ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ στον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΛΑΣΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ

Το Καλοκαίρι μας ζει και βασιλεύει αγαπητές Φίλες και Φίλοι.
Θα λέγαμε μάλιστα ότι κυριεύει τις αισθήσεις και τη σκέψη μας.
Ξέρω ότι οι περισσότεροι από εσάς είτε λείπετε σε διακοπές (και καλά κάνετε), είτε έχετε μεγάλα διαστήματα απουσίας με μικρές όμορφες δραπετεύσεις (επίσης καλά κάνετε).
Γενικά με λίγα λόγια τα Δικτυακά Ιστολογικά δρώμενα είναι πεσμένα και περιορισμένα.

Για τους φίλους όμως και τις φίλες που ξεκαλοκαιριάζουν ...οίκαδε και εξακολουθούν και μπαινοβγαίνουν στο διαδίκτυο ψάχνοντας μια ανάσα δροσιάς, το CINEFIL είναι πάντα εδώ
να δίνει όμορφες Κινηματογραφικές ανάσες έστω και με περιορισμένο ...κοινό.

Σήμερα λοιπόν είπα να αναδείξω επίσης ένα Καλοκαιρινό θέμα.
Τα Ελληνικά ΝΗΣΙΑ, αυτά τα διαμάντια της Φύσης, του πολιτισμού και της ομορφιάς,
αυτά τα όμορφα πετράδια που στέκουν κεντημένα στο θαλάσσιο γαλάζιο πέλαγος, δεν θα μπορούσαν
να μην ΕΜΠΝΕΥΣΟΥΝ τον Ελληνικό Κινηματογράφο.
Κάτι τέτοιο θα ήταν αδύνατον.

Σήμερα λοιπόν θα κάνουμε μια αναφορά σε ορισμένες γνωστές, αναγνωρίσιμες ταινίες του Ελληνικού Κλασικού Κινηματογράφου, που ανέδειξαν με μοναδικό και υπέροχο τρόπο τα Ελληνικά Νησιά.

Δεν φιλοδοξώ να παρουσιάσω όλες τις ταινίες που γυρίστηκαν στα Ελληνικά Νησιά.
Η Αναφορά μου θα είναι στις πιο γνωστές ταινίες όπως αυτές έχουν παραμείνει στη μνήμη μας όλα αυτά τα χρόνια.
Πάμε λοιπόν:

ΑΙΓΙΝΑ

Θα ξεκινήσουμε εδώ κοντά από τον Αργοσαρωνικό. Και θα πάμε στην όμορφη ΑΙΓΙΝΑ.
Το όμορφο νησί του Αιακού φιλοξένησε κάμποσες Ελληνικές ταινίες στα γυρίσματά τους.

1958  "ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΝΑ"


Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΑΜΠΡΙΝΟΣ γράφει και Σκηνοθετεί μια τρυφερή και ανάλαφρη συναισθηματική comedy με φόντο το πανέμορφο Νησί της Αίγινας.

Στην ταινία πρωταγωνιστούσαν η ΑΛΙΚΗ ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΗ, ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΠΑΡΚΟΥΛΗΣ και ο ΛΑΜΠΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑΣ.


Οι εικόνες της Αίγινας του 1958 πραγματικά παραπέμπουν σε έναν μαγικό, ήσυχο, πανέμορφο τρόπο, που τότε ξεκίναγε τα τουριστικά του βήματα αλλά διατηρούσε στο ακέραιο τη φυσική του αίγλη.


Στο Θέμα της ταινίας τώρα, ένας όμορφος μποέμ δημοσιογράφος, ο Τζώνης φτάνει στην Αίγινα με την κόρη του Αλίκη. Στο λιμάνι η μικρή γνωρίζεται με τον Ζαν, απόγονο της μεγάλης πλούσιας οικογένειας του νησιού , ο οποίος όμως της εμφανίζεται ως ένας απλός ...μπεκρής με το όνομα Γιάνναρος. Οι φάρσες ξεκινούν με πολλά κωμικά στοιχεία και φυσικά ένα ευτυχές τέλος.

