"Δαιμονισμένος Άγγελος" του Alan Parker. Ένα ερεβώδες ανατριχιαστικό ταξίδι στο φόβο.

 Φίλες και Φίλοι του Cinefil καλησπέρα

Επιλέγουμε συνειδητά το soundtrack της ταινίας που θα "δούμε". Αφήνουμε τις αισθήσεις μας να βουλιάξουν στις συγκλονιστικές ηχητικές περιπλανήσεις του σαξόφωνου του COURTNEY PINE αλλά και στη μουσική δίνη του TREVOR JONES

Οι αισθήσεις μας πλημμυρίζουν από τα rythm and blues αλλά και τους εκρηκτικούς δαιμονικούς ήχους των τελετών μαγείας στη Δυτική ακτή των ΗΠΑ. Ένα ποτήρι σκοτεινό ρούμι ίσως κάνει καλό να συνοδεύσει αυτήν την ομιχλώδη κάθοδο στην ψυχή. Στα παγανιστικά έθιμα. Στις άγριες τελετές των βουντού της μαύρης μαγείας. Μαζί με τους χαρακτήρες, τους πρωταγωνιστές μας. Ώσπου να φτάσουμε στο τέλος. Σε ένα ασύλληπτο φινάλε που θα σας συγκλονίσει συθέμελα. Όλα αυτά μέσα από μια διαδρομή ανατριχίλας που γίνεται φόβος και στην κορύφωση τρόμος.


ALAN PARKER

"ΔΑΙΜΟΝΙΣΜΕΝΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ"

("ANGEL HEART")


Ο Μεγάλος δημιουργός, πήρε την νουβέλα του

WILLIAM HJORTSBERG

δούλεψε προσωπικά το σενάριο και μας έδωσε την ταινία που αναφερόμαστε.

Θα ξεκινήσουμε ένα μακρινό ταξίδι πίσω στα 1955.

Στα βρώμικα και ελεεινά στενά της Νέας Υόρκης και του Μπρούκλυν. Σε μια περίοδο που οι ΗΠΑ βιώνουν ως το μεδούλι το δηλητήριο του ρατσισμού, όπως αυτό αναδύεται στις επαρχίες του Νότου.

Θα πορευτούμε μέσα από μικρά ανήλιαγα στενά, βουτηγμένα στη βρώμα, στα σκουπίδια, στο σκοτάδι και στα μυστήρια που αυτό κρύβει. Εκεί που καραδοκεί ο φόβος και ο θάνατος.



Και μετά θα διαβούμε στον κολασμένο Αμερικάνικο Νότο. Στη Δυτική ακτή. Στις λιμνοθάλασσες της Λουιζιάνα. Στα γεμάτα υγρασία κολασμένα στενά της, στα βρεγμένα σοκάκια, στις αχανείς εκτάσεις. Για να βουλιάξουμε στις τρομερές και θανάσιμες φυλετικές αντιθέσεις.

Στις παγανιστικές λατρείες των μαύρων που ξεκινούν από τις τελετές της μαύρης μαγείας, τις προσμίξεις στον σατανισμό, στις θυσίες, στο αίμα. Όλα ντυμένα στους ρυθμούς των κρουστών, των πνευστών, του rythm and blues, της jazz.







ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Πρεμιέρα:  7 Απρίλη 1987 στην Ελλάδα

Σενάριο:  WILLIAM HJORTSBERG-ALAN PARKER

Σκηνοθεσία:  ALAN PARKER

Κινηματογράφιση:  MICHAEL SERESIN

Μουσικη:  TREVOR JONES

Μοντάζ:  GERRY HAMBLING

Art Direction:  ARMIN GANZ-KRISTI ZEA

Διακόσμηση-Σκηνογραφία:  ROBERT FRANCO-LESLIE POPE

Ενδυματολογία:  AUDE BRONSON-HOWARD

ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ

Δύο πρόσωπα ξεχωρίζουν στους χαρακτήρες της ταινίας. Δύο πρόσωπα συγκλονιστικά τόσο σε δομή χαρακτήρα όσο και σε ερμηνεία.

