"Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ" (TOY STORIES) : Μια Θρυλική Animation τριλογία

Φίλες και Φίλοι
σήμερα θα κλείσουμε την πρόσφατη ΤΡΙΛΟΓΙΑ μας στο
ANIMATION
με την αναφορά σε μια επίσης Κινηματογραφική Τριλογία που τα τελευταία είκοσι χρόνια κυριάρχησε στην animation σκηνή.
Μιλάμε για ένα διαχρονικό έργο με πολύ μεγάλη συναισθηματική φόρτιση.

Μιλάμε για την θρυλική πλέον

"ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ"

("TOY STORY")


Αλήθεια ο κόσμος των παιχνιδιών, θα μπορούσε να μην είναι συναισθηματικός ;
Το "ζωντάνεμα" των χαρακτήρων που μας συνοδεύουν ώρες ατέλειωτες στα προσωπικά μας παιχνίδια έχει και αυτό το δικό του "ειδικό βάρος"

Αλήθεια μια πολύ όμορφη συναισθηματική ματιά στον όμορφο κόσμο των παιχνιδιών.
Οι μικροί μας φίλοι, που μας κρατούν συντροφιά ώρες ατέλειωτες, αποκτούν τη δική τους "ψυχή".
Οι συγγραφείς της ΙΣΤΟΡΙΑΣ των ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ είχαν την τέλεια έμπνευση.
Έδωσαν ζωή και πνοή στα παιχνίδια μας.
Είναι σειρά μας να δούμε τον δικό τους κόσμο, τους φόβους τους, τις αγωνίες τους, τις ανασφάλειές τους, τους κινδύνους που τα κατατρέχουν.
Παρακολουθούμε γεμάτοι τρυφερότητα και έντονα συναισθήματα τη σχέση τους μαζί μας.
Θεωρώ πολύ εύστοχη αυτήν την συγγραφική έμπνευση καθώς έχει πολύ μεγάλο συναισθηματικό βάρος κάτι που οδήγησε και στην τεράστια επιτυχία της τριλογίας αυτής, που θα γίνει και τετραλογία.


Ας δούμε πως γεννήθηκε αυτή η δημιουργία σταδιακά.
Η Γνωστή εταιρεία παραγωγής animation, η WALT DISNEY αναζητούσε εταιρεία, δημιουργούς για να δημιουργήσουν μια ταινία κινουμένων σχεδίων με τη χρήση αυτή τη φορά ψηφιακής τεχνολογίας Η/Υ.
Τότε, εκείνη την εποχή, υπήρχε η PIXAR, μια εταιρεία που δημιουργούσε ταινίες animation μικρού μήκους. Μια από αυτή ήταν το 1988, η "TIN TOY",η οποία και είχε μεγάλη επιτυχία.
Έτσι εμφανίστηκαν οι:

JOHN LASSETER, PETE DROCTER, ANDREW STANTON

Έτσι ξεκίνησε να γράφεται το σενάριο της "ΙΣΤΟΡΙΑΣ των ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ", όπου όμως τα προσχέδια απορρίφθηκαν από την DISNEY. Η Παραγωγή σταμάτησε, το σενάριο ξαναγράφτηκε στο κλίμα που το ήθελε η PIXAR με άξονα τη σχέση ΠΑΙΔΙΩΝ-ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ

Έτσι φτάσαμε στις 22 Νοέμβρη 1995 στις ΗΠΑ όπου είχαμε την επίσημη πρεμιέρα της ταινίας, που όπως θα δούμε δεν περιορίστηκε σε μια Κινηματογραφική ταινία αλλά έφτασε σε τρεις παραγωγές, με τεράστια, πρωτοφανή επιτυχία για τα δεδομένα.


Οι μικρές φιγούρες των παιχνιδιών, με επικεφαλής τον WOODY τον εκφραστικό μικρό cow boy και τον απαστράπτοντα BUZZ LIGHTYEAR καταξιώθηκαν πανηγυρικά στη συνείδηση όχι μόνο των παιδιών αλλά και ...ημών των μεγάλων.

Θα πάμε λοιπόν φίλες και φίλοι έτσι να θυμηθούμε όμορφα όλη αυτήν την μεγάλη ΤΡΙΛΟΓΙΑ των θρυλικών TOY STORIES και να νιώσουμε ξανά την ανυπερβλητη τρυφερότητα με την οποία μας έντυσαν τόσα χρόνια μικρούς και μεγάλους.

