"The Lord of the Rings: The Rings of Power" ("Ο Άρχοντας των δαχτυλιδιών: Τα δαχτυλίδια της δύναμης) Μια πρώτη προσέγγιση στη σειρά

 Φίλες και φίλοι, συνοδοιπόροι στο Cinefil

Καλό Φθινόπωρο να ευχηθώ σε όλες και όλους, ευχή που έχουμε ανάγκη γιατί βιώνουμε δύσκολες και επώδυνες καταστάσεις. Για τους φίλους των έργων επικής φαντασίας,  ακόμα περισσότερο για τα απέραντα εκατομμύρια ανά τον κόσμο, που αγαπούν το έργο του μεγάλου καθηγητή Τζ. Τόλκιν, ο Σεπτέμβρης θα ήταν ο μήνας, που θα έβγαινε στο φως η νέα επική πολυσυζητημένη τηλεοπτική σειρά της Amazon. Μια σειρά, που αναμενόταν έχοντας κάνει ήδη πολύ μεγάλο θόρυβο από το ξεκίνημα της σύλληψής της μέχρι την τελική της μορφή. Μια σειρά, της οποίας το κόστος έφτασε σε δυσθεώρητα ύψη ξεπερνώντας κάθε όριο, αγγίζοντας το 1 δις €.

Φίλες και φίλοι των απανταχού ακόλουθων του επικού κόσμου του Τόλκιν και της Μέσης γης, ναι!

Η νέα σειρά ήδη ξεκίνησε και μάλιστα, αυτή τη στιγμή, βρίσκεται με ολοκληρωμένα τα τρία πρώτα επεισόδια.

 


"Ο ΑΡΧΟΝΤΑΣ των ΔΑΧΤΥΛΙΔΙΩΝ: Τα ΔΑΧΤΥΛΙΔΙΑ της ΔΥΝΑΜΗΣ"

Με τις ταπεινές μου δυνατότητες και γνώση, θα προσπαθήσω να κάνω μια πρώτη προσέγγιση σε αυτό που είδαμε στο ξεκίνημα της νέας σειράς. Σε αυτό που ένιωσα, διαπίστωσα, παρατήρησα στο ξεκίνημα της πολύ μεγάλης αυτής παραγωγής, που θα μάς ταξιδέψει στον κόσμο της Μέσης Γης.

Ξεκινάμε λοιπόν πάλι το ταξίδι μας:

Η πρώτη διαπίστωση, που έχω να κάνω είναι ότι, η προβολή της σειράς, έχει ήδη διχάσει το κοινό του είδους. Μάλιστα ο διχασμός αυτός έχει πάρει βαθύτατα χαρακτηριστικά με έντονες αντιπαραθέσεις, που έχουν ήδη ξεφύγει.  Αυτό, κατά τη γνώμη μου, είναι σοβαρότατο λάθος. Το να προσωποποιεί κάποιος μια κριτική και μια διαφοροποίηση, τότε φέρνει στο φως συμπλεγματικές συμπεριφορές και εμμονές που δεν αρμόζουν σε αναλυτές έργων τέχνης.

Η πλευρά των αυστηρών επικριτών στέκεται σε μια σειρά πράγματα, που κάποια από αυτά είναι θεμελιακά. Μιλούν για παντελή διαστρέβλωση του έργου του Τόλκιν. Διαστρέβλωση, που επικεντρώνεται στους ήρωες και συγκεκριμένα στις φυλετικές τους ταυτότητες. Η τηλεοπτική παραγωγή της Amazon, έχει "εισάγει" στο καστ ηθοποιούς που δεν είναι λευκοί. Κάτι που δεν υπάρχει στα βιβλία του Τόλκιν, ο οποίος δίνει σαφέστατες περιγραφές σώματος και μορφής στους χαρακτήρες του. 


