HENRY SELICK: "Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ" (NIGHTMARE BEFORE CHRISTMAS)

Ολοταχώς προς τα Χριστούγεννα......!
βαδίζει ο Χρόνος προς την "Άγια Νύχτα", την Παραμονή Χριστουγέννων, την ...Christmas Eve, που λένε και στη Δύση.
Οι ανθρώπινες αγκαλίες διψάνε για ζεστασιά, οι καρδιές ριγούν, τα όνειρα φουντώνουν, τα στολίδια στα δέντρα αλλά κύρια στις καρδιές μας λάμπουν, κόσμοι παράξενοι, εικονικοί και πραγματικοί αναδεύονται μέσα μας σε ένα χορό Αναμνήσεων και συναισθημάτων...
Χριστούγεννα φίλες και φίλοι.........
και το CINEFIL δεν μπορεί να μείνει "έξω" από αυτή την συναισθηματική και βιωματική πανδαισία που συμβαίνει μέσα και τριγύρω μας....
Πάμε λοιπόν μικροί και μεγάλοι.........άντρες και γυναίκες, αγόρια και κορίτσια.......
χαμηλώστε τα φώτα, ανάψτε τα κεράκια ολόγυρά σας, ανοίξτε τις αγκαλιές σας ολόγυρα, σφίξτε στις παλάμες σας μικρά και μεγάλα χεράκια και ......φύγαμεεεεεε στο Χριστουγεννιάτικο Κινηματογραφικό μας ΑΦΙΕΡΩΜΑ:
Τι έχουμε σήμερα ;;; χμμμμμμ........έχουμε Μουσική, μουσική υπέροχη, λυρική, συμφωνική, μουσική ψυχής και συναισθημάτων, έχουμε χρώματα, έχουμε animation, σχέδια, έχουμε χορό, έχουμε δύο κόσμους.....! ναι.....! δύο κόσμους εντελώς διαφορετικούς μεταξύ τους, που όμως συγκλίνουν στην ίδια αγωνία, στην ίδια πηγή έμπνευσης....!
Δύο κόσμους: αυτόν του σκοταδιού, των παραδοσιακών Halloween, του εικονικού "τρόμου", των αστείων του "φόβου", του κόσμου του "παράταιρου"και του "μακάβριου" απ' τη μιά και του κόσμου των παιχνιδιών, των στολιδιών, των Χριστουγέννων, του Άη-Βασίλη....
Από που έρχονται οι ....γιορτές ;;;; ποια συναισθήματα συγκλίνουν μέσα τους, το παράταιρο, το τρομακτικό, τα halloween του τρόμου μπορεί να γίνουν γεμάτα στολίδια ; μπορούν άραγε να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα ;;
Υπάρχει "κάτι" που θα τους δώσει έμπνευση στη μοναξιά τους ; υπάρχει κάτι που θα ζεστάνει την καρδιά τους ; και το κυριότερο ; υπάρχει αυτό το "κάτι" που θα τα κάνει, όλα τούτα τα παράταιρα πλασματάκια του "τρόμου" αποδεκτά ;
Όλα τούτα θα "ΚΡΙΘΟΥΝ" μια ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ.....!!!!
Ένας ...."ΕΦΙΑΛΤΗΣ" ακριβώς πριν τα ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ.....
Φίλες και Φίλοι...........
εξαιρετικά αφιερωμένη σε όλους σας μια από τις 10 ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ για τα ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ από καταβολής Κινηματογράφου...

