"Παιχνίδι" με το Casting


Θαρρώ έχουμε μιλήσει για το Casting στον Κινηματογράφο έτσι ;
Ας το θυμηθούμε μια ακόμα φορά εδώ καθώς θα μας χρειαστεί στη συνέχεια.
Casting ορίζουμε εκείνη την διαδικασία με την οποία ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ τους Ηθοποιούς εκείνους που θα ανταποκριθούν στην ερμηνεία των χαρακτήρων της Κινηματογραφικής ταινίας την οποία έχουμε να γυρίσουμε.

Η Διαδικασία αυτή, όπως καταλαβαίνετε, είναι όχι απλά σοβαρή, όχι απλά σημαντική αλλά θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό ποια θα είναι η επιλογή των Ηθοποιών που θα κληθούν να υπηρετήσουν τους συγκεκριμένους ρόλους κάτω από το υφιστάμενο Σενάριο με τις οδηγίες του Σκηνοθέτη.


Εμείς, ως θεατές μιας έτοιμης ταινίας, έχουμε μπροστά μας δοσμένο το όλο δημιούργημα και με τη βάση αυτή θα το κρίνουμε στην τελική του μορφή.
Με λίγα λόγια έχουμε δοσμένους τους Ηθοποιούς που έχουν κληθεί να υπηρετήσουν τους ρόλους του σεναρίου μας.

Θα προσπαθήσω να σας πάω λίγο ΠΙΣΩ. Στη φάση που είστε ο Σκηνοθέτης, ο Παραγωγός, ο Σεναριογράφος και καλείστε να κάνετε την ΕΠΙΛΟΓΗ σας στους Ηθοποιούς που:

  1. Πιστεύετε ότι έχουν την ερμηνευτική δυνατότητα να εξυπηρετήσουν τους ρόλους του Σεναρίου
  2. Πιστεύετε ότι πληρούν τα εξωτερικά εκείνα χαρακτηριστικά των Προσώπων του σεναρίου
Πως το βλέπετε ; ευκολάκι ; αχα....! Νομίζετε...!

Σήμερα λοιπόν εδώ θα κάνουμε κάτι εντελώς διαφορετικό. Θα κληθούμε να συμμετάσχουμε θεωρητικά σε ένα "παιχνίδι" casting.
Πρωταγωνιστές σε αυτό το παιχνίδι θα είστε ΕΣΕΙΣ...!
ΕΣΕΙΣ θα κληθείτε να κάνετε το CASTING.
Πως ; θα το δείτε. Θα βάλουμε κάποιους όρους και κάποιο πλαίσιο στο όλο μας "παιχνίδι". Ένα παιχνίδι που θεωρώ ότι θα κινητοποιήσει όλη σας την κινηματογραφική κρυμμένη δεξιοτεχνία και έμπνευση.



ΤΙ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ ;

Κατ' αρχήν ένα ΣΕΝΑΡΙΟ. Και μέσα από το Σενάριο να δούμε την λίστα των Ανθρώπινων χαρακτήρων που θα κληθούν να υπηρετήσουν τους βασικούς ρόλους της υπό διαμόρφωση ταινίας.

Το ΣΕΝΑΡΙΟ θα σας το δώσω εγώ. Τι θα είναι ;
Καλούμαστε λοιπόν να γυρίσουμε Κινηματογραφική ταινία ένα από τα πολλά υπέροχα Αστυνομικά μυθιστορήματα του ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΡΗ. Ένα έργο του που λατρεύω και το θεωρώ από τα καλύτερά του.

"ΤΑΞΙΔΙ ΧΩΡΙΣ ΓΥΡΙΣΜΟ"

Έτος: 1963



ΤΙ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ:

  • Το περιβάλλον δράσης (χρόνος, τόπος)
  • Τα κύρια δρώντα πρόσωπα και κάποια βασική περιγραφή του χαρακτήρα τους όπως αυτή προκύπτει από το ίδιο το έργο
  • Τα βασικά στοιχεία του Σεναρίου
Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ "ΔΟΥΛΕΙΑ"

Καλείστε λοιπόν φίλες και φίλοι να κάνετε εσείς το CASTING  της ταινίας. Δηλαδή να ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ τους ΗΘΟΠΟΙΟΥΣ που πιστεύετε ότι θα μπορούν να ανταποκριθούν καλύτερα στην υπό δημιουργία ταινία.
Φυσικά έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε Ηθοποιούς είτε του Κλασικού Ελληνικού Κινηματογράφου είτε εναλλακτικά του Νεώτερου ή ακόμα του σημερινού Κινηματογράφου μας (αρκεί να ταιριάζουν  σε χρονική περίοδο. Μην επιλέξετε δηλαδή έναν Ηθοποιό του 1965 με έναν ηθοποιό του 2000). 

ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ


Με φόντο την καλοκαιρινή και κοσμική Μύκονο του 1963, και με έδρα το κοσμικό Ξενοδοχείο "ΛΗΤΩ", ένας άνθρωπος με πολύ παρελθόν αλλά χωρίς καθόλου μέλλον, ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΔΕΛΑΒΕΡΗΣ δέχεται μια πρόταση:
"Σας δίνω την ευκαιρία να λύσετε τα προβλήματά σας" του είπε ο ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
"Να παντρευτείτε τη θετή μου Κόρη"

Έτσι αρχίζει μια εξαίρετη περιπέτεια γεμάτη σκοτάδι, ένα ακόμα συγκλονιστικό αστυνομικό δράμα που σε κάθε του γωνιά παραμονεύει ο Θάνατος.


