ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ στο MONTREAL

Φίλες και Φίλοι
σήμερα θα συνεχίσουμε την περιπλάνησή μας στον όμορφο και καλλιτεχνικό κόσμο
των Κινηματογραφικών Φεστιβάλς.
Έμπνευση και "πηγή" ανακάλυψης του θέματος ήταν μια ανάρτηση στον Ραδιοφωνικό σταθμό:
Greek Music Radio εδώ:  Greek Music Radio

Εκεί λοιπόν "ανακάλυψα" για ένα Κινηματογραφικό Φεστιβάλ που αφορά άμεσα τον Ελληνικό Κινηματογράφο και την προβολή του στο εξωτερικό, θέμα ιδιαίτερα σημαντικό για τα καλλιτεχνικά μας δρώμενα.

Πάμε λοιπόν να δούμε το:

MONTREAL GREEK FILM FESTIVAL

Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου στο Montreal

Μπορείτε να το βρείτε εδώ:  Montreal Greek Film Festival


ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Το Ελληνικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου επιστρέφει στο Μοντρεάλ, από την Δευτέρα, 27 Μαρτίου, στο Cinema du Parc, 3575 ave. du Parc, για μια εβδομάδα,  με καθημερινές, απογευματινές προβολές σύγχρονων ελληνικών ταινιών, που για πρώτη φορά επισκέπτονται την πόλη μας. 
Το εν λόγω Φεστιβάλ ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2009 σε μια πλατφόρμα Ελλήνων Σκηνοθετών, παραγωγών, σεναριογράφων και φυσικά ερμηνευτών για να μπορέσουν να βρουν έναν δόκιμο χώρο να αναδείξουν και παρουσιάσουν τη δουλειά τους.
Φυσικά ζει και αναπνέει μέσα στην καρδιά της μεγάλης Ελληνικής Κοινότητας της πόλης του Montreal και μέσα στα πρώτα του χρόνια ζωής, μεγάλωσε γρήγορα και κέρδισε το ενδιαφέρον του κοινού




Φέτος λοιπόν, στο διάστημα 27 Μάρτη έως 2 Απρίλη, επιστρέφει ξανά, σε συνδυασμό με το Φεστιβάλ Ελληνικοί Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης

ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

Για να ρίξουμε μια ματιά στα Φιλμ που βασικά θα προβληθούν και αναδειχθούν, όπως αναλυτικά περιγράφονται στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ

"CLOUDY SUNDAY" του ΜΑΝΟΥΣΟΥ ΜΑΝΟΥΣΑΚΗ


Η Γνωστή ταινία βασισμένη στο "ΟΥΖΕΡΙ ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ", η οποία έκανε και κάνει μεγάλη επιτυχία τον τελευταίο καιρό

 Η ταινία περιγράφει την απαγορευμένη ιστορία αγάπης ενός Χριστιανού και μιας Εβραιοπούλας στην υπό γερμανική κατοχή Θεσσαλονίκη, το 1942. Απεικονίζει την ανείπωτη ιστορία της Εβραϊκής Κοινότητας της Θεσσαλονίκης κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Μια περιπετειώδης ιστορία αγάπης, που βρίσκει καταφύγιο στο ιστορικό ουζερί του γνωστού ρεμπέτη, Βασίλη Τσιτσάνη.

Η ταινία θα προβληθεί στο Cinema du Parc, στις 20:30  την Τρίτη, 28 Μαρτίου, και στις 18:30 την Τετάρτη, 29 Μαρτίου.

"FIGHTING THROUGH THE NIGHT"  
(COMBAT AU BOUT DE LA NUIT)
σε Σκηνοθεσία του SYLVAINE L' ESPERANCE
Ταινία με θέμα τα δρώμενα στην Ελλάδα της κρίσης και των προβλημάτων της προσφυγιάς


Το ντοκιμαντέρ αυτό, παραγωγής 2016, έχει διάρκεια 485 λεπτά.  Σύμφωνα με τους δημιουργούς, πρόκειται για μια μακρά περιήγηση στην καρδιά της σημερινής Ελλάδας, που κυριαρχείται από μια ολοκληρωτική οικονομία. Μια χώρα διαποτισμένη με την επιθυμία για ελευθερία, που άντρες και γυναίκες όλων των προελεύσεων δημιουργούν απρόσμενους δεσμούς ενώ αγωνίζονται για ένα μέλλον μακρυά από το χάος.