*******************

TOY STORY I



Έτος δημιουργίας:  1995

Συγγραφείς:  JOHN LASSETER, PETE DOCTER, ANDREW STANTON, JOE RANFT

Σενάριο:  JOSS WHEDON, ANDREW STANTON, JOEL COHEN, ALEC SOKOLOW

Σκηνοθεσία:  JOHN LASSETER (Αμερικάνος γεννημένος το 1957)

 Μουσική:  RANDY NEWMAN



ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ-ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ


TOM HANKS στο ρόλο του WOODY

TIM ALLEN στο ρόλο του BUZZ LIGHTYEAR

DON RICKLES στο ρόλο του Mr. POTATO HEAD

JIM VARNEY στο ρόλο του SLINKY DOG

WALLACE SHAWN στο ρόλο του REX

JOHN RATZENBERGER στο ρόλο του HAMM

ANNIE POTTS στο ρόλο της BO PEEP

JOHN MORRIS στο ρόλο του ANDY

ERIK VON DETTEN στο ρόλο του SID

Το  Κόστος της ταινίας έφτασε τα  30 εκατομμύρια δολλάρια



 ΤΟ ΘΕΜΑ


Ο Γούντι (Τομ Χανκς), ένα παιχνίδι-σερίφης, είναι ο αναμφισβήτητος αρχηγός των παιχνιδιών ενός παιδιού, του Άντι (Τζον Μόρις). Όταν όμως ο Άντι παίρνει δώρο στα γενέθλια του έναν διαστημικό κούκλο, τον Μπαζ Λαϊτγίαρ (Τιμ Άλλεν) αρχίζει και λατρεύει εκείνον πιο πολύ. Έτσι πλέον ο Μπαζ (που πιστεύει πως είναι αληθινός "αστροφύλακας") γίνεται πλέον ο αρχηγός των παιχνιδιών. Ο Γούντι που τον ζηλεύει αποφασίζει να πάρει δραστικά μέτρα, και χωρίς την θέληση του ρίχνει τον Μπαζ από το παράθυρο και τα υπόλοιπα παιχνίδια στρέφονται εναντίον του. Μετά από ένα αναπάντεχο συμβάν ο Γούντι και ο Μπαζ βρίσκονται μόνοι στο δρόμο -ο Γούντι κάνει τα πάντα για να πείσει τον Μπαζ πως είναι ένα παιχνίδι μα ο Μπαζ βρίσκεται στον κόσμο του.
Τότε οι δύο αντίπαλοι βρίσκονται στα χέρια ενός παιδιού, του Σιντ (Έρικ βον Ντίτεν), γείτονα του Άντι, ο οποίος καταπιέζει και καταστρέφει τα παιχνίδια του. Ο Γούντι προσπαθεί να το σκάσει γιατί ο Άντι την επόμενη μέρα θα μετακόμιζε και τότε ο Μπαζ έμαθε όλη την αλήθεια και έπεσε σε κατάθλιψη. Το επόμενο πρωί όμως θα βρει τον Γούντι να σώζει τον Μπαζ μέσα από τα δόντια του Σιντ και οι δύο καταδιώκουν το φορτηγό μετακόμισης που μεταφέρει τα πράγματα της οικογένειας του Άντι. Τα Χριστούγεννα  θα βρουν τον Άντι συντροφιά με τα δύο αγαπημένα του παιχνίδια, τον Γούντι και τον Μπαζ.



ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

Η Ταινία είχε τεράστια επιτυχία με έσοδα 362 εκατομμυρίων δολλαρίων σε παγκόσμιο επίπεδο. Παρ' όλα αυτά το TOY STORY I αποτελεί την χαμηλότερη σε εισπράξεις ταινία της PIXAR γεγονός που είναι αποκαλυπτικό του ...τι ακολούθησε.

