Νοέμβρης 2010-Νοέμβρης 2016: Έξι χρόνια στο Διαδίκτυο


Αγαπητές Φίλες και Φίλοι, έχουμε ...Γεννέθλια...!
Αισιως το CINEFIL κλείνει αυτόν τον μήνα, έξι χρόνια λειτουργίας του στον ανοιχτό κόσμο του διαδτικτύου.

Ήταν η 14η Νοέμβρη του 2010, όταν στον Φιλόξενο, Ελληνικής κατασκευής, δικτυακό χώρο φιλοξενίας, τον Pathfinder, όταν το CINEFIL έδωσε στον αέρα την ΠΡΩΤΗ του ΕΓΓΡΑΦΗ

Εδώ: ΧΩΡΟΣ υπό ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

Μια απλή πρώτη εικόνα, που ανήγγειλε και επίσημα την έναρξη ενός ιστολογίου αφιερωμένου στον μαγικό κόσμο του Κινηματογράφου.
Και την αμέσως επόμενη μέρα, 15 Νοέμβρη 2010, ανέβηκε το πρώτο επίσημο Θέμα, εισαγωγικό στον κόσμο του Κινηματογράφου και στην ιστορία του
Εδώ:  Μια Τέχνη γεννήθηκε κάτω απ τα μάτια μας

Τι ήταν άραγε εκείνο που με ώθησε να δημιουργήσω αυτό το Ιστολόγιο, ανάμεσα σε πολλά που δραστηριοποιούνται στο χώρο ;
Προσωπικά για μένα ο Κινηματογράφος, η Έβδομη Τέχνη, σημειολογικός αριθμός το "επτά", δεν είναι απλά μια ώρα διασκέδασης και ψυχαγωγίας και μόνο.
Πάντα το ΣΙΝΕΜΑ αποτελούσε το προσωπικό μου κρυφό καταφύγιο για τους κόσμους εκείνους και τους χαρακτήρες που έπαιρναν μέσα μου μορφή απόλυτη, ιδανική, παρορμητική και συναισθηματική.
Ανάμεσα στα συναισθήματα φυσικά είναι το γέλιο, η λύπη, η χαρά, η θλίψη, η απόλαυση, η οργή, το πάθος, ο ερωτισμός, ο σεβασμός, οι κοινωνικές παράμετροι του κινηματογράφου.
Πολλές φορές προσωπικά έκλεινα το κελάρι της σκέψης μου σε κόσμους noir, σε κόσμους συγκρούσεων, σε κόσμους συναισθημάτων. Προέβαλαν μέσα μου χαρακτήρες με τους οποίους γινόμουνα ένα, ταυτιζόμουνα, αποτελούσαν για τον ψυχισμό μου ένα είδος alter egoαυτού που δεν μπόρεσα ποτέ να γίνω εγώ.
Ο Κινηματογράφος έχει μια απίστευτη δύναμη. Η Εικόνα, η Μουσική, τα χρώματα, σε καθηλώνουν κατά κάποιο τρόπο ηδονοβλεπτικά.



Η ΠΡΩΤΗ ΤΑΙΝΙΑ που ανέβηκε και παρουσιάστηκε στο CINEFIL ήταν στις 15 Νοέμβρη 2010 και ήταν το εξαίρετο δράμα του BUZ LUHRMANN  "MOULIN ROUGE"

Εδώ:  BUZ LUHRMANN: "MOULIN ROUGE"



Η Πρώτη Ελληνική ταινία που ανέβηκε στο CINEFIL ήταν  στις 5 Δεκέμβρη 2010 και ήταν το υπέροχο film noir του ΝΤΙΝΟΥ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ  "ΛΟΛΑ"

Εδώ:  Η Ταινία της Εβδομάδας: Ντίνου Δημόπουλου "ΛΟΛΑ"

Στις 16 Νοέμβρη 2010 μπήκε σε παράλληλη λειτουργία το CINEFIL και στο χώρο του BLOGGER στο Blogspot.gr όπου πλέον λειτουργούν παραλληλα με την ίδια θεματογραφία.

Μέσα στα έξι αυτά χρόνια έχουν ανέβε 562 αναρτήσεις σε πάρα πολλά tags στην ανοιχτή θεματολογία του Κινηματογράφου.

Φυσικά περίοπτη θέση, πως θα γινόταν αλλιώς άλλωστε, έχει ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ και κύρια ο Κλασσικός Ελληνικός Κινηματογράφος που τόσο λατρέψαμε και ακόμα ζούμε στην αύρα του και στην προσφορά του. Αυτό δεν σημαίνει ότι παραμελούνται οι νεώτερες περίοδοι του Κινηματογράφου της πατρίδας μας.

Το CINEFIL και εγώ προσωπικά, ΔΕΝ είμαστε κριτικοί Κινηματογράφου και δεν έχουμε κάνει σπουδές πάνω στο είδος.
Στόχος μου είναι να παρουσιάσω στους πολλούς επισκέπτες την Ιστορία, την Αισθητική, τις Σχολές, τα Πρόσωπα, τους Συντελεστές του Κινηματογράφου σε Ελλάδα και παγκόσμια έτσι ώστε να γίνουμε κοινωνοί του μαγικού του κόσμου.

