Ματιές σε κινηματογραφικές προτάσεις

 Φίλες και Φίλοι του CINEFIL

Είμαστε πλέον σε προχωρημένο Φθινόπωρο, ο καιρός κρυώνει, ο κόσμος μαζεύεται. Δυστυχώς η πανδημία εντείνεται και εμείς πρέπει να βρούμε γόνιμους τρόπους να περάσουμε ευχάριστα την ώρα μας. Για αυτό είμαστε λοιπόν εδώ. Να σας δώσω κάποιες κινηματογραφικές προτάσεις που αποτελούν εξαιρετικά ενδιαφέρουσες επιλογές για περάσετε δύο ώρες σε κινηματογραφική διάθεση.

Θα σας δώσω λοιπόν τρεις ταινίες της σύγχρονης εποχής. Τρία διαφορετικά σε είδος φιλμ, που κατά την ταπεινή μου γνώμη αξίζουν της προσοχής σας.

Πάμε λοιπόν να τα δούμε:

"GOTHICA"

Σκηνοθεσία: MATHIEU KASSOVITZ


Η πρώτη μας ταινία αφορά ένα εξαιρετικό θρίλερ μυστηρίου και τρόμου

Πρεμιέρα: 11 Απρίλη 2004 στην Ελλάδα

Ένα πολύ δυνατό φιλμ στο συγκεκριμένο είδος, με προσεκτικές τις πινελιές του μεταφυσικού. Τυλιγμένο σε μια δυνατή ανάλογη ατμόσφαιρα με πολύ δυνατές συγκινήσεις και ανατροπές.

Συντελεστές

Σενάριο: SEBASTIAN GUTIERREZ

Μουσική:  JOHN OTTMAN

Κινηματογράφιση:  MATTHEW LIBATICK

Μοντάζ:  YANNICK KERGOAT

Ενδυματολογία:  KYM BARRETT

Σκηνογραφία:  MARIE CLAUDE GOSSELIN


Ερμηνείες

HALLE BERRY στο ρόλο της ψυχιάτρου Miranda Grey


ROBERT DOWNEY JR. στο ρόλο του ψυχιάτρου Pete Graham


CHARLES DUTTON στο ρόλο του γιατρού Dr. Douglas Grey, συζύγου της Miranda


BERNARD HILL στο ρόλο του Phil Parsons, διευθυντού της ψυχιατρικής κλινικής


JOHN CARROLL LYNCH στο ρόλο του σερίφη Ryan


PENELOPE CRUZ στο ρόλο της Chloe Sava, τροφίμου της κλινικής


Θέμα-Πλοκή

Η Miranda Grey εργάζεται ως ψυχίατρος σε αντίστοιχη κλινική αποκατάστασης. Άμεσοι συνεργάτες της ο συνάδελφός της γιατρός Pete Graham και ο διευθυντής του ιδρύματος Phil Parsons.

Η Miranda στην παρούσα εποχή έχει στην ιατρική της εποπτεία την νεαρή έγκλειστη τρόφιμο Chloe.

Όλα ξαφνικά αλλάζουν στη ζωή της ψυχιάτρου όταν ένα βράδυ με καταιγίδα καθώς αποχωρεί από την κλινική για το σπίτι της, στις ρόδες του αυτοκινήτου της εμφανίζεται μια νεαρή κοπέλα σε άθλια κατάσταση γεμάτη αίματα. Η Μιράντα, στην προσπάθειά της να την αποφύγει ρίχνει το αυτοκίνητό της σε ένα χαντάκι πάνω στα δέντρα.

Αυτό που ζει μόλις συνέρχεται είναι ένας τρομακτικός εφιάλτης μου μήτε στα χειρότερα όνειρά της δεν μπορούσε να εφεύρει. Βρίσκεται κλεισμένη σε ένα κελί της ψυχιατρικής κλινικής στην οποία δούλευε και το χειρότερο είναι ότι κατηγορείται με ισχυρότατα στοιχεία για την άγρια δολοφονία του συζύγου της Δόκτoρος Douglas Grey.

Από το σημείο αυτό και μετά η Μιράντα, έχει μια επιλογή. Να αποδείξει την αθωότητά της, όπως εκείνη πιστεύει στην υπόθεση αυτή, η οποία θα αποδειχθεί πολύ πιο σκοτεινή και εφιαλτική από όσο οι απόψεις και οι γνώσεις της μπορούσαν να φτάσουν.


