Καιρός για Κωμωδία: "ΤΟ ΚΕΛΕΠΟΥΡΙ" του RICHARD BENJAMIN

Νομίζω είναι ώρα για μια ακόμα ΚΩΜΩΔΙΑ στο χώρο μας για να αλλάξουμε λίγο διάθεση...
Αξίζουμε το δικαίωμα στο χαμόγελο και όχι μόνο.....!
Αξίζουμε το δικαίωμα στο ξέφρενο γέλιο που μας χαλαρώνει, μας κάνει λίγο πάλι παιδιά, μας φέρνει στον απλό κόσμο της γκάφας και της κωμικής υπερβολής.

Έτσι λοιπόν σήμερα θα γελάσουμε.....! θα γελάσουμε πολύ με μια ξέφρενη κωμωδία καταστάσεων από τις καλές που ανέδειξε ο Αμερικάνικος Κινηματογράφος.

Πάμε λοιπόν να "δούμε" το:

"ΤΟ ΚΕΛΕΠΟΥΡΙ"

(THE MONEY PIT)

του RICHARD BENJAMIN



Τι θα κάνατε λοιπόν αν οι δυό σας, με την σύντροφό σας μένετε, εξ ανάγκης, στο σπίτι της που συμβαίνει να είναι το σπίτι του τέως ....συζύγου της..
Αυτός, γνωρίζει μεν την τρέχουσα σχέση σας την οποία και έχει αποδεχτεί, πλην όμως απρογραμμάτιστα επιστρέφει .....σπίτι του.....!


ΤΟ ΘΕΜΑ

Ο Walter, ένας δραστήριος νέος και η Anna, μουσικός σε κλασική ορχήστρα, ζουν την τρέχουσα όμορφη σχέση τους. Ζώντας κάτω από οικονομική πίεση, διαμένουν προσωρινά στο σπίτι του τ. συζύγου της, Max Beissart, ο οποίος τυχαίνει να είναι και διευθυντής ορχήστρας στην οποία παίζει η Anna.

Όταν ο Max επιστρέφει έκτακτα και μόνιμα πλέον στην κατοικία του, προκύπτει άμεσα και σε συνθήκες πίεσης για το νεαρό ζευγάρι, να ....μετακομίσουν....!
Η Αναζήτηση νέας στέγης, ενός νέου σπιτιού γίνεται σε καθεστώς πανικού και άγχους. 
Τελικά, υπερβαίνοντας τις πραγματικές τους οικονομικές δυνατότητες, καταφεύγοντας να ....φεσωθούν με ότι είχαν και δεν είχαν, αγοράζουν ένα πολύ μεγάλο και πανέμορφο σπίτι.
Ο Πωλητής όμως, χωρίς φυσικά να το ξέρουν, είναι σεσημασμένος απατεώνας στον τομέα αυτό.

Έτσι αγοράζουν υπερεκτιμημένα στην ουσία ένα πανέμορφο σπίτι το οποίο με το που πατούν το πόδι τους εκεί, αρχίζει να ...ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ από ...παντού...!

Εκεί ξεκινάει μια άνευ προηγουμένου τραγελαφική κατάσταση κατάρρευσης των πάντων, σε συνθήκες κωμικής παραφροσύνης, απρόσμενα και αναπάντεχα.

Η Ανάγκη έναρξης ....μαζικών διαδικασιών αποκατάστασης των ....καταστροφών είναι προφανής. Έλα όμως που ακόμα και αυτή θα σημαδεύεται από απίστευτα ευτράπελα καταστροφών και ζημιών οδηγώντας το νεαρό ζευγάρι σε απίθανες καταστάσεις.....



"ΤΟ ΚΕΛΕΠΟΥΡΙ"

είναι μια "τρελή" κωμωδία καταστάσεων, που σταδιακά αποκτά ανεξέλεγκτη ροή "καταιγίδας" γεγονότων γέλιου με τις απίστευτες αναπάντεχες γκάφες και συμβάντα που στην πορεία της πλοκής κορυφώνονται ως την τελική ....έκβαση.

Είναι υποτίθεται το "ΚΕΛΕΠΟΥΡΙ" που απέκτησαν ο Walter και η Anna, που στην πραγματικότητα μετατρέπεται σε έναν παρανοϊκό βραχνά που καλούνται να διαχειριστούν.



ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Πρεμιέρα:  Η ταινία είναι παλιά έχοντας ανέβει στις ΗΠΑ, στις 26 Μάρτη 1986.

Σενάριο:  DAVID GILER

Σκηνοθεσία:  RICHARD BENJAMIN

Μουσική:  MICHEL COLOMBIER

Visual Effects:  CRAIG BARRON

Ενδυματολογία:  RULPH MORLEY

Κινηματογράφιση:  GORDON WILLIS





ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ

Στην ταινία το ερμηνευτικό βάρος πέφτει σε τρείς Ηθοποιούς:

TOM HANKS στο ρόλο του Walter Fielding

SHELLEY LONG στο ρόλο της Anna Crowley

ALEXANDER GODUNOV στο ρόλο του Max Beissart

ΤΟ ΦΟΝΤΟ 

Το σκηνοθετικό φόντο είναι μια κλασική κινηματογράφιση κύρια εσωτερικών χώρων, μέσα στο περιβόητο σπίτι του ζευγαριού κατά βάση, όπου εκεί, μέσα στην ....τρελή χαρά, χωρίς τίποτα να το προδιαθέτει να συμβαίνουν σειρά απρόβλεπτων καταστροφών στο επί της ουσίας ετοιμόροπο σπίτι.