MICKEY ROURKE στο ρόλο του Ντέτεκτιβ Harry Angel


ROBERT DE NIRO στο ρόλο του κ. Louis Cyphre


Μιας εκρηκτικής Γυναίκας που ενσαρκώνει έναν χαρακτήρα τυλιγμένο στη φλόγα και στο μυστήριο.

LISA BONET στο ρόλο της νεαρής Epiphany Proudfoot


Από κοντά τους επίσης:

CHARLOTTE RAMPLING στο ρόλο της Margaret Krusemary


BROWNIE McGHEE στο ρόλο του Toots Sweet


MICHAEL HIGGINS στο ρόλο του Dr. Albert Fowler

DANN FLOREK στο ρόλο του Herman Winesap


ELIZABETH WHITCRAFT στο ρόλο της δημοσιογράφου Connie





Έρχεται η ώρα να μιλήσουμε για το

ΘΕΜΑ-ΠΛΟΚΗ

Ο Harry Angel είναι ένας ελαφρά περιθωριακός ιδιωτικός ντέτεκτιβ που ζει και δουλεύει στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης κάπου στα 1955.  Οι υποθέσεις που αναλαμβάνει είναι καθημερινές ρουτίνας που έχουν να κάνουν με διαζύγια, σχέσεις και απλές εξαφανίσεις.

Μια μέρα δέχεται μια πρόσκληση από έναν επιβλητικό πολύ πλούσιο άνδρα, τον Louis Cyphre και τον δικηγόρο του Herman Winesap. Η πρόσκληση αφορά την ανάθεση μιας έρευνας για να βρει τον Johnny Favorit, έναν άνδρα που ήταν κλεισμένος σε ένα ίδρυμα ιατρικής αποκατάστασης, λόγω ενός ψυχολογικού στρες το οποίο είχε κληροδοτήσει με την επιστροφή του από τον Β' Π.Π. το 1943.

Ο Cyphre είχε κάποια δοσοληψία μαζί του ως εγγυητής και τον αναζητά με πρόθεση να πληρωθεί για αυτήν του τη μεσολάβηση.




Ο ντέτεκτιβ θα ξεκινήσει τις έρευνές του από την κλινική στην οποία νοσηλευόταν ο πελάτης που αναζητεί, στην Ν. Υόρκη. 

Έτσι ξεκινά ένας κύκλος αναζήτησης που θα ξεκινήσει από εκεί και θα φτάσει μέχρι τις φυτείες και τις πόλεις της Λουιζιάνας.

Ένας γιατρός στο ίδρυμα, ο Δρ. Fowler, μια νεαρή γοητευτική χαρτορίχτρα, η Margaret, ένας μαύρος μουσικός της Blues, o Toots και μια νεαρή μαύρη, η Epiphany

Ένας κύκλος ερευνών που θα αρχίζει να βουλιάζει στο αίμα, στους απανωτούς άγριους και ειδεχθείς φόνους. Ένας κύκλος αίματος που θα αγγίξει τις ανατριχιαστικές τελετές της μαύρης και λευκής μαγείας και στον οποίο κύκλο θα βρεθεί να βουλιάζει αργά και μεθοδικά ο ντετέκτιβ.


Ο Άλαν Πάρκερ καθοδηγεί τον συνεργείο του

Η ΣΚΗΝΟΘΕΤΙΚΗ ΦΟΡΜΑ

Ο Alan Parker είναι ένα εξαιρετικά πολυτάλαντος δημιουργός και κινηματογραφιστής. Δεν έχει το παραμικρό πρόβλημα να λειτουργήσει εξ ίσου καλά σε κινηματογραφικά είδη, εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους. Εδώ έχει να δουλέψει καθαρά ένα θρίλερ τρόμου και μυστηρίου.