"NIGHTMARE BEFORE CHRISTMAS"

"ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΣ ΕΦΙΑΛΤΗΣ"

Όταν στον ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ Συναντιούνται δημιουργικά οι:
Ο Μεγαλύτερος Καρτουνίστας Κινηματογραφικός δημιουργός, ο TIM BURTON, ένας ανυπέρβλητος Μουσικός, ο DANY ELFMANN, ένας εξαίρετος εμπνευσμένος Σκηνοθέτης, ο HENRY SELICK, μια γλυκύτατη Παραγωγός όπως η DENISE DE NOVI, ε........τότε δεν μπορεί παρά να δημιουργηθεί από τα βάθρα του έναΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΟ ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ ANIMATION που δεν είναι άλλο από το έργο που συγκίνησε και συγκινεί εκατομμύρια θεατές, και που έχει αφήσει το δικό του ανεξίτηλο στίγμα στονΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ.
Πως γίνεται αλήθεια να "παντρευτούν" και να σμίξουν δύο εντελώς διαφορετικοί κόσμοι μέσα στο "δάσος" της ζωής ;;;
Ο Κόσμος των "σκιών" και των "τερατόμορφων νεκρών πλασμάτων" με τον κόσμο των Χριστουγεννιάτικων πλασμάτων και του Άη-Βασίλη.....
Κι όμως..........πάμε να το δούμε.......
Πρεμιέρα:  25 ΝΟΕΜΒΡΗ 1994

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

Συγγραφή-Σενάριο: ΤΙΜ ΒURTON & MALCOLM MCDOWELL
SCREENPLAY: CAROLINE THOMPSON
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ:  HENRY SELICK
ΠΑΡΑΓΩΓΗ:  TIM BURTON, DENISE DI NOVI, DANY ELFMAN, CATHELINE GAVIN
ΜΟΥΣΙΚΗ: DANY ELFMAN
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΣΗ: PETE KOZACHIK
SPECIAL EFFECTS: MYLES MURPHY, LORETTA WEEKS
Για την παραγωγή δούλεψε και εργάστηκε μια τεράστια ομάδα ANIMATEURS
ΕΠΑΙΞΑΝ οι:
CHRIS SARANDON στη φωνή του JACK SKELLINGTON
CATHERINE O' HARA στη φωνή της SALLY SOCK
WILLIAM HICKEY στη φωνή του DR. FRINKLESTEIN
GLENN SHADIX στη φωνή του ΔΗΜΑΡΧΟΥ
PAUL REUBENS στη φωνή του LOCK
KEN PAGE στη φωνή του OOGIE BOOGIE
DANY ELFMAN στο τραγούδι
GREG PROOPS στη φωνή του ΑΡΛΕΚΙΝΟΥ
EDWARD IVORY στη φωνή του ΑΗ ΒΑΣΙΛΗ
Ο "ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΣ ΕΦΙΑΛΤΗΣ" είναι η ιστορία ενός ανθρώπου, εν προκειμένω, ευάλωτου, άσχημου, καταδικασμένου στον κόσμο του τρόμου και του σκοταδιού, που αγωνίζεται να υπερβεί τα όρια της μοναξιάς, που γυρεύει την πραγματική του θέση μέσα στη ζωή.
Είναι ο αγώνας και η υπαρξιακή αγωνία της ανθρώπινης οντότητας να αναζητήσει την ΕΥΤΥΧΙΑ σε ένα κόσμο ΣΚΛΗΡΟ, ΓΚΡΙΖΟ,τον οποίο εύστοχα αναπαριστά ο κόσμος των HALLOWEEN,.
Το μέσο του ταξιδιού προς την αυτογνωσία ; μα να είναι κανείς ο ΕΑΥΤΟΣ του....! απλά, ήρεμα, γαλήνια, χωρίς συμβιασμούς.
Τι λέτε ;;; πως το βλέπετε για ΜΗΝΥΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ;;
ΤΕΧΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ της ΤΑΙΝΙΑΣ
Η Ταινία γυρίστηκε από τον δεξιοτέχνη HENRY SELICK σε ένα πρωτοποριακό ANIMATION που βασίζεται στην τεχνική STOP MOTION. Δηλαδή είναι κάτι σαν πραγματικό κουκλοθέατρο, με τους χαρακτήρες να είναι σχεδιασμένοι και στην πραγματική τους διάσταση. Δεν μιλάμε για χάρτινους χαρακτήρες σχεδίων αλλά για πραγματικά "αγαλματάκια", που κινούνται σε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ με φόντο, ντεκόρ και φωτισμό, κάτι πραγματικά υπέροχο βγάζοντας και την τελευταία λεπτομέρεια πάνω στην Οθόνη.
ΟΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ
Οι χαρακτήρες του κόσμου των HALLOWEEN είναι μεν "τρομακτικοί" αλλά μέσα ακριβώς στο δικό τους παράταιρο και σκιερό αναδύουν μια μοναδική γοητεία, γλυκύτητα και αγάπη.
Ο Ανάπηρος τρελο-επιστήμονας DR. FRINKLESTEIN (Καρικατούρα του FRANKESTEIN) είναι ο ...δημιουργός των χαρακτήρων, που από το ...ανοιχτό του κρανίο αναδύονται και ξεπηδούν ιδέες και ...μορφές.
ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ στο έργο ο JACK SKELLINGTON, μια απίθανη, λεπτή παράξενη φιγούρα, ο Βασιλιάς των Κολοκυθών, ο ρομαντικός και ευαίσθητος JACK που το κοκκαλιάρικο και σκελετωμένο κορμί του προσομοιάζει άνετα στο στυλ και στη χάρη του FRED ASTAIRE.
Μοναχικός, ρομαντικός, κάποια στιγμή, βαριέται απελπιστικά και πνίγεται στη μοναξιά του κόσμου του αναζητώντας μια άλλη διέξοδο στο δάσος του χωριού του.
Μια διέξοδο που του δίνει ο "ΑΛΛΟΣ ΚΟΣΜΟΣ" στον οποίο περνά μέσα από έναν Κορμό δέντρου με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που μας έβαλε στο δικό του κόσμο.
H SALLY είναι το .....έτερον ήμισυ....! η Γυναικεία παρουσία στο δίδυμο της φύσης "αρσενικό-θηλυκό".

