Παιχνίδι με το Casting: Η Δική μου πρόταση






Φίλες και Φίλοι,
πριν λίγες μέρες ξεκινήσαμε εδώ "πειραματικά" ένα ας το πούμε παιχνίδι πάνω στο casting μιας ταινίας που θα γυρίσουμε και αναζητούμε τους Ηθοποιούς για να ερμηνεύσουν τους χαρακτήρες της ταινίας.

Το "παιχνίδι", θα το χαρακτήριζα έμπνευσης, φαντασίας και ...προσομείωσης ξεκίνησε με την ανάρτηση του πρώτου εδώ συνδέσμου:

"Παιχνίδι" με το Casting

Στη συνέχεια δόθηκε περαιτέρω αναλυτική παρουσίασης της πλοκής του σεναρίου, όπως αυτή ξεδιπλώνεται στο υπέροχο αστυνομικό μυθιστόρημα του Γιάννη Μαρή "Ταξίδι χωρίς γυρισμό". Δείτε τον σύνδεσμο εδώ: 

"Παιχνίδι" με το Casting: Αναλυτική παρουσίασης της Πλοκής

Πολλοί φίλοι και φίλες, ξεκίνησαν ήδη να καταθέτουν τις δικές τους προτάσεις. Ένα όμορφο δρώμενο εξελίσσεται που μας έχει κάνει όλους λίγο "παιδιά". Οι προτάσεις έχουν καταχωρηθεί σαν Σχόλια στην ανάρτηση, ενώ στον σύνδεσμο που ακολουθεί, η καλή μας φίλη Αναστασία, έκανε ξεχωριστή θεματική ανάρτηση στο προσωπικό της μπλογκ την οποία και μπορείτε να δείτε:

Casting για ένα ...Ταξίδι χωρίς γυρισμό

Το δρώμενό μας ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ, δεν έχω βάλλει χρονικό όριο περιοριστικό αλλά απλά ένα εύλογο ανοιχτό διάστημα χωρίς άγχος και πίεση. 
Επίσης είπαμε ότι κάθε φίλος/φίλη μπορεί να καταθέσει ένα συνολικό cast είτε με Ηθοποιούς του κλασικού μας κινηματογράφου είτε με σημερινούς της παρούσας γενιάς.
Είναι ώρα να καταθέσω και εγώ τη δική μου πρόταση. Επέλεξα να δώσω ηθοποιούς της σημερινής μας γενιάς, δρώντες δηλαδή.

Την ανάλυση των χαρακτήρων την έχετε ήδη αναλυτικά στα δύο προηγούμενα links, να μην τα επαναλαμβάνω εδώ:

Ας τους παρουσιάσω λοιπόν:

Στον ρόλο του ΑΝΔΡΕΑ ΔΕΛΑΒΕΡΗ (Α' Αντρικός ρόλος)

Η Πρότασή μου: ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΟΤΣΙΚΑΣ



Γεννημένος το 1983 ο εκλεκτός αυτός Ηθοποιός της νέας μας γενιάς. Απόφοιτος της Δραματικής σχολής του Εθνικού θεάτρου.
Τα εξωτερικά του χαρακτηριστικά δένουν απόλυτα με την περιγραφή του ρόλου, όπως αυτήν την δίνει ο Γιάννης Μαρής στο Βιβλίο του.
Ερμηνευτικά, έχει πιστεύω τα φόντα να αποδώσει τον συγκεκριμένο ρόλο με τη δυναμική του και τις δραματικές του αποχρώσεις.

Στον (Κόντρα) ρόλο του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ 

Η Πρότασή μου:  ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΟΥΡΟΣ


Γεννημένος το 1955, ο πολύ σπουδαίος αυτός Ηθοποιός μας και σεναριογράφος.
Σπούδασε Θεατρικές σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας.
Θεωρώ ότι έχει απόλυτα τη δυνατότητα και την έκφραση να δώσει τον κόντρα "κακό" ρόλο του σεναρίου μας.
Τον έχω θαυμάσει στη σειρά "Ιστορίες του Αστυνόμου Μπέκα" σε ανάλογο ρόλο, τον οποίον και υπηρέτησε με εξαίρετη άψογη εμφάνιση.

