Δύο πρόσωπα, δύο ταινίες, δύο ταυτότητες (Αναφορά στους: Διονύση Παπαγιαννόπουλο & Τζένη Καρέζη)

 Το σημερινό μου θέμα, φίλες και φίλοι, έχει σημείο αναφοράς την ερμηνεία ενός ηθοποιού. Την ποιότητά του, το ερμηνευτικό του "βάρος" και "βάθος". Τη δυνατότητα που έχει να εναλλάσσεται με τρόπο πειστικό ανάμεσα σε παντελώς διαφορετικούς χαρακτήρες και μοτίβα ρόλων.

Εκεί κρίνεται το μεγαλείο του, ο ερμηνευτικός του πλούτος, οι δυνατότητές του.

Για να τεκμηριώσω αυτό το θέμα, σήμερα, θα σταθώ σε δύο εντελώς διαφορετικές ταινίες και ένα ζευγάρι ηθοποιών που πρωταγωνίστησαν και στις δύο. Για να γίνω λοιπόν πιο συγκεκριμένος για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε.



Το 1964, ο μεγάλος και αγαπημένος μας σκηνοθέτης, ΝΤΙΝΟΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ, εκτός των άλλων, στα στούντιο της ΦΙΝΟΣ ΦΙΛΜΣ, θα γυρίσει δύο ταινίες:

"ΛΟΛΑ"

17 Φλεβάρη 1964


Μιλάμε για ένα αριστουργηματικό film noir, από τα διακεκριμένα εκείνα του κλασικού Ελληνικού σινεμά.

Στην ταινία αυτή έχουμε ένα ερμηνευτικό δίδυμο που θα συγκλονίσει:
Η ΤΖΕΝΗ ΚΑΡΕΖΗ με τον ΔΙΟΝΥΣΗ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ


Η Τζένη Καρέζη ερμηνεύει τη Λόλα, κεντρικό πρόσωπο σε ένα καμπαρέ της Τρούμπας. Μια μοιραία γυναίκα, μια κλασική femme fatale που στέκεται ως "αντικείμενο του πόθου" ανάμεσα σε δύο διαφορετικούς άντρες στον ίδιο πάντα χώρο.

Δίπλα της ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, από τους πλέον σπάνιους "κόντρα ρόλους" της τεράστιας καριέρας του, ερμηνεύει τον Στέλιο, τον ιδιοκτήτη του καμπαρέ και σκληρό άνθρωπο του υποκόσμου.

Η σκηνή που σας παραθέτω είναι ένα ελάχιστο δείγμα της απίστευτης ερμηνείας αυτών των δύο γιγάντων της υποκριτικής μας σκηνής.


Ένας Παπαγιαννόπουλος σκληρός, κυνικός, παθιασμένος, στα όρια της εμμονικής της σχέσης με την Καρέζη, ικανός να υπερβεί κάθε όριο για να την κρατήσει. Βουτηγμένος στην αυταπάτη μιας σχέσης που προσπαθεί να την διατηρήσει με τη βία της πρόσκαιρης θέσης εξουσίας και ισχύος που κατέχει. Γιατί στην πορεία αυτή θα αμφισβητηθεί και όλα θα φτάσουν στην τελική σύγκρουση.

Από την άλλη μια Τζένη Καρέζη, όμορφη, γοητευτική, ερωτική, μοιραία. Νιώθει ότι πλησιάζει η στιγμή της αμφισβήτησης, της στιγμής της λύτρωσης και της απελευθέρωσής της από τα δεσμά της φυλακής που την κρατά ο τύραννός της.