Η SALLY λοιπόν, παίρνει "ζωή" και ύπαρξη με τη γλυκύτατη φωνή της MARY O'HARA, (μην εκπλήσσεστε....! έπαιζε τη Μητέρα του παιδιού θαύματος στην θρυλική ταινία "ΜΟΝΟΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ"....)
Ερωτεύεται, ζει στην αγωνία και στη σκιά ενός ανεκπλήρωτου έρωτα, που δεν τολμά να εκφράσει, να διεκδικήσει, που ποτίζεται στη πίκρα του ανεκπλήρωτου και του "μακάρι να συμβεί" και που στο τέλος φτάνει στην κορύφωση με το σμίξιμο με τον αγαπημένο της....
Αντιλαμβάνομαι ότι για τον συγγραφέα, παραγωγό, δημιουργό TIM BURTON δεν χρειάζεστε ....συστάσεις.....!
ΜΟΡΦΗ Μοναδική στον Κινηματογράφο του "παράταιρου", του gothic, του συναισθηματισμού με έναν νατουραλιστικό και μοναδικό τρόπο έκφρασης, στην κυριολεξία δάσκαλο του cartoon.
"ΨΑΛΙΔΟΧΕΡΗΣ", "SLEEPY HOLLOW", "BATMAN", "ΝΕΚΡΗ ΝΥΦΗ", "SWEENY TODD"....πόσα ακόμα θέλετε να μνημονεύσουμε, το έχουμε ήδη κάνει σε ξέχωρο αφιέρωμα.


O TIM BURTON με τις εξαίσιες κούκλες του φιλμ.... 

