ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟΙ ΘΡΥΛΟΙ του 20ου Αιώνα: DEBORAH KERR

Συνεχίζουμε σήμερα Φίλες και Φίλοι
την περιπλάνησή μας, το Κινηματογραφικό μας "ξεφύλλισμα" στις Μορφές εκείνες του Κινηματογράφου του 20ου αιώνα που άφησαν το δικό τους ξέχωρο στίγμα.
Σήμερα θα πάμε με μια εξέχουσα λαμπερή ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΜΟΡΦΗ Ηθοποιού που σημάδεψε με την πορεία της τα Κινηματογραφικά δρώμενα για χρόνια πολλά

DEBORAH KERR
Μια "αρχοντική" λαμπερή Μορφή μιας Ηθοποιού που πραγματικά έδωσε το δικό της στίγμα στις μορφές εκείνες που θα μας μείνουν αξέχαστες τόσο για τη φυσική τους ομορφιά και παρουσία αλλά κύρια για την επιβλητική τους Υποκριτική Τέχνη.


30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 1921-16 ΟΚΤΩΒΡΗ 2007
Έζησε πλήρη γεμάτα 86 χρόνια
ΓΕΝΙΚΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
η DEBORAH JANE TRIMMER, όπως είναι το κανονικό της όνομα γεννήθηκε στη ΓΛΑΣΚΩΒΗ τηςΣΚΩΤΙΑΣ, μοναχοκόρη της KATHLEEN ROSE και του CAPT. ARTHUR CHARLES TRIMMER, ενός βετεράνου του πολέμου, που έχασε το πόδι του στο SOMME, και στη συνέχεια έγινε Ναυπηγός και Πολιτικός Μηχανικός.
Τα παιδικά πρώτα 3 χρόνια της ζωής της τα πέρα σε στη Πόλη του HELENSBURGH όπου ζούσαν οι γονείς της με τους παπούδες της σε ένα σπίτι στην WEST KING STREET.
Είχε ακόμα έναν αδελφό, νεώτερο, τον EDMUND, που έγινε δημοσιογράφος αλλά πέθανε σε ατύχημα το 2004.
Η KERR σπούδασε στο Ανεξάρτητο NORTHUMBERLAND HOUSE SCHOOL στο HENLEAZE του BRISTOL και στη συνέχεια στο ROSSHOLME SCHOOL του WESTON SUPER MARE
Στην αρχή σπούδασε σαν χορεύτρια κλασικού Μπαλλέτου έχοντας την πρώτη της εμφάνιση το 1938 στο SADLER'S WELLS.
Άλλαξε καριέρρα και κλίση στη συνέχεια βρίσκοντας έμπνευση στην Υποκριτική.
Σαν Ηθοποιός ήταν που υιοθέτησε το Όνομα DEBORAH KERR, όπου το KERR ήταν ένα Οικογενειακό όνομα που μάλλον ανήκε στους γονείς της Μητέρας της. 
ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΖΩΗ
Η Διάσημη Σκωτσέζα Ηθοποιός έκανε τον 1ο της Γάμο με τον δ/ντή της ROYAL AIR FORCE SQUADRON, ANTHONY BARTLEY στις 29/11/1945 σε Ηλικία 24 ετών. Ο Γάμος τους, τους έδωσε2 κόρες: την MELANIE (1947) & FRANCESCA ANN (1951).
Ο Γάμος τους δεν πήγε καλά καθώς ο σύζυγός της ζήλευε τη φήμη της και την επιτυχία της αλλά και το ότι έμεναν καιρό χωριστά λόγω των υποχρεώσεών της. Χώρισαν το 1959. 
Το 1960, στα 39 της, έκανε το 2ο της γάμο με τον συγγραφέα PETER VIERTEL κάνοντας μαζί του μια κόρη ακόμα, την CHRISTINE. Eπέστρεψε πίσω στη Βρεταννία για να είναι κοντά στα παιδιά της καθώς η Υγεία της άρχισε να έχει προβλήματα. Ο Σύζυγός της όμως συνέχιζε να μένει στην MARBELLA στην Ισπανία.
Γνωστά έχουν μείνει κάποια δικά της προσωπικά "ΕΡΩΤΙΚΑ ΣΚΙΡΤΗΜΑΤΑ" και καυτές συνευρέσεις σε κάμποσα σημεία γυρισμάτων. Ακούστηκε ότι έκανε έρωτα με τον STEWART GRANGER στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου στα γυρίσματα της ταινίας "ΚΑΙΣΑΡ ΚΑΙ ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ". Επίσης ότι είχε μια ακόμα ερωτική στιγμή με τον BURT LANCASTER στα γυρίσματα της ταινίας "ΑΠΟ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑ" 
Η DEBORAH KERR πέθανε πλήρης ημερών από τη Νόσο του Πάρκινσον στην Αγγλία στο χωριό BOTESDALE, SUFFOLK. Ο Σύζυγός της PETER VIERTEL πέθανε 3 βδομάδες αργότερα (!!!) από Καρκίνο. 