Ρεσιτάλ πραγματικό δεν νομίζετε;

Πάμε τώρα στην επόμενη, Την ίδια χρονιά, στο τελείωμά της, θα έχουμε:

"ΔΕΣΠΟΙΝΙΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ"

18 Δεκέμβρη 1964


Αλλάζουμε εντελώς είδος, αλλάζουμε ατμόσφαιρα. Πάμε σε μία από τις καλύτερες αισθηματικές κομεντί του κλασικού κινηματογράφου μας.
Έχουμε και εδώ το ίδιο ερμηνευτικό δίδυμο
Τζένη Καρέζη και Διονύσης Παπαγιαννόπουλος και πάλι μαζί

Η Τζένη Καρέζη, θα ερμηνεύσει την Δίδα Λίλα Βασιλείου, την νέα διευθύντρια στην κατασκευαστική εταιρεία και ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος τον ....πατέρα της. Έναν κλασικό ρόλο που, ο μεγάλος μας ηθοποιός ανέλαβε σχεδόν ...εργολαβικά με την ίδια και σε άλλη ταινία ("Τζένη-Τζένη")


Ο σκληρός και κυνικός Στέλιος, του καμπαρέ και της Τρούμπας, θα μεταβληθεί, ως δια μαγείας, σε έναν γλυκύτατο στοργικό πατέρα, που φροντίζει με πάθος και μεγάλη αγάπη, στα όρια της υπερβολής, την κόρη του.

Και η απαστράπτουσα femme fatale του καμπαρέ, οι μοιραία Λόλα, θα γίνει εδώ μια τυπική "σπασίκλας" διευθύντρια, που να προσπαθεί να ακροβατήσει και να βρει τα πατήματά της ανάμεσα στο ρόλο της εργοδότριας και της γυναίκας.


Αυτή, φίλες και φίλοι, είναι η μαγεία του κινηματογράφου και η δύναμή της.
Παίρνει τους ίδιους ανθρώπους φυσικά και τους κάνει δύο εντελώς διαφορετικούς χαρακτήρες. Από το μαύρο στο άσπρο. Από το "κακό" στο "καλό". Από το "κόντρα" στο "θετικό"
Και βλέπουμε τις δύο ερμηνείες τους σαν να μην έχει γίνει το πραγματικό. Τους δεχόμαστε με απόλυτα φυσικό τρόπο.

Εδώ κρίνεται το επίπεδο της ερμηνευτικής τους δυνατότητας. Εδώ κρίνεται πως δύο ηθοποιοί μπορεί να θριαμβεύσουν σε τόσο κόντρα καταστάσεις. Και να είναι απόλυτα πειστικοί.

Θυμηθείτε τους σε μία από τις πιο κλασικές σκηνές του έργου




Αυτοί είναι, φίλες και φίλοι, οι μεγάλοι ηθοποιοί. Και αυτή είναι η αξία της τέχνης τους.
Μπορούν να διεισδύσουν στην καρδιά μας, να σημαδέψουν τα συναισθήματά μας, οι ίδιοι άνθρωποι σε εντελώς διαφορετικούς χαρακτήρες.
Είναι πραγματικά συγκλονιστικό, είναι το χάρισμα να είσαι ηθοποιός, είναι η μαγεία να μπορούν να "είναι" τόσοι πολλοί μαζί και ταυτόχρονα τόσο διαφορετικοί.

Πιστεύω το παράδειγμα του σημερινού μου θέματος να σας πείθει.


Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε στα blog που ακολουθείτε το νέο μου δικτυακό χώρο, στον οποίο μπορείτε να βρείτε όλο το συγγραφικό μου έργο:









Σχόλια

  1. Φοβεροί ηθοποιοί. Ο Παπαγιανόπουλος δε αλησμόνητος. Σε όποιον ρόλο ήταν απολαυστικός. Βέβαια για την Καρέζη δεν θα πω κάτι νομίζω ότι η ιστορία του κινηματογράφου έχει πει πολλά για την μεγάλη και αξέχαστη ηθοποιό. Θυμάμαι που διάβαζα ότι οι πρωταγωνίστριες τότε, ''τσακωνόταν'' ποια θα πρωτοκλείσει τον Παπαγιανόπουλο στο ρόλο του πατέρα της στην ταινία που θα γύριζε. Α και τα χαστούκια που έδινε ο Παπαγιανόπουλος, λένε ότι ήταν αληθινά. Υπέροχες ταινίες και οι δυο και όσες έπαιξαν αυτοί οι ηθοποιοί επίσης
    Καλησπέρα ΓΙάννη μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α ναι Άννα! Τα χαστούκια του Παπαγιαννόπουλου ήταν ...φόβος και τρόμος για τις Κυρίες του κινηματογράφου. Μάλιστα, η μεγάλη Μαίρη Αρώνη, στο "Μια τρελή οικογένεια", το έφαγε, χωρίς προειδοποίηση και ήταν τέτοιο που της έκανε όντως ζημιά και χρειάστηκε η μεσολάβηση του Φίνου αυτοπροσώπως για να πειστεί να ...συνεχίσει με τον Διονύση. Η γυναίκα είχε γίνει ...έξαλη.
      Πολύ μεγάλοι ηθοποιοί Άννα μου. Άλλαζαν χαρακτήρες εν στιγμή σε σημείο να τους θεωρείς κάτι σαν ...μάγους επί σκηνής.
      Ευχαριστώ για την παρεούλα σου και καλό Σ/Κ να ευχηθώ.

      Διαγραφή
  2. Το δίδυμο που μας παρουσίασες (Παπαγιαννόπουλος - Καρέζη) και στις δύο ταινίες ήταν απολαυστικό. Μεγάλοι ηθοποιοί και αυτό φαίνεται από αυτήν την εγγραφή σου. Παίζουν δύο εντελώς αντίθετους ρόλους με την ίδια επιτυχία. Στέκουν το ίδιο καλά και στο δράμα και στην κωμωδία. Τώρα, προσωπικά εγώ προτιμώ την Λόλα. Η σκηνοθεσία, το κλίμα, το σκληρό νουαρ, πιστεύω ότι έχει περισσότερα να πει. Και έχω την άποψη, ότι επάξια η χώρα μας αντιπροσωπεύεται σε αυτό το είδος.
    Να είσαι καλά Γιάννη! Πάντα όμορφες εγγραφές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ Βασίλη μου αυτή η "Λόλα" έχει κάψει και τη δική μου καρδιά με ...έγκαυμα βαθύ. Εκπληκτική ταινία σε ρεσιτάλ σκηνοθεσίας και χαρακτήρων. Σε ευχαριστώ φίλε για την παρέα σε τέτοιες σκέψεις και νοσταλγικές στιγμές πίσω στο παρελθόν. Να είσαι καλά.

      Διαγραφή
  3. Γιάννη μου καταπληκτικές και οι δύο ταινίε, με κορυφαίες ερμηνείες και από τους δύο μεγάλους ηθοποιούς. Πραγματικά ταινίες διαμάντια. Ο Παπαγιαννόπουλος, από τους πιο έντιμους ηθοποιούς, σε κάθε ρόλο έδινε το δικό του στίγμα - σήμα κατατεθέν. Η Καρέζη, τι να πει κανείς γι'αυτήν την γυναίκα, βελούδινη ομορφιά και ηθοποιός με τσαγανό, κατά την γνώμη μου κλάσεις ανώτερη από την Βουγιουκλάκη που για μένα είναι περιορισμένη ερμηνευτικά.
    Η σκηνοθεσία της Λόλας απίστευτη, σε βάζει μες στον βόθρο της Τρούμπας και σε κάνει να μην θες να φύγεις. Για την δεύτερη, τι να πω, μία διαχρονική κωμωδία, η μαγκιά της Καρέζη και η ευαισθησία του Παπαγιαννόπουλου, απλά απολαυστικές.
    Μπράβο Γιάννη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η "Λόλα" Γιώργο μαζί με τα "Κόκκινα φανάρια", ταινίες που ανέδειξαν με έντονο δραματικό τόνο την κοινωνία και τον μικρόκοσμο της Τρούμπας. Με τους ανθρώπους, τα ήθη, τους κανόνες της. Αλλά και το εκπληκτικό νουάρ στυλ της, που αγγίζει τα όρια του λογοτεχνικού. Η Καρέζη λες και είναι φτιαγμένη για γυναίκα αυτού του χώρου με την εκπληκτική λάμψη αλλά και μελαγχολία όταν ήθελε. Η Βουγιουκλάκη δεν μπορεί να αγγίξει τέτοιες ερμηνείες, δεν έχει τη στόφα μήτε τον χαρακτήρα.
      Ο αθάνατος Διονύσης ήταν ένα εκπληκτικό πασπαρτού για όποιο ρόλο κι αν ήθελες. Και το κατάφερνε εκπληκτικά.
      Ευχαριστώ φίλε, να είσαι καλά.