ΠΟΡΟΣ

Το καραβάκι μας προχωρά το καλοκαιρινό του ταξίδι στο χρόνο. Αφήνουμε την Αίγινα και προσεγγίζουμε το επόμενο πανέμορφο νησί, που δεν είναι άλλο από τον κατάφυτο και πράσινο ΠΟΡΟ.

1963  "ΤΥΦΛΑ ΝΑ' ΧΕΙ Ο ΜΑΡΛΟΝ ΜΠΡΑΝΤΟ"


Ο ΝΑΠΟΛΕΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ γράφει το Σενάριο και ο ΟΡΕΣΤΗΣ ΛΑΣΚΟΣ Σκηνοθετεί μια από τις καλύτερες Ελληνικές κωμωδίες όλων των εποχών.
Με φόντο τον υπέροχο ΠΟΡΟ των αρχών του 1960, ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ δίνει στην κυριολεξία τα "ρέστα" του χωρίς ...φειδώ σε μια ξεκαρδιστική φαρσοκωμωδία που έχει σημαδέψει τα ...καλοκαίρια μας.


Μαζί με τους ΚΩΣΤΑ ΚΑΚΚΑΒΑ, ΝΤΙΝΑ ΤΡΙΑΝΤΗ, ΕΛΕΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, ΠΕΡΙΚΛΗ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗ, ΖΑΝΝΙΝΟ, ΑΓΓΕΛΟ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟ, ΑΘΗΝΑ ΜΕΡΤΥΡΗ, ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΡΑΒΟΥΣΙΑΝΟαπολαμβάνουμε μια απολαυστική κωμωδία, η οποία αναδεικνύει με τον ομορφότερο της υπέροχες ομορφιές του ΠΟΡΟΥ.

Ο ...άσημος ληξίαρχος Στέφανος Αυγερινός φτάνει στον Πόρο συνταξιδεύοντας με τον φημισμένο ποιητή και γόη Στέφανο Αυγερινό. Εκεί τα πρόσωπα και οι ρόλοι αλλάζουν για να παιχτεί ένα ...παιχνίδι στοίχημα από τον αλλαζόνα ποιητή, που αντιλαμβάνεται άναυδος ότι η φήμη του στις γυναίκες οφείλεται στο όνομά του και όχι στο ...παρουσιαστικό του.



1968  "ΚΑΠΕΤΑΝ ΦΑΝΤΗΣ ΜΠΑΣΤΟΥΝΙ"


Στον υπέροχο ΠΟΡΟ επίσης γυρίζεται πέντε χρόνια μετά μια πανέμορφη κλασική κωμωδία σε Σενάριο-Σκηνοθεσία του ΑΛΕΚΟΥ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ

Ο Λάμπρος Κωνσταντάρας, ως Καπετάν Φάντης-Μπαστούνι, ξεπετάγεται στην κυριολεξία από τον ...άλλο κόσμο επιστρέφοντας στο πανέμορφο Νησί του για να βάλει τα διαλυμένα πράγματα του σπιτικού του στη θέση τους με βροντώδη τρόπο..


ΛΑΜΠΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑΣ, ΜΑΡΩ ΚΟΝΤΟΥ, ΘΟΔΩΡΟΣ ΚΑΤΣΑΔΡΑΜΗΣ, ΛΑΥΡΕΝΤΗΣ ΔΙΑΝΕΛΛΟΣ, ΜΙΤΣΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ, ΤΑΣΣΩ ΚΑΒΒΑΔΙΑ πρωταγωνιστούν σε μια πολύ τρυφερή comedy με φόντο τα πανέμορφα μέρη του Πόρου.