Η ΠΛΟΚΗ

Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΔΕΛΑΒΕΡΗΣ, ένας 30χρονος κλασικός γόης, έχοντας αφήσει πίσω του μια καλή καριέρα ιατρικής από τον πατέρα του στο Παρίσι, αναγκάζεται πλέον για να επιβιώνει να παριστάνει τον ζιγκολό σε κοσμοπολίτικες παρέες αλλά και να χαρτοκλέβει κοσμικές κυρίες ανάλογων κύκλων για να βγάζει "τα προς το ζειν".
Εν μέσω διακοπών, στην πολυτελή Μύκονο, τον πλησιάζει ένας επίσης γοητευτικός 55άρης, ο ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ και του κάνει μια εξωφρενική πρόταση, που στην ουσία στη συνέχεια μετατρέπεται σε ωμό απόλυτο εκβιασμό:
Ο Δελαβέρης οφείλει να πλησιάσει την θετή του κόρη ΜΑΡΙΑ, να την ξελογιάσει και να την παντρευτεί πριν συμπληρώσει ένα όριο ηλικίας. Με βάση την κληρονομιά του πατέρα της τα χρήματα περνούν στη Μητέρα της. Ο Δελαβέρης θα εισπράξει ένα τέτοιου ύψους ποσόν που θα του λύσει μαζικά τα προβλήματα επιβίωσης. Στην αντίθετη περίπτωση ο ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ κρατάει στα χέρια του ακάλυπτες επιταγές του Δελαβέρη και αποδείξεις χαρτοαπάτης.
Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΔΕΛΑΒΕΡΗΣ βρίσκει στο διάβα του και την αισθησιακή ΝΤΟΡΑ ΤΑΣΟΛΑΜΠΡΟΥ ερωμένη του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, η οποία στην κυριολεξία τον "αποπλανεί" σεξουαλικά στο γιώτ της.
Ο Δελαβέρης εγκλωβισμένος ξεκινά "τη δουλειά" διαπιστώνοντας στην πορεία τον υπέροχο μελαγχολικό και κλειστό χαρακτήρα της "μέλλουσας γυναίκας" του ΜΑΡΙΑΣ. Έτσι αντιλαμβάνεται ότι αυτή η επαφή μαζί της πλέον δεν έχει τα χαρακτηριστικά της Απάτης ή της "δουλειάς" αλλά νιώθει να γίνεται άλλος άνθρωπος και τον έρωτα να του χτυπά την πόρτα. Ο Έρωτας έρχεται στην κυριολεξία ως καταλύτης να αλλάξει εκ βάθρων τον νεαρό Αντρέα βάζοντάς του μεγάλα διλήμματα για το ρόλο του σε αυτήν την δόλια ιστορία, σε σημείο πλέον να θέλει να αλλάξει ζωή.
Ο Αινιγματικός ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ παρακολουθεί τις κινήσεις του Δελαβέρη και τον προειδοποιεί για την ποιότητα και το μαύρο παρελθόν του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, τον οποίο θεωρεί υπεύθυνο του Θανάτου ενός αδελφικού του φίλου.
Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΔΕΛΑΒΕΡΗΣ είναι ένας άλλος άνθρωπος, απόλυτα ερωτευμένος  με την γυναίκα που τον επέστρεψε στη ζωή, τη ΜΑΡΙΑ.
Το ταξίδι χωρίς γυρισμό θα ξεκινήσει σαν ο Υπομοίραρχος Αναγνωστόπουλος ενημερώνει τον Ανδρέα στο ξενοδοχείο του ότι η ΜΑΡΙΑ βρέθηκε άγρια δολοφονημένη το προηγούμενο βράδυ ακριβώς στον τόπο του τελευταίο τους ραντεβού. Ο Ανδρέας Δελαβέρης συλλαμβάνεται ως βασικός ύποπτος της δολοφονίας της γυναίκας την οποία ερωτεύθηκε. Τα στοιχεία είναι συντριπτικά ενάντιά του και μόνον ο Υπομοίραρχος Αναγνωστόπουλος στην συνείδησή του δεν τον θεωρεί ένοχο.
Όταν καταφτάνουν στο νησί το κλιμάκιο με τον Διοικητή χωροφυλακής Ταγματάρχη Μαυρόπουλο, τον Εισαγγελέα Αποστόλου και τον Ανακριτή Βερύκκιο, τα πράγματα σφίγγουν σαν μέγγενη γύρω από τον απελπισμένο Δελαβέρη.
Ο Μόνος που θα προσπαθήσει να τον βοηθήσει είναι ο μυστηριώδης καθηγητής Γεωργιάδης, που εμφανίζεται αρωγός στην υπεράσπισή του αλλά και το ανθρώπινο ένστικτο του Υπομοίραρχου Αναγνωστόπουλου που στην πορεία θα συναντηθεί με αυτό του ανακριτή Βερύκκιου.
Ο Ανδρέας Δελαβέρης στην απελπισία του δραπετεύει από το αστυνομικό τμήμα και το εφιαλτικό ταξίδι χωρίς γυρισμό κορυφώνεται για τον ίδιο.
Ποια άραγε θα είναι η εξέλιξη ; η κορύφωση, το δράμα και η κάθαρση. Ποιος και γιατί δολοφόνησε άγρια την νεαρή Μαρία Αποστολάτου ; 



ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ-ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ

  • ΑΝΔΡΕΑΣ ΔΕΛΑΒΕΡΗΣ (ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΤΡΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ) : 30 ετών. Γοητευτικός, αρρενωπός, κλασικός γυναικάς των κοσμικών κύκλων. Το μεγάλο ιατρικό όνομα του πατέρα του δεν έγινε δυνατό να τον συνοδεύσει στη ζωή του. Ζει παρασιτικά με το να χαρτοκλέβει πλούσιες Κυρίες σε κοσμικές συνάξεις. Για αυτόν ο έρωτας δεν είναι παρά business. Όμως, παρά το ότι η ζωή του κυλάει παρασιτικά, μέσα στην καρδιά του παραμένει άσβηστη η φλόγα μιας κρυμμένης αγνότητας. Για αυτό και δεν θα αργήσει η στιγμή που ο έρωτας θα του χτυπήσει την πόρτα με τρόπο απόλυτο.
  •     ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ: ( Δεύτερος αντρικός ρόλος. Ο κλασικός "Κόντρα" χαρακτήρας) :  50-55 ετών, άντρας με στεγνό αρρενωπό γυμνασμένο σώμα, γκρίζα μαλλιά, σκληρό βλέμμα, μελαμψό πρόσωπο, ανοιχτόχρωμα μάτια. Χθόνιος τύπος, αδίστακτος μπροστά στη δύναμη του χρήματος.
  •     ΑΝΝΑ ΑΠΟΣΤΟΛΑΤΟΥ: ( Υποστηρικτικός Γυναικείος ρόλος) : Σύζυγος του Αθανασίου, στον 2ο γάμο της. Μια γυναίκα της υποταγής και του φόβου. Πειθήνιο  όργανο του συζύγου της, υποταγμένη στις επιλογές του. Μοναδικό της λατρεμένο πλέον πρόσωπο τη κόρη της Μαρία από τον πρώτο της γάμο.
  •     ΜΑΡΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΑΤΟΥ: ( Δεύτερος Γυναικείος ρόλος) :Κόρη της Άννας από τον πρώτο της γάμο. Στα 24 της χρόνια. Με γλυκά και λεπτά χαρακτηριστικά. Αδύνατη, ευάλωτη, με μελαγχολικές συμπεριφορές. Ζει με συναισθηματική εσωστρέφεια. Κάτι από τα παλιά την βασανίζει έντονα. Βγάζει μια κρυφή μα σαφή αντιπάθεια στον Πατριό της.
  •     ΝΤΟΡΑ ΤΑΣΟΛΑΜΠΡΟΥ:  ( Πρώτος Γυναικείος ρόλος) : Ηλικία κοντά στα 30. Κλασική ανέμελη γυναίκα της Μυκόνου της εποχής. Όμορφη, αισθησιακή, σέξυ και προκλητική με τους άντρες. Δεν έχει ερωτικές αναστολές, ζει τη ζωή της σε κάθε της στιγμή. Είναι ερωμένη του Αθανασίου αλλά αυτό δεν την εμποδίζει να χαίρεται τον έρωτα με κάθε καλό αρσενικό περάσει στο διάβα της.
  •     ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ: (Βασικός Υποστηρικτικός αντρικός ρόλος) : 70 ετών, ο φημισμένος Καθηγητής Ιατρικής. Γοητευτικός επιβλητικός άντρας, παρά τα χρόνια του. Άσπρα μαλλιά, κοκκινισμένα χείλη, ελαφριά επιδερμίδα, γυαλιά με χρυσό σκελετό. Κουβαλάει τις αναμνήσεις και την τραγωδία του θανάτου του στενού του φίλου Δελαβέρη, γιος του οποίου είναι ο νεαρός Αντρέας Δελαβέρης.
  •     ΥΠΟΜΟΙΡΑΡΧΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ: (Από τους βασικούς αντρικούς ρόλους) : 30άρης. Επικεφαλής του τμήματος Χωροφυλακής Μυκόνου. Ονειροπόλος και λογοτέχνης. Άνθρωπος μαλακός και συναισθηματικός. Καμία σχέση με τον κλασικό τύπο του υπηρεσιακού χωροφύλακα της εποχής. Τον λες περισσότερο ποιητή ή λογοτέχνη παρά αστυνομικό. Αυτό όμως δεν τον κάνει λιγότερο οξυδερκή και άνθρωπο με υψηλά αντανακλαστικά και ερευνητική σκέψη.
  •     ΑΝΑΚΡΙΤΗΣ ΒΕΡΥΚΚΙΟΣ: (Από τους Βασικούς αντρικούς ρόλους) : Ο 30άρης πανέξυπνος γοητευτικός και καλοντυμένος μεθοδικός ανακριτής. Οργανωτικός με σκέψη συντεταγμένη, οξυδερκής και με εμφανή διάθεση δικαιοσύνης. Να τον θεωρήσετε ως Βασικό πρόσωπο στην κάθαρση της ιστορίας. Ο άντρας εκείνος που θα ρισκάρει, που θα πάρει τολμηρές πρωτοβουλίες ενάντια στην κλασική υπηρεσιακή του μεθοδολογία για να παλέψει με πάθος να φτάσει στην αλήθεια με τον φίλο του στην πορεία Υπομοίραρχο Αναγνωστόπουλο.
  •     ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ:  (Υποστηρικτικός αντρικός ρόλος) : 40άρης υπηρεσιακός τύπος. Άντρας ψηλός, στεγνός, μελαγχολικός. Παρά τον υπηρεσιακό του χαρακτήρα έχει περιθώρια ανοιχτής σκέψης και ελιγμών. 
  •     ΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗΣ ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: ( Υποστηρικτικός αντρικός ρόλος) : ο 45άρης κλασικός Διοικητής χωροφυλακής Κυκλάδων. Υπηρεσιακός, Σκληρός, μονοκόμματος τύπος. Η Σκέψη του τετράγωνη, απόλυτα συντηρητική. Υποστηρικτής του πλούτου και της "ηθικής" του καλού κόσμου. Ένας ορισμός του επαρχιώτη αξιωματικού χωροφυλακής, θεματοφύλακα του στάτους και της εξουσίας.
     
    Πιστεύω να σας βοήθησα αρκετά έτσι ;
    να σας έδωσα όλα εκείνα τα απαραίτητα στοιχεία στα χέρια σας για να προχωρήσετε, με τη σειρά σας, στη δική σας επιλογή των Ηθοποιών.
    Θα ήθελα να έχουμε και ένα "αιτιολογικό" στην επιλογή των Ηθοποιών έτσι ;

    Το casting ξεκινά λοιπόν.
    Ακονίστε τη φαντασία σας, το ρόλο σας, την έμπνευσή σας. Η ...Παραγωγή περιμένει. 