      Διαγραφή
  4. Αναμφισβήτητα ήταν η εποχή που έβγαλε σπουδαίους ηθοποιούς. Κι ας μην ήταν όλοι τους από σχολές με διπλώματα και περγαμηνές. Είχαν ήθος και αγαπούσαν αυτό που έκαναν. Πολύ εύστοχες οι παρατηρήσεις σου για τις δύο αυτές ταινίες που ανήκουν σε εντελώς διαφορετικά είδη, κι όμως οι συγκεκριμένοι ηθοποιοί διέπρεψαν!
    Γιάννη μου, διάλεξες δυο ταινίες που μας έκαναν να δακρύσουμε. Η μία απ' τη συγκίνηση και η άλλη απ' τα γέλια. Αξέχαστοι και οι δυο τους, αγαπημένοι και μοναδικοί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι Μαρία μου, δύο ακραίες στιγμές συγκίνησης στυναντιούνται στο αποτέλεσμα. Στο ...δάκρυ. Δεν είναι εκπληκτικό καθώς λες; Πραγματικά. Μεγάλες ταυτότητες λοιπόν, μεγάλες ερμηνείες και ταλέντα εποχής που είχε και τις δικές της αξίες, πολλές φορές συντηρητικές αλλά άλλης πάστας. Ευχαριστώ Μαρία μου και να έχεις όμορφο Σαββατοκύριακο.

      Διαγραφή
  5. Πραγματικά συγκλονιστική ταινία η Λόλα! Αυτό είναι πραγμστικη ηθοποιεια! Να μπορείς να μεταμορφώνεσαι σε εντελώς διαφορετικους χαρακτηρες, να τους ενδυεσαι σαν να είναι κομμάτι δικό σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είδες τελικά Χριστίνα μου χάρισμα; Είδες; Σκέψου τώρα τον εαυτό σου να το έχει. Στη στιγμή να αλλάζεις συναισθήματα, να είναι πειστικά και να μην επηρεάζουν τη διάθεσή σου, σαν είναι και επί σκηνής όπως στο θέατρο. Τι να πει κανείς. Ευλογία και κατάρα μαζί. Ευχαριστώ πολύ για την παρουσία, το χρόνο και κόπο σου. Ευχές για όμορφη συνέχεια.

