Christopher Nolan: The Prestige (Η Εντύπωση): Είμαστε όλοι εραστές της εξαπάτησης;

 "Παρακολουθείτε προσεκτικά;

Κάθε μαγικό κόλπο αποτελείται από τρία μέρη ή πράξεις.

Το πρώτο μέρος ονομάζεται: "Η υπόσχεση"

Ο μάγος δείχνει κάτι συνηθισμένο. Μια τράπουλα, ένα πουλί ή έναν άνθρωπο.

Δείχνει το αντικείμενο. Πιθανόν να σας ζητήσει να το ελέγξετε.  Να δείτε ότι όντως είναι πραγματικό.

Αμετάβλητο, φυσιολογικό.

Αλλά φυσικά συνήθως δεν είναι.

Η δεύτερη πράξη ονομάζεται "Η αλλαγή"

Ο μάγος παίρνει κάτι συνηθισμένο και το μετατρέπει σε κάτι εξαιρετικό.

Τώρα ψάχνεται το μυστικό αλλά δεν θα το βρείτε. Γιατί φυσικά δεν ψάχνεται στ' αλήθεια. 

Στην πραγματικότητα δεν θέλετε να ξέρετε. Θέλετε να ξεγελαστείτε. Αλλά δεν χειροκροτάτε ακόμα.

Γιατί, το να εξαφανιστεί κάτι δεν είναι αρκετό. Πρέπει να το φέρεις πίσω.

Για αυτό το λόγο, κάθε μαγικό κόλπο έχει και μια τρίτη πράξη. Την δυσκολότερη. 

Την πράξη που ονομάζουμε "Η εντύπωση"


Τώρα ψάχνεις για το μυστικό. Αλλά δεν θα το βρεις, γιατί, φυσικά, δεν ψάχνεις στ' αλήθεια. 

Δεν θες πραγματικά να το βρεις. Θες να ξεγελαστείς! 

Κυρίες και Κύριοι, Φίλες και Φίλοι, καλώς ήλθατε, μία ακόμα φορά στον μαγικό, συγκλονιστικό, εγκεφαλικό κινηματογραφικό κόσμο του Christopher Nolan

Δεν νομίζω να υπάρχει καλύτερη εισαγωγή, για την μεγάλη αυτή κινηματογραφική μεταφορά του μυθιστορήματος του Βρεττανού Christopher Priest, γραμμένο το 1995.

Βραβευμένο, ανάμεσα στα άλλα και με Πρώτο Βραβείο παγκόσμιας λογοτεχνίας φαντασίας το 1996


Το βιβλίο κατεβαίνει στους ιδιαίτερους και πολλές φορές σκοτεινούς κόσμους των ταχυδακτυλουργών και των "μάγων", που κυριάρχησαν στην παγκόσμια καλλιτεχνική σκηνή στο τέλος του 19ου αιώνα.

Η συνέχεια είναι στον μεγάλο και ξεχωριστό σκηνοθέτη, που έχει το ιδιαίτερο χάρισμα να παίρνει ένα λογοτεχνικό έργο, να το τυλίγει στις δικές του αμφίσημες προσεγγίσεις, να το διαπλέκει με πλάνες και σκέψεις και να φτάνει σε ένα αποτέλεσμα που πάντα σε αφήνει με άπειρα μεγάλα ερωτήματα να αιωρούνται στη λογική και στην καρδιά σου.

Πάμε λοιπόν να δούμε το κινηματογραφικό αυτό δραματικό θρίλερ που τάραξε τα νερά με την δημιουργία του.




