"ΜΟΝΟΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ" 1 & 2 ΤΙ ....ΛΕΣ ΤΩΡΑ.....!

Φίλες και Φίλοι του CINEFIL
οι μέρες μετρούν αντίστροφα για τα φετινά μας Χριστούγεννα...
Ξέρω, ξέρω...... όπως το ζούμε και το βιώνουμε έντονα όλοι, δεν περνάμε και τις καλύτερες
των ημερών μας από πολλές απόψεις.....

Όμως, δεν μπορούμε να σκύψουμε το κεφάλι, δεν γίνεται να κάνουμε μόνιμο επάνω στο κορμί μας το ένδυμα της θλίψης, δεν ωφελεί να παραδώσουμε το συναίσθημά μας στην απογοήτευση και στην απαισιοδοξία..

Γύρω μας και δίπλα μας υπάρχουν αρκετά ζευγάρια μάτια και παιδικές ψυχές δικές μας,
παιδιά μας, ανήψια μας, μικροί μας φίλοι...

Από κοντά στους μικρούς και εμείς οι ......μεγάλοι.....! και εμείς δικαιούμαστε να γίνουμε παιδιά, και εμείς αξίζουμε να γελάσουμε, και εμείς έχουμε δικαίωμα να αφεθούμε στην ανεμελιά, στο γέλιο, στο άναρχο και ξέφρενο γέλιο της γκάφας..

Ένα γέλιο στολισμένο με το κλίμα των ημερών.....! ένα γέλιο γεμάτο πολύχρωμα λαμπιόνια, ένα γέλιο ανάμεσα σε Χριστουγεννιάτικα δέντρα, βιτρίνες και πολλές τρελές απίθανες ....γκάφες

Φίλες και Φίλοι, μικροί και μεγάλοι, 
ας γυρίσουμε πίσω στον πανέμορφο κόσμο των δυο εξαίρετων ταινιών του

CHRIS COLUMBUS

"ΜΟΝΟΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ"

και

"ΜΟΝΟΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ 2: ΧΑΜΕΝΟΣ στη ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ"

(HOME ALONE and HOME ALONE 2: LOST IN NEW YORK)





O CHRIS COLUMBUS, Αμερικάνος σκηνοθέτης, γεννημένος το 1958 στην PENNSYLVANIA USA, είναι από τους δημιουργούς εκείνους που έχοντας δουλέψει αρκετά πάνω στο είδος αυτό του Κινηματογράφου ("HARRY POTER", "ONLE THE LONELY"....) δίνει δύο ΕΞΑΙΡΕΤΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΚΩΜΩΔΙΕΣ καθαρής "γκάφας" και αμέτρητων σκηνών γέλιου.



Στις 21 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 1990 λοιπόν δίνεται το "ΜΟΝΟΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ"  (HOME ALONE) βασισμένο πάνω στο βιβλίο και το ΣΕΝΑΡΙΟ του JOHN HUGHES


ντυμένο απόλυτα σε πανέμορφο Χριστουγεννιάτικο χρώμα, με τους εξής λοιπούς συντελεστές:

ΜΟΥΣΙΚΗ:  JOHN WILLIAMS
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΣΗ:  JULIO MACAT
FILM EDITING:  RAJA GOSNELL
ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑ:  JAY HURLEY

ΤΟ ΘΕΜΑ

Απόλυτα ευρηματικός ο συγγραφέας και ο σεναριογράφος δίνει ένα πολύ ωραίο θέμα στην ταινία πάνω στο οποίο και εξελίσσεται.

Η πολυπληθής και ...θορυβώδης Οικογένεια MCCALLISTER αποφασίζει να περάσει τα φετινά της Χριστούγεννα εκτός σπιτιού.......Όλα ετοιμάζονται άψογα μέσα στη δίνη και στη φασαρία που εκπροσωπούν ....άπαντα τα μέλη της....
Έλα όμως που ....κάτι πολύ σημαντικό πάει στραβά και ο .....Βενιαμίν της Οικογένειας, ο μικρός KEVIN ....ξεχνιέται σπίτι......!!!!
"Καταδικασμένος" εκ των συνθηκών και της ....τρέλας που κουβαλάει, ως γνήσιοι Αμερικάνοι, η οικογένειά του, να περάσει τα ΦΕΤΙΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΟΝΟΣ στο ΣΠΙΤΙ...!