      Διαγραφή
  6. Γυρίσατε;
    Μια ατάκα που θα μας συντροφεύει για χρόνια.
    Εξαιρετικοί και οι δυο ηθοποιοί. Σε κάθε ύφος, σε κάθε ερμηνεία, σε κάθε ρόλο.
    Κι αργότερα στο "Τζένη-Τζένη" που είχαν συνεργαστεί, είχαν δώσει εξαιρετικό αποτέλεσμα.
    Η χρονική σου σύγκριση Γιάννη, αποδεικνύει περίτεχνα το εύρος αυτών των σπουδαίων ηθοποιών.
    Νομίζω ότι οι παλιοί ηθοποιοί ήταν όλοι ένας κι ένας. Αυτό δε σημαίνει πως και σήμερα δε βγαίνουν αξιόλογα ταλέντα, απλά νομίζω πως τότε οι ηθοποιοί που δεν ήταν καλοί, ήταν αρκετά λιγότεροι σε σχέση με σήμερα.
    Ίσως, γιατί είναι και τελείως διαφορετική εποχή και έχει άλλα μέσα και άλλους στόχους. Ίσως να κάνω και λάθος, μα έτσι νιώθω.
    Ευχαριστούμε για ακόμα μια ωραία ανάρτηση.
    Καλό βράδυ Γιάννη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μεγάλο το δίδυμο Καρέζη-Παπαγιαννόπουλος Μαρίνα μου. Όπως το λες μας συνόδεψε σε ταινίες που μας έχουν σημαδέψει.
      Κοίτα δεν μπορεί εύκολα να γίνει σύγκριση καθώς οι σημερινοί ηθοποιοί δεν έχουν την "διείσδυση" στην συνείδηση του κοινού που είχαν οι συνάδελφοί τους τότε. Ταλέντο υπάρχει αλλά που; Σε ποια παραγωγή; Στις σαπουνόπερες των καναλιών; Σε κάποιες δήθεν ταινίες με μοντέλα και σελέμπριτις; Σίγουρα υπάρχουν εκπληκτικοί ηθοποιοί και σήμερα. Πολλές φορές αντάξιοι εκείνων των κλασικών. Όμως δεν έχουν την επαφή που είχαν εκείνοι με το κοινό. Σε κάθε περίπτωση, το θέμα είναι μεγάλο και σηκώνει μεγάλη συζήτηση καλή μου.
      Στέλνω την καλησπέρα μου και τις ευχές μου για όμορφο Σαββατοκύριακο και ευχαριστώ.

      Διαγραφή
  7. Αγαπημένοι ηθοποιοί και οι δύο!! Ποιος δε θυμάται το "είναι πολλά τα λεφτά Άρη" στη Λόλα που τη λέμε ακόμη και σήμερα ή το "γυρίσατε;"Εξαιρετικοί και οι δύο σε όποια ταινία κι αν έπεξαν!!!
    Να σαι καλά Γιάννη ευχαριστουμε για το αφιέρωμα!!
    Καλο Σαββατοκυριακο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αξέχαστα δίδυμα Δέσποινά μου! Μοναδικά! Και οι ατάκες αντέχουν στο χρόνο σαν το παλιό καλό κρασί. Ωριμάζουν στο πέρασμα, γίνονται πιο ατμοσφαιρικές όσο ποτέ. Καλησπέρα καλή μου φίλη και ευχαριστώ πολύ.

      Διαγραφή
  8. Ταινίες ορόσημα και ηθοποιοί μοναδικοί και αξεπέραστοι !!! Αυτή η μαγεία δεν ξεθωριάζει με τα χρόνια, αντίθετα μάλιστα, ξανβλέπουμε πιό διεισδυτικά τις παλιές ταινίες του ποιοτικού ελληνικού Κινηματογράφου και ειπράττουμε πολλαππλά οφέλη.....Σενάριο, σκηνοθεσία, ηθοποιία .....ερμηνείες ανεπανάληπτες !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακολουθώ τη σκέψη σου Κλαυδία μου καθώς και ακριβής και αληθινή είναι. Συντελεστές και δημιουργία δίνουν αποτέλεσμα που δεν ξεχνιέται και σημαδεύει τη φιλμογραφία. Σε ευχαριστώ πολύ καλή μου φίλη, να είσαι καλά. Όμορφο Σαββατοκύριακο να έχεις.

      Διαγραφή
  9. Παπαγιαννόπουλος μοναδικός, Καρέζη λατρεμένη!
    Κι όπως λες, ναι, οι σπουδαίοι ηθοποιοί σε πείθουν
    σε κάθε ρόλο, σαν να είναι κάθε φορά δυο διαφορετικοί
    άνθρωποι. Όπως άλλωστε και στο "μια τρελή τρελή
    οικογένεια" με το ίδιο πετυχημένο δίδυμο! Όσα χρόνια
    κι αν περάσουν, θα κάθομαι να τους βλέπω σε κάθε ταινία,
    σα να είναι η πρώτη φορά! Πολύ ωραίο αφιέρωμα! Καλό σ/κ⛄

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς την Πέτρα! Με ενθουσιασμό και νοσταλγία για το αγαπημένο μας δίδυμο. Καρέζη-Παπαγιαννόπουλος, σε ότι κόντρα ρόλους μπορεί κανείς να φανταστεί. Με την ίδια μαγεία, με την ίδια επιτυχία και πιστότητα. Ασυναγώνιστοι πραγματικά.
      Ευχαριστώ Πέτρα μου να είσαι καλά, όμορφο Σαββατοκύριακο να έχεις.