Βέβαια στη φιλμογραφία του είχε ήδη το "Εξπρες του Μεσονυχτίου", ταινία με πολλές κοινές αναφορές όσον αφορά την επιβλητική και σκοτεινή ατμόσφαιρα αλλά ο "Δαιμονισμένος άγγελος" είναι πραγματικά το κάτι άλλο.

Το συνεργείο του, ο δ/ντής φωτογραφίας, ο σκηνογράφος, ο ενδυματολόγος και φυσικά ο ίδιος ο σκηνοθέτης στήνουν μια ατμόσφαιρα που σε αρπάζει στην κυριολεξία από την πρώτη μαύρη σκηνή και σε βάζει σε μια αλυσιδωτή σπείρα που στο τέλος σε συγκλονίζει με την έκρηξή της.

Ο ρυθμός της ταινίας, εναλλάσσεται όσο πρέπει σε αργό και ταχύ μοτίβο. Τα πλάνα επίσης. Είτε πολύ κοντινά για να δραματοποιούν απόλυτα την έκφραση του χαρακτήρα είτε τα υπέροχα κάδρα του, που άνετα είναι κάδρα ζωγραφικής.


Πολύ κοντινό πλάνο για να αποτυπωθούν τα σημεία που πρέπει να προσέξει ο θεατής.



Το εκπληκτικό πλάνο στον ανελκυστήρα που η γεωμετρία του όσο και οι φωτοσκιάσεις του είναι εκπληκτικές


Μακρινό πλάνο εξωτερικού χώρου με την ιδιαίτερη έμφαση



Προσέξτε τις εκπληκτικές εναλλαγές φωτός, γεωμετρίας και σκιάσεων



Ανοιχτό κάδρο συνόλου ντυμένο σε εξαιρετικά χρώματα παστέλ


Ένα ακόμα ανοιχτό πλάνο συνόλου-κάδρο. Δείτε και απολαύστε τη μαγική δουλειά της φωτογραφίας που έχει κάνει ο Michael Seresin





Δείτε τα χρώματα του δειλινού στην Λουιζιάνα σε ένα επίσης πλάνο κάδρο ζωγραφικής. Τι να πει κανείς για την αισθητική τελειότητα


Ένα εντυπωσιακό πλάνο κοντρ πλονζέ ενταγμένο σε απίστευτη γεωμετρία σχημάτων

Ο Ερωτισμός στον "Δαιμονισμένο Άγγελο"

Ενταγμένο αρμονικά και σε διάταξη κορύφωσης είναι και το καθαρό ερωτικό στοιχείο μέσα στο φιλμ. Ένας διάχυτος ερωτισμός που όμως βουλιάζει αργά, μαρτυρικά σε επίπεδα που δεν θα ήθελε κανείς να διαλογισθεί. Απύθμενα σκοτάδια ψυχής, μαγείας, οργιαστικές τελετές και οριακές καταστάσεις ανάμεσα στη ζωή και στο θάνατο.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΕΣ για ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ


Η Lisa Bonet σε εκστατικό ερωτικό μαγικό χορό






Έτσι λοιπόν η σκηνοθεσία του Πάρκερ έχει έναν τέτοιο ρυθμό και ύφος αφήγησης που σε καθηλώνει, σε κάνει να μπαίνεις ενδόμυχα στο σενάριο και στην πλοκή παραδομένος με όλες σου τις αισθήσεις ως το μεγάλο φινάλε.