ΦΙΛΜΟΓΡΑΦΙΑ

53 Κινηματογραφικές ταινίες κοσμεί με την παρουσία της η πανέμορφη και επιβλητική Σκωτσέζα Ηθοποιός.
πρώτη της συμμετοχή, το 1941, στην Κωμωδία του GABRIEL PASCAL   "MAJOR BARBARA" και τελευταία της, το 1985 στο Δράμα της MARY MCMURRAY   "THE ASSAM GARDEN" στο οποίο και πρωταγωνίστησε.
Ας σταθούμε σε κάποιες ΜΕΓΑΛΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ στις οποίες έλαμψε με την παρουσία της
1946  "I SEE A DARK STRANGER" Δράμα film noir του FRANK LAUNDER όπου πρωταγωνίστησε με τον TREVOR HOWARD
Πήρε Α' ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑΣ ΕΡΜΗΝΕΙΑΣ από το NEW YORK FILM CRITICS FESTIVAL
Tο 1947 έρχεται η Επόμενη μεγάλη επιτυχία στο Δράμα του MICHAL POWEL & EMERIC PRESSBURGER
"ΜΑΥΡΟΣ ΝΑΡΚΙΣΣΟΣ" στο οποίο παίρνει ξανά το Α' ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑΣ ΕΡΜΗΝΕΙΑΣ από το ίδιο Φεστιβάλ.
To 1949 γίνεται διπλή υποψήφια για OSCAR και ΧΡΥΣΗ ΣΦΑΙΡΑ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑΣ ΕΡΜΗΝΕΙΑΣ στο μεγάλο Δράμα του GEORGE CUKOR  "EDWARD, MY SON" όπου πρωταγωνιστεί με τον SPENCER TRACY & IAN HUNTER
Ακολουθούν κάποιες μεγάλες ΥΠΕΡΠΑΡΑΓΩΓΕΣ στις οποίες είναι ΠΑΡΟΥΣΑ με εξαίρετη ερμηνεία:
  • 1950  "KING SOLOMON'S MINES"  Ρομαντική ιστορική περιπέτεια των COMPTON BENNETT & ANDREW MARTON
  • 1951  "QUO VADIS" το θρυλικό ρομαντικό δράμα του MERVYN LEROY
  • 1952  "THE PRISONER OF ZENDA" η μεγάλη περιπέτεια του RICHARD THORPE
  • 1953  "ΤΑ ΔΑΚΡΥΑ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑΣ"  Το μεγάλο ιστορικό βιογραφικό δράμα του GEORGE SIDNEY
  • 1953  To επίσης θρυλικό επικό ιστορικό δράμα "ΙΟΥΛΙΟΣ ΚΑΙΣΑΡΑΣ" σε σκηνοθεσία του JOSEPH MANKIEWICZ δίπλα στο μεγάλο MARLON BRANDO