Επίσης μιλούν για μια σειρά άλλα πράγματα αισθητικής, αφήγησης, πλοκής, σεναρίου, χαρακτήρων, που έτσι κι αλλιώς είναι υπαρκτά μέσα σε ένα μεγάλο έργο.

Θα προσπαθήσω να εκφράσω ήρεμα και γαλήνια την προσωπική μου γνώμη πάνω σε όλο αυτό. Και θα προσπαθήσω να το κάνω συνθετικά.

Δεν μπορώ να πω ότι με ενόχλησαν οι, μαύρου χρώματος, ηθοποιοί στη σειρά. Δεν ένιωσα κάτι άσχημο. Εντάξει, σίγουρα, δεν έγραψε ο καθηγητής κάτι τέτοιο στα βιβλία του αλλά στη φετινή μας εποχή, με δεδομένο τον έρποντα φασισμό και ρατσισμό που ζούμε, καλό είναι να κάνουμε ένα προσεκτικό diversity και να το αποδεχτούμε.

Έπειτα, υπάρχει και κάτι άλλο, που λειτουργεί σε αυτές τις περιπτώσεις αποτρεπτικά μέσα μας να δεχτούμε το καινούργιο. Έχουμε ήδη ζήσει δύο τριλογίες κινηματογραφικές πάνω στο έργο του Τόλκιν. Τον "Άρχοντα των δαχτυλιδιών" και τα "Χόμπιτ"

Οι ηθοποιοί, που έπαιξαν στις έξι αυτές ταινίες απέκτησαν τέτοια δύναμη υπόστασης μέσα μας, που αυτή τη στιγμή, την ώρα που διαβάζουμε στο βιβλίο για την Γκαλάντριελ π.χ. αμέσως στο μυαλό μας έρχεται η Κέητ Μπλάνσετ, η ηθοποιός που την ενσάρκωσε στις δύο αυτές τριλογίες. Αντιλαμβάνεστε ότι η σκέψη μας και τα συναισθήματά μας είναι ήδη κλειδωμένα απέναντι σ' αυτούς τους χαρακτήρες.

Δείτε το με μια ταινία του κλασικού Ελληνικού κινηματογράφου. Ποιος θα μπορούσε να δει ένα remake της "Θείας απ' το Σικάγο" και να μπορέσει να ανεχτεί μια σημερινή ηθοποιό στη θέση της τεράστιας Γεωργίας Βασιλειάδου; Σκεφτείτε λοιπόν πόσο δύσκολο έργο έχουν συγκεκριμένοι πρωταγωνιστές στη σειρά. Άλλωστε γι' αυτό θα μιλήσουμε και παρακάτω.

Πάμε να δώσω κάποια γενικά χαρακτηριστικά για την παραγωγή με τους συντελεστές της

Πρεμιέρα: 2 Σεπτέμβρη 2022

Παραγωγή: ΑΜΑΖΟΝ (Η πιο δαπανηρή παραγωγή κινηματογραφικού έργου στα χρονικά)

Σκηνοθεσία: J.A.BAYONA (Ισπανία-"Ορφανοτροφείο") και επίσης: WAYNE YIP (Αγγλία), CHARLOTTE BRANDSTROM (Γαλλο-Σουηέζα)

Σενάριο: J.D. PAYNE-PATRICK MC KAY  

Μουσική: BEAR MCCREARY (ΗΠΑ)

Μοντάζ: BERNAZ VILAPNANA, JAUME MARTI (Ισπανία)

Φωτογραφία: OSCAR FAURA (Ισπανία), AARON MORTON, ALEX DISENHOF (ΗΠΑ)

VFX: JASON SMITH  

Ενδυματολογία: KATE HAWLEY


Πριν περάσω στους χαρακτήρες και στις ερμηνείες που θα δούμε, θα μιλήσω για το χρόνο στον οποίο ξεκινάει η σειρά

Ο ΧΡΟΝΟΣ ΔΡΑΣΗΣ

Η σειρά θα ξεκινήσει τη δράση της με την πλοκή να ξετυλίγεται κάπου μέσα στη ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΠΟΧΗ των Χρόνων του ήλιου στη ΜΕΣΗ ΓΗ. Συνεπώς ο χώρος δράσης της είναι πάρα πολύ πίσω από την αρχική τριλογία του "Άρχοντα".