Στον ΠΟΡΟ επίσης γυρίστηκε μεγάλος μέρος από τις ταινίες:

1939  "ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΟΥ" του ΦΙΛΟΠΟΙΜΕΝΑ ΦΙΝΟΥ με τον ΛΑΜΠΡΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑ

1958 "ΜΙΑ ΖΩΗ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ" του ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΖΑΒΕΛΛΑ με τους ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΡΟΝ και ΥΒΟΝ ΣΑΝΣΟΝ με σκηνές στο Λιμανάκι της Αγάπης και στο Νεώρειο

1963  "ΜΙΚΡΟΙ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ" του ΟΡΕΣΤΗ ΛΑΣΚΟΥ Σενάριο και Σκηνοθεσία. Η Εξαίρετη comedy με πολύ μεγάλους πρωταγωνιστές μας:  ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑΣ, ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ, ΑΡΩΝΗ, ΠΑΝΤΖΑΣ, ΣΕΙΛΗΝΟΣ, ΑΝΟΥΣΑΚΗ, ΤΣΙΟΥΝΗ Και εδώ το "ΞΕΝΙΑ" στον ΠΟΡΟ αλλά και το Λιμάνι είχαν την τιμητική τους σε κάποιες σκηνές

1961  "Η ΑΛΙΚΗ ΣΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ". Η μεγάλη κλασική επιτυχία του ΑΛΕΚΟΥ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ με το αχτύπητο δίδυμο ΑΛΙΚΗΣ ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΗ-ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ. 


ΥΔΡΑ

Αμέσως επόμενος σταθμός στο ταξίδι μας η πανέμορφη, γοητευτική και γεμάτη ατμόσφαιρα ΥΔΡΑ.
Το Νησί των μεγάλων καπετανάιων φιλοξένησε και αυτό τον Ελληνικό Κινηματογράφο με αρκετές συμμετοχές

1956  "ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΕ ΤΑ ΜΑΥΡΑ"


Η Ύδρα τυλίγει με την απίστευτη ομορφιά και μελαγχολία της μία από τις μεγαλύτερες κινηματογραφικές δημιουργίες της πατρίδας μας. Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ γράφει και σκηνοθετεί ένα συγκλονιστικό δράμα, γυρισμένο στο πανέμορφο τότε ήσυχο νησί.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΟΡΝ, ΕΛΛΗ ΛΑΜΠΕΤΗ συναντιώνται σε μια συγκλονιστική ερμηνεία ζωής. Κοντά τους οι ΝΟΤΗΣ ΠΕΡΓΙΑΛΗΣ, ΕΛΕΝΗ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ, ΑΝΕΣΤΗΣ ΒΛΑΧΟΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΟΥΝΤΑΣ, ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ, ΝΙΚΟΣ ΦΕΡΜΑΣ


Ο Παύλος με τον φίλο του Αντώνη κάνουν τις διακοπές τους στην Ύδρα. Εκεί ο Παύλος γνωρίζεται με την μελαγχολική Μαρίνα, με την οποία προσπαθούν να στήσουν τη σχέση του μεγάλου έρωτά τους ανάμεσα στις προκαταλήψεις, το καταθλιπτικό κοινωνικό πλαίσιο και την τραγωδία που καρτερά αποκρουστική.


Η ΥΔΡΑ φιλοξένησε γυρίσματα και σκηνές άλλοτε μικρές άλλοτε μεγαλύτερες από 20 ταινίες του Ελληνικού Κινηματογράφου σε όλη του τη διαδρομή.

1968  "ΓΟΡΓΟΝΕΣ ΚΑΙ ΜΑΓΚΕΣ"


Δέκα ολάκερα χρόνια μετά, ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΑΛΙΑΝΙΔΗΣ αφιερώνει μεγάλο κομμάτι της όμορφης μουσικής του κωμωδίας στην ΥΔΡΑ και συγκεκριμένα στα πανέμορφα ΚΑΜΙΝΙΑ