Συντελεστές

Σενάριο: Jonathan & Christopher Nolan

Σκηνοθεσία: CHRISTOPHER NOLAN


Πρεμιέρα: 26 Δεκέμβρη 2006 στην Ελλάδα

Μουσική:  DAVID JULYAN

Κινηματογράφιση:  WALLY PFISTER

Μοντάζ:  LEE SMITH

Casting:  JOHN PAPSIDERA

Production design:  NATHAN CROWLEY

Art Direction:  KEVIN KAVANAUGH

Σκηνογραφία: JULIE OCHIPINTIE

Ενδυματολογία:  JOAN BERGIN



Ερμηνείες

CHRISTIAN BALE στο ρόλο του Alfred Borden



HUGH JACKMAN στο ρόλο του Robert Angier



MICHAEL KANE στο ρόλο του βοηθού τους Cutter



PIPER PERABO στο ρόλο της Julia McGullogh



REBECCA HALL στο ρόλο της Sarah συζύγου του Borden



SAMANTHA MAHURIN στο ρόλο της νεαρής κόρης του Μπόρτεν Jess






SCARLETT JOHANSSON στο ρόλο της Olivia Wenscombe




DAVID BOWIE στο ρόλο του μεγάλου εφευρέτη Nicola Tesla



ANDY SERKIS στο ρόλο του Mr. Alley



Ο Κοινωνικός χώρος δράσης του έργου

Βρισκόμαστε στο Λονδίνο στο τέλος του 19ου αιώνα. 
Στον κόσμο του θεάματος και της θεατρικής σκηνής κυριαρχούν, στις μεγάλες αίθουσες και στα θέατρα, δημοφιλείς ταχυδακτυλουργοί, οι επονομαζόμενοι "μάγοι", οι οποίοι βιώνουν μια αχαλίνωτη κούρσα ανταγωνισμού στο ποιος θα μπορέσει να παρουσιάσει το πιο φαντασμαγορικό, το πιο απίθανο και εξωπραγματικό τρυκ επί σκηνής.

Παράλληλα η κοινωνία ζει στον οργασμό της βιομηχανικής επανάστασης. Εφευρέτες, επιστήμονες συναγωνίζονται και παλεύουν για μια σειρά καινοτομίες, που θα αλλάξουν τη ροή της ανθρωπότητας. Μία από αυτές τις ιστορικές και μεγάλες συγκρούσεις είναι ο αγώνας για τον ηλεκτρισμό.
Δύο πολύ μεγάλες μορφές της επιστήμης θα συγκρουστούν στο τεχνικό και επιστημονικό πεδίο για το ηλεκτρικό ρεύμα. Ο Νίκολα Τέσλα, θιασώτης του εναλλασσόμενου ρεύματος και ο Τόμας Έντισον.
Ο δεύτερος είναι ο εκλεκτός του συστήματος, καθώς ο Τέσλα είναι ένας εντελώς ασυμβίβαστος και ανεξάρτητος επιστήμονας που τα προχωρημένα πειράματά του, "ενοχλούν" και αναστατώνουν.

Μέσα σε αυτόν τον περίγυρο εντάσσεται και η πλοκή του έργου μας, όπως θα δούμε.


Η πλοκή

Δύο είναι τα κεντρικά πρόσωπα στο έργο μας. Δύο πρόσωπα, συνεργάτες στην αρχή σε μια πορεία ζωής, σκηνής και τέχνης αλλά των οποίων η μοίρα θα σημαδευτεί από έναν τραγικό θάνατο. Ένα τραγικό ατύχημα, το οποίο θα σημαδέψει θανάσιμα τη σχέση τους, θα αλλάξει για πάντα τη ζωή τους και θα παρασύρει στο "δικό τους" πόλεμο και όλα τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Ο αριστοκράτης, με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο "Μεγάλος Δαντών", κατά κόσμον Ρόμπερτ Άντζιερ από τη μία πλευρά και ο Άλφρεντ Μπόρντεν, ο επονομαζόμενος "Καθηγητής" από την άλλη.
Δύο μεγάλοι ταχυδακτυλουργοί, στην κυριολεξία δύο ασυναγώνιστοι "μάγοι" επί σκηνής, προσφέρουν στο κοινό μοναδικές εμπειρίες με το ψηλό επίπεδο στις παραστάσεις τους. 
Στη διάρκεια μιας παράστασης, η Τζούλια, σύζυγος του Ρόμπερτ, βρίσκει τραγικό θάνατο κατά τη διάρκεια ενός ριψοκίνδυνου τρυκ, στο οποίο εμπλέκεται ο φίλος και συνεργάτης του Μπόρντεν από αβλεψία του.

Από εκείνη τη στιγμή, η μεγάλη αυτή φιλία ανάμεσα στους δύο άντρες, μετατρέπεται σε ένα θανάσιμο κυνήγι αλληλοεξόντωσης. Καθένας προσπαθεί να σαμποτάρει και να υπονομεύσει τον άλλον, επί σκηνής, οδηγώντας τη σύγκρουση στα άκρα, εκτός ορίων. 
Αγαπημένα πρόσωπα που σχετίζονται μαζί τους θα εμπλακούν και αυτά σε αυτόν τον ανηλεή πόλεμο, πληρώνοντας και αυτοί το κόστος αυτής της μάχης.