Έχουμε ήδη ζήσει το μεγάλο "Πόλεμο της οργής" όπου έχουμε τη μεγάλη ήττα του Μόργκοθ (πρώην Μέλκορ) , την οριστική εξόρισή του από την Άρντα και το ρίξιμό του για πάντα στο κενό. Τα Ξωτικά βρίσκονται και στους Αθάνατους τόπους και στη Μέση γη. 



Αυτός είναι ο χάρτης της Άρντα στο ξεκίνημα της ΔΕΎΤΕΡΗΣ ΕΠΟΧΗΣ, όπου έχουμε τη δράση μας. Η Άρντα χωρίζεται σε δύο μεγάλα τμήματα. Ανατολικά είναι οι "Αθάνατες χώρες", δυτικά η "Μέση Γη". Τα δύο τμήματα ενώνονται ψηλά στο Βορρά. Έχουμε τη "Μεγάλη θάλασσα του Μπελέγκαερ", που χωρίζει τα δύο ηπειρωτικά κομμάτια και στο μέσο το μεγάλο νησί του Νούμενορ.

Αυτός είναι ο κόσμος δράσης στην πλοκή της νέας σειράς. Και η δράση θα ξεκινήσει να απλώνεται, όπως είδαμε, σε πολλά επίπεδα μέχρι όλα τούτα να φτάσουν σε μια μεγάλη συνισταμένη και κορύφωση. Η Γκαλάντριελ θα είναι εκείνη που θα απαρνηθεί την επιστροφή της στους Αθάνατους τόπους για να πορευτεί δυτικά στη Μέση Γη με ένα σκοπό. Η Γκαλάντριελ νιώθει ότι μπορεί ο Μόργκοθ να ρίχτηκε έξω από τα όρια του κόσμου, όμως κάτι διάδοχο αρχίζει και μεγαλώνει παντού. Έρπει ανάμεσα σε ανθρώπους και Ξωτικά με στόχο την παραπλάνηση, την καταστροφή και τη διαδοχή.


Θα περάσω τώρα σιγά-σιγά στους ηθοποιούς και τους χαρακτήρες που ερμηνεύουν, στα τρία πρώτα επεισόδια της μεγάλης σειράς



MORFYD CLARK στο ρόλο της Γκαλάντριελ

Γεννημένη το 1990 στη Σουηδία, 33 ετών, Ουαλλή στην καταγωγή.

Ως χαρακτήρας, η Γκαλάντριελ της Δεύτερης εποχής δεν έχει καμία εποχή με την εικόνα της απόλυτης γαλήνης, ηρεμίας, που εμφανίζει η σπουδαία αυτή μορφή, στην Τρίτη Εποχή. Εδώ είναι μια πολεμίστρια, μια παθιασμένη γυναίκα, που γυρεύει να εκδικηθεί τον αδελφό της και να αναμετρηθεί με το διάδοχο του Μόργκοθ όπου και αν τον συναντήσει.

Πολύ καλή η παρουσία της.


ROBERT ARAMAYO στο ρόλο του Έλροντ, της μεγάλης αυτής μορφής των Ξωτικών

Άγγλος, γεννημένος το 1992, 31 ετών. Με εξαιρετική ερμηνεία που ξεχώρισε αμέσως.