    Χρόνος ελεύθερος χωρίς άγχος...

    Καλή σας επιτυχία.

         
     







    Σχόλια

    1. Και πάνω που σκεφτόμουν αν θα ξαναέχουμε κάποιο πρωτότυπο δρώμενο από 'σένα, όπως -προ 2ετίας- "Το δικό μου Cinefil"!
      Συναρπαστικό! Εύγε!

      Θεώρησε τη συμμετοχή μου σίγουρη, αλλά δεν ξέρω πότε ακριβώς... Ε;

      Τα φιλιά και την καλημέρα μου, Γιάννη!

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Αναστασία μου σε ευχαριστώ κατ' αρχήν πολύ....! Εννοείται ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ χρονικό περιθώριο σε όλο αυτό. Το κάνουμε για να χαλαρώσουμε και να δουλέψουμε τη φαντασία μας και στο φινάλε το δημιουργικό μας κέφι. Σε φιλώ και τα λέμε.

        Διαγραφή
    2. Γιάννη!!! Τι έκπληξη!!! Θέλει... δουλίτσα, οπότε ίσως αργήσω. Αλλά θα πάρω μέρος ΣΙΓΟΥΡΑ! Ωραία ιδέα, μπράβο! Καλημέρες!!!

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Ναι Αλεξάνδρα μου. Θέλει δουλειά. Πάρτε το χρόνο σας. Χωρίς κανέναν χρονικό περιορισμό. Σε φιλώ και σε ευχαριστώ.

        Διαγραφή
    3. Καλημέρα Γιάννη.
      Τώρα είδα τις αναρτήσεις σου αυτές ( γιατί αυτό τον καιρό έχω αυξημένες υποχρεώσεις και είμαι...ό,τι προλάβω!)
      (Φαντάσου ότι πληκτρολογώ με γάντια σε διάλειμμα από τις οικιακές δουλειές!)
      Πολύ ενδιαφέρον το προτεινόμενο δρώμενο, για μένα το βρίσκω λίγο δύσκολο όμως. Εννοώ, ότι συνηθίζω να κάνω κάστινγκ σε βιβλία που διαβάζω, όταν ταυτίζομαι με ήρωες. Παρ'όλο που τα στοιχεία σου είναι αρκετά, δεν μπορώ να μπω στην ψυχοσύνθεση κάθε ήρωα μόνο με αυτά τα στοιχεία. Θα μπορούσα μήπως να κάνω σε κάποιο αγαπημένο βιβλίο κατά παρέκκλιση;
      Την αγάπη μου ! :)

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    4. Καλώς το κορίτσι μας.
      Αριστέα μου, να προσέχεις κοπέλα μου και να παίρνεις το χρόνο σου.
      Έχεις απόλυτο δίκιο στον προβληματισμό σου. Αν δεν διαβάσεις καλά ένα έργο δεν μπορείς να έχεις άποψη για τους χαρακτήρες ολοκληρωμένη. Συνεπώς φυσικά και μπορείς να δώσεις το casting σου σε ότι άλλο έχεις κατά νου. Σίγουρα θα είναι ενδιαφέρον.
      Φιλιά.

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    5. Γιάννη καλησπέρα
      Είμαι και εδώ παρούσα αυτή τη φορά με σύγχρονους έλληνες ηθοποιούς
      Καταλήγω λοιπόν μετά από κούρασηηηηηηηηη από τις τόσες συνεντεύξεις στους:
      ΑΝΔΡΕΑΣ ΔΕΛΑΒΕΡΗΣ ο Αποστολης Τότσικας...όμορφος! Και τι μάτια!!!
      ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ:Αντώνης Καρυστινός Νομίζω θα είναι καταπληκτικός. Μπορεί να παίξει τον κακό και δολερό δολοφόνο
      ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ ο Κυμούλης Μας κάνει και σαν ηλικία και σαν ηθοποιία
      ΥΠΟΜΟΙΡΑΡΧΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ο Αλέξανδρος Σταύρου Λίγος ψυχρός είναι αλλά σαν υπομοίραρχος θα είναι τέλειος
      ΑΝΑΚΡΙΤΗΣ ΒΕΡΥΚΚΙΟΣ ο Μαρκουλάκης Θα είναι καταπληκτικός όπως και σε όποιο ρόλο
      ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ο Δημήτρης Γιαννόπουλος Μ'αρέσει πολύ αυτός
      ΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗΣ ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ που με ταλαιπώρησε και βρήκα έναν μεγαλύτερο καταπληκτικό ηθοποιό με λίγο ρετούς βάψιμο δηλ μπορεί να μας κάνει και είναι ο Χατζησάββας
      Πάμε στις γυναίκες τώρα
      ΑΝΝΑ ΑΠΟΣΤΟΛΑΤΟΥ η ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ Χαμηλό προφίλ μελαγχολικό πρόσωπο μπορεί να παιξει τη φοβισμένη μάνα
      ΜΑΡΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΑΤΟΥ η Ευγενία Δημητροπούλου Μαζεμένη και πολύ όμορφη με σοβαρή παρουσία
      Και η μοιραία γυναίκα η ΝΤΟΡΑ ΤΑΣΟΛΑΜΠΡΟΥ να την κάνει η Τάνια Τρύπη Τα έχει όλα για να πετύχει στο ρόλο αυτόν
      Τι λες;
      Να δω πότε θα μας απαντήσεις με την κριτική σου
      Καλό βράδυ Γιαννάκη και καλή εβδομάδα