ΟΙ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ

Ο ηθοποιός και φυσικά ρόλος πάνω στον οποίο ακουμπά το οικοδόμημα του "Δαιμονισμένου Αγγέλου" δεν είναι άλλος από αυτόν του ντετέκτιβ Harry Angel.
Είναι ο Α' αντρικός ρόλος μέσα στην ταινία.
Και αυτός ο ρόλος εκφράστηκε μέσα από την υποκριτική και ερμηνευτική παρουσία του
MICKEY ROURKE


Γεννημένος το 1952 στην Ν.Υόρκη, ο εξαίρετος ηθοποιός στην παρούσα ταινία θα μας δώσει την μεγαλύτερη ερμηνεία της καριέρας του μέχρι σήμερα μακράν.
Είναι στην κυριολεξία συγκλονιστικός, δραματικός, μπλαζέ, εναλλάσσει τις διαθέσεις του με εκπληκτικά πιστό τρόπο και κορυφώνει με μεγαλείο ερμηνείας.
Μάλιστα εκείνη την εποχή βρίσκεται και στην κορυφή της επικαιρότητάς του λανσάροντας το ύφος του "ατιμέλητου" άντρα. (Ένα χρόνο πριν οι "9 1/2 βδομάδες")

Ο Β' Αντρικός ρόλος, πολύ ουσιαστικός, επίσης πρωταγωνιστικός, αυτός του κ. Louis Cyphre.
Ένα "ιερό τέρας" του κινηματογράφου, ο Robert de Niro, έρχεται να ερμηνεύσει αυτόν το ρόλο.
Δεν χρειάζονται μήτε συστάσεις μήτε διαπιστευτήρια για τον ηθοποιό.


Παγώνεις στην κυριολεξία μόνο που τον βλέπεις. Οι εκφράσεις του προσώπου του είναι μοναδικές. Δύσκολα θα δεις τέτοιο παίξιμο με το πρόσωπο και τα μάτια. Το έχω συναντήσει και στην Maryl Streep χαρακτηριστικά. 

Στον Α' γυναικείο ρόλο ντεμπουτάρισε ένα νεαρό κορίτσι, στα 20 της χρόνια τότε. Ναι! Στον "Δαιμονισμένο Άγγελο" εισέβαλε στο κινηματογραφικό προσκήνιο το άστρο της LISA BONET


Εδώ θα την δούμε να ερμηνεύει και να ενσαρκώνει τον χαρακτήρα μιας νεαρής μαύρης κοπέλας στα 17 της χρόνια, που ζει στις φυτείες της Λουιζιάνα. Στο ρόλο της Epiphany Proydfoot. Μιας ιέρειας της μαύρης μαγείας.
Αυθόρμητη, "άγουρη", εκφραστική, απίστευτα ερωτική, σε στιγμές που ο έρωτας θα ανταμώσει με τον τρόμο. "Δαιμονισμένα" εκφραστική σε στιγμές ιδιαίτερες. Πραγματικά ένα σημείο αναφοράς.

Σε δεύτερο γυναικείο ρόλο θα συναντήσουμε την αναγνωρίσιμη     CHARLOTTE RAMPLING. Γεννημένη το 1946, στα 41 της χρόνια ερμηνεύει το ρόλο της Margaret Krusemark. Μιας γυναίκας μέντιουμ, που ασχολείται με την χαρτομαντεία, τα ταρώ και όλες αυτές τις λευκές μαγείες. Κόρη πλούσιας οικογένειας. Ηθοποιός καταξιωμένη με μεγάλα περάσματα στη μεγάλη οθόνη, δεν χρειάζεται συστάσεις για την ποιότητά της.




Αυτά είναι τα πρωταγωνιστικά πρόσωπα στην ταινία. 
Αξιοσημείωτη η εξαιρετική ερμηνεία όλων των συντελεστών που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους στην ταινία σε όλα τα επίπεδα των ρόλων.