LENNY HENRY στο ρόλο του τριχοπόδαρου Σάντοκ Μπάρροουζ

Γεννημένος το 1958 στην Αγγλία, Τζαμαϊκανής καταγωγής, ετών 64. Παρουσία που ξεχωρίζει



ISMAEL CRUZ CORDOVA στο ρόλο του Ξωτικού Αρόντιρ

Γεννημένος το 1987 στο Πόρτο Ρίκο, πολιτογραφημένος Αμερικάνος. Θα ερμηνεύσει ένα Ξωτικό, το οποίο ΔΕΝ υπάρχει στα βιβλία του Τόλκιν και είναι από τους χαρακτήρες που αποτελούν επινόηση των σεναριογράφων


MARKELLA KAVENAGH στο ρόλο της Nori Brandyfoot

Η πρώτη μεγάλη θετική έκπληξη στο καστ της σειράς. Στα 22 της χρόνια μόλις, η νεαρή Αυστραλέζα, απ' την αρχή ξεχωρίζει στο ρόλο της, στην κοινωνία των "Τριχοπόδαρων". Από τα καλά χαρτιά της σειράς ερμηνευτικά, την πίστεψα απ' την αρχή.



MEGAN RICHARDS στο ρόλο της Popy Proudfellow

Το "έτερον ήμισυ" του χαρακτήρα της Nori, η νεαρή Megan. Μαζί με την Markela, δείχνει ότι θα αποτελέσουν ένα δίδυμο όπως αυτό των Πίππιν και Μέρρυ στη συντροφιά του δαχτυλιδιού.



SARA ZWANGOBANI στο ρόλο της Marigold

Επίσης Αυστραλιανή ηθοποιός ως χαρακτήρας στην κοινωνία των Τριχοπόδαρων 



DYLAN SMITH στο ρόλο του Largo Brandyfoot

Eρμηνεύει και αυτός έναν από τους χαρακτήρες των "Τριχοπόδαρων", που θα μάς απασχολήσουν στη σειρά.



CHARLIE VICKERS στο ρόλο του Halbrand

Ένας ακόμα χαρακτήρας, που δεν βρίσκεται με αυτό το όνομα στα βιβλία του καθηγητή και προς το παρόν αποτελεί επινόηση των σεναριογράφων. Όμως ακούγονται διάφορα για την μετεξέλιξή του στην πορεία της πλοκής σε πρόσωπο "υπαρκτό". Δυναμική πολύ η παρουσία του στα πρώτα επεισόδια.




NAZANIN  BONIADI στο ρόλο της Bronwyn

Γεννημένη το 1980 στην Τεχεράνη στο Ιραν, 42 ετών. Επίσης χαρακτήρας που δεν υπάρχει στα βιβλία του καθηγητή. Στο γένος των ανθρώπων ερμηνεύει την Bronwyn. Πολύ καλή, αξιοπρόσεκτη ερμηνεία, σε κερδίζει αμέσως από την πρώτη στιγμή η παρουσία της.



CHARLES EDWARD στο ρόλο του Celebrimbor

Καταξιωμένος Άγγλος ηθοποιός, γεννημένος το 1969, 53 ετών, ερμηνεύει ένα πολύ βασικό πρόσωπο της Δεύτερης Εποχής. Πρόσωπο μεγάλης σημασίας στην πλοκή στο γένος των Ξωτικών. Στο πρόσωπό του εκφράστηκαν αντιρρήσεις όχι για την ερμηνεία όσο για την εμφάνιση, το στήσιμο, το ύφος για να αποδώσει αυτόν το χαρακτήρα



DANIEL WEYMAN στο ρόλο του "Αγνώστου"

Γεννημένος το 1967, 55 ετών, Άγγλος ηθοποιός. Θα ερμηνεύσει έναν χαρακτήρα όλο μυστήριο. Ένα ανθρώπινο πλάσμα, που έρχεται με μυστηριώδεις συνθήκες στη Μέση Γη. Κανείς δεν ξέρει την εξέλιξή του για τη συνέχεια.