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    6. Ωωωωωωω Άννα δριμύτερη.....! δριμύτατη θα έλεγα μάλιστα.
      Λοιπόν σαν πρώτο σχόλιο έχω να εντυπωσιαστώ ειλικρινά από την διεισδυτική σου ματιά και την γνώση σου στο χώρο, ειδικά τον σημερινό.
      Πάμε στις επιλογές σου κατά την ταπεινή προσωπική μου κρίση.
      Ο Απόστολος Τότσικας είναι 100% μέσα στα εξωτερικά χαρακτηριστικά του ρόλου. Απίστευτο πρόσωπο και εμφάνιση. Δεν γνωρίζω ερμηνευτικά το παλικάρι δυστυχώς για να έχω άποψη για την ερμηνεία.
      Καλά ε.....! έγραψες με τον Καρυστινό στον κόντρα ρόλο. Δαγκωτή επιλογή 100% και μου άρεσε πάρα πολύ.
      Κιμούλης....! ναι....! ηλικιακά και κύρια ερμηνευτικά το έχει σαν προσωπικότητα. Μου αρέσει.
      Για τον Αλέξανδρο Σταύρου έχω επιφυλάξεις που έχουν να κάνουν μόνο με την ...εμφάνισή του (Μαλλιά, μούσια) και όχι φυσικά με τις δυνατότητές του.
      Μαρκουλάκης ναι....! φατσούλα ειδικά για τέτοιο ρόλο και εμφάνιση. Τα λαμπερά του μάτια, το στυλ του εγγυώνται 100% επιτυχία.
      Ο Γιαννόπουλος στο σοβαρό του τόχει το ύφος ναι.
      Χατζησάββας ε ; φυσικά και θα το μπορούσε. Αλλά έχω κάποιες ενστάσεις ψυχολογικές κύρια δλδ δεν θα τον ήθελα σε τέτοιο ρόλο.
      Πάμε στις γυναίκες ωωωωω ναι....!
      Μαρία Πρωτόπαππα. Στέκομαι λίγο εδώ. Έχω κάποιες ενστάσεις στο θέμα της ηλικίας ; Προτιμούσα μια πιο "ώριμη Κυρία" εδώ.
      Ευγενία Δημητροπούλου....!!!!!!! Ναι....! βρε Άννα, που την ...ανακάλυψες αυτή την ηλιαχτίδα ; 100% στα χαρακτηριστικά του ρόλου εξωτερικά και ως προσωπικότητα. Δεν έχω άποψη ερμηνευτικά, δεν την έχω δει.
      Ε και το φινάλε κλείνει με το διαμάντι που λέγεται Τάνια Τρύπη....! μέσα είμαι ναι.
      Σε ευχαριστώ πολύ για τον κόπο σου, για το χρόνο σου, για το κέφι και την παρουσία σου. Ειλικρινά απ την καρδιά μου.
      Φιλιά.

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    7. Γιάννης Στάνκογλου για τον Δελαβέρη; Αυτόν πρέπει να τον ξέρεις ερμηνευτικά γιατί έχει παίξει και σε σειρές και σε θέατρο Και είναι καλός!!!
      Σβήσε και το Χατζησάββα και βάλε τον Χαραλαμπόπουλο Τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο. Πολύ καλος!!! Τον έχω δει και θέατρο και είναι καταπληκτικός
      Όσο για τον Σταύρου θα βάλουμε ζελέ στο μαλλί και θα μεγαλώσουμε το μούσι. Το έργο είναι εποχής χίππισμού θα τον βολεύαμε.
      Αλλά για την Δημητροπούλου έπαιζε στο Νησί και έχω την εντύπωση ότι η Μαρία δεν ειναι ρόλος που ζητά πολλά ερμηνευτικά τερτίπια...Δεν ξέρω το βιβλίο, την υπόθεση λεπτομερώς, αλλά κατάλαβα ότι πιο πολύ οι εκπρόσωποι του νόμου πρωταγωνιστούν. Και ναι ο Καρυστινός όλα τα λεφτά και για μένα...
      Η Πρωτόπαππα με λίγο βάψιμο γίνεται ώριμη κυρία έτσι την έχω δει εγώ.
      Τρύπη ε...Φο βε ρη Τασολάμπρου νομίζω!
      Καλά το πήρα πολύ ζεστά το θέμα ε; Χαίρομαι για την κριτική σου μη περιμένω και είμαι και ανυπόμονη!!!!!!!!
      Αλλά μετά τις οντισιόν ξέρεις κύριε σεναριογράφε θα τους μαζέψουμε όλους και θα παίξουν μια σκηνή να δούμε πώς θα είναι εντάξει; Οι επικρατέστεροι θα παίξουν στο έργο σου!
      Όνειρα γλυκά!

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Άννα μου δεν ξέρεις πόσο χαίρομαι που πεταρίζεις έτσι με το θέμα εδώ...! Σαν παιδιά κάνουμε και πόσο μ αρέσει. Άλλωστε αυτός ήταν ο σκοπός. Η Φαντασία, η δημιουργία, η έμπνευση, το ξεσκόνισμα των γνώσεών μας.
        Ο Στάνκογλου είναι εξαιρετικός. Τον λατρεύω σαν ηθοποιό. Καλός θα ήταν στο ρόλο αν και ο Τότσικας που πρότεινες μου άρεσε πάρα μα πάρα πολύ στην πρώτη ματιά. Πληροί περισσότερες προϋποθέσεις.
        Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, ναι καλός, πολύ καλός.
        Καλά, έριξα γέλιο με το ....ζελέ στο μαλλί χαχαχαχαχαχαχα. Βρε συ χίππυς και άνθρωπος του νόμου με μαλλιά και μούσια δεν γίνεται, θα τον κουρέψουμε τον Σταύρου.
        Με τον Καρυστινό κόλλησα.....! μου έκανε κλικ η φάτσα του...! και μεγάλος ηθοποιός.
        Συμφωνώ ναι. Οι γυναίκες στο μυθιστόρημα δεν έχουν τον πρώτο λόγο. Πιο σημαντική είναι η παρουσία της Ντόρας (Τάνια Τρύπη αχτύπητη), που παλεύει ανάμεσα σε δύο κόσμους. Της ξεγνοιασιάς και της ενοχής.
        Στο φινάλε θα κάνουμε μια σκούπα παρουσίασης των ....υποψηφίων, θα βάλω και εγώ τη γνώμη μου. Να ακούσουμε και άλλες προτάσεις και έχουμε καιρό.
        Είναι σαν να ζούμε κάτι στη φαντασία μας τελικά ε ; είδες οι άνθρωποι τι κρύβουμε μέσα μας για να βγάλουμε το μεράκι μας ; έστω και έτσι λοιπόν καλό είναι όλο αυτό.
        Φιλιά Άννα μου και σε ευχαριστώ από καρδιάς.