Ερμηνείες

Η Χάλυ Μπέρι είναι η κεντρική ηρωίδα στην ταινία. Σαν Α' γυναικείος ρόλος είναι και κατά βάση ο πρωταγωνιστικός. Γύρω της πλέκεται η πλοκή, εκείνη κινεί τις εξελίξεις και τα δρώμενα. Όσο περισσότερο την βλέπω την Αμερικανίδα ηθοποιό, γεννημένη το 1966, τόσο περισσότερο την εκτιμώ ως παρουσία και ερμηνεία. Μην ξεχνάμε ότι είναι η ΠΡΩΤΗ έγχρωμη Αμερικανίδα ηθοποιός βραβευμένη με Oscar Α' Γυναικείου ρόλου το 2001, στο "Monster's Ball"
Είναι εξαίρετη και εδώ!
Δίπλα της ο γνωστός Ρόμπερτ Ντόνεϋ Τζούνιορ, ("Σέρλοκ Χολμς", "Τσάπλιν"). Πολύ καλή η παρουσία του και η ερμηνεία του.
Από κοντά τους και όλο το καστ των ερμηνευτών αποδίδουν πολύ καλές ερμηνείες.

Η ταινία είναι ένα καλοστημένο ατμοσφαιρικό θρίλερ με πολύ δυνατούς ρυθμούς, όπου το μυστήριο, το άγνωστο και ο τρόμος είναι παρόντα σε κλιμακούμενο επίπεδο.
Με μαεστρικό επίπεδο ο σκηνοθέτης, δουλεύει το εξαίρετο σενάριο, μας βυθίζει στον κόσμο της ψυχιάτρου, η οποία βρίσκεται να "κολυμπά" μέσα σε έναν εφιάλτη που δεν μπορεί να ερμηνεύσει. Αλλά όντας υποχρεωμένη να υπερασπιστεί τη ζωή της, δίνει την ύστατη μάχη για την δικαιοσύνη και την αλήθεια.

Η ταινία είχε 3 βραβεύσεις και 7 ακόμα υποψηφιότητες.
Γυρίστηκε στον Καναδά, στο Κεμπέκ, είχε κόστος περίπου στα 40 εκατομμύρια δολάρια και τα έσοδα σε πρώτο επίπεδο από εισιτήρια ξεπέρασαν τα 142 εκατομμύρια δολάρια.


Η Δεύτερη ταινία, την οποία θα "δούμε" και θα σας την προτείνω, είναι μια ταινία της σύγχρονης εποχής, συγκεκριμένα παραγωγής 2016. Μιλάμε για ένα μεγάλο blockbuster το οποίο αποτελεί το τρίτο μέρος της περίφημης τριλογίας βιβλίων του DAN BROWN με σκηνοθέτη τον RON HOWARD.
Η σειρά αυτή ξεκίνησε το 2006 με το διάσημο "ΚΩΔΙΚΑΣ DA VINCI", συνεχίστηκε το 2009 με το "ΟΙ ΠΕΦΩΤΙΣΜΕΝΟΙ" και κλείνει το 2016 με το:

"INFERNO"



Η ταινία είναι μια μεγάλη κλασική περιπέτεια δράσης με έντονα τα στοιχεία της αστυνομικής  πλοκής σε συνδυασμό με τα γνωστά άπειρα ιστορικά στοιχεία που ο διάσημος Νταν Μπράουν εισάγει στο έργο του.

Πρεμιέρα:  13 Οκτώβρη 2016

Συντελεστές

Βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του DAN BROWN
Σενάριο: DAVID KOEPP

Σκηνοθεσία:  RON HOWARD

Μουσική:  HANS ZIMMER
Κινηματογράφιση:  SALVATORE TOTINO
Μοντάζ:  TOM ELKINS & DANIEL HANLEY
Σκηνογραφία: JILLE AZIS
Ενδυματολογία: JULIAN DAY