Να ταξιδέψουμε σε Φεστιβάλς, να δούμε πίσω από την σκήνη τι ακριβώς συμβαίνει, να πλησιάσουμε πρόσωπα και χαρακτήρες όσο και σχολές.



 Ομολογώ ότι το ανέβασμα κάθε θέματος εδώ, είναι δύσκολη και ιδιαίτερα κουραστική υπόθεση. Απαιτεί πάνω απ όλα την έμπνευση, τη διάθεση. Θέλει την ποικιλία θεμάτων. Χρειάζεται την προετοιμασία, την ανεύρεση πηγών σε Ελληνόφωνες και Διεθνείς πηγές. Θέλει τις αντίστοιχες επιλογές, τις μεταφράσεις. Θέλει την προσωπική άποψη, στο να έχω δει την ταινία, να την κατανοήσω, να την παρουσιάσω. Έχει ανάγκη από εικόνες, αναζήτηση, επεξεργασία, πολλές φορές και δημιουργία σε διάφορα collage.
Θα με ρωτήσετε, γιατί τα λέω όλα αυτά, για προσωπική προβολή ; όχι φυσικά....! δεν είμαι επαγγελματίας και δεν επιδιώκω τυχόν όφελος.
Απλά την κατανόηση ζητάω αν καθυστερούν θέματα και αναρτήσεις ή αν έχουν ατέλειες γιατί ο Σεβασμός είναι αρχή μου όταν κάποιος κάτι διαβάσει να αξίζει το χρόνο του.



Το συστατικό ζωής του CINEFIL είστε ΕΣΕΙΣ φίλες και φίλοι...!!!

Η Δική σας παρουσία όλα αυτά τα χρόνια, η δική σας συμμετοχή, η στήριξη και η αγάπη είναι το οξυγόνο της λειτουργίας του CINEFIL.
Χάρη στη δική σας παρουσία, στις επισκέψεις σας, στις παρατηρήσεις και σχόλιά σας, υπάρχει ετούτος ο χώρος.
Και η ανταπόκρισή σας είναι ΜΕΓΑΛΗ, ΤΙΜΗΤΙΚΗ, ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ και ΖΕΣΤΗ...!

Από μένα ένα μεγάλο ευχαριστώ για την παρουσία σας εδώ όλα αυτά τα έξι χρόνια.



Όλα αυτά τα χρόνια υπήρξαν θέματα που αγαπήσατε και τα αναδείξατε με χιλιάδες επισκέψεων διαγράφοντας έτσι ένα target group προτιμήσεών σας.
Στο ιστολόγιο λειτουργούν με συνεχή ανανέωση της βάσης δεδομένων τους, δύο σελίδες με αναλυτικά ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ για τις προτιμήσεις των επισκεπτών, τις οποίες φυσικά μπορείτε να βλέπετε για όσους έχουν μια αριθμητική λαγνεία στη σκέψη τους.


Μαζί επίσης εδώ, ζήσαμε γιορτές: Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιές, Πάσχα με την ανάλογη ατμόσφαιρα εδώ. Ξαναγίναμε παιδιά, γιορτάσαμε, χαρήκαμε, ευχηθήκαμε.
Σε έναν τομέα που ομολογώ έχω ένα έλλειμμα εδώ είναι ο χώρος του ΚΙΝΟΥΜΕΝΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ και του ANIMATION πάνω στον οποίο δεν έχουν ανεβεί πολλά θέματα.
Αδυναμία είναι αυτή και πρέπει να την βελτιώσω ομολογουμένως.



Κλείνω λοιπόν τη σημερινή ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ με το να σας ευχαριστήσω απ την καρδιά μου για μια ακόμα φορά που περπατάμε μαζί τον υπέροχο και μαγικό κόσμο του Κινηματογράφου.
Κάθε παρατήρησή σας, κριτική σας, σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα και πολύτιμα στο να γίνεται ετούτος ο χώρος πάντα ζεστός και το κυριότερο χρήσιμος.

Προχωράμε λοιπόν ...όσο αντέχουμε







 

Σχόλια

  1. Χρόνια πολλά στο υπέροχο blog σου!!
    Κάνεις καταπληκτική δουλειά εδώ Γιάννη μου και σε ευχαριστούμε που μοιράζεσαι αυτή σου την αγάπη μαζί μας!
    Δεν θα μπορούσες να περιγράψεις καλύτερα τα οφέλη του κινηματογράφου, ταυτίζομαι.

    Καλή συνέχεια με δύναμη και χαμόγελο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατερίνα μου καλησπέρα. Ευχαριστώ για την παρουσία σου, τη συμμετοχή σου,τη στήριξή σου σε τούτη εδώ την προσπάθεια. Τα λόγια σου πάντα τρυφερά και ενθαρρυντικά. Καλή βδομάδα να έχεις.