ΟΙ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

Δύο διεθνή βραβεία και ακόμα 3 υποψηφιότητες.
Η ταινία βραβεύτηκε με:
Βραβείο JUPITER Α' αντρικού ρόλου για τον Mickey Rourke
Βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου καλλιτέχνη για την Lisa Bonet
Τρεις υποψηφιότητες από την Ακαδημία ταινιών τρόμου, φαντασίας των ΗΠΑ (Σενάριο, Β΄Αντρικό και Β' Γυναικείο ρόλο)


Ο Alan Parker καθοδηγεί τους δύο άντρες πρωταγωνιστές του στο γύρισμα


Η ταινία δεν πήγε σε ψηλό κόστος παραγωγής και έφτασε στα 17 εκατομμύρια δολάρια.
Τα γυρίσματά της έγιναν στις ΗΠΑ και στον Καναδά.
Η πλοκή και η ιστορία της έδωσαν αφορμές να ανοιχτούν πολλά φόρουμ συζητήσεων πάνω στην χρονολογική εξέλιξη των γεγονότων.


Αυτός, φίλες και φίλοι, είναι ο "Δαιμονισμένος Άγγελος"
Μια ταινία δυνατή, πάνω σε συγκεκριμένο είδος αναφοράς. Μια ταινία που θα σας παρασύρει σε κόσμους και καταστάσεις που ειλικρινά δεν θα θέλατε να βιώσετε. 
Μια ιστορία που σκιαγραφεί παραδοσιακές θρησκευτικές και μαγικές απόψεις συγκεκριμένων κόσμων και κοινωνιών.
Μια ταινία για απαιτητικούς Σινεφίλ!




Σχόλια

  1. Καλησπέρα Γιάννη!, Εκπληκτικό αφιέρωμα! Είναι εξαιρετική η ταινία! Ο παλιός καλός Μίκι Ρουρκ, ο πάντα διαφορετικός στην σκηνοθεσία Άλαν Πάρκερ. Εκπληκτική φωτογραφία θεωρώ στην ταινία.

    Θέλω να την ξαναδώ, με έβαλες στο τρυπακι!

    ΥΓ. Αχ αυτή η Σάρλοτ Ράμπλινγκ! Τι γοητεία, τι μυστηριώδης γυναίκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάκη μου, η ταινία είναι ένα έργο τέχνης. Για σινεφίλ πραγματικά. Φωτογραφία, ατμόσφαιρα, πλοκή, δράση, χαρακτήρες, σε ταξιδεύουν σε μια κόλαση πραγματική που την νιώθεις να κολλάει στο πετσί σου.
      Ιδιαίτερο πρόσωπο η Σάρλοτ Ράμπλιγκ. Μελαγχολική, επιβλητική. Αλλά και η Λίζα Μπονέτ; Τι λες για αυτήν τη μικρή κόλαση; Ντεμπούτο με πολλά ρίχτερ αγαπητέ φίλε.
      Ευχαριστώ για τη συμμετοχή και το σχόλιο. Καλησπέρα.