      Διαγραφή
  10. Παπαγιαννόπουλος – Καρέζη. Εργάτες του κινηματογράφου σε μια εποχή που θεωρήθηκε δίκαια γόνιμη για το ελληνικό σινεμά, χωρίς το σταριλίκι μεγάλων σταρ. Μια σπουδαία παρακαταθήκη στην τέχνη από ηθοποιούς μιας άλλης στόφας, άλλης ποιότητας, διαχρονικής. Ποιος δεν γελάει ακόμη και σήμερα με τις ατάκες απ’ την ταινία « δεσποινίς διευθυντής», «μια τρελή τρελή οικογένεια» «Τζένη,Τζένη» και ποιος δεν συγκινείται απ’ τη «Λόλα» ταινία κοινωνικής καταγγελίας ή τη «Μαύρη Χρυσαλλίδα» όπου παρά την ασθένειά της θα δώσει μια σπουδαία ερμηνεία. Όλες εκείνες οι αμέτρητες εκφράσεις, τόσο αληθινές, τόσο στο πετσί του ρόλου.
    Αγαπημένοι, καταξιωμένοι ηθοποιοί που άξια υπηρέτησαν την τέχνη με ομορφιά, με ανάλαφρη σατυρική διάθεση, με αυθόρμητο ταλέντο και στην κωμωδία και στο μελόδραμα αφήνοντας ανεξίτηλη τη σφραγίδα τους.
    Γιάννη μου εξαιρετικό, νοσταλγικό αφιέρωμα.
    Σ' ευχαριστούμε!
    Καλό Σαββατόβραδο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτήν ακριβώς τη νοσταλγία ήθελα να επαναφέρω αγαπημένη μου φίλη και αυτήν ακριβώς την ικανότητα εκείνου του εκπληκτικού διδύμου να ανακαλέσω στη μνήμη μας. Αν και οι δυό τους ποτέ δεν ξεχάστηκαν. Μπαίνουν τακτικά στα σπιτικά μας, στις εκδόσεις της κωμωδίας βέβαια γιατί τα δράματα, τα κανάλια της "τέχνης", δεν θα τα θυμούνται. Και έτσι συνεχίζουμε ακόμα και σήμερα να τους απολαμβάνουμε.
      Αννίκα μου, ευχαριστώ για τη συντροφιά, την παρουσία και το σχόλιό σου. Ας έχουμε όμορφο Σαββατοκύριακο.

      Διαγραφή
  11. Καλησπέρα Γιάννη και χρόνια πολλά για σήμερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αυτό το δίδυμο είναι για μένα η μεγαλύτερη πηγή ευδαιμονίας. Σε όποια ταινία και αν τους παρακολουθήσω καταφέρνουν να περάσουν στους συναισθηματικό μου κόσμο και να με γεμίσουν με δύναμη ζωής. Εχουν την δύναμη να μου αλλάζουν την ψυχολογική διάθεση και να με τροφοδοτούν με θετική ενέργεια, άλλες φορές με συγκίνηση άλλες με αστείρευτο γέλιο μέχρι δακρύων.
    Να σαι καλά για αυτή την παρουσίαση.
    Σε φιλώ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι Μάνια μου. Είναι πολύ μεγάλο αυτό το συναίσθημα, είτε συγκίνησης είτε χαμόγελου. Έχουν ταξιδέψει μαζί μας άπειρες φορές, έχουν γίνει κομμάτι της ζωής μας, μας σημάδεψαν. Και κατανοώ τι ακριβώς νιώθεις. Σε ευχαριστώ πολύ που το μοιράστηκες εδώ κορίτσι μου. Φιλιά πολλά.