Και βέβαια δεν του ...κακοφαίνεται κιόλας καθώς μετά το πρώτο ΣΟΚ αντιλαμβάνεται ότι έχει να ....απολαύσει χίλια δυο πράγματα που το ...βασίλειο της μοναξιάς του μπορεί να του δώσει ως ....Απόλυτος άρχων ενός πλούσιου, πανέμορφου σπιτιού...




Έλα όμως που η διαφαινόμενη Μοναξιά του μικρού KEVIN απειλείται ευθέως και θα διαταραχθεί στο μέγιστο από την "επιθετική" παρουσία δύο ......απίστευτων ΔΙΑΡΡΗΚΤΩΝ, του HARRY και του MARV οι οποίοι .....όπως και να το κάνουμε ε δεν φημίζονται και για την .....οξυδέρκειά τους...

Έτσι λοιπόν οι δύο επίδοξοι, απειλητικοί ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ, μετατρέπονται σε ......δύο δυστυχή πλάσματα, τα οποία γίνονται ....έρμαιο στις ....αμυντικές δράσεις του μικρού KEVIN...






Τα υπόλοιπα τα ....ξέρετε.....! τα έχετε δει, τα έχετε απολαύσει με γέλιο μέχρι ...δακρύων, όχι μια αλλά και δύο και τρεις και άπειρες φορές, καθώς τόσο ετούτη εδώ όσο και η επόμενη που θα πούμε μετά ταινία στην κυριολεξία δεν χορταίνεται να την βλέπεις....!

Για να δούμε τους ΗΘΟΠΟΙΟΥΣ που έδωσαν ζωή στο έργο αυτό:

MACAULAY CULKIN στο ρόλο του μικρού KEVIN

JOE PESCI στο ρόλο του πρώτου διαρρήκτη HARRY LIME
DANIEL STERN στο ρόλο του δεύτερου διαρρήκτη MARV MERCHANTS

JOHN HEARD στο ρόλο του ...Μπαμπά PETER MCCALLISTER
CATHERINE O' HARRA στο ρόλο της Μαμάς KATE MCCALLISTER

ROBERTS BLOSSOM στο ρόλο του επιβλητικού Ηλικιωμένου MARLEY






Ο ΡΥΘΜΟΣ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ

Ο Ρυθμός της ταινίας τόσο αυτής όσο φυσικά και της επόμενης είναι ....Καταιγιστικός...!
με πολύ σωστή κατανομή της αύξησης αυτής της έντασης ξεκινάει αργά, όμορφα, κλασικά οικογενειακά, αποκτά έντονο και πανέμορφο γιορτινό χρώμα και στη συνέχεια αποκτά και χαρακτηριστικά "θρίλερ" καθώς η "απειλή" των εισβολέων στο σπίτι δίνει τα απαραίτητα εκείνα χαρακτηριστικά. 
Από εκεί και πέρα τα όσα συναντούν μπροστά τους οι δύο ....δυστυχισμένοι διαρρήκτες στην κυριολεξία δεν περιγράφεται.....! 
Η Μια ...γκάφα και σφαλιάρα μετά την άλλη σε βαθμό πλέον το γέλιο που προκαλείται να είναι .....εκτός ελέγχου...!









ΤΟ ΦΟΝΤΟ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ

Στο "ΜΟΝΟΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ", στην πρώτη έκδοση της ταινίας έχουμε μια πανέμορφη, φυσικά πλούσια γειτονιά μιας Αμερικάνικης Πόλης, μακριά από το θόρυβο και τη φασαρία, πανέμορφα στολισμένη, να προσμένει να γιορτάσει τα ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ φορώντας πραγματικά εκπληκτικά χρώματα και λαμπιόνια που έχουν αφήσει αξέχαστες τις εικόνες της ταινίας.