Ο παλιός κοινός τους συνεργάτης, ο Κάττερ, η νεαρή Σάρα, που θα γίνει γυναίκα του Μπόρντεν, η μικρή τους κόρη Tζες αλλά και η Ολίβια Γουένςκομπ, ερωμένη τους.

Στον ανηλεή αυτό πόλεμο, ο Άντζιερ, θα προσεγγίσει τον μεγάλο εφευρέτη επιστήμονα Νίκολα Τέσλα για να διδαχτεί από αυτόν και να χρησιμοποιήσει τη δουλειά του πάνω στα εναλλασσόμενα ρεύματα και την τηλεμεταφορά.

Η μάχη θα είναι εντυπωσιακή μέχρι το συγκλονιστικό φινάλε.



Το σκηνοθετικό μοτίβο

O Κρίστοφερ Νόλαν, είναι γνωστός πάντα για τις πρωτοποριακές μεθόδους που χρησιμοποιεί στα γυρίσματα αλλά και στις σεναριακές του επινοήσεις. Πολλές φορές δυσνόητος στην πλοκή καθώς παρεμβάλλει πολλές χρονικές αναδρομές ώστε να μπερδέψει τον θεατή. 
Το σενάριο είναι εκπληκτικό ως προς τη δομή και την εξέλιξη. 
Τα γυρίσματα της ταινίας ξεκίνησαν τον Γενάρη του 2006 στο Λος Άντζελες και κράτησαν και το Μάρτη. Σε αυτό το τρίμηνο, όλη η παραγωγή έδωσε τον καλύτερο εαυτό της για να γεννηθεί μια αληθοφανής ταινία. 
Δεν χρησιμοποιήθηκαν σκηνικά, όλα τα γυρίσματα έγιναν σε φυσικούς χώρους. Χρησιμοποιήθηκε αφειδώς κινητή κάμερα για να αποδώσει απόλυτα την ατμόσφαιρα των σκηνών, ειδικά εκείνων που αποτύπωσαν τα ταχυδακτυλουργικά τρικ. Ακόμα μια τεχνική πρωτοπορία ήταν η χρήση αναμορφικών φακών στην κάμερα, γεγονός που την έκανε ασήκωτη στα 30 κιλά κάνοντας τους οπερατέρ να ...μαρτυρήσουν.
Για τις ανάγκες της ταινίας επιστρατεύτηκαν δύο επώνυμης αξίας σύγχρονοι ταχυδακτυλουργοί, οι Ricky Jay & Michael Weber. Η Piper Porabo, έκανε ειδική εκπαίδευση για να μπορέσει να γυρίσει τη σκηνή με το τρικ στην δεξαμενή, σκηνή με μεγάλο ρίσκο ακόμα και στο γύρισμα.
Τέλος και ο ίδιος ο Christian Bale, έκανε ειδικές μελέτες πάνω στο θέμα των "μάγων" και της τέχνης τους.
Φωτισμός και φωτογραφία της ταινίας είναι πραγματικά εκπληκτικά όπως και η μουσική.



Οι ερμηνείες

Είναι τέτοιο το καστ των ηθοποιών, σε όλα τα επίπεδα ρόλων που πραγματικά μένεις ενθουσιασμένος και γοητευμένος από το επίπεδο της υποκριτικής τους απόδοσης. Όλοι, μηδενός εξαιρουμένου.
Ο Κρίστιαν Μπέηλ, για μια ακόμα φορά, είναι συγκλονιστικός. Σε έναν δύσκολο ρόλο, καταφέρνει να δώσει πειστικά το συναισθηματικό του πάθος, την ένταση, την εναγώνια προσπάθεια. 
Ο Ουαλός ηθοποιός, είναι στο έργο, στα 32 του χρόνια. Λίγα για να μπορέσει να αποδώσει έναν τέτοιο ρόλο. Όμως το κάνει και ανοίγει τον μετέπειτα μεγάλο του δρόμο όπως θα τον δούμε στις επόμενες μεγάλες του ερμηνείες (Μπάτμαν).


Ο Χιού Τζάκμαν, Αυστραλός στην καταγωγή, γεννημένος το 1968, είναι στα 38 του στο γύρισμα της ταινίας και η ερμηνεία του ως Ρόμπερτ Άντζιερ, αλλάζει στην κυριολεξία το επίπεδό του. Για αυτόν, η πρώτη του συμμετοχή σε μια ταινία υψηλών απαιτήσεων και αισθητικής. Υπέροχη ερμηνεία, απογειώνει την καλλιτεχνική του καριέρα.