Ερμηνείες

TOM HANS στον γνωστό ρόλο του καθηγητή Ρόμπερτ Λάνγκτον



FELICITY JONES στο ρόλο της νεαρής γιατρού Σιένα Μπρουκς



OMAR SY στο ρόλο του πράκτορα Κριστόφ Μπουσάρ



IRRFAN KAHN στο ρόλο του Χάρυ Σιμς



SIDSE RABETT KNUDSEN στο ρόλο της Ελίζαμπεθ Σίνσκυ



BEN FOSTER στο ρόλο του Μπερτραντ Ζόμπριστ



ANA ULARU στο ρόλο της Βαγιένθα



Θέμα-Πλοκή

Η ταινία συνδυάζει καταιγιστικούς ρυθμούς δράσης, αγωνίας καθώς σε αυτήν την περιπέτεια εμπλέκονται άπειρα στοιχεία:
Ο Παγκόσμιος οργανισμός υγείας, ένας φονικός ιός που φέρει τα χαρακτηριστικά της κόλασης, ικανός να αφανίσει την ανθρωπότητα, άπειρα ιστορικά στοιχεία με βάση το πρόσωπο του Δάντη και την περιβόητη "Κόλασή" του.
Αν προσθέσει κανείς τους ατέλειωτους γρίφους που παρελαύνουν στα έργα του Νταν Μπράουν, τις ίντριγκες, το παρασκήνιο, τις ανατροπές, τότε έχετε μπροστά σας μια θυελλώδη περιπέτεια που θα σας ταξιδέψει σε πανέμορφα ιστορικά μέρη όπως η Φλωρεντία, η Βενετία και η Κωνσταντινούπολη.

Σε αυτή καθ' εαυτή την πλοκή παρακολουθούμε τον διάσημο καθηγητή Ρόμπερτ Λάνγκτον να ξυπνά σε ένα Ιταλικό νοσοκομείο με αμνησία. Εκεί, καταδιωκόμενος από ...Θεούς και δαίμονες, άγνωστης στην αρχή προέλευσης, θα συνεργαστεί με την Σιένα Μπρουκς για να συνέλθει αλλά και να εμποδίσει έναν παράφρονα γιατρό να απελευθερώσει έναν ιό που θα προκαλέσει παγκόσμιο λοιμό. Έναν ιο που συνδέεται με το γνωστό κλασικό έργο του Δάντη "Κόλαση"



Ερμηνείες

Η μορφή του Τομ Χανκς είναι εκείνη που φυσικά δεσπόζει στην ταινία καθώς αποτελεί και το "βαρύ" χαρτί της παραγωγής. Στα γνωστά του μέτρα και σταθμά, ως καθηγητής Λάνγκτον, τηρεί τις νόρμες μέσα στις οποίες μπορεί να κινηθεί.
Στους λοιπούς ρόλους δεν μπορούμε να πούμε ότι βρίσκουμε κάτι πολύ μεγάλο.
Η Φελίσιτι Τζόουνς, είναι μια πολύ φρέσκια και όμορφη παρουσία δίπλα του. Η Αγγλίδα νεαρή ηθοποιός, γεννημένη το 1983, έχει μια καλή παρουσία. Όχι ότι οι απαιτήσεις του ρόλου της είναι μεγάλες αλλά αυτό που της ζητά το δίνει.
Τα ίδια λίγο πολύ ισχύουν και για τους λοιπούς ρόλους και χαρακτήρες.



Η ταινία βραβεύτηκε με 4 διεθνή βραβεία και ακόμα 1 υποψηφιότητα.

Το κόστος της ταινίας ήταν ψηλό, ανέβηκε στα 75 εκατομμύρια δολάρια αλλά τα λεφτά της τα ...΄έβγαλε στο πολλαπλάσιο καθώς τα έσοδα φτάνουν τα 220 εκατομμύρια δολάρια.

Αν θέλετε λοιπόν να παρακολουθήσετε μια περιπέτεια που δεν σας βάλει υπαρξιακά και άλλα ζητήματα αλλά θα βουλιάξετε στην ιστορία, στην ίντριγκα και στη διαπλοκή τότε η "Κόλαση" είναι μια ταινία που θα σας τα δώσει.



Η τρίτη και τελευταία για σήμερα επιλογή μας, φίλες και φίλοι, είναι κάτι εντελώς διαφορετικό. 
Φεύγουμε από το Χόλιγουντ και πάμε στον Ευρωπαϊκό κινηματογράφο.
Συγκεκριμένα θα αλλάξουμε και εντελώς θέμα και επίπεδο καθώς θα πάμε σε ένα "βαρύ" ζήτημα και ύφος ιδιαίτερο.
Μια παραγωγή συνεργασίας Γαλλίας-Βελγίου και Γερμανίας, μας δίνει ένα δυνατό γαλλόφωνο φιλμ σε καθαρά ευρωπαϊκά μέτρα και σταθμά.
Στις οθόνες μας θα παρακολουθήσουμε ένα Αστυνομικό δραματικό θρίλερ.