      Διαγραφή
  2. Γιάννη φίλε μου την είδες και την χάρηκες. Μία καταπληκτική ταινία που συνδυάζει το μυστήριο, το νουάρ και τον τρόμο σε ένα εκπληκτικό πακέτο. Η πλοκή και το μεγαλείο της ξεδιπλώνονται με μαεστρία απ' τον Parker. Στην ουσία μαθαίνεις όσα ακριβώς μαθαίνει και ο πρωταγωνιστής την στιγμή που τα μαθαίνει. Κάτι που κάνει να βιώνεις το μυστήριο της ταινίας.
    Οι ερμηνείες και αυτές με την σειρά τους προσθέτουν στην όλη μυστηριακή ατμόσφαιρα του έργου. Από την ερμηνεία του Mickey Rourke, που γυρνάει από πλάνο σε πλάνο όλο και πιο χαμένος και γεμάτος απόγνωση, όσο εξελίσσεται το φιλμ ως την ερμηνεία της Lisa Bonet (της οποίας το άστρο έσβησε νωρίς, υπαίτιος η αιματηρή σκηνή ανθολογίας).
    Ο Robert De Niro δεν χρειάζεται συστάσεις. Και εδώ προσφέρει μια ερμηνεία, κλειδί του φιλμ, με την σοβαρότητα που το διακατέχει και τον επαγγελματισμό, η εμφάνιση του, δε, όλα τα λεφτά με το μπλαζέ, παγωμένο του βλέμμα. Το ίδιο συμβαίνει και με την Rambling.
    Τέλος, ολόκληρο το soundtrack της ταινίας εμπλουτίζει κάθε καρέ και η φωτογραφία προσφέρει με μαεστρία τις υπέροχες εικόνες που γεμίζουν τα κάδρα.
    Μία ταινία για τους λάτρεις του νουάρ, του μυστηρίου και του τρόμου.
    Μπράβο φίλε μου, Γιάννη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Γιώργο χαίρομαι ειλικρινά τη συμμετοχή σου και την κατάθεση σκέψης σου σε τέτοια θέματα. Μένω αρχικά σε αυτό που είπες και νομίζω είναι κάτι που δεν το συναντάμε συχνά σε πλοκή. Ο πρωταγωνιστής βαδίζει μαθαίνοντας και αυτός. Κινείται σαν να είναι κάποιος από εμάς. Βουτηγμένος στο άγνωστο. Και μαθαίνει με μας.
      Δεν ήξερα αυτό που αναφέρεις για την Λίζα Μπονέτ. Ισχύει δηλαδή αυτό που λες φωτογραφίζοντας την σκηνή; Νομίζω ένα θέμα να το κουβεντιάσουμε.
      Για τη μουσική, τις άλλες ερμηνείες και την ατμόσφαιρα της ταινίας, με κάλυψες απόλυτα. Πραγματικά λατρεμένη δημιουργία για το είδος.
      Γιώργο, ειλικρινά σε ευχαριστώ καλέ μου φίλε. Προχωράμε.

      Διαγραφή
  3. Μετά τις συστάσεις σου και το εξαιρετικό σου αφιέρωμα, νομίζω πως επιβάλλεται να τη δω. Η Σαρλότ Ράμπλιγκ είναι απ' τις ηθοποιούς που εκτιμώ και θαυμάζω, οπότε η παρουσία της αποτελεί "εγγύηση" για την ποιότητα της ταινίας.
    Να είσαι καλά βρε Γιάννη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χμ Μαρία μου, θα στο συνιστούσα ανεπιφύλακτα καλή μου φίλη. Μπορεί να είναι λίγο "εκτός" του προσωπικού σου κλίματος αλλά θεωρώ ότι θα καλύψει αυτές τις ξεχωριστές και διαφορετικές σου αναζητήσεις. Να το κάνεις. Στέλνω τα φιλιά και ένα μεγάλο ευχαριστώ μου.

      Διαγραφή
  4. Εξαίρετη παρουσίαση αλλά δεν θα πάρω!! Ακριβώς επειδή σκιαγράφησες με ζωντάνια το τρόμο που ''χαρίζει'' η ταινία , μακριά από εμένα.
    Και να πω ότι ο Mickey Rourke είναι ο ηθοποιός που αντιπαθώ πάρα πολύ.
    Προτιμώ να διαβάζω του Γιώργου τα έργα που γράφει και είμαι οκ χααχαα
    Καλόν ύπνο Γιάννη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχαχαχαχαχα μου άρεσε ο αυθορμητισμός του σχολίου σου Άννα. Ο τρόμος της ταινίας δεν είναι εικαστικός. Με λίγα λόγια δεν θα δεις εικόνες splatter. Όχι ότι απουσιάζουν σκληρές σκηνές. Κάθε άλλο. Αλλά ο τρόμος είναι περισσότερο εγκεφαλικός! Μπαίνει στο μυαλό σου, σέρνεται μέσα σου. Και αυτή είναι η δύναμη σου σεναρίου.
      Ο Rourke δεν είναι στα αγαπημένα μου πρόσωπα. Όμως, όπου ...ρωτήσεις και διαβάσεις θα σου πουν ότι στον "Δαιμονισμένο άγγελο" ήταν ο συγκλονιστικός ρόλος της καριέρας του.
      Ο Γιώργος αγαπητός, δεν το συζητάμε. Άννα μου, ευχαριστώ καλή μου φίλη. Στέλνω φιλιά.