To 1953 μια ακόμα μεγάλη της επιτυχία στην οποία είναι Υποψήφια για OSCAR ΓΥΝΑΙΚΕΙΑΣ ΕΡΜΗΝΕΙΑΣ στο ονομαστό ρομαντικό πολεμικό δράμα του FRED ZINNEMANN   "FROM HERE TO ETERNITY" δίπλα στους BURT LANCASTER & MONTGOMERY CLIFT


Η ....Θρυλική εδώ σκηνή του ΦΙΛΙΟΥ στην παραλία με τον BURT LANCASTER.....που έχει αφήσει εποχή...


Το 1955 μια ακόμα Μεγάλη επιτυχία που της δίνει Υποψηφιότητα για το ΒΡΑΒΕΙΟ BAFTA ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΒΡΕΤΑΝΝΙΔΑΣ ΗΘΟΠΟΙΟΥ στο ρομαντικό δράμα του EDWARD DMYTRYK    "THE END OF THE AFFAIR" με τους VAN JOHNSON, PETER CUSHING, JOHN MILLS



Πάλι το 1956 είναι υποψήφια για BAFTA ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑΣ ΕΡΜΗΝΕΙΑΣ στο κλασικό αριστουργηματικό δράμα του VINCENTE MINELLI   "ΤΣΑΪ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΘΕΙΑ"



Το 1958 έχει εκ νέου Διπλή Υποψηφιότητα για ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΕΡΜΗΝΕΙΑ OSCAR & BAFTA αλλά την κατακτά από το NEW YORK FILM CRITICS FESTIVAL στο υπέροχο δράμα τουDELBERT MANN   "SEPARATE TABLES" με τους θρυλικούς DAVID NIVEN & RITA HAYWORTH


Το 1964 έχει μια ακόμα διάκριση με Υποψηφιότητα για ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΒΡΕΤΑΝΝΙΔΑ ΗΘΟΠΟΙΟ BAFTA στο δράμα μυστηρίου του RONALD NEAME   "THE CHALK GARDEN" με τους JOHN MILLS & HAYLEY MILLS



ΟΙ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

Στη μεγάλη και λαμπερή της πορεία η DEBORAH KERR έχει τιμηθεί με 14 ΔΙΕΘΝΗ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ και ακόμα 18 ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ ανάμεσα στις οποίες είναι 6 για OSCAR Καλύτερης γυναικείας ερμηνείας, Χρυσής Σφαίρας, BAFTA.

Αυτή ήταν η Θρυλική Σκωτσέζα Ηθοποιός με την επιβλητική Ομορφιά που δεν της έδινε αυτό που ονομάζουμε Γυναικείο τύπο είτε femme fatale ή γυναίκας "γατούλας" αλλά πάντα η Ομορφιά της, το παίξιμό της αναδείκνυε με τρόπο ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ μια ΕΝΤΟΝΗ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ θα έλεγε κανείς "ΑΡΧΟΝΤΙΚΗΣ ΕΠΙΡΡΟΗΣ" και έμπνευσης.








Σχόλια

  1. Υπέροχη!!!! Και συγχαρητήρια για την ανάρτηση Γιάννη, πολλές - όπως πάντα - οι πληροφορίες που μας δίνεις, σ' ευχαριστούμε πολύ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πραγματικά υπέροχη Μαργαρίτα μου. Πραγματικά πανέμορφη και Γυναίκα. Ευχαριστώ για το σχόλιο. Νάσαι καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις τελευταίου μήνα

Χρυσά ζευγάρια στο Ελληνικό σινεμά (Μέρος 3ο)

ΛΑΜΠΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑΣ και ....ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Αντρική λάμψη στο κλασικό Χόλιγουντ (Top stars actors in classic Hollywood) Μέρος 1ο