"ELLE"

("Εκείνη")


Ο διάσημος Ολλανδός σκηνοθέτης, ο δημιουργός του περίφημου "Βασικού ενστίκτου", της "Ολικής επαναφοράς" και του "Ρόμποκοπ", έρχεται στα 78 του χρόνια παρακαλώ να μας δώσει ένα ακόμα στιβαρό ψυχολογικό θρίλερ "προσωπικού χαρακτήρα"

Πρεμιέρα:  6 Οκτώβρη 2016

Συντελεστές

Βασισμένο στην νουβέλα του PHILIPPE DJIAN

Σενάριο: DAVID BIRKE 
Γαλλική προσαρμογή: HAROLD MANNING
Σκηνοθεσία:  PAUL VERHOEVEN

Μουσική:  ANNE DUDLEY
Κινηματογράφιση:  STEPHANE FONTAINE
Μοντάζ:  JOB DER BURG
Σκηνογραφία:  CECILE VATELOT
Ενδυματολογία:  NATHALIE RAOUL



Ερμηνείες

ISABELLE HUPPERT στο ρόλο της Michele



LAURENT LAFITTE  στο ρόλο του Patrick



ANNE CONSIGNY στο ρόλο της ANNA



CHARLES BERNING στο ρόλο του Richard συζύγου της Michele

CHRISTIAN BERKEL στο ρόλο του Robert, φίλου της Michele

Christian Berkel-Charles Berning


VIRGINIE EFIRA στο ρόλο της Rebecca, συζύγου του Patrick



JUDITH MAGRE στο ρόλο της Irene, μητέρας της Michele



JONAS BLOQUET  στο ρόλο του Vincent, γιου της Michele


ALICE ISAAZ στο ρόλο της Josie, συζύγου του Vincent


Θέμα-Πλοκή

Το έργο είναι ένα δραματικό αστυνομικό φιλμ, το οποίο εξελίσσεται σε ένα ιδιαίτερα τολμηρό ψυχογράφημα.
Επίκεντρο στα πάντα είναι "Εκείνη", η Michele. Μια ώριμη εντελώς απελευθερωμένη γυναίκα που είναι σε διάσταση με τον άντρα της. Έχει ένα γιο που τον κρατά λίγο ευνουχισμένο και έναν περίγυρο φίλων κυρίως επαγγελματικών συνεργατών με τους οποίους διατηρεί αμφιλεγόμενες σχέσεις που πολλές φορές έχουν σεξουαλικό χαρακτήρα. Επαγγελματικά είναι μάνατζερ σε μια εταιρεία παραγωγής video games.

Όλα αρχίζουν όταν ένας άγνωστος μασκοφορεμένος άντρας εισβάλλει στο σπίτι της και την βιάζει αφού πρώτα την χτυπά. Από εκείνη τη στιγμή και στη συνέχεια η Μισέλ προσπαθεί, με κάθε τρόπο, να φτάσει στην ανακάλυψη του δράστη.
Ένα παράξενο παιχνίδι ξεκινά ανάμεσά τους καθώς αυτός συνεχίζει να επικοινωνεί μαζί της με μηνύματα σκορπώντας ένα δίχτυ φόβου και ανησυχίας στην καθημερινή της ζωή.

Σε παράλληλη δράση θα παρακολουθήσουμε την προσωπική ζωή της Μισέλ, καθώς αυτή μας παρουσιάζεται μπροστά μας σιγά-σιγά και αποκαλυπτικά τόσο για τον εσωτερικό της κόσμο. Τον κόσμο της σεξουαλικότητάς της, ο οποίος κρύβει ιδιαίτερες σημαντικές καταστάσεις όσο και της ψυχοσύνθεσής της σαν γυναίκα, μητέρα και επαγγελματίας.



Έτσι το φιλμ, κατ ουσίαν, γίνεται μια πολυθρόνα ψυχανάλυσης και παρατήρησης του κόσμου της Μισέλ όπου στην κορύφωση, η πλοκή μας επιφυλάσσει πολύ μεγάλες αναταράξεις και εμπλοκές.

