ΦΕΣΤΙΒΑΛ ANIMATION ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ


Δεν υπάρχει Cinefil, κάθε ηλικίας, που να μην έχει ένα τρυφερό κομμάτι της καρδιάς του αφιερωμένο στοANIMATION.
Άλλωστε όλοι και εδώ και αλλού έχουμε εκδηλώσει τα συναισθήματά μας για την Κινηματογραφική αυτή Τέχνη, το είδος αυτό, που μας συγκινεί, που μας κάνει να νιώθουμε παιδιά, που μας ξαναζωντανεύει αναμνήσεις και όμορφες στιγμές τόσο δικές μας όσο και των παιδιών μας.

Εδώ στο CINEFIL, τo ΑΝΙΜΑΤΙΟΝ, έχει το δικό του ξεχωριστό χώρο και αφιερώματα καθώς το αγαπάμε και το λατρεύουμε.
Κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων αφιερωμάτων σε "ΤΑΙΝΙΕΣ ANIMATION που ΛΑΤΡΕΨΑΜΕ" πολλές φίλες και φίλοι έβαλαν το ερώτημα για το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ANIMATION.
Πέραν λοιπόν της όμορφης πραγματικότητας ότι το Ελληνικό animation τα τελευταία χρόνια δηλώνει βροντερά το "παρών" στον κόσμο του Κινηματογράφου, δεν ξέρω πόσες/πόσοι από εσάς γνωρίζετε ότι έχει και το δικό του Ελληνικό παρακαλώ ΦΕΣΤΙΒΑΛ...!!!

Ναι, ναι...!!! Το έψαξα λοιπόν για σας και βρήκα "θησαυρό".
Το Ελληνικό ANIMATION έχει το δικό του ΦΕΣΤΙΒΑΛ εδώ και λίγα χρόνια, το δικό του "σπιτικό" και που κατοικεί ; μα, στην πανέμορφη ΚΕΡΚΥΡΑ...!

Σταχυολόγησα λοιπόν τις πληροφορίες μου και τις πηγές μου και μας βρήκα Υλικό.
Πάμε Κέρκυρα λοιπόν...


"BE THERE" CORFU ANIMATION FESTIVAL



Το ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΝΙΜΑΤΙΟΝ FESTIBAL της ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ξεκίνησε δειλά την ΠΡΕΜΙΕΡΑ του την ΑΝΟΙΞΗ του 2011 στο πανέμορφο Νησί των Φαιάκων, σε μια Πόλη πανέμορφη, που οι ρίζες της στην Τέχνη και τον Πολιτισμό κρατάνε αιώνες.

Πολύ σύντομα ξέφυγε από τα σύνορα του Νησιού και έγινε μάλιστα γνωστό στα Διεθνή Κινηματογραφικά δρώμενα. Και φυσικά, είμαστε στην ΚΕΡΚΥΡΑ, εκεί που το κέφι, το πάθος, η καλώς εννοούμενη καλλιτεχνική τρέλα ζει και βασιλεύει χρόνια, απέκτησε το δικό του χρώμα, ένα χρώμα που δεν θα μπορούσε να βρει στην μουντή και γκρίζα Αθήνα.


Πως όμως προέκυψε η Κέρκυρα ; Η Μαντώ Μάζη (Δ/ντρια Τύπου) μας πληροφορεί ότι καθώς δύο από τα μέλη της οργανωτικής ομάδας είναι Κερκυραίοι, το τρίτο πολιτογραφημένο Κερκυραίος, δουλεύουν και ζουν εκεί, συνεπώς, το animation βρήκε το σπιτικό του στο παραδοσιακό πανέμορφο Νησί.

Η Αρχή το 2011, ήταν ενθαρρυντική. Το Σχολικό κοινό βρήκε ένα γόνιμο, δεκτικό, δημιουργικό καλλιτεχνικό σπιτικό, ανέπτυξε τη φαντασία του και οι ενήλικες άρχισαν να νιώθουν "ζεστοί" στο θέμα. Ο Δεύτερος χρόνος, το 2012 ήταν πάνω από κάθε προσδοκία σε συμμετοχές και ανταπόκριση κοινωνίας.


Η ΔΟΜΗ του ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Για να ψηλαφίσουμε λίγο τη δομή του Φεστιβάλ.

Η Διοργανώτρια αρχή είναι η ANIMATE CORU, μια μη κερδοσκοπική καλλιτεχνική εταιρεία με πολλούς φυσικά χορηγούς, εθελοντές και φορείς στήριξης.
Είναι το ΠΡΩΤΟ επίσημο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ANIMATION στην Ελλάδα που εγκαινίασε ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ταινιών μεγάλου μήκους.

Έχει σταθερή συνεργασία με το ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ, το ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΩΝ ΗΧΟΥ και ΕΙΚΟΝΑΣ, συνεργάζεται με την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ, φυσικά με τον ΔΗΜΟ της ΚΕΡΚΥΡΑΣ και πολλούς ξένους υποστηρικτικούς φορείς όπως:
ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ, ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ των: ΤΣΕΧΙΑΣ, ΠΟΛΩΝΙΑΣ, ΙΣΡΑΗΛ, ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ.
Συμβολή μεγάλη στη λειτουργία του έχει και το ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗ
Μην νομίζετε ότι είναι "φυλακισμένο" στην Κέρκυρα. Χώρο εκδηλώσεων έχει στην ΑΘΗΝΑ, στο "ΙΑΝΟ" και στο ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ Αθήνα και Θεσσαλονίκη.


ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ

  • ΤΜΗΜΑ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΕΓΑΛΟΥ ΜΗΚΟΥΣ
  • ΤΜΗΜΑ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ
  • ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΩΝ ANIMATION

H AΠΗΧΗΣΗ του ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Αν νομίζετε ότι το ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΝΙΜΑΤΙΟΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ περιορίζεται στα Ελληνικά Κινηματογραφικά δρώμενα κάνετε σοβαρό λάθος.
Για πάρτε ένα παράδειγμα από τις τελευταίες συμμετοχές:

  • 707 Ελληνικές και Διεθνείς συμμετοχές
  • 90 ταινίες (53 στο επίσημο μεγάλο διαγωνιστικό, 32 στο Φοιτητικό, 5 μεγάλου μήκους, 22 εκτός συναγωνισμού)
  • 48 χώρες
  • Φέτος συμμετέχουν: Η Ταινία μικρού μήκους "WAVES 98" του Λιβανέζου σκηνοθέτη ELY DAGHER, βραβευμένη με ΧΡΥΣΟ ΦΟΙΝΙΚΑ ΚΑΝΝΩΝ, η Υποψήφια για OSCAR ANIMATION ταινία "A SINGLE LIFE" από την Ολλανδια, το "WE CAN'T LIVE WITHOUT COSMOS" του Ρώσου KONSTANTIN BRONZIT. Μεγάλες παρουσίες επίσης από τους γνωστούς καταξιωμένους καλλιτέχνες του animation THEO USHEV, MICHAELA PAVLATOVA και δύο ταινίες από την Κίνα παρακαλώ.

Πως είπατε ;




Να λοιπόν φίλες και φίλοι ένα Φεστιβάλ σε έναν Κινηματογραφικό χώρο που θεωρούταν για την Ελλάδα απρόσιτος και δύσκολος.
Να που και το animation βρήκε και το δικό του όμορφο σπιτικό διαγωνιστικό στην Κέρκυρα και προσπαθεί να απλώσει τα φτερά του σε όλο τον κόσμο.

ΠΗΓΕΣ

Βασική Πηγή για τις πληροφορίες σας η Επίσημη σελίδα του Φεστιβάλ εδώ: Be There First

Πληροφορίες μαζέψαμε επίσης και στα:
www.culturenow.gr
www.lifo.gr
www.in2life.gr

Σχόλια

  1. Η "μόδα" του animation τα τελευταία χρόνια έχει και τα θετικά της. Νέοι και νέες βρήκαν έναν ανοιχτό καλλιτεχνικό δρόμο. Παλιότερα θεωρούνταν δεύτερης κατηγορίας η τέχνη του animation.
    Ωραίο θέμα, Γιάννη!
    Νομίζω από μια ανάρτησή μου για το φοβερό εκείνο animation του Πολυεχνείου με τη γάτα είχαμε γνωριστεί...
    Καλό απόγευμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλεξάνδρα μου καλησπέρα σου. Εξαίρετη εκείνη η δημιουργία με τη Γάτα του Πολυτεχνείου με έκανε και έκλαιγα πραγματικά....! δεν πρόκειται να την ξεχάσω και ευλογημένη η στιγμή που προσέλκυσε και τη δική σου παρουσία εδώ, τιμή για μένα.
      Το animation ναι, κερδίζει ολοένα και πιο πολύ κόσμο γιατί ανέπτυξε μια πολύ λεπτή και όμορφη αισθητική που μιλάει στο ανθρώπινο συναίσθημα.
      Ευχαριστώ κοπέλα μου και να ευχηθώ όμορφο βράδυ.

      Διαγραφή
  2. Πόσο χαίρομαι που βρήκε το σπίτι του στο αγαπημένο μου Ιόνιο..!!
    Λατρεύουμε animation!!
    Ευχαριστούμε για την ενημέρωση και τις πληροφορίες.. που ως γνωστόν δεν τις βλέπουμε εύκολα γιατί βομβαρδιζόμαστε με άχρηστες πληροφορίες από μεγάλα γνωστά sites..!

    Με την ευκαιρία, αν και σου απάντησα στο σχόλιο, να σε ευχαριστήσω και εδώ για την ποιοτική σου στήριξη στην Σοφίτα! Εννοείται πως διάβασα με μεγάλο ενδιαφέρον τις τοποθετήσεις σου σε όλα τα προηγούμενα blogs. Μας τιμάνε απίστευτα σ'ευχαριστούμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα σου Κατερίνα μου.
      Να φανταστώ ότι έχεις αγέρα ή φλέβα Ιονίου ; θα το άκουγα με χαρά. Η Μητέρα μου ξέρεις ήταν Κεφαλονίτισσα...! βέβαια, τώρα εκτός θέματος είμαστε, άλλη ιστορία αυτή.
      Ναι θαρρώ οι ανησυχίες της τέχνης στα Επτάνησα έχουν πίσω τους μεγάλη ιστορία και τους αξίζει μια συνέχεια στα σύγχρονα δρώμενα.
      Τη "ΣΟΦΙΤΑ" τη λατρεύω να το ξέρεις και θα τοποθετηθώ και εκεί.
      Σε φιλώ με ευχές για όμορφο βράδυ.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις τελευταίου μήνα

Ηλίας Λογοθέτης: Στο δρόμο της αθανασίας

Αντρική λάμψη στο κλασικό Χόλιγουντ (Top stars actors in classic Hollywood) Μέρος 1ο

Όταν ο Μάρλον Μπράντο σόκαρε τα Όσκαρ