Η Μικρή συνοικιακή Εκκλησία στην οποία ο KEVIN συναντά τον "αποκλεισμένο" επιβλητικό ηλικιωμένο MARLEY μεταδίδει μια πανέμορφη ανθρώπινη ζεστασιά και τρυφερότητα.

Η Χιονισμένη ατμόσφαιρα έρχεται να δώσει το τελικό στόλισμα για να μετατρέψει το όλο περιβάλλον ολόγυρα σαν ένα μικρό πανέμορφο κάδρο ζωγραφικής ενώ το στολισμένο και γραφικό σπίτι μοιάζει κάποιες στιγμές να είναι παραμυθένιο.



ΟΙ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

Το "ΜΟΝΟΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ" πραγματικά αγαπήθηκε, θα έλεγε κανείς λατρεύτηκε από μικρούς και μεγάλους καθώς κατάφερε να συνδέσει την Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα με τη σπιτική ζεστασία αλλά και τα ξεκαρδιστικά τεκταινόμενα μέσα σε αυτό.

Τιμήθηκε με 10 ΔΙΕΘΝΗ ΒΡΑΒΕΙΑ (!!!) και ακόμα 4 ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ

Ήταν υποψήφιο για 2 OSCAR το 1991, Χρυσή σφαίρα ΗΠΑ

Με δοσμένο το budjet γυρίσματός της να εκτιμάται στα 15 εκατομμύρια δολλάρια , η τεράστια αποδοχή που είχε στο Κινηματογραφικό Κοινό παγκόσμια, του έδωσε έσοδα θέασης 17 εκατομμύρια δολλάρια για την ....πρώτη βδομάδα προβολής στις ΗΠΑ (!!!)
Τα έσοδα της ταινίας ξεπέρασαν τα 286 εκατομμύρια δολλάρια στις ΗΠΑ τον πρώτο καιρό προβολής...







Αποτέλεσμα όλων αυτών και της μεγάλης αυτής αγάπης ήταν οι παραγωγοί της ταινίας να προχωρήσουν μετά από 2 χρόνια στην έκδοση της επόμενης με τον τίτλο

"ΜΟΝΟΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ: ΧΑΜΕΝΟΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ"

(HOME ALONE 2: LOST IN NEW YORK)

η ταινία έχει πρεμιέρα στις 20 ΝΟΕΜΒΡΗ 1992

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Οι βασικοί συντελεστές της ταινίας παραμένουν απόλυτα οι ίδιοι σε όλα τα επίπεδα






OI ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ

Και στο "ΜΟΝΟΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ 2" οι βασικοί Ηθοποιοί παραμένουν απόλυτα οι ίδιοι συνεχίζοντας την τέλεια ερμηνεία τους

Νέο πρόσωπο η BRENDA FRICKER στο ρόλο της Κυρίας με τα περιστέρια

ΤΟ ΘΕΜΑ

Εδώ έχουμε μια άλλη .....εκδοχή μοναξιάς του δαιμόνιου μικρού KEVIN. Αυτή τη φορά η οικογένεια σχεδιάζει να βρεθεί στο MIAMI για τα φετινά ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ και φυσικά ......ω του θαύματος ο μικρός .....ξεχνιέται ξανά.....!
Αυτή τη φορά όμως δεν περιμένει τα Χριστούγεννα στο σπίτι του αλλά ζει το δικό του λαμπερό και σινιέ όνειρο που ; μα στην ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ των λαμπερών ξενοδοχείων και της χλιδής...
Με τις ....πιστωτικές κάρτες των γονέων του ανά χείρας ο μικρός καταφεύγει στη ...μεγάλη ζωή δίνοντας ...ρεσιτάλ "μεγαλοπιάσματος" στο Πολυτελές ξενοδοχείο όπου και διαμένει.