Ερμηνείες

Όλοι οι προβολείς είναι πάνω στην Isabelle Huppert, αυτήν την υπέροχη γυναίκα και ηθοποιό, που στα 63 της χρόνια παρακαλώ, διατηρεί ένα στυλ και έναν ερωτισμό που σε καθηλώνει πραγματικά.
Η ερμηνεία της αναδεικνύει έναν χαρακτήρα που πολλές φορές σε φτάνει στα όρια του κυνικού τρόμου με την παγωνιά και την εσωστρέφεια της ψυχής της.
Δικαίως βραβεύτηκε με ΧΡΥΣΗ ΣΦΑΙΡΑ για την ερμηνεία της αλλά και ήταν Υποψήφια για Όσκαρ Α' γυναικείου ρόλου. Επίσης βραβεύτηκε για την ερμηνεία της από τα φεστιβάλ κριτικών Ν. Υόρκης και Σαν Φρανσίσκο.
Συγκλονιστική, γοητευτική, μυστηριώδης, κυνική.


Από κοντά της όλη η ομάδα των ηθοποιών που δρα και ερμηνεύει στην ταινία.

Στον Α' αντρικό ρόλο κατά βάση ο LAURENT LAFITTE που είναι εξαιρετικός και αυτός. Αλλά και οι λοιποί ερμηνευτές δεν υστερούν σε τίποτα σε ποιοτική παρουσία.


Η ταινία τιμήθηκε με 71 διεθνή βραβεία και είχε ακόμα 89 υποψηφιότητες.

Εκτός των όσων αναφέραμε, ήταν υποψήφια για "χρυσό φοίνικα" καλύτερης ταινίας για τον Πολ Βερχόφεν. τιμήθηκε με 2 βραβεία CESAR Γαλλικού σινεμά, (καλύτερης ταινίας και Α' γυναικείου ρόλου), τιμήθηκε με βραβείο GOYA Ισπανικής ακαδημίας ως καλύτερη ξένη ταινία, SAN JORDI Φεστιβάλ καλύτερης ταινίας, 

Η ταινία κόστισε μόλις 9 εκατομμύρια € δείγμα του ότι τα λεφτά δεν κάνουν υποχρεωτικά και καλή ταινία.



Εδώ κλείνουμε την σημερινή μας παρουσίαση σε μια τριάδα ταινιών φίλες και φίλοι.

Δεν έχετε παράπονο. Σας ...εφοδίασα με τρία διαφορετικά στυλ ταινιών, που θα μπορούσαν άνετα να σας κρατήσουν συντροφιά στις δύσκολες αυτές μέρες που περνάμε.

Να προσέχετε, να είστε καλά, να χαμογελάτε, να είστε δυνατοί.




Σχόλια

  1. Γιάννη ώραιες οι επιλογές σου. Θα με βρεις αντίθετο ως την πρώτη επιλογή μιας και δε με ενθουσίασε η ταινία ως είναι. Από άποψη σκηνοθεσίας τώρα και ερμηνειών είναι αρκετά συμπαθητική. Η Χάλι Μπέρι, αν και σαν ηθοποιός είναι αρκετά ρηχή ερμηνευτικά, εδώ φρέσκια (προ διετίας) από το όσκαρ δίνει μια μεστή ερμηνεία υποβοηθούμενη αρκετές φορές από τους υπόλοιπους στιβαρούς ηθοποιούς βλ. Ντάουνι Τζούνιορ, Χιλ.
    Η δεύτερη ταινία είναι όντως μία θεαματική περιπέτεια. Φυσικά ξεχωρίζω τον Κώδικα από τα τρία το οποίο ήταν μια καταπληκτική μεταφορά βιβλίου. Και εδώ η ηθοποιία του Χανκς "σώζει" την ταινία πολλές φορές. Παραυτά είναι μια διασκεδαστική ταινία για να περάσεις ένα ψυχαγωγικό δίωρο.
    Για την τρίτη ταινία τι να πω. Ένα θρίλερ κινηματογραφιμένο από τον μέγα ηδονοβλεψία τόσο του Ευρωπαικού κινηματογράφου όσο και του Χόλυγουντ. Ο Βερχόφεν παίρνει μια συνηθισμένη, θα μπορούσα να πω, ιστορία και την μετατρέπει σε ένα αγωνιώδες θρίλερ, όπου οι ρόλοι εναλλάσονται εκεί που δε το περιμένουμε. Φυσικά όλα αυτά με την δυνατή και ακομπλεξάριστη ερμηνεία της Ιπέρ.
    Δυνατές επιλογές Γιάννη, μπράβο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιώργο μου καλησπέρα. Την Χάλι Μπέρι, την είδα σε ακόμα μία ταινία δράσης, στο "The call", όπως και στην "Cat woman". Εντάξει. Προσωπικά πιστεύω έχει "ταβάνι" στην ερμηνευτική της ικανότητα. Εδώ, όπως λες, είχε και κοντά της και ακόμα δύο εκλεκτούς ερμηνευτές.
      Το "Inferno" είναι σαφώς κατώτερο από τον "Κώδικα Ντα Βίντσι". Την πρότεινα καθαρά σαν ταινία διασκέδασης με πολλή δράση και οπτικά χαρακτηριστικά δεμένα με μπόλικη ίντριγκα.
      Η τρίτη ταινία ναι, είναι για πιο απαιτητικούς και ψαγμένους θεατές. Ευρωπαϊκή ατμόσφαιρα, Βερχόφεν, ψυχολογία, ηδονοβλεπτική διάθεση, σκοτάδια πολλά. Ποιος είναι ο θύτης και πιο το θύμα. Η μεγάλη Ιζαμπέλ Ιπέρ στο μεγαλείο της σαν ηθοποιός και γυναίκα.
      Γιώργο μου, μία ακόμα φορά απόλαυσα τη συμμετοχή σου εδώ. Να είσαι καλά αγαπητέ φίλε. Την καλησπέρα μου.