Για τον μεγάλο Μάικλ Κέην, τι να πει κανείς! Ηθοποιός με πολύ "βαρύ" όνομα, έρχεται εδώ να αποδείξει, μία ακόμα φορά και να επιβεβαιώσει την επιλογή του, να προτιμά δεύτερους ρόλους, που όμως έχουν τη δυνατότητα να αναδείξουν την τεράστια υποδομή του. Η ερμηνεία του ως Κάττερ είναι υπέροχη και άκρως επιβλητική λειτουργώντας ως γέφυρα πλοκής ανάμεσα στην κοινή πορεία των πρώην φίλων και μετέπειτα θανάσιμων εχθρών.


Για το καστ της ταινίας, τεράστια έκπληξη, η οποία και αποδείχτηκε "χρυσή" ήταν η συμμετοχή του μεγάλου Ντέηβιντ Μπόουι, μάλιστα σε ρόλο κρίσιμο και χαρακτηριστικό.
Ο μεγάλος καλλιτέχνης, παραδίδοντας μαθήματα υποκριτικής, ερμήνευσε τον θρυλικό Νίκολα Τέσλα με μοναδική επιτυχία. Θα έλεγε κανείς, ο "κρυφός άσσος" στο κάστινγκ του έργου.

Στον αντίποδα των αντρικών ρόλων έχουμε τρεις γυναικείες παρουσίες. Βέβαια η σημασία και το ειδικό βάρος των γυναικείων χαρακτήρων στην εξέλιξη της δράσης είναι ένα κλικ πιο πίσω. Αυτό δεν αναιρεί μήτε υποβαθμίζει την έξοχη παρουσία των τριών κυριών:
Πάιπερ Ποράμπο, Ρεβέκκα Χωλ, Σκάρλετ Γιόχανσον. 

Piper Porabo


Rebecca Hall



Scarlett Johansson

Με μεγαλύτερη έμφαση στις δύο πρώτες σε ερμηνευτική δύναμη. 
Ακόμα και η νεαρή Σαμάνθα Μαχούριν, ήταν εξαίρετη στο ρόλο της νεαρής Τζες.

Τέλος, μένει ο γνωστός μας επίσης Άντυ Σέρκις, στο ρόλο του βοηθού του Νίκολα Τέσλα. Περιορισμένος ρόλος αλλά δοσμένος με τη γνωστή καλή πλευρά του ηθοποιού.

Οι βραβεύσεις

Η ταινία κατέκτησε 6 βραβεία και είχε ακόμα 43 υποψηφιότητες.
Ήταν επίσης υποψήφια για 2 Όσκαρ (Κινηματογράφιση και art direction)

To κόστος της ταινίας ήταν περίπου στα 40 εκατομμύρια δολάρια με τα έσοδά της να φτάνουν τα 110 εκατομμύρια δολάρια.



Η "Εντύπωση", φίλες και φίλοι, είναι μια υπέροχη ταινία που θα σας συγκινήσει ιδιαίτερα και θα τραβήξει πάρα πολύ την προσοχή σας. Άλλωστε την απαιτεί αυτήν την προσοχή για να φτάσετε στην πραγματική αλήθεια της πλοκής. Μια αλήθεια που είναι μπερδεμένη, κρυμμένη καλά σε συγχύσεις, σε ιδιαίτερες στάσεις του ανθρώπου να θέλει να πλανηθεί. Ένα μαγικό πραγματικά βίωμα που δύσκολα μπορεί να εξηγηθεί. Με μαέστρο έναν σκηνοθέτη και σεναριογράφους, μαιτρ του είδους, να είστε σίγουροι ότι θα συζητάτε για πάρα πολύ χρόνο μετά αφού δείτε την ταινία.