ΜΑΙΡΗ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ, ΦΑΙΔΩΝ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ, ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΕΙΛΗΝΟΣ, ΝΟΡΑ ΒΑΛΣΑΜΗ, ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΛΑΚΗΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ, ΧΡΟΝΗΣ ΕΞΑΡΧΑΚΟΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΟΞΑΡΑΣ, ΜΑΡΙΑ ΦΩΚΑ
γυρίζουν μια πανέμορφη, γεμάτη χρώμα, υπέροχη μουσική και εκπληκτική φωτογραφία από την ΥΔΡΑ


Ο Πέτρος, ένας νεαρός γόης ραλλίστας και χαραμοφάης έρχεται στην Ύδρα να αγοράσει έκταση για τουριστική εκμετάλλευση. Εκεί κοντράρεται με τη Φλώρα, μια πανέμορφη επιβλητική γυναίκα, με φόντο τους ντόπιους κατοίκους και τα προβλήματά τους.


Στην ΥΔΡΑ επίσης υπάρχουν μεγάλα γυρίσματα από την συγκλονιστική δραματική ταινία του JULES DASSIN "ΦΑΙΔΡΑ" με τους ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ, ANTHONY PERKINS, RAF VALLONE το 1962

Επίσης και το 1965 το "ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΓΙΑ ΦΙΛΗΜΑ" του ΓΙΑΝΝΗ ΔΑΛΙΑΝΙΔΗ έχει κομμάτια από την ΥΔΡΑ.


ΣΠΕΤΣΕΣ

Θα κλείσουμε το ταξίδι μας στα νησιά του ΑργοΣαρωνικού με τις πανέμορφες και αρχοντικές Σπέτσες.
Το Νησί έρχεται κινηματογραφικά άμεσα στη μνήμη μας με την ταινία:

1966  "ΤΖΕΝΗ ΤΖΕΝΗ"


Ο ΑΣΗΜΑΚΗΣ ΓΙΑΛΑΜΑΣ με τον ΚΩΣΤΑ ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗ γράφουν και ο ΝΤΙΝΟΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ σκηνοθετεί με τη Φωτογραφία του ΝΙΚΟΥ ΚΑΒΟΥΚΙΔΗ, μια από τις πιο λαμπερές, όμορφες και γεμάτες χρώμα comedy του Κινηματογράφου μας. Υπέροχη η Μουσική του ΚΩΣΤΑ ΚΑΠΝΙΣΗ.

Υπέροχες ερμηνείες από:  ΤΖΕΝΗ ΚΑΡΕΖΗ, ΑΝΔΡΕΑ ΜΠΑΡΚΟΥΛΗ, ΔΙΟΝΥΣΗ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ, ΛΑΜΠΡΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑ, ΕΛΕΝΗ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ


Οι ΣΠΕΤΣΕΣ τυλίγουν με τη μοναδική του ομορφιά την υπέροχη αυτή ταινία μας, με κάδρα που πραγματικά μοιάζουν με ζωγραφιά.

Η Τζένη Σκούταρη κόρη του μεγάλου πολιτευτή παράγοντα του νησιού Κοσμά Σκούταρη σύρεται σχεδόν εκβιαστικά από την οικογένεια του ανταγωνιστή του πατέρα της, εφοπλιστή Κασσανδρή, να παντρευτεί εικονικά τον ανιψιό τους τον Νίκο Μαντά για να ...κερδίσει ο τελευταίος τις επερχόμενες εκλογές στο νησί με την κάλυψη του Κοσμά Σκούταρη.
Στην πορεία αυτού του σχεδίου γεννιέται μια πραγματική και όμορφη αγάπη που έχει να υπερβεί πάρα πολλά προβλήματα και αντιθέσεις.




ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ

Ξανοιγόμαστε στις Κυκλάδες καλοί μου φίλοι.
Θα κάνουμε μια στάση στην ταπεινή μα πολύ όμορφη Αντίπαρο.
Εκεί γυρίστηκε μία από τις ομορφότερες και πιο αγαπημένες ταινίες του Κινηματογράφου μας

1960  "ΜΑΝΤΑΛΕΝΑ"


Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΟΥΣΣΟΣ στο Σενάριο και ο μαέστρος ΝΤΙΝΟΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ στην Σκηνοθεσία γυρίζουν στην "αρχέγονη" και έρημη τότε Αντίπαρο την "ΜΑΝΤΑΛΕΝΑ".