      Διαγραφή
  13. "Οι ίδιοι άνθρωποι σε εντελώς διαφορετικούς χαρακτήρες.
    Είναι πραγματικά συγκλονιστικό, είναι το χάρισμα να είσαι ηθοποιός, είναι η μαγεία να μπορούν να "είναι" τόσοι πολλοί μαζί και ταυτόχρονα τόσο διαφορετικοί."
    Τα λόγια σου αυτά τα λένε όλα για την ποιότητα και το ταλέντο αυτών των σπουδαίων ανθρώπων και καλλιτεχνών!
    Τους λατρεύω και τους δυο και ποτέ δεν τους χορταίνω να τους βλέπω. Και ξέρεις κάτι Γιάννη μου; πάντοτε νιώθω μια συγκίνηση και μια ζεστασιά και μου κάνουν παρέα μέσα από τις ταινίες τους.
    Υπέροχο το θέμα σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία μου ναι! Ποτέ δεν έφυγαν από κοντά μας! Ίσως αυτό να είναι η αθανασία τελικά. Ολοζώντανοι παραμένουν δίπλα μας. "Παγωμένοι" στο χρόνο, όπως τους ξέραμε. Δεκαετίες τώρα. Διατηρώντας ένα θρύλο και μύθο. Τυλιγμένοι στην αγάπη τους και την ποιότητά τους.
      Καλησπέρα γλυκιά μου καλό σου Σαββατοκύριακο. Ευχαριστώ.

      Διαγραφή
  14. Εξαιρετικοί και αγαπημένοι ηθοποιοί και οι δύο - Καρέζη και Παπαγιαννόπουλος. Ικανοί να στηρίξουν μία ολοκληρη ταινία μόνοι τους - είτε κωμωδία είτε δράμα. Είχα ξεχάσει πως ο Παπαγιαννόπουλος έπαιξε στη "Λόλα". Ίσως επειδή στο μυαλό μου είχα γι'αυτόν την εικόνα του πατέρα-συζύγου όλο κατανόηση και υπομονή. Πατέρας μια της Βουγιουκλάκη και μια της Καρέζη. Πόσα τράβηξε δίπλα στην "Πάστα Φλώρα". Πολύ ωραίο θέμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι δραματικές του εμφανίσεις δεν είναι πολλές Τζοάννα μου και χάνονται στον πίσω χρόνο. Ειδικά οι κόντρα εμφανίσεις του είναι ακόμα πιο σπάνιες και ελάχιστες. Δοσμένες όμως με μεγάλη επιτυχία με κορύφωση την συγκλονιστική του ερμηνεία στη "Λόλα". Αγαπημένο, λατρεμένο δίδυμο, όπως λες, συνόδευσαν τα βήματά μας στο σινεμά και θα το κάνουν για πάντα.
      Καλή βδομάδα καλή μου φίλη και σε ευχαριστώ πολύ.

      Διαγραφή
  15. Αγαπημένοι ηθοποιοί σε ξεχωριστές ταινίες! Απίστευτο το ταλέντο τους και οι ερμηνείες τους και στις δύο ταινίες αξέχαστες πραγματικά! Δεν έχουν αφήσει τυχαία οι συγκεκριμένες ταινίες εποχή και επιστρέφουμε και τις βλέπουμε ξανά και ξανά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάθε λόγος σου σωστός και ακριβής Σοφοκλή! Πολύ σωστά! Πορευόμαστε μαζί τους χρόνια τώρα και δεν μπορούμε ποτέ να τους αποχωριστούμε. Καλησπέρα αγαπητέ φίλε και καλή σου βδομάδα.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις τελευταίου μήνα

Ηλίας Λογοθέτης: Στο δρόμο της αθανασίας

Αντρική λάμψη στο κλασικό Χόλιγουντ (Top stars actors in classic Hollywood) Μέρος 1ο

Όταν ο Μάρλον Μπράντο σόκαρε τα Όσκαρ