Όμως........για κακή τύχη, τώρα ακριβώς ποιών, δεν μπορούμε να πούμε, συναντιέται πάλι με το ...φοβερό και ....τρομερό δίδυμο των δύο ληστών της ...συμφοράς, του HARRY και του MARV, οι οποίοι, έχοντας αποφυλακιστεί, σχεδιάζουν να διαρρήξουν ένα μαγαζί στη ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ, μην υπολογίζοντας στην ....κακή τους μοίρα να πέσουν πάνω στο ....μικρό τους δαίμονα, ο οποίος και αποθανατίζει τη ληστεία τους...

Η Νέα καταδίωξη οδηγεί την ....τριάδα των πρωταγωνιστών σε ένα παλιό μεγάλο εγκαταλειμμένο σπίτι, το οποίο γίνεται .....ΠΕΔΙΟ "ΜΑΧΗΣ" αυτή τη φορά με ακόμα πιο ξεκαρδιστικά και απρόσμενα συμβάντα που στην κυριολεξία ....δακρύζουν το θεατή από τα γέλια μέχρι ...τελικής πτώσεως....











Εδώ το φόντο της ταινίας αλλάζει και χωρίζεται σε δύο μέρη:

Το πρώτο μέρος έχει να κάνει με την ...διαμονή του μικρού στον πολυτελέστατο χώρο του Ξενοδοχείου, με ότι αυτό συνεπάγεται με τα ...κατορθώματά του, σε σημείο να ....τρελάνει το προσωπικό και στο δεύτερο μέρος, αυτό της κύριας δράσης με τους δύο διαρρήκτες να τον κυνηγούν σε ένα μεγάλο εγκαταλειμμένο σπίτι που κρύβει ένα σωρό ....τρελά ξεκαρδιστικά μυστικά.





Το κόστος της δεύτερης ταινίας έφτασε στα 18,5 εκατομμύρια δολλάρια ενώ τα έσοδά της στις πρώτες προβολές απογειώθηκαν στα 174 εκατομμύρια δολλάρια, αριθμός μικρότερος της πρώτης έκδοσης παρά το ότι προσωπικά πιστεύω ότι η δεύτερη έβγαζε περισσότερο γέλιο αλλά ίσως έχανε λίγο σε ατμόσφαιρα.

ΟΙ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

3 ΔΙΕΘΝΗ ΒΡΑΒΕΙΑ και 2 ακόμα ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ για την δεύτερη έκδοση


Ο "ΑΠΟ ΜΗΧΑΝΗΣ ΘΕΟΣ" στις ταινίες 

Και στο "ΜΟΝΟΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ" και στο "ΜΟΝΟΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ 2" κύριο χαρακτηριστικό κάθαρσης της ταινίας ήταν δύο μορφές που εμφανίστηκαν λυτρωτικές και έδωσαν τη "σωτηρία" στον νεαρό KEVIN και στην περιπέτειά του.

Στην ΠΡΩΤΗ ΤΑΙΝΙΑ ήταν η συγκλονιστική μορφή του Γερο-MARLEY που έφτασε σπίτι την κατάλληλη στιγμή του κινδύνου, ενώ στη ΔΕΥΤΕΡΗ ΤΑΙΝΙΑ ήταν η μοναχική και παράξενη ΚΥΡΙΑ των ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΩΝ του πάρκου (BRENDA FRICKER), η οποία με τη σειρά της προσφέρει με τα περιστέρια της τη σωτηρία στο νεαρό KEVIN όταν το αδιέξοδο τον κλείνει επικίνδυνα.

Και οι δύο "μορφές σωτηρίας" είναι ΣΥΜΒΟΛΙΚΕΣ καθώς παριστάνουν μορφές "εκτός πρώτης γραμμής" και λούστρου, ανθρώπους εν μέρει περιθωριακούς, παρεξηγημένους, μόνους, που κρύβουν απέραντη και άδολη αγάπη, έτοιμη να την προσφέρουν στην πρώτη ευκαιρία.