      Διαγραφή
  2. Δεν έχω δει καμία, αλλά εν όψει εγκλεισμού, θα τις έχω σαν μπούσουλα στις αναζητήσεις μου. Αδιαμφισβήτητο το κριτήριο σου, γαρ. Απ' τις περιγραφές πάντως, λέω να ξεκινήσω με την τρίτη. Ο αμερικάνικος κινηματογράφος με αφήνει ασυγκίνητη, καιρό τώρα.
    Ευχαριστώ πολύ Γιάννη μου και καλό σαββατοκύριακο να έχεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γενικά δεν έχεις άδικο Μαρία. Πάντως και στον Αμερικάνικο κινηματογράφο υπάρχουν αριστουργήματα απλά δεν προβάλλονται και πρέπει να ψάξεις πολύ καλά να τα βρεις. Θα το έχω υπόψη μου σε επόμενο θέμα. Η τρίτη ταινία είναι ζόρικη. Για γερά συναισθήματα. Προσπαθώ να δώσω μερικές προτάσεις στις δύσκολες φάσεις που μας περιμένουν. Ευχαριστώ κορίτσι μου, καλό σου ξημέρωμα με φιλιά πολλά.

      Διαγραφή
  3. Θα συμφωνήσω με τον Γιώργο για την πρώτη ταινία και την ερμηνεία της Χάλι Μπέρι. Την είδα πρόσφατα (αν θυμάμαι καλά την προηγούμενη εβδομάδα) Ο Τομ Χανκς αγαπημένος (ότι κι αν παίξει) την τρίτη ταινία δεν την είδα. Εγγύηση η Ιζαμπέλ Ιπέρ. Γιάννη σ' ευχαριστούμε για την παρουσίαση
    Καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς την Αννίκα μας. Με χαρά διαπιστώνω ότι είσαι "διαβασμένη" στο σινεμά καλή μου φίλη και στις κυκλοφορίες του. Να είσαι καλά. Σε ευχαριστώ πολύ. Καλή δύναμη να έχουμε. Στέλνω τα φιλιά μου.

      Διαγραφή
  4. Θα το πω για μία ακόμα φορά, φίλε Γιάννη, η δουλειά που κάνεις εδώ, είναι ιδιαίτερα σημαντική, ειδικά για κάποιον σαν εμένα, που ζει στην επαρχία και δεν έχει την "πολυτέλεια" των πολλών προβολών στα σινεμά των κοντινών πόλεων. Παρουσιάζεις σήμερα, τρεις ταινίες, ιδιαίτερα σημαντικές όπως βλέπω από τις καταπληκτικές σου παρουσιάσεις, για τις οποίες δεν είχα καμία γνώση... Σίγουρα μπαίνουν στο πρόγραμμα του χειμώνα, δύσκολος χειμώνας αυτός που έρχεται, θα έχουμε πολύ ελεύθερο χρόνο .
    Την καλημέρα μου, φίλε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βασίλη μου καλησπέρα σου, δύσκολος ο χειμώνας ναι. Και έτσι όπως είναι τα πράγματα, μας χρειάζεται το ...σπιτικό σινεμά. Μακάρι να σας δώσω καλές επιλογές να περάσουμε ευχάριστα την ώρα μας. Καλησπέρα αγαπητέ φίλε και σε ευχαριστώ πολύ.