Αν θέλετε μπορείτε να ακολουθείτε το Cinefil Blog και να εγγραφείτε με το e-mail σας follow.it 




Σχόλια

  1. Γιάννη δεν την έχω δει αλλά θα την αναζητήσω στο διαδίκτυο, γιατί όντως μοιάζει εξαιρετική ταινία. Με τον αγαπημένο Μάικλ Κέιν (που έχεις δίκιο, δεν φοβάται να τσαλακωθεί σε δεύτερους ρόλους) αλλά και με Ντέιβιντ Μπόουι (!) στο κάστινγκ, το αποτέλεσμα θα είναι υπέροχο, είμαι βέβαιη.
    Ευχαριστούμε για την πρόταση Γιάννη, καλό σαββατοκύριακο να έχεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία μου, ο κινηματογράφος του Νόλαν, μάλλον των αδελφών Νόλαν, είναι, να βλέπεις την ταινία με συντροφιά και μετά, με ποτάκι και μουσικούλα να κάθεσαι ώρες ατέλειωτες για να προσεγγίσεις τα σημεία που μένουν αδιευκρίνηστα. Όσες φορές και να δεις την ταινία, θα έχεις κάτι να προσθέσεις στα προηγούμενα που σου έχει ξεφύγει.
      Ο Κέην, μεγαλούργησε σε δεύτερους ρόλους. Σε ολάκερη την μετέπειτα τριλογία του Μπάτμαν με ίδιο σκηνοθέτη και πρωταγωνιστή, διαπρέπει πάλι ως Μπάτλερ.
      Ο Μπόουι είναι μια μεγάλη έκπληξη από μόνος του, δεν το περίμενα.
      Το δε θέμα τέλος σηκώνει πολύ μεγάλη κουβέντα καλή μου.
      Την καλησπέρα μου και σε ευχαριστώ πολύ κορίτσι μου.

      Διαγραφή
    2. Είμαι μεγάλη θαυμάστρια, τι λέω, είμαι λάτρεις του Κρίστοφερ Νόλαν και του υπέροχου μυαλού του. Ένα από τα πιο αγαπημένα μου έργα του είναι το Inseption που το θεωρώ ότι πιο έξυπνο έχω δει ποτέ στη ζωή μου. Το συγκεκριμένο έργο το είχα δει και το λάτρεψα. Θυμάμαι ακόμα την ατάκα του Κρίστιαν Μπέιλ "Are you wathcing closely?" Αλλά τις μεθόδους που χρησιμοποιήθηκαν στα γυρίσματα δεν τις ήξερα. Υπέροχη ανάλυση Γιάννη μου. Μένω γοητευμένη από το βάθος της και την πολυεπίπεδη προσέγγιση σε αυτό το πραγματικά εκπληκτικό έργο.

      Διαγραφή
    3. Όπως το λες Κατερίνα μου. Ένα υπέροχο εγκεφαλικό έργο. Με μια σειρά ζητήματα. Με μια εκπληκτική ατμόσφαιρα, με ερμηνείες που καθηλώνουν και ξεχωρίζουν. Ολάκερος ο συγκλονιστικός κόσμος του Κρίστοφερ Νόλαν σε όλο του το μεγαλείο.
      Ευχαριστώ πολύ καλή μου για τη συμμετοχή και την κατάθεση σκέψης σου με την καρδιά μου.

      Διαγραφή
  2. Υπέροχη ταινία την έχω δει. Βεβαίως βεβαίως ο Τζάκμαν αγαπημένος όπως και ο Κέην φοβερός κολοσσός όχι απλά ηθοποιός.
    Ωραία παρουσίαση Γιάννη όπως πάντα και ειδικά όταν έχω δει τις ταινίες που παρουσιάζεις έχω καλύτερη εικόνα. Και μαθαίνω και τόσα ακόμη
    Μπράβο σου
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εντάξει Άννα μου, ο Κέην είναι μια ιστορία από μόνος του! Μεγάλη μορφή, τι λέμε τώρα. Ο Τζάκμαν έκανε ερμηνευτικό άλμα με την ταινία αυτή. Ο δε Μπέηλ εντάξει! Μην μου τον αδικείς χαχαχα.
      Αχ κοπέλα μου, αν όντως σου δίνω παραπάνω πράγματα σε δεύτερη ανάγνωση ταινιών τότε ειλικρινά με κάνεις να χαίρομαι πολύ.
      Με την καρδιά μου, καλό Σαββατοκύριακο.

      Διαγραφή
  3. Πολύ αγαπημένη ταινία με εξαιρετικούς ηθοποιούς!!
    Καλά αν σου πω τώρα ότι δεν είχα αντιληφθεί για τον Bowie??

