόλους αλλά άπλωσε το τεράστιο ταλέντο του σε πολλά στάδια και εκφράσεις.
Εκείνο όμως που ήταν ΜΟΝΙΜΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ των ρόλων του ήταν ο ΚΑΛΟΣ, ΑΓΑΘΟΣ, ΔΟΤΙΚΟΣ Άνθρωπος.
Οι χαρακτήρες του, τόσο σε ΔΡΑΜΑΤΑ όσο και σε ΚΩΜΩΔΙΕΣ ήταν πάρα πολλοί:
ΠΑΤΕΡΑΣ, ΔΗΜΑΡΧΟΣ-ΚΟΙΝΟΤΑΡΧΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ, ΜΕΝΤΟΡΑΣ των ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΩΝ της ταινίας, ΙΕΡΕΑΣ, πολλές φορές αυστηρός, άλλες φορές συντηρητικός οικογενειάρχης πάντα όμως γεμάτος καλοσύνη.


ΦΙΛΜΟΓΡΑΦΙΑ

Η Φιλμογραφία του ΠΑΝΤΕΛΗ ΖΕΡΒΟΥ είναι τεράστια.
Συμμετέχει συνολικά σε 76 συνολικά Κινηματογραφικά έργα.
Ανάμεσά τους φιγουράρουν ρόλοι, παρουσίες, συμμετοχές σε ταινίες που σημάδεψαν τον Κλασικό Ελληνικό Κινηματογράφο και σε αυτές θα σταθούμε επιγραμματικά:
Το 1957 έχει μια εξαίρετη συμμετοχή σε Υποστηρικτικό ρόλο στην ιστορική κωμωδία του ΑΛΕΚΟΥ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ
"Η ΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΙΚΑΓΟ" στο ρόλο του Ξενοφώντα Βλασσόπουλου
Το 1958 εμφανίζεται πάλι ως δεύτερος ρόλος επίσης στην εκπληκτική Κωμωδία χαρακτήρων τουΑΛΕΚΟΥ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ
"Η ΚΥΡΑ ΜΑΣ Η ΜΑΜΗ" ερμηνεύοντας τον Βασίλη Τανάμπαση



Το 1960, ξανά ΑΛΕΚΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΣ, μια θριαμβευτική κωμωδία Ηθών "ΤΑ ΚΙΤΡΙΝΑ ΓΑΝΤΙΑ" και ο ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΖΕΡΒΟΣ ερμηνεύει εξαιρετικά αληθινά τον γλυκύτατο ιδιοκτήτη του περίφημου ...καφενείου στην ταινία.
Το 1960 έρχεται ο ΠΡΩΤΟΣ ΘΡΙΑΜΒΟΣ με το δράμα του ΝΤΙΝΟΥ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ
"ΜΑΝΤΑΛΕΝΑ" όπου με την συγκλονιστική του ερμηνεία ως τον ΠΑΠΑ ΦΩΤΗ τιμάται με ΒΡΑΒΕΙΟ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΑΝΤΡΙΚΟΥ ΡΟΛΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ στην εξαίρετη αυτή ταινία




Το 1960 ο θρίαμβος συνεχίζεται στην συμμετοχή του στην ταινία του ΑΛΕΚΟΥ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ
"ΜΑΚΡΥΚΩΣΤΑΙΟΙ και ΚΟΝΤΟΓΙΩΡΓΗΔΕΣ" ερμηνεύοντας τον Θανάση Κοντογιώργη σε μια Σάτυρα καυτή και αιχμηρή στο φαινόμενο της ...βεντέτας που μάστιζε την Ελληνική επαρχία τότε.



Το 1961 έρχεται μια ταινία σταθμός στα Κινηματογραφικά μας θέματα. Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΑΛΙΑΝΙΔΗΣτολμάει και σοκάρει την Ελληνική "ηθική" με τον "ΚΑΤΗΦΟΡΟ"
Ο ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΖΕΡΒΟΣ δίνει τον μεγάλο του εαυτό ερμηνεύοντας το ρόλο του Δικηγόρου Λεωνίδα Νικολάου υποστηρίζοντας την κόρη του ΖΩΗ ΛΑΣΚΑΡΗ στον προσωπικό της "κατήφορο".


Επίσης το 1961 στην εξαίρετη ΚΩΜΩΔΙΑ ΗΘΩΝ του ΓΙΑΝΝΗ ΔΑΛΙΑΝΙΔΗ  "ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΨΕΥΤΗΣ"διαπρέπει πρωταγωνιστώντας ως Βουλευτής Θεόφιλος Φερλεκης με έναν έξοχο .....αέρα Πολιτευτή



Το 1962 ερμηνεύτο τον ΕΝΩΜΟΤΑΡΧΗ σε μια έξοχη κωμωδία του ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ
"ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΘΑΥΜΑΤΩΝ"

1962 ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΑΛΙΑΝΙΔΗΣ δημιουργεί μια απίστευτη ΚΩΜΩΔΙΑ ΗΘΩΝ στην πανέμορφη Θεσσαλονίκη
"Ο ΑΤΣΙΔΑΣ"
Ο ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΖΕΡΒΟΣ ερμηνεύεει τον ΘΟΔΩΡΟ ΚΟΥΡΟΥΖΟ, κλασικό μικροαστό συντηρητικό πατέρα που προσπαθεί να διαχειριστεί τα ....συμφέροντα των παιδιών του ερμηνεύοντας τα κοινωνικά status ανάλογα το ...συμφέρον του.
Εκπληκτική ερμηνεία πραγματικά με αλησμόνητες ατάκες