ΜΟΥΣΙΚΗ-ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ

Ένα από τα μεγαλύτερα "επιτεύγματα" της ταινίας είναι η καθιέρωση και η αναγνωρισιμότητά της μέσα από την υπέροχη Μουσική του μεγάλου DANY ELFMAN, που εδώ όχι μόνο περιορίζεται στα εξέχοντα μουσικά και συνθετικά του καθήκοντα αλλά τραγουδάει σημαντικά κομμάτια και στιγμές του έργου αναδεικνύοντας μια ακόμα μεγάλη πτυχή του ταλέντου του.
Όλη η ΜΟΥΣΙΚΗ του "NIGHTMARE BEFORE CHTISTMAS" γίνεται ένα ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ BEST SELLER.
Συγκεκριμένα τραγούδια από αυτό όπως το τρυφερό και μοναδικό "SALLY'S SONG" αλλά και το "JACK'S LAMENT" θεωρούνται κορυφαία στο συγκεκριμένο είδος του gothic παραμυθιού.
Τα τραγούδια και η μουσική της ταινίας όπως και τα χορευτικά της, γίνονται  τραγούδια που τραγοδιούνται από εκατομμύρια ανθρώπους αλλά και μεγάλους rock καλλιτέχνες όπως είναι η AMY LEE από τους EVANENCES.
Οι στίχοι των τραγουδιών απλά ανθρώπινοι, γεμάτοι συναισθήματα που εναλάσσονται στο απόγειο και στο βύθισμα κάθε έκφρασης.
Μια "βολτα" στο story της Ταινίας......

Ο Βασιλιάς της Κολοκύθας, στον κόσμου του HALLOWEENTOWN, του τρόμου και του φόβου, αναζητά ένα διαφορετικό όνειρο, έναν καλύτερο κόσμο για να εκφράσει τον ίδιο και το χωριό του....
Ζώντας τον Κόσμο του CHRISTMASTOWN, ονειρικά ο JACK αντιλαμβάνεται το φως και τη διαφορετικότητά του και το μεγάλο του στοίχημα είναι να φτιάξουν και οι ίδιοι τα ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ.
Και όχι μόνο αυτό αλλά ο ίδιος ο JACK θέλει να δώσει χαρά, θέλει να γίνει ο ίδιος "ΑΗ ΒΑΣΙΛΗΣ" που θα κινήσει στον ουρανό για να μοιράσει δώρα και χαρά στα παιδιά....
Όμως τα παιχνίδια και τα δώρα που ξέρουν να φτιάχνουν εκεί στην HALLOWEENTOWN είναι γεμάτα τρόμο και φόβο και παρά τις καλές τους προθέσεις μονάχα ανάλογα συναισθήματα μπορεί να προκαλέσουν.
Ο Μεγάλος μύθος εδώ του FRANKESTEIN ζωντανεύει ξανά και τα ΜΕΓΙΣΤΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ της ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ζωντανεύουν μπροστά μας.
Το "ΑΣΧΗΜΟ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟΔΕΚΤΟ.......Δυστυχώς είναι πάντα "παντρεμένο" στην φιλοσοφική αισθητική των ανθρώπων με το "ΚΑΚΟ".
Έτσι ο δύσμοιρος JACK το μόνο που προκαλεί στον απλό κόσμο και στα παιδιά του CHRISTMASTOWN είναι ένας ανείπωτος ΤΡΟΜΟΣ, ΦΟΒΟΣ, ΑΠΟΣΤΡΟΦΗ......!
Το αποτέλεσμα είναι ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ για τα ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ στα οποία καλείται να δώσει τη λύτρωση ο ίδιος ο ΑΗ ΒΑΣΙΛΗΣ αφού βέβαια λευτερώνεται από τον JACK και τη SALLY...