    Κάτι άσχετο ήθελα να σε ευχαριστήσω για τον χρόνο που αφιερώνεις στα σχόλιά σου και να σου πω ένα μεγάλο συγνώμη όταν δεν καταφέρνω να απαντώ ή όταν γράφω βιαστικά λόγω έλλειψης χρόνου. Ελπίζω να το καταλαβαίνεις δεν είμαι απότομη, γράφω λίγο γρήγορα δυστυχώς.

    Καλό σαββατοκύριακο σε φιλώ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα βρε Κατερίνα μου που έχεις άγχος μην σε παρεξηγήσω! Για όνομα του Θεού! Έχω άποψη των υποχρεώσεών σου, σε εμπιστεύομαι απόλυτα, σέβομαι το χρόνο σου. Δεν θέλω να νιώθεις έτσι σε παρακαλώ.
      Όσο για το έργο, ναι, ο Μπόουι ήταν η έκπληξη στο καστ και μάλιστα εκπληκτική! Ο άνθρωπος ήταν άλλο πράγμα, δεν το περίμενα.
      Καλή Κυριακή συνέχεια κορίτσι μου ευχαριστώ.

      Διαγραφή
  4. Αγαπημένη ταινία από τον μετρ του είδους Νόλαν.
    Έχει καταφέρει με άρτιο τρόπο να μεταφέρει την εποχή που εξελίσσεται το έργο.
    Σεναριακά πάλι, κατάφεραν να ζωντανέψουν τις σελίδες του βιβλίου με επιτυχία.
    Μια ταινία που σε κρατά σε αγωνία, συγχρόνως νιώθεις και συμπασχεις με τους ήρωες.
    Ερμηνευτικά,ο Μπέιλ παραδίδει μια ολοκληρωμένη ερμηνεία μεθοδική. Σε άλλες εποχές θα μιλάγαμε για έναν νέο Ντενιρο,όσον αφορά την μέθοδο. Ο Τζάκμαν, θεατρικός και κλίση προς το μιούζικαλ ηθοποιός συνδεμένος με την X-Men μυθολογία, παρέδωσε μια μεστή ερμηνεία.
    Ο Κέιν πιστεύω δεν χρειάζεται συστάσεις. Με τον Νόλαν ξεκίνησε μια νέα "καριέρα".
    Ο Μπάουι πραγματικά αποκαλυπτικός,οι μεταβάσεις του μπροστά από την κάμερα και την μικρή οθόνη πάντα προσεγμένες και επιτυχής.
    Μπράβο Γιάννη φίλε μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιώργο φίλε μου, ξέρεις, κάθε φορά χαίρομαι τις κριτικές και τις παρατηρήσεις σου. Φαίνεται η γνώση σου και η εμπειρία σου σε ανάλογες προσεγγίσεις. Οι παρατηρήσεις σου είναι απόλυτα συγκροτημένες και σε ευχαριστώ.
      Ξέρω ότι αγαπάς το είδος, το δουλεύεις συγγραφικά και έτσι μπορείς να το νιώσεις απόλυτα.
      Ένα ακόμα ευχαριστώ και ευχές για όμορφη συνέχεια.

      Διαγραφή
  5. Γιάννη μου, καλησπέρα.
    Την έχω δει την ταινία και μου άρεσε πολύ. Είναι ατμοσφαιρική με θαυμάσια επιλογή ηθοποιών και φυσικά ο Μπόουι μια έκπληξη, αν και έχει τη δυνατότητα για συμμετοχή στην έβδομη τέχνη. Εξάλλου, η παρουσία στη σκηνή απαιτούσε υποκριτικό ταλέντο...
    Όπως πάντα η παρουσίασή σου είναι προσεγμένη και παροτρύνει τον αναγνώστη να τη δει.
    Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου Γλαύκη μου. Η σκηνική παρουσία θέλει ταλέντο και υποκριτική. Ο μεγάλος Μπόουι, έχει γράψει ιστορία σκηνική. Και εδώ είναι εκπληκτικός. Χαίρομαι που έχεις δει την ταινία κοπέλα μου και έτσι έχεις άποψη για ένα εξαίρετο έργο. Την καλησπέρα μου και ευχαριστώ πολύ.