      Διαγραφή
    2. χαχαχαχα διάβασε τι γράφεις...χαχα τώρα είναι που δεν θα τη δω!!! Ο τρόμος δεν είναι εικαστικός, δεν θα δω εικόνες splatter αλλά οι σκληρές σκηνές κάθε άλλο παρά απουσιάζουν!!! Πςςςςςς δεν θα πάρω μην επιμένεις!!! Και ο εγκεφαλικός τρόμος είναι ο χειρότερος γιατί δεν είναι απτός...μακριά από μένα !!
      Όσο για τον Ρουρκ ξέρω ότι παίζει καλά αλλά μου είναι αντιπαθής μέχρι εκεί που δεν παίρνει!!
      Φιλάκια από τη ...δροσιά μου!

      Διαγραφή
    3. Παίρνω τα φιλιά της δροσιάς που είναι αναγκαία και αναζωογονητικά. Και ευχαριστώ πολύ Άννα μου. Δεν επιμένω. Εννοείται. Όμως θέλω το σενάριο του βιβλίου, γιατί τέτοιο είναι, να στο πω. Κάποια στιγμή θα στο στείλω καθώς είναι συγκλονιστικό.
      Καλά να περνάτε. Φιλιά πολλά.

      Διαγραφή
  5. Δεν το έχω δει.
    Είναι που δεν μπορώ τον Μίκι τον Ρουρκ. Για την ακρίβεια τον σιχαίνομαι. Όσες φορές τον έχω δει στην οθόνη, νομίζω ότι μυρίζει άσχημα, ότι έχει να κάνει μπάνιο ένα μήνα!
    Τι άλλο θα ακούσεις από μένα, ε κύριε Πιτ;
    Οπότε, όπως αντιλαμβάνεσαι ήταν επιλογή μου να μη δω την ταινία.
    Βέβαια, η παρουσίαση που της κάνεις, είναι δελεαστική, αλλά και πάλι δεν θα την δω!
    Καλό Σαββατοκύριακο κύριε Πιτ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αρτίστα μου δεν το λες μόνο εσύ αυτό. Το ίδιο χαρακτηριστικό έχει δώσει και η γυναίκα μου στον Ρουρκ και όχι μόνο. Κοίτα. Το στυλ αυτό, το έχει ιδιοποιηθεί ο ίδιος. Αυτό το ατιμέλητο, το "βρώμικο". Όμως εδώ, ειλικρινά, τον αδικεί αυτή η μικρή προκατάληψη. Η ερμηνεία του είναι δείγμα της ποιότητάς του για να ανταποκριθεί σε ένα ρόλο τέτοιο.
      Μου αρέσει που είσαι εδώ Αρτίστα μου, που συμμετέχεις αυθόρμητα.
      Αχ τι θα μπορούσα να σου πω για την Λίζα Μπονέτ. Εισιτήριο στην ...κόλαση Αρτίστα μου.
      Καλησπέρα, όμορφο Σαββατοκύριακο.

      Διαγραφή
  6. Καλησπέρα Γιάννη. καλή και ευλογημένη Κυριακή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ αγαπητέ μου φίλε. Να είσαι καλά. Καλή βδομάδα να ευχηθώ.

      Διαγραφή
  7. Απαντήσεις
    1. Νομίζω είναι πολύ σωστή η αναφορά σου Χριστίνα μου! Ευχαριστώ για το πέρασμά σου. Να είσαι καλά. Φιλιά πολλά.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις τελευταίου μήνα

Ηλίας Λογοθέτης: Στο δρόμο της αθανασίας

Αντρική λάμψη στο κλασικό Χόλιγουντ (Top stars actors in classic Hollywood) Μέρος 1ο

Όταν ο Μάρλον Μπράντο σόκαρε τα Όσκαρ