΄
ΟΙ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ

Οι ερμηνείες των ηθοποιών στις ταινίες έχουν αφήσει αξεπέραστη στάμπα.

Ο Νεαρός MACAULEY CULKIN, γεννημένος το 1980
o Μικρός Αμερικάνος Ηθοποιός μόλις στα 10 του χρόνια στην πρώτη ταινία γίνεται STAR.....!
Το πρόσωπό του γίνεται τόσο οικείο και χαρακτηριστικό που πλέον η φιγούρα και μορφή του αποτυπώνεται με τρόπο ανεξίτηλο στην αναζήτηση της ιστορίας των ταινιών.
Καθαρό και φωτεινό πρόσωπο, λαμπερή ματιά, χαμόγελο αβίαστο και πανέξυπνη άνεση...
από αυτά που αποκαλούμε ..θαύματα ταλέντου.

DANIEL STERN σαν MARV και JOE PESCI σαν HARRY

οι δύο διαρρήκτες της ...συμφοράς.....!!! δύο ....δυστυχείς κακοποιοί που έχουν την ....δυστυχία να πέφτουν επάνω στις επινοήσεις ενός μικρού παιδιού που από θύτες τελικά τους μετατρέπει σε ...θύματα με ..συμπάθεια.
Εξαίρετη ερμηνεία από τους δύο ηθοποιούς με απόλυτη ειλικρίνεια και άνεση στην έκφραση.

CATHERINE O' HARA 

Η Καναδέζα αγχωμένη ....Μαμά....! σε μια εξαίρετη απόδοση ακριβώς του ρόλου της....!
Μια Μαμά τελούσα εν ....απογνώσει, προσπαθώντας να μαζέψει τα ασυμμάζευτα.
Υστερική, νευρωτική, γλυκιά, τρυφερή....όπως όλες οι ...Μαμάδες του είδους.



Φίλες και φίλοι λοιπόν........
αφεθήκαμε μια ακόμα φορά στο κλίμα των ημερών, στο φόντο των ημερών, αυτή τη φορά με το γέλιο να περισσεύει άπλετα, με το "ΜΟΝΟΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ" σε .....δύο εκδόσεις για σας μικρούς και μεγάλους.....

Δύο ταινίες, για μικρούς και μεγάλους, δύο ταινίες με φόντο τα ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ, τη λάμψη τους, τη ζεστασιά που αναδύουν και το φόντο που τα ντύνει.
Δύο ταινίες στις οποίες το γέλιο πλημμυρίζει τα πάντα.....! που ανατρέπει τα πάντα, κάθε κακή διάθεση, κάθε ...αναστολή...
Δύο ταινίες που προσφέρουν με το αζημίωτο μια ευλογία για την ανθρώπινη ζωή, 
το ΓΕΛΙΟ......

Ας χαρούμε κάποια αποσπάσματά τους


Αφεθείτε εδώ στις πιο αστείες σκηνές από το "HOME ALONE 2"


Και εδώ τα .....καλύτερα της γκάφας στο "HOME ALONE 1"

Ελπίζω να το χαρείτε φίλες και φίλοι......



Σχόλια

  1. Κάθε χρόνο, τέτοιο καιρό, οι ταινίες "στο κλίμα (και το πνεύμα) των ημερών", είναι αγαπημένη συνήθεια και το "Μόνος στο σπίτι"... all time classic (ε, να μην παλιμπαιδίσω κι εγώ;!...)