Στο ρόλο της συζύγου του Αθανασίου, ΑΝΝΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΤΟΥ (Υποστηρικτικός ρόλος)

Η Πρότασή μου:  ΤΑΜΙΛΑ ΚΟΥΛΙΕΒΑ


Γεννημένη το 1967 η εξαίρετη ηθοποιός μας. Σπουδές στο υψηλότατο επίπεδο. Υποκριτική στο Πανεπιστήμιο Κινηματογράφου της Μόσχας και Σκηνοθεσία στο Πανεπιστήμιο Πολιτισμού της Μόσχας στο οποίο και δίδασκε.
Το μελαγχολικό της βλέμμα, η αριστοκρατική της κλασική ομορφιά. Το χαμηλό προσωπικό της προφίλ, της δίνουν άνετα τη δυνατότητα να ερμηνεύσει μια σύζυγο και μητέρα απελπισμένη, άβουλη. Να παρακολουθεί υποταγμένη τις άνομες επιταγές του συζύγου της αλλά και την καταστροφή της πολυαγαπημένης της κόρης.

Στο ρόλο της Κόρης (και Θύματος) ΜΑΡΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΤΟΥ (Υποστηρικτικός Γυναικείος ρόλος)

Η Πρότασή μου:  ΘΑΛΕΙΑ ΜΑΤΙΚΑ


Ομολογώ είχα αρκετές επιλογές για το ρόλο αυτό αλλά στο πρόσωπο της εξαίρετης Θάλειας συγκέντρωσα την τελική μου απόφαση. Γεννημένη το 1978 μπορεί άνετα να δώσει νεώτερους ηλικιακά ρόλους. Απόφοιτη της Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης. 
Το κλειστό μελαγχολικό της πρόσωπο. Η Ομορφιά της. Η γλυκύτητα και η ερμηνευτική της "αθωότητα" δίνουν πεντακάθαρα τον χαρακτήρα της νεαρής κόρης Μαρίας.

Στον ρόλο της ΝΤΟΡΑΣ ΤΑΣΟΛΑΜΠΡΟΥ (Β' Γυναικείος ρόλος)

Η Πρότασή μου:  ΝΑΤΑΛΙΑ ΔΡΑΓΟΥΜΗ


Μια εξαίρετη Ηθοποιός μας, απόφοιτη της Δραματικής σχολής του Εθνικού Θεάτρου αλλά του και του Θεατρικού ατελιέ του Ανδρέα Βουτσινά στο Παρίσι.
Όμορφη, γοητευτική, αισθησιακή και ερωτική. Μπορεί πιστεύω με χαρακτηριστική δεινότητα να αποδώσει το ρόλο της αισθησιακής ελεύθερης ερωτικά Ντόρας, της μοιραίας "φθαρμένης" Γυναίκας που ακολουθεί τον βασικό εραστή της στον αδιέξοδο δρόμο της ανομίας και του εγκλήματος αλλά διατηρεί την εσωτερική της αγνότητα σαν ύστατη άμυνα απέναντι στον απόλυτο εκπεσμό.
Την πιστεύω απόλυτα

Στον Ρόλου του Γιατρού Καθηγητή ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

Η Πρότασή μου:  ΝΙΚΟΣ ΓΑΛΑΝΟΣ



Ομολογώ παιδεύτηκα πολύ για τον συγκεκριμένο ρόλο. Υπάρχουν πολλοί άξιοι ηθοποιοί που, ηλικιακά, εμφανισιακά και ερμηνευτικά, θα μπορούσαν να τον αποδώσουν.
Ο Καθηγητής γιατρός Γεωργιάδης, απαιτεί μια "βιβλική" ηρεμία και ένα ανάλογο παρουσιαστικό.
Θεωρώ ότι ο μεγάλος μας Ηθοποιός, ο Νίκος Γαλανός, ακριβώς στην ηλικία των 70 ετών, μπορεί άνετα να θριαμβεύσει στο ρόλο αυτό.