23 Διεθνή βραβεία και 18 Υποψηφιότητες

Ειδικό βραβείο OSCAR διάκρισης για τον JOHN LASSETER, 8 Βραβεία ANNIE, 3 υποψηφιότητες για OSCAR



********************

TOY STORY 2



Έτος δημιουργίας: 1999

Συγγραφείς:  JOHN LASSETER, PETE DOCTER, ANDREW STANTON, ASH BRANNON

Σενάριο:  ANDREW STANTON, RITA HSIAO, DOUG CHAMBERLIN, CHRIS WEBB

Σκηνοθεσία:  JOHN LASSETER, ASH BRANNON, LEE UNKRICH

Μουσική:  RANDY NEWMAN

Κινηματογράφιση:  SHARON CALAHAN





Χαρακτήρες-Ερμηνείες:

Όλοι οι παραπάνω στο πρώτο μέρος και ακόμα οι:

JOAN CUSACK στο ρόλο της JESSIE

KELSEY GRAMMER στο ρόλο του STINKY PET Επιθεωρητή

Το Κόστος της ταινίας έφτασε στα 90 εκατομμύρια δολλάρια





ΤΟ ΘΕΜΑ

Τα παιχνίδια είναι πίσω με τις πλάκες, τις φιλίες, τους έρωτες και τις παραξενιές τους. Ο Άντι φεύγει για την κατασκήνωση, σκοπεύοντας να πάρει μαζί του τον Γούντι μα πάνω στο παιxνίδι το χέρι του Γούντι σκίζεται ελαφρά κι έτσι ο Άντι τον βάζει στο ράφι. Ο Γούντι θα βρεθεί στο ξεπούλημα της οικογένειας του Άντι και θα κλαπεί από τον Aλ, έναν πωλητή παιχνιδιών που με τον Γούντι ολοκλήρωσε την τετράδα παιχνιδιών, ηρώων ενός παλιού σίριαλ με σκοπό να την πουλήσει σε ένα μουσείο στην Ιαπωνία. Τα παιχνίδια του Άντι με επικεφαλής τον Μπαζ ξεκινούν μία εκστρατεία για να τον βρουν ενώ αυτός γνωρίζεται με τα άλλα μέλη της τετράδας: το άλογο Άπαικτο, την καουμπόισα Τζέσι και το χρυσοθήρα "Βρόμικο" Πιτ. Ο Μπαζ και οι υπόλοιποι εισβάλλουν στο παιχνιδάδικο του Αλ και μετά από ένα μπέρδεμα, ανάμεσα στα υπόλοιπα παιχνίδια βρίσκεται ένας άλλος Μπαζ, ένας Μπαζ που πιστεύει πως είναι αστροφύλακας! Εν τω μεταξύ ο Γούντι βρίσκει καλή την ιδέα να πάει στην Ιαπωνία και αποφασίζει να μείνει μαζί με τους υπόλοιπους τρεις. Η παρέα των παιχνιδιών με τον ψεύτικο Μπαζ φτάνουν και προσπαθούν να σώσουν το Γούντι και τότε εμφανίζεται ο αληθινός Μπαζ. Ο Γούντι αλλάζει γνώμη και τελικά αποφασίζει να πάει πίσω στον Άντι αλλά ο Χρυσοθύρας έχει αντιρρήσεις. Εκείνη την ώρα ο Αλ παίρνει την βαλίτσα που έχει μέσα τον Γούντι, την Τζέσι, τον Χρυσοθύρα και τον Άπαικτο. Τα παιχνίδια τον καταδιώκουν μέχρι το αεροδρόμιο και μετά από πολλές περιπέτειες καταφέρνουν να νικήσουν τον Χρυσοθύρα και να γλυτώσουν από τον Αλ. Την επόμενη μέρα όλοι είναι πίσω στο σπίτι του Άντι και μαζί του είναι η Τζέσι και ο Άπαικτος.



ΟΙ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ


20 Διεθνή βραβεία και 28 ακόμα Υποψηφιότητες

Χρυσή σφαίρα ΗΠΑ Καλύτερης ταινίας, 7 βραβεία ANNIE, Βραβείο GRAMMY τραγουδιού

Η Ταινία κυκλοφόρησε στις 24/11/1999 με εξαιρετικά σχόλια από τους κριτικούς και το κοινό. Πολλοί μίλησαν για ταινία καλύτερη από την Πρώτη, γεγονός σπάνιο στα κλασικά sequel ταινιών.
Θεωρείται μια από τις καλύτερες ταινίες animation όλων των εποχών και φυσικά είχε και την ανάλογη εισπρακτική επιτυχία με 485 εκατομμύρια δολλάρια εισπράξεις παγκόσμια.