Το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί στο Cinema du Parc, στις 13:00, την Παρασκευή, 31 Μαρτίου, το Σάββατο, 1 Απριλίου και την Κυριακή, 2 Απριλίου.



"FAMILY MEMBER" του ΜΑΡΙΝΟΥ ΚΑΡΤΙΚΚΗ


Με τους:  GIULIO FILIPPO D' ERRICO, ΦΟΙΒΟ και ΓΛΑΥΚΟ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ.
Η ταινία, παραγωγής 2016, είναι ένα εξαιρετικό δράμα πάνω στην οικονομική εξαθλίωση και την απελπισία που κυριαρχεί στους ανθρώπους, από τον ερχομό της και τη διαχείρισή της,
Ο Γιώργος και η Σοφία προσπαθούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά. Ο παππούς τους βοηθά όσο μπορεί με τη σύνταξή του. Όταν όμως πεθαίνει ξαφνικά στον ύπνο του, αποφασίζουν να το αποκρύψουν, για όσο καιρό μπορούν, για να συνεχίσουν να εξαργυρώνουν την σύνταξη του νεκρού.  Τα πράγματα, όμως, δυσκολεύουν…

Η ταινία θα προβληθεί στο Cinema du Parc, στις 18:30 την Τρίτη, 28 Μαρτίου και στις 20:30 την Πέμπτη, 30 Μαρτίου.



"SILENT" του ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΚΙΚΑΠΕΠΠΑ



Η ταινία, παραγωγής 2015, έχει διακριθεί στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης. με πρωταγωνιστές την Κίκα Γεωργίου και την Ανέζα Παπαδοπούλου. Η ταινία ξεδιπλώνει την ιστορία μιας νεαρής σοπράνο, που χάνει ξαφνικά τη φωνή της λίγο πριν τις τελικές εξετάσεις της στην άρια. Στην προσπάθεια της να την ανακτήσει, επιλέγει να μείνει μόνη της και προσπαθεί να αποφύγει τους οικείους της, οι οποίοι την πολιορκούν επίμονα.

Η ταινία θα προβληθεί στο Cinema du Parc, στις 20:45 την Δευτέρα, 27 Μαρτίου, και στις 18:30 την Πέμπτη, 30 Μαρτίου.

"AMERIΚA SQUARE"  (ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗΣ)
 του ΓΙΑΝΝΗ ΣΑΚΑΡΙΔΗ


Η ταινία είναι παραγωγής 2016, με πρωταγωνιστές τους Θέμις Μπαζάκα, Ξένια Ντάνια, Νίκος Φράγκος. Με φόντο την πολύβουη Πλατεία Αμερικής, τέσσερις διαφορετικοί άνθρωποι συναντιούνται και οι ζωές τους θα αλλάξουν καθοριστικά. Ένα νεο-νουάρ πορτρέτο μιας Αθήνας που αντιδρά ακόμη στην πολιτισμικότητα την ίδια ώρα που μοιάζει να παραδέχεται πως βρίσκεται, εκτός των άλλων, σε μια πρωτοφανή κρίση ταυτότητας.

Η ταινία θα ακολουθήσει της προβολής “4.1 Milles” στο Cinema du Parc την Δευτέρα, 27 Μαρτίου και την Τετάρτη, 29 Μαρτίου.