LLOYD OWEN στο ρόλο του Elendil

Εδώ θα μιλήσουμε για μεγάλη αποκάλυψη επίσης. Ο Ελέντιλ είναι ένας θεμελιακός χαρακτήρας για τα γεγονότα της Δεύτερης Εποχής. Βαστά τεράστιο βάρος. Γεννημένος το 1966 στο Μάντζεστερ, ο Άγγλος ηθοποιός είναι από εκείνα που έλαμψαν με το "καλημέρα" της εμφάνισής του στη σειρά. Επιβλητικός, με μεγάλο "εκτόπισμα" επί σκηνής.



CYNTHIA ADDAI-ROBINSON στο ρόλο της Miriel, βασίλισσας στο Νούμενορ

Αγγλίδα ηθοποιός, γεννημένη το 1985, 37 ετών. Εμφανίστηκε στο τρίτο επεισόδιο εντυπωσιακά ως εμφάνιση. Περιμένουμε να δούμε την περαιτέρω ερμηνεία της.



TRYSTAN GRAVELLE στο ρόλο του Pharazon

Άγγλος ηθοποιός, 41 ετών. Εντυπωσιακή ομολογουμένως παρουσία στο τρίτο επεισόδιο σε πολύ κρίσιμο ρόλο και χαρακτήρας. Περιμένουμε τη συνέχεια.



MAXIM BALDRY στο ρόλο του Isildur, γιου του Elendil

26χρονος Άγγλος ηθοποιός, σε κερδίζει αμέσως με τη φρεσκάδα της παρουσίας του. "Καθαρό" πρόσωπο σε ένα άκρως σημαντικό χαρακτήρα όπως γνωρίζετε. Εμφανίστηκε στο 3ο επεισόδιο και περιμένουμε.



EMA HORWATH στο ρόλο της Earien, κόρης του Elendil

Νεαρή Αγγλίδα ηθοποιός, περιμένουμε την ερμηνεία της.



BENJAMIN WALKER στο ρόλο του μεγάλου βασιλιά των Ξωτικών Gil-Galad

40χρονος Αμερικάνος ηθοποιός καλείται να ερμηνεύσει ένα πολύ βασικό και σημαντικό πρόσωπο στην ιστορία της Μέσης Γης. Έχει σηκώσει συζήτηση το πολύ πράο ύφος, που του δίνει η παραγωγή σε έναν ηγέτη που ήταν και δεινός πολεμιστής. Θα δούμε τη συνέχεια.



OWAIN ARTHUR στο ρόλο του Πρίγκηπα Durin IV των Νάνων

Μια ακόμα έξοχη παρουσία από τον 39χρονο Άγγλο ηθοποιό. Έχουμε περάσει στην κοινωνία των Νάνων και ο χαρακτήρας του είναι πολύ σημαντικός και κρίσιμος.



PETER MULLAN στο ρόλο του βασιλιά Durin III των Νάνων

63χρονος ηθοποιός, Άγγλος, καταξιωμένος στην καριέρα του σε ένα ρόλο ιστορικά σημαντικό.



SOPHIA NOMWETE στο ρόλο της Prince Disa των Νάνων, γυναίκα του Durin IV

Επιβλητική αν μη τι άλλο παρουσία, την οποία θα τη δούμε και στην πορεία.



Elmedea: το υπόγειο βασίλειο των Νάνων. Πραγματικά μια γραφική και σκηνική αναπαράσταση που εντυπωσιάζει.


Το πλοίο με τα Ξωτικά στη μεγάλη θάλασσα του Μπελέγκαερ. Η στιγμή που αυτό προσεγγίζει τη Γη με τους Αθάνατους τόπους ήταν εκπληκτική και αξίζουν συγχαρητήρια για την αισθητική σύλληψη.



Ο Ελέντιλ με τα δύο του παιδιά: Ισίλντουρ και Εάριεν


Κάποιες σκέψεις για την αισθητική των Ξωτικών

Τα Ξωτικά είναι ένα από τα γένη των όντων που παίζουν αποφασιστικό ρόλο στην ιστορία της Άρντα και της Μέσης Γης. Μην ξεχνάμε ότι ήταν τα πρώτα όντα που "ξύπνησε" ο μεγάλος δημιουργός, ο Ιλούβαταρ.