        Διαγραφή
    8. Γιάννη μου, σου είχα γράψει ολόκληρο το κάστινγκ χθες αλλά, όπως βλέπω, δεν έλαβες το σχόλιό μου. Λοιπόν, πάμε ξανά:
      ΑΝΔΡΕΑΣ ΔΕΛΑΒΕΡΗΣ (ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΤΡΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ): Στάνκογλου
      ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ: (Δεύτερος αντρικός ρόλος. Ο κλασικός "Κόντρα" χαρακτήρας) : Γεράσιμος Σκιαδαρέσης.
      ΑΝΝΑ ΑΠΟΣΤΟΛΑΤΟΥ: ( Υποστηρικτικός Γυναικείος ρόλος) : Ελισάβετ Κωνσταντινίδου.
      ΜΑΡΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΑΤΟΥ: ( Δεύτερος Γυναικείος ρόλος) : Ζέτα Μακρυπούλια.
      ΝΤΟΡΑ ΤΑΣΟΛΑΜΠΡΟΥ: ( Πρώτος Γυναικείος ρόλος) : Κατερίνα Στικούδη.
      ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ: (Βασικός Υποστηρικτικός αντρικός ρόλος) : Αντωνίου.
      ΥΠΟΜΟΙΡΑΡΧΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ: (Από τους βασικούς αντρικούς ρόλους) : Πυγμαλίων Δαδακαρίδης.
      ΑΝΑΚΡΙΤΗΣ ΒΕΡΥΚΚΙΟΣ: (Από τους Βασικούς αντρικούς ρόλους) : Μέμος Μπεγνής.
      ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ: (Υποστηρικτικός αντρικός ρόλος) : Παναγιώτης Μπουγιούρης.
      ΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗΣ ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: ( Υποστηρικτικός αντρικός ρόλος) : Μιχάλης Ιατρόπουλος.

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    9. Μία μου καλησπέρα.
      Έχω λάβει σχόλιό σου ναι πάνω στο θέμα και μια ωραιότατη πρότασή σου, την οποία και σχολίασα φυσικά, στο CINEFIL εδώ:
      http://cinefil.pblogs.gr/2017/10/paihnidi-me-to-casting.html
      Το σχόλιό σου καταχωρήθηκε 5/10 και ώρα 11:14.
      Αλλά μου αρέσει και καταχωρώ και εδώ την καινούργια σου δέσμη πρότασης.
      Για να δω λοιπόν:
      Γιάννης Στάνκογλου για πρώτο αντρικό ρόλο. Πολύ καλός ηθοποιός, εξαιρετικός. Την θεωρώ μια πρόταση που μπορεί να καλύψει το ρόλο πολύ "γεμάτα".
      Σκιαδαρέσης για τον κόντρα ρόλο, τον είχε και η πρώτη σου πρόταση. Ιδανικός ο μεγάλος μας ηθοποιός για ανάλογες ερμηνείες.
      Ελισσάβετ Κωνσταντινίδου: γλυκύτατη Ηθοποιός. Έχει το στυλ, για έναν τέτοιο γυναικείο ρόλο. Πολλοί την έχουμε συνδέσει με ρόλους comedy αλλά πιστεύω έχει τα χαρακτηριστικά.
      Ζέτα Μακρυπούλια: χμμμμμ, όχι ότι έχω πρόβλημα. Ίσα-ίσα. Απλά αναρωτιέμαι αν θα μπορέσει να δώσει τα χαρακτηριστικά της εσωστρέφειας και της επιφανειακής μελαγχολίας που είναι βασικά στο ρόλο στην αρχή.
      Κατερίνα Στικούδη....! ωωωω μας ρίχνεις στα ..σκληρά τώρα. Σαν γυναικεία εμφάνιση δεν το συζητώ. Δεν έχω άποψη για τις ερμηνευτικές της δυνατότητες. Δεν μπορώ να εκφέρω σίγουρη γνώμη.
      Αντώνης Αντωνίου: βαρβάτη πρόταση με έναν μεγάλο Ηθοποιό....! ναι, κάνει στο 100% Μία μου, εύστοχη επιλογή.
      Δαδακαρίδης και Μπεγνής: και τα δύο αυτά παιδιά, εξαιρετικά....! μου αρέσουν πάρα πολλοί. Τους είχες προτείνει ανάποδα στην πρώτη σου πρόταση. Θα συμφωνήσω, το έχουν απόλυτα.
      Παναγιώτης Μπουγιούρης: σαν Εισαγγελέας το έχει....! ύφος, στυλ, ομιλία, παρουσιαστικό. Κολλάει με τον χαρακτήρα πάρα μα πάρα πολύ. Πολύ καλή επιλογή.
      Μιχάλης Ιατρόπουλος: χμμμ νομίζω δεν κάνει ο εξαίρετος αυτός ηθοποιός για το ρόλο αυτό. Εμφανισιακά δεν κολλάει με Ταγματάρχη Χωροφυλακής εποχής 1960. Θέλουμε έναν 45-50άρη στεγνό, υπηρεσιακό, που να βγάζει συντήρηση, μούχλα και ύφος χωροφυλακής εποχής. Το παλικάρι αυτό έχει άλλο στυλ. Ταπεινή μου γνώμη πάντα.
      Μία μου, μια ακόμα φορά, ευχαριστώ για το χρόνο σου, την χαρά της συμμετοχής και την συντροφιά σου.
      Να είσαι καλά κορίτσι μου.