Στο ρόλο του Υπομοίραρχου ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

Η Πρότασή μου:  ΜΕΜΟΣ ΜΠΕΓΝΗΣ




Γεννημένος το 1974 στη Σαλαμίνα ο Μέμος. Καθάριο πρόσωπο. Όμορφα και γαλήνια χαρακτηριστικά. Συνεσταλμένη εμφάνιση και ένα ελαφρύ μελαγχολικό βλέμμα.
Ο ..."ποιητής" αστυνομικός της εποχής που εξελίσσεται το μυθιστόρημα. Όπως λέει και ο Μαρής στην περιγραφή του κάλλιστα θα ήταν λογοτέχνης, ποιητής, ονειροπόλος παρά αστυνομικός.
Θα ταίριαζε δε σε μια ...τουριστική υπηρεσία, έτσι μας προκύπτει και διοικητής τμήματος Μυκόνου.

Στο ρόλο του ΑΝΑΚΡΙΤΗ ΒΕΡΥΚΚΙΟΥ

Η Πρότασή μου:  ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΖΑΝΑΣ


Κρίσιμος ρόλος για την τελική κάθαρση του έργου και της επίλυσης της υπόθεσης. Μαζί με τον Υπομοίραρχο Αναγνωστόπουλο επιλαμβάνουν να φτάσουν στην αλήθεια προσπερνώντας κάθε είδους υπηρεσιακά εμπόδια και αναστολές.
Τι αναζητάμε σε αυτόν ; τη φάση "πυροβολώ με χαμόγελο" (!!!). Ένας ανακριτής που απευθύνει ...δολοφονικές ερωτήσεις χωρίς ίχνος ταραχής, με ευγένεια και χαμόγελο που ...σκοτώνει αλλά και αποφασιστικότητα που δεν σηκώνει αντίρρηση. Τον πιστεύω τον εξαίρετο Ηθοποιό μας.
Πειραιώτης και απόφοιτος της Δραματικής σχολής Εθνικού Θεάτρου με πολλές βραβεύσεις και ρεπερτόριο μεγάλο.

Στο ρόλο του ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

Η Πρότασή μου:  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΟΥΓΙΟΥΡΗΣ


Γεννημένος το 1976, ακριβώς εδώ τα χρόνια που επιζητούμε. Απόφοιτος της δραματικής σχολής του Κώστα Καζάκου.
Επιβλητικός, σοβαρός, υπηρεσιακός στα γνωστά του καθήκοντα. Διαλλακτικός παρά το ρόλο του ως δημόσιος κατήγορος κλείνει δεκτικά το μάτι στις πρωτοβουλίες του ανακριτή.

Στο ρόλο του Ταγματάρχη ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ (Διοικητή Χωροφυλακής Κυκλάδων)

Η Πρότασή μου:  ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ


Γεννημένος το 1960, μας καλύπτει ηλικιακά στο ρόλο. Εξαίρετος Ηθοποιός μας, απόφοιτος της Δραματικής Σχολής Αθηνών . Πολυτάλαντος πραγματικά.
Εδώ τον θέλουμε σκληρό, άκαμπτο, πιστό στις ιδέες και αρχές που υπηρετεί και αναπαράγει μέσα στον απόλυτο συντηρητισμό της θέσης του.

***************************

Αυτή τελικά, μετά κόπων και βασάνων, είναι η δική μου δέσμη πρότασης για το Casting της ....στα σκαριά ταινίας μας πάνω στους ρόλους του υπέροχου αυτού Μυθιστορήματος του Γιάννη Μαρή.
Προτίμησα να σταθώ σε Ηθοποιούς του "σήμερα" που αποτελούν και τη δυναμική της ερμηνευτικής μας γκάμας.

Το θέμα μας, το όμορφο αυτό παιχνίδι μας, παραμένει ανοιχτό σε επόμενες προτάσεις, σκέψεις, παρατηρήσεις για κάθε φίλο και αναγνώστη.

Ένα ακόμα μεγάλο "ευχαριστώ" από εμένα για την ενθουσιώδη συμμετοχή σας στο δρώμενο αυτό.



Σχόλια

  1. Γιάννη!
    Εξαιρετικές επιλογές, ένας κι ένας οι ηθοποιοί του casting σου!