Υπάρχουν πολλές επιφυλάξεις και κριτικές για την αισθητική εμφάνιση των Ξωτικών στην τηλεοπτική σειρά. Η "μοντέρνα" εμφάνισή τους, η αισθητική του προσώπου κύρια, είναι αυτά στα οποία εστιάζεται έντονη κριτική και προσωπικά θα πω ότι έχουν βάση. Θα περίμενα 100% κάτι διαφορετικό. Ίσως να είναι η εντύπωση της πρώτης ματιάς αλλά τα Ξωτικά της σειράς με αυτά του Peter Jackson υπολείπονται κατά πολύ!

Σκέψεις για χαρακτήρες "φυτεμένους" στη σειρά

Όταν μεταφέρεις στην οθόνη ένα βιβλίο, οφείλεις να σέβεσαι απόλυτα το δημιουργό του. Οι "φυτεμένοι" χαρακτήρες στην πλοκή σηκώνουν συζήτηση. Προσωπικά δεν θέλω να βλέπω σημαντικούς χαρακτήρες "φυτεμένους" σε ένα τέτοιο έργο. Δεν έχω αντίρρηση για τριτεύοντες υποστηρικτικούς ρόλους αλλά για πρόσωπα κρίσιμα, δεν συμφωνώ.

Η Αισθητική της σειράς: Γραφικά, σκηνογραφία, χώροι, ενδυματολογία

Θετικές είναι οι εντυπώσεις εδώ. Έχει γίνει τεράστια δουλειά στα γραφικά, όπου οι απεικονίσεις πόλεων και χώρων είναι μοναδικές σε πρώτη εντύπωση. Σάς δίνω μερικές εικόνες από το Νούμενορ για να καταλάβετε τι λέω:

















Νομίζω οι εικόνες μιλούν μόνες τους.

Γενικές πρώτες σκέψεις για τη σειρά

Ήδη έχουμε δει τα πρώτα τρία επεισόδια της σειράς και κάποιες πρώτες εκτιμήσεις έχουν επισημανθεί αλλά και εκφραστεί. 

Για τους χαρακτήρες: Ναι, υπάρχουν συμπεριφορές "Αμερικανιάς" σε λίγους χαρακτήρες. Το έχω επισημάνει ήδη για τον Χάλμπραντ. Το υφάκι του "σούπερ-τύπου" που είναι παντελώς ξένο με το κλίμα Τόλκιν. Ναι, κάποιες ηγετικές μορφές είναι υποτονικές, όπως ο Γκιλ Γκάλαντ για παράδειγμα. 

Για τη Μουσική: Δεν μπορεί κανείς να πει ότι δεν αρέσει αλλά δεν ξεχωρίζει. Δεν έχει ακόμα τη δική της αναγνωρισιμότητα. Δεν την "τραγουδάει" κάποιος. 

Για τις ερμηνείες: Ήδη ξεχώρισαν θετικά και αρνητικά κάποιοι χαρακτήρες.

Για τα Ορκ και τα πλάσματα-θηρία: Αξιόπιστη η πρώτη εμφάνιση των Ορκ στο τρίτο επεισόδιο. Σωστή απεικόνιση. Προβληματισμό προκάλεσε η εμφάνιση κάποιου "θηρίου-τέρατος", που μάλλον ήταν αποκαρδιωτική.