      Διαγραφή
  6. Δεν την έχω δει Γιάννη, αλλά η περιγραφή σου, με ωθεί να την αναζητήσω στην πρώτη ευκαιρία.
    Να 'σαι καλά για τις πάντα υπέροχες προτάσεις σου!
    Σε φιλώ γλυκά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρίνα μου, την ταινία να την δεις! Στην προτείνω ανεπιφύλακτα. Θα έχεις να μιλάς για αυτήν πάρα μα πάρα πολύ καιρό. Και εδώ είμαι να την συζητήσουμε μετά γιατί θα έχεις υλικό. Σε ευχαριστώ πολύ καλή μου. Φιλάκια πολλά, καλή σου βδομάδα.

      Διαγραφή
  7. Δεν έχω δει την ταινία, αλλά με όσα διάβασα Γιάννη μου, θέλω οπωσδήποτε να τη δω!!
    Πολύ ωραία ανάρτηση, αναλυτική, κατατοπιστική.
    Σ' ευχαριστούμε για τις πληροφορίες και την παρότρυνση!
    Πολλά φιλιά
    Μαρίνα
    ΥΓ. Απέκτησες και ακόλουθο στο follow.it, το περιοδικό μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωωωωωω! ευχαριστώ πολύ Μαρίνα μου! Και για την τεχνική βοήθεια. Να την δεις την ταινία καλή μου φίλη. Όπως είπα και στη Μαρίνα έτσι και σε σένα την προτείνω ανεπιφύλακτα. Καλή βδομάδα να έχεις.

      Διαγραφή
  8. Καταπληκτική ταινία!!! Δυο φορές προβλήθηκε στην τηλεόραση, την είδα και τις δύο. Εξαιρετικό κάστινγκ, ο δε Μπόουι στο ρόλο του Ν. Τέσλα, πραγματικά μια έκπληξη, δεν θυμίζει σε τίποτα εκείνους τους ρόλους των οργισμένων νιάτων......
    Να είσαι καλά Γιάννη μου! Υπέροχες οι επιλογές σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι Αννίκα μου που έχεις άποψη για την ταινία! Και μάλιστα πληρέστατη. Ο Μπόουι ναι, είδες μια γαλήνη; Μια ωριμότητα; Αλλά και όλο το καστ εκπληκτικό.
      Ευχαριστώ Αννίκα μου ειλικρινά. Χάρηκα για τη συμμετοχή σου. Την καλησπέρα μου.

      Διαγραφή
  9. Γιάννη μου, το έκανες πάλι το θαύμα σου, κι αντί να..εξαφανίσεις, μάς "εμφάνισες" μια ωραία ταινία για μια ακόμα φορά. Την έχω δει και είχα μείνει άναυδη, επειδή δεν σου κρύβω, υπήρξαν σημεία που με μπέρδεψαν! 😊Ευτυχώς που με ξεμπέρδεψε ο υιός χαχα 😉 Φοβερό το καστ τής ταινίας. Επίσης είναι μια από αυτές τις ταινίες που λες χαλάλι βρε παιδί μου τόσο χρήμα για τα γυρίσματα.. Αν είναι να μας μαγέψουν, ε, τα αξίζουν τα λεφτά τους! Καλό ξημέρωμα Γιάννη 🌻🌼

    Υ.Γ Ε, ναι, το ομολογώ, λατρεύω να με "εξαπατούν"😉 Ο κινηματογράφος, το θέατρο, τα βιβλία..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε ναι Πέτρα μου! Τι να λέμε τώρα! Φυσικά και μας αρέσει η "εξαπάτηση". Αν σε παρασύρει σε κόσμους θετικά μαγικούς τότε χαλάλι της. Αξίζει αυτό το ταξίδι πραγματικά. Και εγώ, Πέτρα μου, είχα ...τεχνική υποστήριξη στην ταινία από τις κόρες μου μην νομίζεις. Γιατί αυτό το καλό έχει ο Νόλαν. Ασχολείσαι με το έργο του καιρό μετά σε ειδικές ...συνάξεις. Χαχαχαχα
      Το καστ εξαίρετο, ερμηνείες ψηλού επιπέδου και ναι, χαλάλι και το ψηλό μπάτζετ επιτέλους.
      Καλησπέρα Πέτρα μου. Πόσο χάρηκα που παντρέψαμε τις σκέψεις μας. Φιλιά.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις τελευταίου μήνα

Ηλίας Λογοθέτης: Στο δρόμο της αθανασίας

Αντρική λάμψη στο κλασικό Χόλιγουντ (Top stars actors in classic Hollywood) Μέρος 1ο

Όταν ο Μάρλον Μπράντο σόκαρε τα Όσκαρ