      Διαγραφή
  5. Καλησπέρα από την πόλη που ετοιμάζεται να φορέσει τα καλά της - με τη μάσκα σταθερό αξεσουάρ, για να τιμήσει τον πολιούχο της. Δευτέρα και Τρίτη - σερί.
    Ως λάτρης της χρυσής εποχής του σινεμά, η σχέση μου με τον σύγχροχο κινηματογράφο έχει τα πάνω και τα κάτω της. Δεν έχω δει κάποια από τις προτεινόμενες ταινίες. Θα ήθελα να δω την ταινία Elle με την Ιζαμπέλ Υπέρ. Αγαπημένη ηθοποιός. Θυμάμαι παλιά, όταν έπαιζε η ερώτηση "Υπέρ ή Ατζανί", δήλωνα Υπέρ. Βλέπω την φωτογραφία της, εδώ, μοιάζει με κοριτσάκι.
    Καλή εβδομάδα παρέα με καλές ταινίες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Τζοάννα μου.
      Χρόνια πολλά σας εκεί στην πόλη σου. Θα ήθελα καλύτερες συνθήκες και το εύχομαι όσο το δυνατόν γίνεται. Να προσέχεις καλή μου φίλη.
      Η Ιζαμπέλ Υπέρ είναι στα 61 της στην ταινία τόσο αισθησιακή όπως ήταν πάντα. Βέβαια διατηρεί έναν κυνισμό που μερικές φορές σε ανατριχιάζει θανάσιμα.
      Να πω καλή βδομάδα και σε ευχαριστώ καλή μου φίλη.

      Διαγραφή
  6. Καλημέρα Γιάννη μου, αγαπημένε.
    'Έχω δει τις δύο πρώτες και μου άρεσαν πολύ.
    Μου λείπει η τελευταία, την οποία την είχα ανιχνεύσει και την έχω στη λίστα εδώ και καιρό.
    Μετά τα όσα διάβασα, μου φάινεται πως θα την επισπεύσω.
    Ευχαριστούμε πολύ.

    Να προσεχεις φιλε μου.
    Φιλια πολλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Κική μου,
      α ωραία, έχεις άποψη στα 2/3 των ταινιών! Πολύ καλό αυτό κορίτσι μου. Την τελευταία ταινία στην συνιστώ επίσης ανεπιφύλακτα να την δεις.
      Σε ευχαριστώ πολύ για την κατάθεση της άποψης. Φιλιά πολλά, να είσαι καλά.

      Διαγραφή
  7. Καλησπέρα Γιάννη μου,
    Η δεύτερη και η τρίτη ταινία είναι πολύ καλές πράγματι. Τις έχω δει και μου άρεσαν πολύ, κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον μου μέχρι το τέλος. Την πρώτη δεν την έχω δει, οπότε την κρατάω στην λίστα.
    Σ' ευχαριστώ για την ενημέρωση.
    Να είσαι καλά και να περνάς καλύτερα.
    Kαλό σου απόγευμα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία μου καλησπέρα σου,
      χμμμ έχεις δει τα άλλα 2/3 εσύ από την Κική από ...πάνω. Άρα και εσύ έχεις άποψη. Η πρώτη έχει ένα δυνατό σασπένς και ατμόσφαιρα θρίλερ προς τρόμου.
      Τι να κάνουμε; Με την κλεισούρα που μπλέξαμε το σινεμά θα μας χρειαστεί κορίτσι μου. Στέλνω φιλιά και σε ευχαριστώ για τη συμμετοχή.

      Διαγραφή
  8. Ενδιαφέρουσες Γιάννη οι προτάσεις σου. Η δεύτερη, "INFERNO" είναι αυτή που έχω δει και έχω διαβάσει . Και σε πληροφορώ ότι μετά το τέλος της ταινίας, μαζεμένη η παρέα για ποτό αρχίσαμε τις συζητήσεις γιατί περιέχει πολύ προβληματισμό και ερωτήματα ζωής. Ο Τομ Χάνκς πολυαγαπημένος.Νομίζω ότι έχω δει όλες τις ταινίες του.
    Εντυπωσιακή η παρουσίαση και κρατώ τις άλλες δυο στα υπόψιν
    Τα φιλιά μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η δεύτερη ταινία είναι και ...επίκαιρη λόγω της κατάστασης. Έβαζε κάποια παρανοϊκά θέματα σε αυτόν τον επιστήμονα που ήθελε να ...ξεκάνει την ανθρωπότητα. Και βέβαια με τον Τομ Χάνκς στα καλά του αλλά και την περιρρέουσα ατμόσφαιρα εντυπωσιακή. Να είσαι καλά κορίτσι μου. Δες και τις άλλες δύο ταινίες, έχουν και αυτές ζητήματα. Στέλνω φιλιά πολλά και ευχαριστώ.