 *********************

TOY STORY 3




Συγγραφείς:   JOHN LASSETER, ANDREW STANTON,  LEE UNKRICH

Σενάριο:  MICHAEL ARNDT

Σκηνοθεσία:  LEE UNKRICH  (Αμερικάνος γεννημένος το 1967)

Μουσική:  RANDY NEWMAN

Κινηματογράφιση:  JEREMY LASKY





Χαρακτήρες-Ερμηνείες:

Όλοι οι γνωστοί στα άλλα μέρη και πρόσθετα ακόμα οι:

NED BEATTY στο ρόλο του LOTSO

MICHAEL KEATON στο ρόλο του KEN

JODI BENSON στο ρόλο της BARBIE

EMILY HAHN στο ρόλο της BONNIE

Το Κόστος της ταινίας έφτασε τα 200 εκατομμύρια δολλάρια



ΤΟ ΘΕΜΑ

 Στο τρίτο μέρος η πλοκή επικεντρώνεται στους Γούντι, Μπαζ Λαϊτγίαρ και στα υπόλοιπα ομιλούντα παιχνίδια, καθώς βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα αβέβαιο μέλλον τώρα που ο Άντι ετοιμάζεται να πάει στο κολέγιο.

 Ο Άντυ είναι πλέον 17 ετών και πακετάρει τα πράγματά του για το κολέγιο, αφήνοντας τα παιχνίδια του, με τα οποία δεν έχει παίξει εδώ και χρόνια, ξεχασμένα και εγκαταλελειμμένα. Ο Άντυ αποφασίζει να πάρει μαζί του τον Γούντι και σκοπεύει να βάλει όλα τα άλλα παιχνίδια στη σοφίτα. Κατα λάθος η μητέρα του Άντυ, τα πετάει, κάνοντας τα παιχνίδια να αισθανθούν ότι δεν είναι πλέον επιθυμητά. Τα παιχνίδια αποδρούν και αποφασίζουν να μπουν σε ένα κουτί που θα δωρηθεί στον Παιδικό Σταθμό Σάνισαϊντ. Ο Γούντι, που είναι ο μόνος που είδε τι πραγματικά συνέβη, ακολουθεί τους φίλους του και προσπαθεί να τους εξηγήσει ότι η μαμά του Άντυ τους πέταξε κατά λάθος. Αυτοί όμως αρνούνται να τον ακούσουν.
Τα παιχνίδια του Άντυ, τα καλοδέχονται τα πολυάριθμα παιχνίδια του παιδικού σταθμού και τους δείχνουν το χώρο, ο οποίος φαίνεται να είναι τέλειος. Όλοι είναι πολύ ευτυχισμένοι στον καινούριο τους χώρο, αφήνοντας τον Γούντι, μόνο του να γυρίσει στον Άντυ. Έξω από τον παιδικό σταθμό, η μικρή Μπόνι θα μαζέψει τον Γούντι. Η Μπόνι τον παίρνει μαζί της στο σπίτι και παίζει μαζί με τα άλλα παιχνίδια της, τα οποία εκτός από την καλή μεταχείριση που τους δίνει η Μπόνι, είναι ευτυχισμένα και καλοδέχονται τον Γούντι. Ο Γούντι είναι συνεπαρμένος μέχρι που ακούει από τον Τσακλς, τον θλιβερό κλόουν ότι μαζί με τον Αγκαλίτσα και το Μεγάλο Μωρό κατά λάθος εγκαταλείφθηκαν από την ιδιοκτήτριά τους, τη Ντέιζι. Οι τρεις τους βρήκαν το δρόμο να γυρίσουν πίσω στη Ντέιζι αλλά ο Αγκαλίτσας είδε ότι είχε ήδη αντικατασταθεί. Αν και ο Τσακλς κατάλαβε τι ακριβώς έγινε, ο Αγκαλίτσας, πικραμένος, έπεισε το Μεγάλο Μωρό ότι η Ντέιζι τους παράτησε και μαζί πήραν το έλεγχο στο Σάνισαϊντ. Ο Γούντι, φοβούμενος για τη μοίρα των φίλων του, πηγαίνει πίσω στον παιδικό σταθμό και βρίσκει ότι τους έχει τεθεί αποστολή να παίξουν με τα μικρότερα και απρόσεκτα παιδιά που συνήθως καταστρέφουν τα παιχνίδια. Επίσης τους επιτηρεί ο Μπαζ, του οποίου ο Αγκαλίτσας έχει αλλάξει τις ρυθμίσεις του και πλέον είναι ο "Αστροφύλακας του Διαστήματος" και συμμαχεί μαζί τους.