Γενική σκέψη: Φίλες και φίλοι, είναι πολύ νωρίς ακόμα να φτάσουμε σε βέβαια συμπεράσματα. Η πλοκή δεν έχει καν ανοίξει, οι χαρακτήρες δεν έχουν καν εμφανιστεί όλοι. Δεν ξέρουμε τι και πόσο θα απλώσει η σειρά και μέχρι πού θα καλύψει. Είναι μια τεράστια παραγωγή, ναι με εμπορικά στοιχεία, αλλά θέλει αναμονές. Αναμονές για τη συνέχεια. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να έχουμε μια σοβαρή εικόνα ικανή να μάς δώσει συμπεράσματα. Περιμένω το πώς θα παρουσιαστεί ο χαρακτήρας του Σάουρον, που είναι πρωταγωνιστικός στη σειρά και πώς θα αναπτυχθούν οι ήδη εμφανισθέντες με το τι κρύβουν: Ο παράξενος, ο Χάλμπραντ, ο Ελέντιλ, τα παιδιά του, οι βασιλείς στο Νούμενορ, ο Κελέμπριμπορ, οι Νάνοι. Υπάρχει πάρα πολύ δουλειά μπροστά μας και αυτό, που μπορούμε και πρέπει να κάνουμε είναι να κρατάμε σημειώσεις με το τι ακριβώς ξετυλίγεται και πώς θα φτάσει σε μάς.

Προς το παρόν δεν έχω κάτι άλλο να πω. Δεν θεωρώ εαυτόν ειδικό στο έργο του Τόλκιν. Ένας απλός αναγνώστης είμαι, ένας θεατής. Θα εκφράσω στη σκέψη μου αυτό που θα με αγγίξει, το πώς δηλαδή φτάνει σε μένα το νέο αυτό έργο.

Θα επανέλθω φυσικά μετά την ολοκλήρωση της σειράς με την τελική εικόνα κατά νου.


Σχόλια

  1. Πραγματικά είσαι πολύ φαν του Τόλκιν!! Παρακολουθείς τώρα και τη σειρά; Δεν έχω άποψη δεν τη βλέπω. Αλήθεια πού τη βλέπεις;
    Εκείνο που θα πω είναι ότι δεν μπορεί να μεταφερθεί στην τηλεόραση ως σειρά επακριβώς το έργο του Τόλκιν. Και πρέπει να κάνει τη διαφορά από τις ταινίες πιστεύω, γιατί αλλιώς θα είναι μια αντιγραφή απλή.
    Καλή συνέχεια Γιάννη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είμαι βρε Άννα μου, είμαστε πολλοί! Χμμμ κοίτα, πού τη βλέπω; Στις ...γνωστές σελίδες (...).
      Η παραγωγή, όπως έχεις μάθει είναι τεράστια! Όχι δεν είναι αντιγραφή είναι μια άλλη δημιουργία. Όχι, ένα τέτοιο έργο, σαν του Τόλκιν, τεράστιο σε έκταση, δεν μεταφέρεται σε σειρά. Θα απαιτούσε ολάκερες σαιζόν παραγωγής και τεράστιο κόστος. Όπως διάβασες στην παρουσίαση, κατάλαβες τι ακριβώς παρουσιάζει η συγκεκριμένη σειρά. Ακόμα βέβαια δεν ξέρουμε μέχρι πού θα πάει.
      Σε ευχαριστώ πολύ Άννα μου, για το ενδιαφέρον και την παρουσία. Στέλνω φιλιά πολλά.

      Διαγραφή
  2. Αρκετοί είμαστε οι λάτρεις του Τόλκιν. Ιδέα δεν έχω για την σειρά Γιάννη. Καινούργια ονόματα διαβάζω και φαντάζομαι η βάση της ιστορίας παραμένει η ίδια σε κόσμους φανταστικά μαγικούς. Μετά τον ¨άρχοντα των δαχτυλιδιών¨ για κάθε δεύτερο κύκλο, κρατώ μια επιφύλαξη. Απ’ την άλλη ας το δούμε σαν ένα έργο με ένα βήμα παραπάνω. Σ' ευχαριστούμε για την ενημέρωση! Κρατάμε μικρό καλάθι!
    Καλό βράδυ Γιάννη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι Αννίκα μου, είναι οι πρώτες εντυπώσεις. Δεν υπάρχει σίγουρη εικόνα ακόμα. Δεν ξέρω και μέχρι πού ακριβώς θα περπατήσει η σειρά, που ετοιμάζεται χρόνια. Ξεκίνησε να αφηγείται τα γεγονότα της Δεύτερης εποχής, πολύ πριν τα γεγονότα του δαχτυλιδιού και του πολέμου του. Θα είμαστε εδώ παρέα, Αννίκα μου και χαίρομαι γι' αυτό.
      Την καλησπέρα μου και ευχαριστώ.