Στη συνέχεια ακολουθεί μεγάλος αριθμός ταινιών του λεγόμενου ΜΕΛΟ του Ελληνικού Κινηματογράφου,
στις οποίες ήταν ΒΑΣΙΚΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΡΟΛΟΣ στο πλάι του Κινηματογραφικού "λαΪκού ήρωα"ΝΙΚΟΥ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΥ και της ΜΑΡΘΑΣ ΒΟΥΡΤΣΗ, σε ερμηνείες που ξεχώρισε για την ανθρωπιά και την τρυφερότητά του.
Το 1964 έρχεται μια από τις κορυφαίες συγκλονιστικές δραματικές παρουσίες του μεγάλου μας Ηθοποιού.
Ο ΝΤΙΝΟΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ σκηνοθετεί ίσως ένα από τα καλύτερα film noir του Κινηματογράφου μας, τη "ΛΟΛΑ" και ο ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΖΕΡΒΟΣ έχει μια περίοπτη θέση σαν Πατέρας της ΤΖΕΝΗ ΚΑΡΕΖΗ, σε δεύτερο ρόλο που συγκλονίζει μαζί με τον ΔΙΟΝΥΣΗ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ.
Ερμηνεία στην οποία ο Ηθοποιός μας ξεδιπλώνει ολάκερο το ψυχικό εκφραστικό του μεγαλείο

Η Σκηνή του μονόλογού του με την φωτογραφία της γυναίκας του στην αναμονή της κόρης του είναι πραγματικά καλλιτεχνικό μνημείο ερμηνείας.
Το 1969 τον βρίσκουμε ξανά στο πολεμικό ανθρώπινο δράμα του ΝΤΙΝΟΥ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ
"Η ΔΑΣΚΑΛΑ ΜΕ ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΜΑΛΛΙΑ"
Στο ρόλο του Παναγή, του πατέρα του ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ είναι για μια ακόμα φορά συγκλονιστικός σε μια ταινία που συγκίνησε και θριάμβευσε εμπορικά



H Δεκαετία του 1970 ανοίγει με μια ακόμα εμφάνιση στην ερωτική δραματική comedy του ΓΙΑΝΝΗ ΔΑΛΙΑΝΙΔΗ
"ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ ΠΟΠΟΛΑΡΟΣ"
Πάλι στο ρόλο του Πατέρα, ρόλο που έχει υπηρετήσει με τέτοια συνέπεια όσο και αυτόν στη ζωή του πραγματικά.
Η Τεράστια διαδρομή του κλείνει με έναν συγκλονιστικό επίλογο στο κοινωνικό δράμα του ΓΙΑΝΝΗ ΔΑΛΙΑΝΙΔΗ, το 1973
"Η ΜΑΡΙΑ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ"
Στο ρόλο του Λάμπρου Γεραλή, Πατέρα της κωφάλαλης ΑΛΙΚΗΣ ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΗ, μαζί με τον ΑΛΕΚΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗ και τους ΣΠΥΡΟ ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ και ΜΑΡΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΟΥ, δίνει ένα ρεσιτάλ ερμηνείας σπαραγμού και ανθρωπιάς




ΟΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ 
Ο ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΖΕΡΒΟΣ τιμήθηκε με μια σειρά διακρίσεων για την τέχνη και προσφορά του σε θέατρο και ΚΙνηματογράφο.
Όπως ήδη αναφέραμε έχει τιμηθεί με Α' ΒΡΑΒΕΙΟ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΑΝΤΡΙΚΟΥ ΡΟΛΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Έχει επίσης τιμηθεί με τον ΧΡΥΣΟ ΣΤΑΥΡΟ τότε από τον Βασιλιά Παύλο για την προσφορά του στην Τέχνη.
Επίσης ήταν σημαντική η δράση του στο ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΗΘΟΠΟΙΩΝ
Αυτός, φίλες και φίλοι ήταν ο ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΖΕΡΒΟΣ.....
Μια εμβληματική μορφή του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ και ΘΕΑΤΡΟΥ
Μια μορφή που θα την θυμόμαστε πάντα να ενσαρκώνει την Ανθρώπινη καλωσύνη, το συναίσθημα και το ανθρώπινο δόσιμο...
Ας απολαύσουμε καποιες από τις χαρακτηριστικές του στιγμές στον Κινηματογράφο μας






[Πηγή εικόνων: από το αρχείο της FINOS FILMS  http://www.finosfilm.com ]

Σχόλια

  1. εξαιρετικός ηθοποιός \μοναδικό το αφιέρωμα σου, σε έναν άνθρωπο τοσο σπουδαίο που δεν αναφέρετε και τόσο συχνά καλη συνέχεια και ευχαριστούμε φίλε μου γιάννη για ακόμα μια φορά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εγώ με τη σειρά μου σε ευχαριστώ Νικόλα μου. Πραγματικά μεγάλη, τεράστια μορφή ο ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΖΕΡΒΟΣ. Ένας αιώνιος Πατέρας για όλους μας. Καλό βράδυ φίλε

      Διαγραφή
  2. Γεια σου, Γιάννη!!!
    Όμορφη ανάρτηση, όπως πάντα!
    Καλή εβδομάδα να έχουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλεξάνδραααααα μου...καλησπέρα....!!!!!!!! καλή βδομάδα κορίτσι μου, να περνάς όμορφα και με καλοκαιρινές στιγμές

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις τελευταίου μήνα

"Οι Μαύροι Πίνακες" ένα αριστούργημα στη μικρή οθόνη

Κλασικά αριστουργήματα της λογοτεχνίας στον κινηματογράφο: "Ανεμοδαρμένα ύψη" της Έμιλυ Μπροντέ

"Ο Θάνατος θα ξανάρθει" του Ερρίκου Θαλασσινού. Ταινία σταθμός στο Ελληνικό Αστυνομικό Noir