Ο Γούντι ξαναβρίσκει τους φίλους του και μαζί καταστρώνουν σχέδιο απόδρασης που περιλαμβάνει τον κάδο απορριμάτων. Μέσα στην όλη διαδικασία και στην προσπάθεια να επαναφέρουν τον Μπαζ, κατά λάθος βάζουν μπροστά την ισπανική λειτουργία του Μπαζ. Τα παιχνίδια φτάνουν στον κάδο αλλά εκεί τους περιμένει ο Αγκαλίτσας και η συμμορία του. Καθώς το σκουπιδιάρικο πλησιάζει, ο Γούντι εξηγεί στο Μεγάλο Μωρό ότι ο Αγκαλίτσας του είπε ψέματα και ότι η ιδιοκτήτριά του ακόμα τον αγαπάει και έτσι το Μεγάλο Μωρό σηκώνει τον Αγκαλίτσα και τον πετάει στα σκουπίδια. Δυστυχώς ο Αγκαλίτσας καταφέρνει να τραβήξει τον Γούντι καθώς τα σκουπίδια φορτώνονται στο σκουπιδιάρικο. Οι φίλοι του Γούντι επιβιβάζονται για να τον βοηθήσουν. Ο Μπαζ στην προσπάθειά του να σώσει την Τζέσι, χτυπάει το κεφάλι του σε μια τηλεόραση και επανέρχεται πλήρως στον παλιό του εαυτό. Τα παιχνίδια βρίσκονται στο χώρο καάυσης απορριμάτων και είναι έτοιμα να καούν. Βοηθούν τον Αγκαλίτσα να φτάσει το κουμπί έκτακτης ανάγκης, αλλά αυτός τους προδίδει και τους αφήνει να καούν. Πιστεύοντας ότι ζουν τις τελευταίες τους στιγμές, ενώνουν τα χέρια τους αλλά διασώζονται εγκαίρως από τα εξωγήινα παιχνίδια. Συνειδητοποιώντας ότι από το να καούν είναι πολύ χειρότερο από το να περάσουν το υπόλοιπο της ζωής τους στη σοφίτα του Άντυ, παίρνουν πίσω ότι είπαν γι' αυτόν. Τα παιχνίδια στην αρχή ήθελαν να πάρουν εκδίκηση αλλά ο Γούντι τους πείθει ότι ο Αγκαλίτσας δεν αξίζει τον κόπο. Επιστρέφουν στο σπίτι του Άντι, ενώ ο Αγκαλίτσας καταλήγει σαν διακοσμητικό στο μπροστινό μέρος ενός φορτηγού.
Στο σπίτι, ο Γούντι μπαίνει μέσα στο κουτί με τα πράγματα του Άντυ για το κολέγιο ενώ τα άλλα παιχνίδια πηγαίνουν στη σοφίτα. Ο Γούντι αφήνει ένα σημείωμα στον Άντυ πάνω στο κουτί με τα παιχνίδια. Ο Άντυ, πιστεύοντας ότι το σημείωμα το άφησε η μαμά του, πηγαίνει το κουτί στο σπίτι της Μπόνι και της συστήνει τα παλιά του παιχνίδια, αφήνοντας την να παίξει μαζί τους. Η Μπόνι αναγνωρίζει τον Γούντι, προς έκπληξη του Άντυ. Στην αρχή ο Άντυ είναι διστακτικός ως προς να της δώσει το αγαπημένο του παιχνίδι, αλλά τελικά της το χαρίζει και παίζει μαζί της για λίγο, πριν αναχωρήσει για το κολέγιο. Ο Γούντι και τα άλλα παιχνίδια αισθάνονται ξανά επιθυμητά και μαθαίνουν μέσω σημειωμάτων που τα μεταφέρουν μέσω του σακιδίου της Μπόνι, ότι η Μπάρμπι, ο Κεν και το Μεγάλο Μωρό έχουν βελτιώσει τα πράγματα στον παιδικό σταθμό Σάνισαϊντ.





ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ:

58 Διεθνή βραβεία και 89 Υποψηφιότητες

Βραβεία OSCAR Animation ταινίας της χρονιάς και καλύτερης μουσικής, Χρυσή σφαίρα ΗΠΑ καλύτερης ταινίας animation, BAFTA καλύτερης animation ταινίας

ο Toy Story 3 κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ στις 18 Ιουνίου 2010 με διθυραμβικά σχόλια από τους κριτικούς[και τεράστιες εισπράξεις στα αμερικανικά και διεθνή ταμεία. Αποτελεί τη μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία στην Αμερική αλλά και παγκοσμίως για το 2010. Έγινε η μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία της Pixar μέχρι σήμερα. Μέχρι σήμερα είναι η 13η μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία όλων των εποχών.

Ένας πραγματικός θρίαμβος





ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΡΜΗΝΕΥΤΕΣ

Ας δούμε, φίλες και φίλοι, τους Έλληνες Ηθοποιούς που ενσάρκωσαν με τη φωνή τους τους χαρακτήρες όλης της μεγάλης αυτής ΤΡΙΛΟΓΙΑΣ

ΑΛΚΗΣ ΚΟΥΡΚΟΥΛΟΣ στο ρόλο του WOODY

ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΑΝΤΟΣ στο ρόλο του BUZZ LIGHTYEAR

ΚΩΣΤΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ στο ρόλο του κ. ΠΑΤΑΤΑ

ΝΙΚΟΣ ΤΣΟΥΚΑΣ στο ρόλο του ΣΟΥΣΤΑ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΛΑΜΙΔΑΣ στο ρόλο του ΡΕΞ, ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΟΡΝΑΡΑΚΗΣ στο TOY STORY III

ΧΡΗΣΤΟΣ ΖΟΡΜΠΑΣ στο ρόλο του ΖΑΜΠΟΝ

ΜΑΡΙΑ ΠΛΑΚΙΔΗ στο ρόλο της BO PEEP

ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΧΛΑΔΙΩΤΗΣ στο ρόλο του ANDY

ΠΕΡΥ ΠΟΡΑΒΟΥ στο ρόλο της μητέρας του ANDY

ΑΡΙΕΛ ΚΩΣΝΤΑΝΤΙΝΙΔΗ στο ρόλο της JESSY (II & III)

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΙΑΤΑΣ στο ρόλο του ΑΡΚΟΥΔΟΥ (ΙΙΙ)

ΕΛΕΟΝΩΡΑ ΜΕΛΕΤΗ στο ρόλο της BARBIE (III)

ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ στο ρόλο του ΚΕΝ (ΙΙΙ)

********************


Αυτή λοιπόν φίλες και φίλοι ήταν η μεγάλη ΤΡΙΛΟΓΙΑ της

"ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ"


Μια μεγάλη δημιουργία, η οποία θα έχει την αναμενόμενη συνέχειά της με το 4ο ΜΕΡΟΣ

Αυτό αναμένεται να ανέβει στους Κινηματογράφους τον Ιούνη του 2018.
Η Συγγραφική ομάδα θα είναι αυτή της πρώτης ταινίας και η πλοκή της θα αφορά τον WOODY, τον BUZZ LIGHTYEAR και τους φίλους του με τη ζωή τους όπως αυτή σταμάτησε στο 3ο μέρος.


Ανέκαθεν τα ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ασκούσαν στον άνθρωπο, σε κάθε ηλικία μια ξεχωριστή γοητεία.
Ψυχολογικά τον έκαναν να νιώθει παιδί αν ήταν ώριμος σε ηλικία. Αν είναι παιδί τον απογειώνουν και τον ταξιδεύουν σε δικούς του όμορφους κόσμους.
Αυτό το δέσιμο του ανθρώπου με τα παιχνίδια του, είναι και το πολύ μεγαλο "μυστικό" επιτυχίας της Ταινίας αυτής στο πέρασμά της.