    Ο Βούρος, θα 'λεγε κανείς πως είναι γεννημένος για το ρόλο του Αθανασίου, ενώ με χαροποίησε ιδιαίτερα η επιλογή του Καζανά, καθώς είναι ένας ηθοποιός σεμνός και σοβαρός, τον οποίο εκτιμώ πολύ!
    Ο δε Γαλανός... σαν το παλιό κρασί!

    (Μια που το σκέφτηκες και το ανέφερες... το ξαναγράφω για να μην ξεχαστεί: να επαναληφθεί το δρώμενο!!!)

    Καλό απόγευμα Κυριακής!
    Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αναστασία μου καλησπέρα.
      Είπα να προτείνω ηθοποιούς της τρέχουσας δράσης. Μετά τη δική σου παρουσίαση θεωρώ ότι έκλεισε υπέροχα η αναφορά σε εκείνη την κλασική περίοδο.
      Ο Βούρος με είχε αφήσει άναυδο σε μια ιστορία του Αστυνόμου Μπέκα ως δολοφόνος και πραγματικά ήταν εκπληκτικός.
      Τον Καζανά τον λατρεύω είναι εξαίρετος ηθοποιός, πιο ώριμος από ποτέ. Για τον Γαλανό τι να πεις. Θεός....!
      Όχι δεν θα το ξεχάσω το δρώμενο. Θα το δούμε τώρα στην "δοκιμαστική" του έκδοση και μετά θα του δώσουμε τακτικό χαρακτήρα με συγκεκριμένες προϋποθέσεις.
      Δεν πιστεύω να μας πάρουνε για ...ψώνια έτσι ; χααχαχαχαχα.
      Ευχαριστώ απ την καρδιά μου μια ακόμα φορά Αναστασία.
      Καλή σου βδομάδα.

      Διαγραφή
    2. Καλή εβδομάδα, Γιάννη μου!
      Η αρχική μου σκέψη ήταν να κάνω casting... δύο εποχών.
      Ο λόγος που δεν το έκανα, ήταν επειδή έχω "ξεσκονίσει" τις Ιστορίες του Αστυνόμου Μπέκα στο YouTube (μάλιστα, αυτόν τον καιρό τις ξαναβλέπω με την κόρη μου, που την έκανα φαν!) και αισθανόμουν ότι θα "έκλεβα"!
      Στο επεισόδιο που ο Βούρος ήταν δολοφόνος, ο Μπεγνής έκανε τον "καλό" της ιστορίας! Σε άλλο, ο Γαλανός ήταν εξαιρετικός ως σύζυγος του οποίου η γυναίκα είχε μπλέξει σε μια παράξενη ιστορία. Η δε Δραγούμη έχει "κεντήσει" σε 10η Εντολή και Κόκκινο Κύκλο!

      Νομίζω πως το δρώμενο ήταν απολαυστικό για όλους τους συμμετέχοντες, άρα δεν πιστεύω πως θα χαρακτηριστούμε "ψώνια"! ☺

      Εν αναμονή...
      Την καλημέρα μου!

      Διαγραφή
    3. Αχαααα.... χαίρομαι που έγινες φαν των Ιστοριών του Μπέκα. Πρόσεξε:
      Τις έχω δει όλες, είναι εξαιρετικές αλλά στην όλη παραγωγή είχα μια πολύ σοβαρή ένσταση:
      Η Μεταφορά τους στην σημερινή εποχή χάλασε πάρα πολύ από την ατμόσφαιρά τους....! Αυτό το νιώθω έχοντας σχεδόν ...αποστιθίσει όλη τη βιβλιογραφία του Μαρή και βλέπω πόσο διαφορετική είναι η ατμόσφαιρα του 1960-70.
      Βέβαια μια τέτοια παραγωγή απαιτεί, εκ των πραγμάτων, πολύ μεγάλο κόστος λόγω υλικών, σκηνογραφίας, μέσων κλπ. Αλλά σαν κάνεις μία σειρά οφείλεις να διατηρείς το χρώμα της.
      Καλή βδομάδα να έχεις και σε ευχαριστώ.