    Δυστυχώς, ο γλυκύτατος μικρούλης αντιμετωπίζει, ως ενήλικας, προβλήματα εθισμού σε ουσίες και αλκοόλ, μια που δεν υπήρξε από την οικογένεια η κατάλληλη στήριξη για τη διαχείριση της επιτυχίας σε τόσο τρυφερή ηλικία... Το αντίθετο, μάλιστα, αφού σε παλαιότερη συνέντευξή του στους Τάιμς, ο Κάλκιν περιέγραψε τον πατέρα του ως έναν άνθρωπο που τον εκμεταλλεύτηκε, ασκώντας ψυχική (και, σπανιότερα, φυσική) κακοποίηση...
    Δεν συνηθίζω να αναφέρομαι στην προσωπική ζωή των καλλιτεχνών, όμως εδώ έχουμε άλλο ένα παιδί-θαύμα / παιδί-θύμα της κρεατομηχανής του σταρ-σύστεμ...
    Μάλλον είμαι εκτός θέματος, αλλά κάθε φορά που βλέπουμε ένα χαριτωμένο παιδί να πρωταγωνιστεί / να τραγουδά / να χορεύει... ίσως θα πρέπει να ρίχνουμε μια ματιά στο μέλλον (του), να "δούμε" την εξέλιξή του δέκα, είκοσι χρόνια μετά...
    Μια που τα Χριστούγεννα είναι γιορτή των παιδιών... οφείλουμε για έναν λόγο παραπάνω τη ματιά αυτή στα παιδιά. Στην αθωότητα και την αγνότητα της ηλικίας τους... Σ' αυτό που (μπορούν να) είναι αν, π.χ. μείνουν... μόνα στο σπίτι!!!

    Γιάννη, πολύ όμορφο το αφιέρωμά σου σε δυο πολυαγαπημένες χριστουγεννιάτικες ταινίες!
    [Άσχετο: δεν μου εμφανίζονται 4-5 φωτο]

    Την καλημέρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Ρούλα μου. Να ξεκινήσω από το τεχνικό το τελευταίο σου. Ναι....! και σε μένα δεν ανοίγουν μερικές φωτογραφίες, πρόβλημα του χώρου που έχουν αναρτηθεί είναι και μην σε αγχώνει.
      Στην ουσία των λόγων σου θα συνυπογράψω κάθε λέξη από τη σκέψη σου, ειδικά πάνω στο θέμα των παιδιών που αναμιγνύονται στην κρεατομηχανή που σωστά αναφέρεις του star system.
      Η Εκμετάλλευσή τους δεν απέχει και πολύ από την παιδική πορνεία και ως τέτοια οφείλουμε να την αντιμετωπίσουμε.
      Κατά τα άλλα κορίτσι μου, ε........ας παλιμπαιδίσουμε και εμείς.....! θαρρώ το αξίζουμε.....το δικαιούμαστε κάποιες στιγμές.
      Σε φιλώ και εύχομαι καλές γιορτές.

      Διαγραφή
    2. Ό,τι ήθελα να πω το κάλυψε η Ρούλα μας! Λατρεύω τις ανέμελες οικογενειακές ταινίες. Με ξεκουράζουν και με κάνουν να νιώθω πάντα παιδί! Ο καημένος κακοέπεσε. Πόσο άδικο. Άντε καλό χειμώνα να χουμε με ελπίδα για καλύτερες μέρες!

      Διαγραφή
    3. Καλησπέρα σου Χριστίνα μου.....! Καλές γιορτές να έχεις κορίτσι μου με κάθε ευχή. Σου εύχομαι να νιώθεις πάντα παιδί, να λάμπεις και να έχεις ανεμελιά στη ζωή σου. Συμφωνώ με το "θέλω" σου εδώ κοπέλα μου.
      Καλή σου συνέχεια.

      Διαγραφή
  2. Τις έχω δει αλλά τις ξαναβλέπω ευχαρίστως!!!! Ευχαριστούμε πολύ Γιάννη, καλή συνέχεια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα σου Μαργαρίτα μου.....! και εγώ παρέα σου δεν το συζητάμε...! καλά να είμαστε κοπέλα μου.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις τελευταίου μήνα

Χρυσά ζευγάρια στο Ελληνικό σινεμά (Μέρος 3ο)

ΛΑΜΠΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑΣ και ....ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Αντρική λάμψη στο κλασικό Χόλιγουντ (Top stars actors in classic Hollywood) Μέρος 1ο