Το ANIMATION, ειδικά στη σύγχρονη ψηφιακή του μορφή έχει τη δυνατότητα να παρουσιάσει με υπέροχο τρόπο αυτή τη σχέση και την πλοκή καθηλώνοντάς μας σε ένα θέαμα που πάντα συγκινεί και πάντα μας κανει να έχουμε ένα δάκρυ νοσταλγίας στα μάτια και στην ψυχή μας.







Σχόλια

  1. Τέλεια! Είναι από τα αγαπημένα των παιδιών μου, έχουμε όλα τα dvd!
    Ακόμα κι εγώ κόλλησα μαζί τους και όποτε βάλουν να δουν, βλέπω κι εγώ.
    Φιλάκια Γιάννη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι όμορφο Ματίνα μου να μοιράζεσαι πράγματα με τα παιδιά σου. Είναι ανεκτίμητες αυτές οι στιγμές. Στη χαρά τους πολλαπλασιάζεται και η δική σου. Πόσο μάλλον αν βλέπετε μαζί μια όμορφη ταινία.
      Ευχαριστώ καλή μου για τη ζεστασιά των λόγων σου.
      Καλή βδομάδα να έχεις.

      Διαγραφή
  2. Μόνο μία έχω δει κι ενθουσιάστηκα, Γιάννη! Το ζωντάνεμα των παιχνιδιών, το οποίο εννοείται πως είχα σίγουρο όταν ήμουν μικρή, είναι μια όμορφη ιδέα, αλλά οι περιπέτειες των παιχνιδιών απογειώνουν την ταινία. Είχε και πολλές συγκινητικές στιγμές!
    Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Τριλογία που θα γίνει τετραλογία Αλεξάνδρα μου είναι γεμάτη από τέτοιες δυνατές συγκινητικές στιγμές. Βλέπεις ο κόσμος των παιχνιδιών και η επιρροή που έχουν στον κόσμο μας, μικροί και μεγάλοι, είναι γεμάτη συναισθήματα. Να δεις και τις άλλες ταινίες, δεν θα χάσεις.
      Ευχαριστώ κορίτσι μου, καλές συνέχειες να έχουμε.

      Διαγραφή
  3. Δεν είμαι "φαν" των κινουμένων σχεδίων. Παρότι έχω κατεβάσει πολλές ταινίες του είδους, για τα παιδιά μου, δεν έχω καταφέρει να δω καμία. Σίγουρα οι σύγχρονες δεν έχουν τα "παιδαριώδη" σενάρια που είχαν οι ταινίες της Disney πριν 40-50 χρόνια και σίγουρα απευθύνονται και σε μεγαλύτερες ηλικίες. Απλά προτιμώ την κλασσική κινηματογραφία.
    Εσύ πάντως, όπως πάντα, έκανες καταπληκτική παρουσίαση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πέτρο μου στις προσωπικές προτιμήσεις δεν χωράνε κριτικές. Είναι σεβαστές. Ναι, όπως λες, το επίπεδο έχει κάνει άλματα. Από τα παλιά κινούμενα σχέδια στο χαρτί, έχουμε φτάσει πλήρως στην ψηφιοποιημένη κινηματογραφική ταινία που δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει από μια μεγάλη κλασική κινηματογραφική παραγωγή.
      Ευχαριστώ φίλε για τα καλά σου λόγια. Καλή βδομάδα να έχεις.

      Διαγραφή
  4. αγαπητέ.... πιστεύω ότι είναι πολύ ωραίες κι οι τρεις ταινίες, έχω δει σίγουρα την πρώτη, δεν θυμάμαι αν έχω δει κάποια απ' τις άλλες....

    καλά Χριστούγεννα, να ευχηθώ, και από εδώ, με υγεία

    καλή χρονια με καλές ταινίες... :) = χαμόγελο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λαμπρνή μου ευχαριστώ για τις ευχές σου. Να έχεις Καλά Χριστούγεννα με ότι όμορφο επιθυμείς.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις τελευταίου μήνα

"Οι Μαύροι Πίνακες" ένα αριστούργημα στη μικρή οθόνη

Κλασικά αριστουργήματα της λογοτεχνίας στον κινηματογράφο: "Ανεμοδαρμένα ύψη" της Έμιλυ Μπροντέ

"Ο Θάνατος θα ξανάρθει" του Ερρίκου Θαλασσινού. Ταινία σταθμός στο Ελληνικό Αστυνομικό Noir