      Διαγραφή
  2. Πολύ - πολύ ενδιαφέρον το casting, Γιάννη. Κι ενώ το δικό μου έχει ηθοποιούς... παλιούς, τώρα με έβαλες στη διαδικασία να ψάξω τους νέους!!!!
    Καλό υπόλοιπο Κυριακής!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλεξάνδρα μην το αλλάξεις....! κάνε κάτι απλό. Βάλε και τις δύο σου προτάσεις αντίστοιχα. Μπορείς να το κάνεις ως εξής ως τίτλο:
      -Ποιοι θα έπαιζαν τότε
      -Ποιοι θα παίζουν σήμερα
      Σου έχω εμπιστοσύνη και σε περιμένουμε με το χρόνο σου και την άνεσή σου.
      Και πάλι ευχαριστώ και σε φιλώ.

      Διαγραφή
  3. Ωραίο, διασκεδαστικό, ενδιαφέρον το δρώμενο αυτό Γιάννη μου. Να το ξανακάνεις αλλά πλιζ το σενάριο ολοκληρωμένο ναι;;
    Οι προτάσεις σου με βρίσκουν σύμφωνη. Βέβαια μια ένσταση για το Βούρο είχα αλλά διάβασα τα σχόλια και έχει παίξει ο Βουρος το δολοφόνο οπότε του ταιριάζει. Βλέπες δεν τον έχω δει ποτέ ως στιγερό εγληματία Πάντα όσο σκληρός και αν παίζει βγάζει μιαν ανθρωπιά
    Αναμένουμε το επόμενο...Κοίτα μόνο μην μας πάρουν είδηση και ζητάνε να κάνουμε εμείς το κάστινγκ μια και θα γίνουμε εξπέρ με σένα...γιατί ουφ δεν μπορώ άλλο τις οντισιόν!!!χαχαχαχα
    Καλή συνέχεια Γιαννάκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α βρε Άννα μου με το χιούμορ σου και την καλή σου καρδιά. Πόσο τα έχουμε όλα αυτά ανάγκη στην κατάστασή μας έτσι ; και σε ευχαριστώ ολόψυχα για αυτό.
      Ναι, το επόμενο, θα το κάνουμε με ξεχωριστές αναρτήσεις και συγκροτημένη παρουσίαση του σεναρίου. Νομίζω μάθαμε από την δοκιμαστική αυτή "έκδοση".
      Να κάνουμε κάστινγκ ε ; αχχχ. Μα δεν γυρίζονται πλέον σειρές Άννα μου και ο κινηματογράφος αναλίσκεται σε ευκολοχώνευτα θέματα και παραγωγές με λίγες φωτεινές εξαιρέσεις.
      Καλή βδομάδα ψυχή μου.

      Διαγραφή
  4. Γιάννη μου, δηλαδή σε Μπεγνή και Μπουγιούρη συμπέσαμε? Ουάου! Πολύ μ' αρέσει! Να με προσλάβεις για τα μελλοντικά κάστινγκ, ΟΚ? Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς τη Μία μας....! ναι Μία μου ναι, θεωρώ και τους δύο αυτούς ηθοποιούς πολύ καλούς και πληρούν τις προϋποθέσεις του σεναρίου που εξετάσαμε με μεγάλη αξιοπιστία.
      Σε ευχαριστώ πολύ για τα λόγια και την παρουσία σου και φυσικά θα συμπέσουμε πάλι στο επόμενο δρώμενο. Καλή συνέχεια.

      Διαγραφή
    2. Φυσικά! Γιατί, όπως λένε, τα μεγάλα πνεύματα συναντούνται!!! Χα, χα. Καλό Σαββατοκύριακο, Γιάννη μου.

      Διαγραφή
    3. Καλό ΣαββατοΚύριακο να έχουμε Μία μου. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την παρουσία σου.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις τελευταίου μήνα

Χρυσά ζευγάρια στο Ελληνικό σινεμά: Δεκαετία 1960-Μέρος 1ο

Ηλίας Λογοθέτης: Στο δρόμο της αθανασίας

"ΑΝΤΙΓΟΝΗ" του Γιώργου Τζαβέλλα. Το Αρχαίο δράμα στον ελληνικό κινηματογράφο