      Διαγραφή
    2. Νομίζω ότι δεν ήθελε να ξεπαστρέψει την ανθρωπότητα απλά να μειωθούν οι γεννήσεις. Έτσι δεν είναι;

      Διαγραφή
    3. Ακριβώς αυτή η διαστροφική σκέψη Άννα μου. Θεωρούσε τις μεγάλες πανδημίες, (πανώλη, χολέρα, γρίππη...), ως "δώρα Θεού" για να ελαττωθεί ο πληθυσμός της γης και να μπορέσουν οι άνθρωποι να βρουν πλουτοπαραγωγικές πηγές. Μιλάμε για διαστροφή.

      Διαγραφή
  9. Έχω δει μόνο το Ινφέρνο και το Ελ, με τη δεύτερη να μου αρέσει πιο πολύ.
    Το Γκόθικα δεν το είδα από θέση και άποψη, επειδή σκιάζομαι με τα μεταφυσικά!
    Καλημέρα κύριε Πιτ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς την Αρτίστα μου. Χαίρομαι που έχετε δει πολλοί τις ταινίες και έχουμε άποψη. Συμφωνώ με την παρατήρησή σου για το "Εκείνη". Επίσης σέβομαι απόλυτα τη διάθεσή σου για το πρώτο είδος αν και τα μεταφυσικά στοιχεία είναι διακριτικά.
      Καλησπέρα καλή μου φίλη και να είσαι καλά. Σε ευχαριστώ πολύ.

      Διαγραφή
  10. Το Inferno και το Elle, τα έχω δει! Το inferno δεν με είχε κατενθουσιάσει, αλλά για να περάσει ευχάριστα η ώρα καλό ήταν. Το Elle ήταν αρκετά καλό.
    Τώρα το gothica, δεν το έχω δει. Θα το δω λογικά με την νέα χρονιά, γιατί από αυτή την Παρασκευή, τα Παρασκευιάτικα movie nights μου, θα έχουν χριστουγεννιάτικες ταινίες!
    Όπως πάντα Γιάννη μου, άψογα δοσμένες οι προτάσεις σου! Σ' ευχαριστούμε για τις ιδέες!
    Να είσαι καλά και να έχεις ένα όμορφο βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρίνα μου καλησπέρα,
      χαίρομαι που έχεις άποψη πάνω στις προτάσεις. Σίγουρα το "Ινφέρνο" είναι μια εντυπωσιακή περιπέτεια με ίντριγκές και μυστικά, όμορφη για να περάσεις ένα καλό 2ωρο. Μέχρι εκεί. Στο "Εκείνη" τα πράγματα είναι διαφορετικά. Έχουμε μια πιο "σινεφίλ" ταινία με αρκετό παρασκήνιο.
      Θέλω μια χάρη Μαρίνα μου και μια πρόταση. Μια δική σου ανάρτηση εδώ με προτάσεις πάνω σε Χριστουγεννιάτικες ταινίες. Με την υπογραφή και το όνομά σου. Σκέψου το και το συζητάμε. Θα το χαρώ πολύ.

      Διαγραφή
  11. Θέλω να τις δω, θέλω να τις δω ... είναι και στο στοιχείο μου :)
    Μου άναψες φωτιά Γιάννη μας
    Καλό μήνα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βουρ Μάνια μου να τις κατεβάσετε να τις δείτε! Είναι καλές λέμε με ποικιλία στα γούστα και στις προσδοκίες. Καλησπέρα και όμορφη μέρα να έχετε. Φιλιά.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις τελευταίου μήνα

Χρυσά ζευγάρια στο Ελληνικό σινεμά: Δεκαετία 1960-Μέρος 1ο

Ηλίας Λογοθέτης: Στο δρόμο της αθανασίας

"ΑΝΤΙΓΟΝΗ" του Γιώργου Τζαβέλλα. Το Αρχαίο δράμα στον ελληνικό κινηματογράφο