      Διαγραφή
  2. Χρόνια πολλά στο πιο όμορφο σινεφίλ μπλογκ!!!
    Να το χαίρεσαι το μπλογκ σου Γιάννη μου!
    Πάρτυ έχουμε λοιπόν σήμερα! Μέχρι να κόψετε την τούρτα, μία σαμπούκα με τριμμένο πάγο, θα την έπινα, ευχαριστώ :p
    Αλήθεια, τώρα που είπα τούρτα, φύσηξες κεράκι? Ευχή έκανες? Καλά μη τη λες :p χαχαχα.
    Πολλά πολλά φιλιά και αμέτρητες ευχές για τον όμορφο χώρο σου!!!
    Μούτς :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς την Ματίνα μου. Τι να πω για τα λόγια σου καλή μου. Σε ευχαριστώ από καρδιάς για την παρουσία και τη ζεστασιά. Κόπιασε για το ποτάκι σου και το γλυκό σου. Φιλιά πολλά και όμορφη βδομάδα.

      Διαγραφή
  3. Να απολαμβάνεις πάντα το γράψιμο των αναρτήσεών σου, τις ταινίες -παλιές και καινούριες- την επικοινωνία με αφορμή το σινεμά.
    Χρόνια πολλά να ταξιδεύει ο σινεφίλ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αλεξάνδρα μου ευχαριστώ πολύ όλα αυτά τα χρόνια με τη ζεστή και ουσιαστική σου παρουσία εδώ. Να είσαι καλά και να πορευόμαστε. Φιλιά πολλά κορίτσι μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εμείς σε ευχαριστούμε Γιάννη...προσωπικά έμαθα πολλά από σένα και τις αναρτήσεις σου εδώ και φαίνεται πως κάθε ανάρτηση είναι αποτέλεσμα πολλής, αλλά και καλής δουλειάς!
    Χρόνια πολλά στο σινεφίλ σου και πάντα να είσαι καλά, να δημιουργείς με κέφι τις υπέροχες αναρτήσεις του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα σου Μαρία μου. Η Χαρά και η ευγνωμοσύνη είναι και δική μου για την παρουσία σου, τη συμμετοχή σου και την κατάθεση της γνώμης σου. Σε ευχαριστώ πολύ καλή μου φίλη.

      Διαγραφή
  6. Γιάννη το κέφι σου κάνεις, όπως και όλοι οι σοβαροί μπλόγκερς που δεν επιδιώκουν το κέρδος. Ούτε διαφημίσεις βάζεις, ούτε είσαι από αυτούς που επιδιώκουν την επισκεψιμότητα για να ικανοποιήσουν τη χαζομάρα και τα απωθημένα τους.
    Το μεράκι σου είναι. Όσοι σε επισκέπτονται (όπως εγώ) για να μάθουν από αυτά που γράφεις τις άγνωστες πτυχές ταινιών που έχουν δει ή αξίζουν να δουν, να είσαι βέβαιος ότι δεν χρειάζονται τις εξηγήσεις που δίνεις. Οι κακεντρεχείς επίσης δεν τις χρειάζονται γιατί αδυνατούν να καταλάβουν.

    Από την πρώτη μέρα που άνοιξα το μπλογκ ένα πράγμα είχα στο μυαλό: σε όποιον αρέσουμε.
    Δεν είναι εγωιστικό. Είναι άμυνα απέναντι στις επιθέσεις χυδαιότητας από κομπλεξικούς που είμαι βέβαιος ότι έχεις δεχτεί και εσύ.

    Χρόνια πολλά στο μπλογκ και στον διαχειριστή του λοιπόν. Συνέχισε αυτό που κάνεις με την ίδια θέρμη που είχες όταν το ξεκίνησες. Όσοι έχουν έστω και λίγα δράμια νιονιό καταλαβαίνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πέτρο μου σε ευχαριστώ φίλε για τα ενθαρρυντικά σου λόγια. Σίγουρα με τη λειτουργία μας, το προσωπικό μας συναίσθημα και δημιουργία καλύπτουμε. Σεβόμενοι πάντα τους επισκέπτες μας.
      Να σου πω, δεν θεωρώ αρνητικό όσα blogs έχουν διαφημίσεις. Έντιμο είναι και ειλικρινές να δοκιμάσεις το εμπορικό άνοιγμα του χώρου σου σε κάτι ημι-επαγγελματικό. Ειδικά σε περιόδους κρίσης, τι να σου πω, είναι ένα παράθυρο σκέψης.
      Συνεχίζουμε λοιπόν Πέτρο μου και ...όπου μας βγάλει φίλε.
      Ευχαριστώ που είσαι εδώ και καλή σου δύναμη.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις τελευταίου μήνα

Ηλίας Λογοθέτης: Στο δρόμο της αθανασίας

Αντρική λάμψη στο κλασικό Χόλιγουντ (Top stars actors in classic Hollywood) Μέρος 1ο

Όταν ο Μάρλον Μπράντο σόκαρε τα Όσκαρ