      Διαγραφή
  3. Γιάννη μου, δεν πρόκειται να τη δω, αν δεν τελειώσει, καθότι δεν αγαπώ τις αναμονές χαχαχα Θα τα δω μαζεμένα!
    Θα σου πω κάποιες γρήγορες σκέψεις μου, πάνω σε αυτά, που διάβασα από εσένα.
    Ήταν δεδομένο, ότι ή θα προστεθούν χαρακτήρες ή θα χειρίζονταν διαφορετικά τους ήδη υπάρχοντες. Γιατί θα πρέπει να το τραβήξουν, για να βγουν τα επεισόδια. Αυτό, απαιτεί μια μαεστρία. Μένει να δούμε στην ολοκλήρωση, αν την είχαν. Και θα χαρώ επ' αυτού να διαβάσω τη γνώμη σου, όταν τελειώσουν τα επεισόδια.
    Από εκεί και πέρα, ελπίζω η σειρά να διατηρήσει το ύφος που αρμόζει. Ίσως να με χαλάσουν οι "Αμερικανιές", λόγω του ύφους, του background και της ουσίας της πλοκής.
    Δεν αγαπώ γενικά τις παραγωγές, που βγαίνουν χρόνια αργότερα στηριγμένες σε άλλες παραγωγές. Η μεγαλύτερη απογοήτευση ήταν το Charmed που ξεκίνησε το 2018, εμπνευσμένο από την παλαιότερη παραγωγή (που για την εποχή ήταν επική!).
    Παρ' όλα αυτά, δε θα μπω επηρεασμένη στη διαδικασία της προβολής.
    Και φυσικά, θα χαρώ να διαβάσω ολοκληρωμένα τις απόψεις σου τότε.
    Σε ευχαριστούμε που είσαι στις επάλξεις και μοιράζεσαι μαζί μας κάθε τι καινούριο ή ενδιαφέρον.
    Καλό απόγευμα Γιάννη μου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ω χαίρομαι, Μαρίνα μου καθώς έβαλες πολλά ζητήματα και ενδιαφέρον. Εννοείται ότι είναι πολύ νωρίς για να κριθεί το εγχείρημα και δεν κατανοώ την προκατάληψη μέρους των φίλων του είδους που ξιφούλκησαν με τη μία. Η σειρά θα κριθεί αφότου τελειώσει. Τότε θα επανέλθουμε με τις σκέψεις μας.
      Σε λίγο θα πάω να δω το 4ο επεισόδιο και κάτι μού λέει ότι θα είναι καλύτερο. Ως πλοκή ξέρουμε εκ των προτέρων ότι τα γεγονότα είναι ισοπεδωτικά και πολύ ενδιαφέροντα. Την απεικόνισή τους να δούμε, τους χαρακτήρες και το σενάριο.
      Μαρίνα μου ευχαριστώ για την κατάθεση της σκέψης σου καλή μου φίλη. Καλό Σαββατοκύριακο.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις τελευταίου μήνα

Χρυσά ζευγάρια στο Ελληνικό σινεμά (Μέρος 3ο)

ΛΑΜΠΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑΣ και ....ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Αντρική λάμψη στο κλασικό Χόλιγουντ (Top stars actors in classic Hollywood) Μέρος 1ο