"4.1 ΜΙΛΙΑ" της ΔΑΦΝΗΣ ΜΑΤΖΙΑΡΑΚΗ


Μιλάμε για την εξαίρετη, υπέροχη θα έλεγε κανείς ντοκουμενταρίστικη και αληθινή ταινία της Ελληνίδας σκηνοθέτριας που σκιαγραφεί με συγκλονιστικό τρόπο τον αγώνα του Έλληνα καπετάνιου στη Λέσβο για να σώσει ανθρώπινες ζωές στη θάλασσα της προσφυγιάς και της μετανάστευσης. Ταινία μικρού μήκους που ήταν Υποψήφια για OSCAR στα φετινά βραβεία.

"MARIA CALLAS" του ΜΠΑΜΠΗ ΤΣΟΚΑ


Η ταινία, παραγωγής 2016, αναδεικνύει την ελληνικότητα της μεγάλης ντίβας του λυρικού θεάτρου και βγάζει το μήνυμα ότι η Ελλάδα συνεχίζει να γεννά διάσημες προσωπικότητες. Πρωταγωνιστεί η Μυρτώ Καμβισίδη.

Τα έσοδα από την προβολή αυτής της ταινίας θα δοθούν για τα σχολεία της Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Μοντρεάλ. Η προβολή θα γίνει στο Rialto στις 15:30 την Κυριακή, 2 Απριλίου.



και τέλος την γνωστή πλέον δουλειά του ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ ΠΑΠΑΚΑΛΙΑΤΗ

"ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΚΟΣΜΟΣ"  (WORLD'S APART)


Μια δημιουργία με διεθνή βάση που ήδη έχει αγαπηθεί από το κοινό, Ελληνικό και ξένο .

Αυτά είναι φίλες και φίλοι, τα Φιλμ που συμμετέχουν στις προβολές του Φεστιβάλ.
Σημαντικές παραγωγές και δημιουργίες, με πολύ ριζοσπαστικά και σημαντικά μηνύματα που προάγουν τον ανθρωπισμό, την αλληλεγγύη στην κοινωνία, τον Αντιρατσιστικό τους χαρακτήρα και τα προβλήματα που επέφερε ο εφιάλτης της οικονομικής αλλά και παγκόσμιας κρίσης.

Να ευχηθώ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ στην διοργάνωση, να πάει όσο το δυνατόν μακρύτερα με κάθε επιτυχία για τους συντελεστές της και να πω ότι στους καιρούς μας τα Φεστιβάλ αυτά λειτουργούν ως παράθυρα του Ελληνικού σύγχρονου Κινηματογράφου στον κόσμο.


Σχόλια

  1. Ευχαριστούμε πολύ για την ενημέρωση, Γιάννη, να 'σαι καλά και να περάσεις όμορφα το τριήμερο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Μαργαρίτα μου. Χρόνια Πολλά και σε σένα με κάθε καλή έμπνευση και προσδοκία.

      Διαγραφή
  2. Τελικά "γίνονται πράγματα" (που έλεγε κι η Βάνα Μπάρμπα) με το νεοελληνικό σινεμά -και- στα εξωτερικά, κι αυτό είναι βέρι βέρι χαρμόσυνο! Εμένα πάλι με "φάγανε" τα θέατρα, και δεν έχω προλάβει να δω καμία ταινία στο σινεμά φέτος :((( Μήπως να πεταχτώ ως το Μόντρεαλ να τις δω μαζεμένες;! Καλό π/σ/κ Γιάννη ✿

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πέτρα μου εσύ με τα ταξίδια το έχεις το μεράκι κοπέλα μου. Όμορφη Πόλη είναι μέσα στο πράσινο γιατί όχι. Φίλους έχουμε εκεί επίσης για συνδέσεις. Όσο για το θέατρο δεν έχω την παραμικρή αντίρρηση. Μιλάμε για υπέροχη ασχολία και να την συνεχίσεις.
      Ευχαριστώ πολύ και σε φιλώ. Χρόνια Πολλά.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις τελευταίου μήνα

Ηλίας Λογοθέτης: Στο δρόμο της αθανασίας

Αντρική λάμψη στο κλασικό Χόλιγουντ (Top stars actors in classic Hollywood) Μέρος 1ο

Όταν ο Μάρλον Μπράντο σόκαρε τα Όσκαρ