Το φινάλε της ταινίας το χρωστά στο κοινό του αλλά και στην κοινή, περί δικαίου αίσθηση, οφείλει να είναιΛΥΤΡΩΤΙΚΟ και ΚΑΘΑΡΤΙΚΟ.
Ο JACK επιστρέφει στο ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟ, εκεί........στα τρομερά και φρικιαστικά HALLOWEEN, όπου ξαναβρίσκει τη δύναμη και την έμπνευση να σχεδιάσει ήδη την επόμενη "δική τους" γιορτή, του δικού τους κόσμου, που όμως ο ΑΗ-ΒΑΣΙΛΗΣ, ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ, αλλά πετώντας με το έλκυθρό του αφήνει τη δική του ΕΥΧΗ σε ένα κόσμο που τελικά ΑΞΙΖΕΙ....
Ο JACK βρίσκει και συναντά τη μορφή που ΠΑΝΤΑ τον ΑΓΑΠΟΥΣΕ......
Η SALLY είναι εκεί........στο ΜΕΛΑΓΧΟΛΙΚΟ αλλά ΛΑΜΠΕΡΟ ΦΩΣ του ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ, δική του, ερωτευμένη, ψυχούλα γλυκιά με την "αποκρουστικότητά" της να ξεχειλίζει από έρωτα κάτι που με μοναδικό τρόπο οι συντελεστές της ταινίας δίνουν.


ΤΑ ΣΚΗΝΙΚΑ-ΤΟ ΝΤΕΚΟΡ
Η Ταινία με τους δημιουργούς της σε καλλιτεχνική έξαψη, δίνουν απαράμιλλης αισθητικής χρώμα και ντεκόρ.
Στον κόσμο του HALLOWEEN και γενικά στην ταινία κυριαρχεί το σκούρο χρώμα με την αρμονική συνύπαρξη γαλάζιου-μαύρου.
Οι λεπτομέρειες απίστευτες, κάθε χαρακτήρας και "μορφή" που εμφανίζεται στην ταινία έχει τη δική του οντότητα και είναι φτιαγμένος με τρομερό μεράκι και έμπνευση. Ο TIM BURTON σε όλο του το δημιουργικό κρεσέντο δίνει τον καλύτερο "ειδικό" εαυτό του.


ΟΙ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ
Η Ταινία έχει Πέντε (5) διεθνή Κινηματογραφικά βραβεία και Έξι (6) ακόμα υποψηφιότητες.
Υποψήφια για ΧΡΥΣΗ ΣΦΑΙΡΑ Καλύτερης μουσικής, OSCAR Καλύτερων οπτικών effects,
Καλύτερη ταινίας Φαντασίας για το 1994 από την Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films, USA
Δύο βραβεία ANNIE καλύτερης σκηνοθεσίας, Βραβείο καλύτερης παιδικής ταινίας ΗΠΑ


Έτσι λοιπόν μέσα σε όλο αυτόν τον ...παραλογισμό αλλά και την αντιφατική συνύπαρξη δύο κόσμων που τόσα παράταιρα προβλήματα δημιουργεί ο ένας στον άλλον, κάπου εκεί ανάμεσα, δεν μπορεί να απουσιάζει οΕΡΩΤΑΣ.....
Η Τρυφερή, άδολη, μοναδική ΑΓΑΠΗ, όπως αυτή ζεί στην καρδιά της γλυκύτατης SALLY που πάντα είναι η σιωπηρή, διακριτική σκιά του αγαπημένου της, του JACK....
Ενός αγαπημένου, που μοιράζεται στωικά μαζί του, υποφέροντας, αγωνίες, τρόμο, φόβο, αποτυχία την ΑΓΑΠΗ της για αυτόν...
Μια ΑΓΑΠΗ που πλημμυρίζει ομορφιά και λυρισμό δοσμένα στο
ΘΡΥΛΙΚΟ
ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΣΑΛΛΥ
"Νιώθω κάτι στον αέρα......σαν να πλησιάζει τραγωδία
αν και θέλω να είμαι στο πλαί του
δεν μπορώ να διώξω μακριά το προαίσθημα που έχω.
Το χειρότερο δεν έχει έρθει ακόμα.
Μήπως θα προσέξει καν τα αισθήματά μου για αυτόν ;
θα δει τι σημαίνει για μένα ;
Νομίζω ότι δεν πρόκειται....!
Τι θα απογίνει ο αγαπημένος μου φίλος ;
που θα μας οδηγήσουν οι πράξεις του ;
αν και θάθελα να συμμετέχω στον ενθουσιασμό του πλήθους,
όσο κι αν προσπαθώ δεν διαρκεί
θα μπορέσουμε ποτέ να είμαστε μαζί ;
Όχι δεν το νομίζω....! ποτέ δεν θα συμβεί.....!
γιατί δεν είμαι αυτή που θέλει.....
***********************