Ο Σκηνοθέτης κατορθώνει να είναι σαφέστατος και ευρηματικός στην απεικόνιση όλων εκείνων των κωμικών σκηνών "τρέλας" που απελευθερώνουν ένα τρελό, αβίαστο, αυθόρμητο γέλιο.





Οι Ερμηνείες των Ηθοποιών



Στην ταινία θα απολαύσετε τον TOM HANKS ...νεαρό στα 30 του χρόνια "αγνώριστο" για όλους εμάς, όπως τον γνωρίζουμε στις ύστερες κινηματογραφικές του εμφανίσεις.

Έχει μια ερμηνεία γεμάτη φρεσκάδα, βγάζει το αυθόρμητο, το νεανικό, το αγνό και το παθιασμένο να υπερασπιστεί το νέο του σπίτι χωρίς να παραιτείται από αυτήν.

Ακόμα και στις δύσμοιρες καταστάσεις που καταπίπτει βγάζει μια γλυκύτατη συμπάθεια και ανάγκη στήριξης από το κοινό που τον παρακολουθεί



H SHELLEY LONG, η εξαίρετη Αμερικανίδα Ηθοποιός, στα 37 της χρόνια, μια εξαίρετη, νεαρή Γυναίκα, γοητευτικότατη, ερωτευμένη, γλυκύτατη, γεμάτη από ένα αποφασιστικό χαμόγελο και γεμάτη αυτοπεποίθηση , ερμηνεύει την Anna, που μάχεται με τον σύντροφό της απέναντι στην "κόλαση" που αντιμετωπίζουν στο νέο τους σπιτικό.


O ALEXANDER GODUNOV, o αξέχαστος Ρώσος Ηθοποιός και χορευτής, που έφυγε πρόωρα στα 45 του χρόνια, ερμηνεύει στην ταινία τον MAX BREISSART, τον σύζυγο της ANNA, που επιστρέφει σπίτι του, ξέρει τη σχέση της και κάποια στιγμή την διεκδικεί ξανά....!

Καλή ερμηνεία, σαν δεύτερος ρόλος, με σημαντική απεικόνιση των στοιχείων που εκπροσωπούσε ο ρόλος του.

"ΤΟ ΚΕΛΕΠΟΥΡΙ" κόστισε γύρω στα 10 εκατομμύρια δολλάρια, γυρίστηκε στην ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ, έχει διάρκεια 91' 

Πάμε να δούμε το επίσημο trailer της ταινίας:



Εδώ σας δίνω ίσως το πιο εξωφρενικό στιγμιότυπο της ταινίας με το τρελό της γέλιο




και να κλείσουμε εδώ με την κλασική σκηνή της ....εσωτερικής σκάλας, ανεπανάληπτη κωμική σκηνή τρελού γέλιου



Καλή σας διασκέδαση.........


Σχόλια

  1. Αγαπώ Τομ Χανκς και απορώ πως δεν την είχα δει αυτή την ταινία!!
    Ευχαριστούμε για την πρόταση, το έχουμε τόσο ανάγκη το γέλιο και την ξεγνοιασιά!!
    Καλή συνέχεια Γιάννη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το έχουμε ναι Κατερίνα μου ανάγκη.....! ζωτική θα την χαρακτήριζα κιόλας.....! ε να......σου έβγαλα ....λαβράκι με τον TOM HANKS... Ευχαριστώ για τα λόγια καλή μου και όμορφο βράδυ.

      Διαγραφή
  2. Τι μου θύμισες...την είχα δει πολύ παλιά και μου άνοιξες την όρεξη να την ξαναδώ!!
    Να είσαι καλά...καλό ξημέρωμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμπρός λοιπόν Μαρία μου.....! νομίζω είναι και ώρα για λίγο γέλιο. Το χρειαζόμαστε εξάπαντος....! ευχαριστώ για την παρέα σου, όμορφο βράδυ.

      Διαγραφή
  3. Πάρα πάρα πολύ καλή κωμωδία!!!! Να 'σαι καλά που μας τη θύμισες Γιάννη!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα σου Μαργαρίτα μου. Ευχαριστώ πάρα πολύ που είσαι εδώ πάντα. Καλό ξημέρωμα να έχεις.

      Διαγραφή
  4. ευχαριστώ πάρα πολύ που μου το θύμισες !! κλασσικές υπέροχες επιλογές ... εννοείται το έχω δει πολύ παλιά ... καλημέρα φίλε μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα σου Νικόλα φίλε. Να γελάσουμε και λίγο δεν μας χαλάει καθόλου....! ώρα καλή σου φίλε.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις τελευταίου μήνα

Ηλίας Λογοθέτης: Στο δρόμο της αθανασίας

Αντρική λάμψη στο κλασικό Χόλιγουντ (Top stars actors in classic Hollywood) Μέρος 1ο

Όταν ο Μάρλον Μπράντο σόκαρε τα Όσκαρ