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Γιάννη μου, είδα την καταχώρησή και cinefil.pblogs.gr Απλά στην αρχή νόμιζα ότι δεν είχες λάβει την πρώτη μου πρόταση και κάθισα, ξανασκέφτηκα και ξαναέβαλα ηθοποιούς (έμπλεξα τα δύο σου μπλογκ!). Ελπίζω να μη σε κούρασα που αναγκάστηκες να συγκρίνεις τις δύο μου προτάσεις. Σύμφωνα και με την δική μου ταπεινή γνώμη, η Μακρυπούλια έχει το μελαγχολικό παρουσιαστικό που χρειάζεται, η Στικούδη δεν χρειάζεται καν να υποδυθεί ρόλο για να δείξει την προκλητική με τους άντρες γυναίκα δίχως ερωτικές αναστολές, ενώ ο Ιατρόπουλος θεωρώ ότι μπορεί άνετα να παίξει το χωριάτη συντηρήκλα χωροφύλακα. Λοιπόν, θα τους φέρουμε για οντισιόν για να το διαπιστώσουμε. ΟΚ? Χα, χα. Να περνάς καλά, φίλε μου.

        Διαγραφή
      2. Μία μου καλησπέρα.
        Για ποια κούραση παιδί μου μιλάς ; την καταβρίσκω μιλάμε...! σαν παιδί νιώθω που παίζουμε ένα παιχνίδι φαντασίας και έμπνευσης. Και σε ευχαριστώ από καρδιάς για τον τόσο χρόνο σου και την παρουσία σου, τι λες τώρα.
        Κρατώ δε και τις σημειώσεις σου στα λεγόμενά μου. Θα τα λάβουμε υπ' όψη στην .....audition χαχαχαχαχα.
        Σε χαιρετώ και εύχομαι καλό βράδυ.

        Διαγραφή
    10. Έτοιμη κι εγώ!
      Casting για ένα... Ταξίδι χωρίς γυρισμό

      Ελπίζω να τα πήγα καλούτσικα!

      Φιλιά, καλό Σαββατοκύριακο!

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Αναστασία μένω έκθαμβος.....!!!!! λέω και εδώ ότι έγραψα αναλυτικά το σχόλιό μου στην δουλειά σου εκεί στην οποία παραπέμπω και τους υπόλοιπους να την δουν.
        Μια δουλειά σου απίστευτη, συγκροτημένη και γεμάτη μεράκι. Τελικά θα σκεφτώ να δώσουμε τακτική επανάληψη στο δρώμενο αυτό περιοδικά. Θα το δουλέψω στο μυαλό μου.
        Εγώ να σε ευχαριστήσω με όλη μου την καρδιά για τη δουλειά, το χρόνο, το μεράκι σου.
        Ειλικρινά με συγκινείς.

        Διαγραφή
      2. Θα ήταν, πραγματικά, συναρπαστικό να υπάρξ(χ)ει επανάληψη του δρώμενου!
        Σ΄ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια, Γιάννη μου!

        Διαγραφή
      3. Αναστασία μου ναι. Το κρατώ σαν ιδέα. Να το τελειοποιήσω λιγάκι και φυσικά να το επαναλάβουμε. Μου άρεσε πάρα πολύ η δομή της δικής σου ανάρτησης και της παρουσίασης που έκανες. Έβαλες τον αναγνώστη σε κλίμα σεναρίου με μεγάλη επιτυχία. Σε ευχαριστώ κορίτσι μου και τα λέμε.

        Διαγραφή
    11. Ουάου αυτή είναι απαιτητική εργασία! Θέλει μελέτη!

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Καλώς την Χριστίνα μας. Πάρε το χρόνο σου κορίτσι μου και σε περιμένω όποτε και όπως θέλεις. Τις ευχές μου και σε ευχαριστώ.

        Διαγραφή
    12. Καλημέρα Γιάννη!
      Περιττό να σου πω πόσο πολύ μου άρεσε η πρό(σ)κλησή σου! Είναι πραγματικά μοναδικά όμορφο όλο αυτό, παρά το γεγονός πως θέλει δουλειά και χρόνο. Θα έχεις σύντομα τη συμμετοχή μου, ευτυχώς που δεν υπάρχει χρονικός περιορισμός...
      Φιλιά πολλά, καλό σ/κ φίλε μου

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Μαρίνα μου καλησπέρα σου. Χαίρομαι κορίτσι μου που σου άρεσε. Σε περιμένω όποτε και όπως θέλεις χωρίς άγχος. Να είσαι καλά και να δημιουργείς πάντα.

        Διαγραφή
    13. Ωωω, θέλει μελέτη και δουλειά!
      Άσε που μόλις ήρθα από της Αναστασίας και έχω μείνει άλαλη!
      Θα το έχω στα υπόψιν κι υπόσχομαι να το παλέψω κι εγώ...το πότε δεν ξέρω! Ίδωμεν!

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Καλώς τη Μαρία μας.
        Πάρε το χρόνο σου κορίτσι μου. Αυτή η ...έκδοση είναι δοκιμαστική εν όψει της τακτής καθιέρωσής του. Ναι, η Αναστασία έχει κάνει μια υπέροχη πραγματικά δουλειά.
        Όμορφη Κυριακή Μαρία μου.

        Διαγραφή
    14. Καλή είμαι! Τώρα πήρα είδηση το πρωτότυπο αυτό δρώμενο. Δεν παίζομαι ε?
      Μη με ψάλεις καλά που διάβασα όλα τα δρώμενα στην Αλεξάνδρα. Υπάρχει καιρός; Γιατί σκοπεύω να το σκεφτώ πολύ σοβαρά! Άντε καλή μας συνέχεια!