Ναι.....Σάλλυ.......έτσι λες, έτσι στενοχωριέσαι.....!
έτσι δακρύζεις......όμως......όμως δες......! δες το φινάλε κορίτσι μου, δες το....! εκεί ψηλά.....! κάτω από το λαμπερό φως του φεγγαριού,
μια ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ με εκείνον κοντά σου.......να ψιθυρίζετε:

"Αγαπημένη μου Φίλη αν δεν έχεις αντίρρηση...
θέλω να καθήσω δίπλα σου, μαζί σου....
να ατενίζουμε τα αστέρια.....!
και να καθόμαστε μαζί.....
τώρα και για πάντα.....!
γιατί.....είναι απλούστατο, το βλέπει καθένας
Γεννηθήκαμε για νάμαστε μαζί......!

....and sit together now and forever
for it is plain as anyone can see
we' re simply meant to be.....

Ας ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΟΥΜΕ λοιπόν..........
τη γλυκιά SALLY στο μελαγχολικό της τραγούδι


Το επίσης θρυλικό 

JACK'S LAMENT



Το γλυκό τραγούδι πλέον του JACK & SALLY'S



Tον έκπληκτο JACK να τραγουδάει με τη φωνή του υπέροχου DANY ELFMAN το θρυλικό

"WHAT'S THIS"



Και εδώ το χαρακτηριστικό μουσικό υπέροχο κλείσιμο της ταινίας....




Αφεθήκαμε λοιπόν στη μαγεία, την αντιφατικότητα και την έκφραση του

"ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΥ ΕΦΙΑΛΤΗ"

Αφεθήκαμε σε δύο διαφορετικούς κόσμους, στην προσπάθεια των "ριγμένων", των "άσχημων", των "τρομακτικών" να έχουν το δικαίωμα των ΔΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ κάτι σαν τους απόκληρους της ζωής.....

Είδαμε την "αποτυχία" της αποδοχής τους από τον κόσμο των ισορροπιών........είδαμε όμως συνάμα και τη δύναμη των συναισθημάτων τους, και πάνω απ όλα μια ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ τον ΘΡΙΑΜΒΟ, τι άλλο

της ....ΑΓΑΠΗΣ.....


Αγαπημένες Φίλες και Φίλοι μου......
το CINEFIL σας εύχεται με την μοναδική αυτή ταινία


ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ


Σχόλια

  1. Δεν ξέρω αν θα δω αυτή την ταινία, αν και όπως την περιγράφεις, ακούγεται ενδιαφέρουσα... Οι εικόνες πάντως, δεν με δελεάζουν!
    Το σίγουρο είναι πως θα σου ευχηθώ, μέσα από την καρδιά μου, χαρούμενες γιορτές!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ από καρδιάς Καλή μου.....! ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ να έχουμε και κάθε τι εμπνευσμένο στο δρόμο και στη σκέψη σου. Σε ευχαριστώ για τη συμπόρευσή σου εδώ.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις τελευταίου μήνα

Ηλίας Λογοθέτης: Στο δρόμο της αθανασίας

Αντρική λάμψη στο κλασικό Χόλιγουντ (Top stars actors in classic Hollywood) Μέρος 1ο

Όταν ο Μάρλον Μπράντο σόκαρε τα Όσκαρ