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Μαίρη μου καλημέρα.
        Κορίτσι μου μην αγχώνεσαι. Δοκιμαστικά το ξεκίνησα αυτό το δρώμενο έτσι σαν ιδέα. Δεν έβαλα χρονικό περιθώριο συνεπώς όποτε θέλεις και αν σου έρθει όρεξη γράφεις.
        Την επόμενη φορά, σκέφτομαι να του δώσω κάποια μορφή με προϋποθέσεις για να το δουλέψουμε.
        Σε φιλώ και εύχομαι μια καλή βδομάδα.
        Ευχαριστώ πολύ.

        Διαγραφή
    15. Λοιπόν Γιάννη μου επέστρεψα. Δύσκολη δουλειά μα την αλήθεια και οι προυποθέσεις δεν με βοηθούν αρκετά. Θα ήθελα να έβλεπα τους ηθοποιούς που διάλεξα να παίζουν κιόλας. Τέλος πάντων,ξεκινώ
      Για τον Δελαβέρη μου κάθεται σαν ρόλος ο Αιμίλιος Χειλάκης με την προυπόθεση πως θα τον κάνουν να μοιάζει τριάντα ή ο Γιάννης Στάνκογλου
      Για τον Αθανασίου ο Αντώνης Φραγκάκης
      Για την Άννα Αποστολάτου την Γιώτα Φέστα
      Για την Μαρία Αποστολάτου την Μαρία Ναυπλιώτου
      Για την Ντόρα μου έκατσε η Ναταλία Λιονάκη
      ενώ για τον καθηγητή Άκου τώρα... ο Άρης Λεμπεσόπουλος ή ο Άγγελος Αντωνόπουλος
      Τον υπομοίραρχο τον έβαλα στο πρόσωπο του Κώστα Αποστολίδη
      Σαν Βερύκκιο είδα τον Θανάση Κουρλαμπά
      Εισαγγελέα Αποστόλου είδα τον Μαρκουλάκη Κων.
      και σαν ταγματάρχη τον Κώστα Φαλελάκη
      Έχω αμφιβολίες μη νομίζεις για τις επιλογές μου πιστεύω πως με τους παλιούς ηθοποιούς θα τη πήγαινα καλύτερα.
      Τέλος πάντων περιμένω να μου απαντήσεις όλο περιέργεια...

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    16. Μαίρη μου καλησπέρα σου.
      Κατ΄αρχήν ευχαριστώ για τον πολύτιμο χρόνο σου και την κατάθεση ψυχής και διάθεσης σε τούτο το δρώμενο (δοκιμαστικό).
      Εγώ την προσωπική μου γνώμη θα σου καταθέσω στις επιλογές σου σαν θεατής τώρα:
      Ο Αιμίλιος Χειλάκης είναι εξαιρετική και επιλογή για τον κύριο αντρικό ρόλο όπως επίσης και ο Γιάννης Στάνκογλου. Και οι δύο πληρούν τις προϋποθέσεις που έχουμε βάλει.
      Για τον Αντώνη Φραγκάκη ως Αθανασίου, η επιλογή σου με εξιτάρει...! πραγματικά κρυμμένο άσσο στο μανίκι σου θα την χαρακτηρίσω.
      Επίσης για τη Γιώτα Φέστα, εξαιρετική επιλογή στο 100% των χαρακτηριστικών που ζητάμε. Και εδώ έγραψες έμπνευση.
      Η Μαρία Ναυπλιώτη, λατρεμένη μου ηθοποιός Μαίρη μου, στον σωστό ρόλο την έβαλες πραγματικά...! μπράβο σου.
      Η Ναταλία Λιονάκη φυσικά και κουμπώνει άριστα στο ρόλο της Ντόρας με τη διαφορά ότι μας έχει ....καλογερέψει το κορίτσι και δεν το έχουμε διαθέσιμο χαχαχαχαχα.
      Άρης Λεμπεσόπουλος ως καθηγητής: άριστη επιλογή. Χαμηλό και γαλήνιο προφίλ. Εσωτερική δύναμη πολύ μεγάλη, εντυπωσιακή παρουσία. Τα ίδια ισχύουν και για τον μεγάλο Άγγελο Αντωνόπουλο.
      Ο Κώστας Αποστολίδης, σεμνός, μετριόφρων, μαζεμένος, ναι είναι ο Υπομοίραρχος που θέλουμε αλλά να ...κοντύνουμε την ηλικία του.
      Ο Θανάσης Κουρλαμπάς ως Βερύκιος. Χμμμμ εδώ έχω μια αναστολή προσωπική. Δεν μου αρέσει η ....φάτσα του ως ηθοποιό. Για το ρόλο αυτό ζητώ κάτι πιο διαφορετικό.
      Ο Κ. Μαρκουλάκης εισαγγελέας, κουμπώνει πολύ καλά. Το έχει το στυλ ο εξαίρετος ηθοποιός μας ναι.
      Τέλος ο Κ. Φαλελάκης για ταγματάρχης. Χμμμμ, δεν ξέρω, έχω κάποιες ενστάσεις, δεν είμαι σίγουρος, εξαρτάται πως έχεις κρατήσει κατά νου τον εξαίρετο αυτό ηθοποιό.
      Μαίρη μου, ευχαριστώ από καρδιάς.
      Καλή βδομάδα να έχεις κορίτσι μου.

      ΑπάντησηΔιαγραφή

    Δημοσίευση σχολίου

    Δημοφιλείς αναρτήσεις τελευταίου μήνα

    Ηλίας Λογοθέτης: Στο δρόμο της αθανασίας

    Αντρική λάμψη στο κλασικό Χόλιγουντ (Top stars actors in classic Hollywood) Μέρος 1ο

    Όταν ο Μάρλον Μπράντο σόκαρε τα Όσκαρ