Πρωταγωνιστικό δίδυμο που θριάμβευσε ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ και η ΑΛΙΚΗ ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΗ.
Ο ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΖΕΡΒΟΣ σε έναν εξαίρετο ρόλο. Κοντά τους οι ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ, ΘΟΔΩΡΟΣ ΜΟΡΙΔΗΣ, ΛΑΥΡΕΝΤΗΣ ΔΙΑΝΕΛΛΟΣ, ΔΕΣΠΩ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΟΥ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΑΜΑΣΙΩΤΗΣ, ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗΣ


Η Ταινία ανέδειξε με πανέμορφο τρόπο τις μαγικές εικόνες της ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ, και οι σκηνές στο Νησί σε όλα του τα μέρη έχουν μείνει πεντακάθαρες στη μνήμη μας.
Η Ιστορία της Μανταλένας και της παράφορης αγάπης με τον Λάμπη, το γιό του θανάσιμου ανταγωνιστή της στις βάρκες δίνεται με τρόπο εξαίρετο στα κοινωνικά δρώμενα της εποχής.


ΑΝΔΡΟΣ

Στο νησί της ναυτωσύνης, στην Άνδρο, θα σταματήσουμε τώρα φίλες και φίλοι να θυμηθούμε δύο υπέροχες ταινίες που ξεχώρσαν εκείνη την εποχή

1966  "ΦΟΥΣΚΟΘΑΛΑΣΣΙΕΣ"

Πάνω στο εξαίρετο θεατρικό "ΤΑ ΑΡΡΑΒΩΝΙΑΣΜΑΤΑ" του ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΟΓΡΗ, ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ κάνει ένα πανέμορφο Σενάριο και ο ΟΡΕΣΤΗΣ ΛΑΣΚΟΣ σκηνοθετεί μια αισθηματική comedy από τις καλύτερες του κλασικού μας Κινηματογράφου.


Η ταινία είναι γυρισμένη στο ΜΠΑΤΣΙ με πανέμορφη φωτογραφία εκείνης της εποχής αλλά υπάρχουν επίσης και πολλά γραφικά πλάνα της χώρας.
Την ταινία υπηρετεί ένα πολύ μεγάλο ερμηνευτικό δίδυμο, η ΜΑΙΡΗ ΑΡΩΝΗ και ο ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Κοντά τους εξαίρετοι ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΤΟΥΖΟΣ, ΜΑΙΡΗ ΧΑΛΚΙΑ, ΡΙΤΑ ΑΝΤΛΕΡ, ΡΙΑ ΔΕΛΟΥΤΣΗ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ


Ποιός δεν θυμάται στην ταινία τον Καπετάν Νικολή Σφακιανό και την επιστροφή στο σπιτικό του μετά από τέσσερα χρόνια απουσίες στις θάλασσες. Η Επιστροφή του βρίσκει τις τρεις του κόρες να ερωτοτροπούν και τη Γυναίκα του να προσπαθεί μόνη να κρατήσει τις ισορροπίες και την παιδεία τους. Η Επιστροφή του Καπετάν Νικολή θα φέρει στην Οικογένεια ένα πραγματικό μπουρίνι μέχρι την τελική αποκατάσταση της ισορροπίας.



1968  "ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ"



Ο Μεγάλος ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ Σκηνοθετεί ένα εξαίρετο Σενάριο του ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΜΠΑΝΕΛΛΗ μια ερωτική παράξενη ταινία με σημείο αναφοράς την ερωτική σχέση μιας νεαρής τουρίστριας και ενός ντόπιου βοσκού με φόντο την υπέροχη Άνδρο.


ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΟΓΛΗΣ και ANN LOMBERG σε μια ερμηνεία ζωής
Μουσική συγκλονιστική παγκόσμιων διαστάσεων του ΣΤΑΥΡΟΥ ΞΑΡΧΑΚΟΥ
Φωτογραφία του ΝΙΚΟΥ ΓΑΡΔΕΛΗ

Η Annabell, μια Αγγλίδα τουρίστρια, παρεξηγεί τις προθέσεις του νεαρού βοσκού και τον καταγγέλλει για παρενόχληση. Μετά τη σύλληψή του αντιλαμβάνεται το λάθος της και όλα αλλάζουν στην προσπάθειά της να του σταθεί για να λυθεί η παρεξήγηση.



ΜΥΚΟΝΟΣ

Συνεχίζουμε το ταξίδι μας στις Κυκλάδες και αυτή τη φορά θα σταθούμε στην πανέμορφη και συνάμα κοσμοπολίτικη Μύκονο.

1969  "Η ΠΑΡΙΖΙΑΝΑ"



Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΑΛΙΑΝΙΔΗΣ, για μια ακόμα φορά, γράφει και σκηνοθετεί ένα από τα αγαπημένα του Musical με τα οποία διέπρεψε στον Κινηματογράφο μας.

Με την πληθωρική ΡΕΝΑ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ να σαρώνει επί σκηνής μαζί με όλη την εξαίρετη συντροφιά της: ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΡΑΣ, ΧΡΟΝΗΣ ΕΞΑΡΧΑΚΟΣ, ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΕΙΛΗΝΟΣ, ΕΡΡΙΚΑ ΜΠΡΟΓΕΡ,  ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΛΛΙΒΩΚΑΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΙΤΣΟΠΟΥΛΟΣ


Οι ομορφιές της ΜΥΚΟΝΟΥ σε πρώτο πλάνο στα γυρίσματα του νησιού γεμάτο από τα χορευτικά του

Η Πελαγία είναι μια μοδίστρα λαϊκής συνοικίας και η μικρή αδελφή της Ελένη της προτείνει να πάνε στη Μύκονο για να παρουσιάσουν την καινούργια τους δουλειά. Εκεί θα συμβούν μια σειρά ευτράπελα που αναδεικνύει με όμορφο και καλοκαιρινό τρόπο η ταινία.




ΚΩΣ

Συνεχίζουμε το καλοκαιρινό μας ταξίδι στα Ελληνικά διαμαντένια νησιά και βρισκόμαστε πια στα Δωδεκάνησα και συγκεκριμένα στην πανέμορφη Κω

1961  "ΠΟΙΑ ΕΙΝΑ Η ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ"


Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΑΛΙΑΝΙΔΗΣ γράφει το Σενάριο και ο ΝΤΙΜΗΣ ΔΑΔΗΡΑΣ σκηνοθετεί μια γλυκύτατη αισθηματική comedy από τις πιο όμορφες του κλασικού Κινηματογράφου μας.

Η ΤΖΕΝΗ ΚΑΡΕΖΗ κρατά τα σκήπτρα στην ταινία. Από κοντά της οι: ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΕΡΤΗΣ, ΠΟΠΗ ΛΑΖΟΥ, ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΡΑΣ, ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΛΗΝΑΙΟΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ, ΚΟΥΛΗΣ ΣΤΟΛΙΓΚΑΣ


Η Ταινία είναι γυρισμένη στην πανέμορφη Βενετσιάνικη Κω, τότε στις αρχές της μεγάλης πορείας της. Τότε που δεν υπήρχαν ακόμα τα Ferries, που ο κόσμος έπιανε λιμάνι με βάρκες από τα πλοία.
Πανέμορφες εικόνες που αναδεικνύουν την ομορφιά του νησιού.

Η Μαργαρίτα είναι μια νεαρή κοπέλα από την Πάτρα όπου κατεβαίνει στην Αθήνα για δουλειά σε οίκο μόδας. Στην συνέχεια με τον συνάδελφό της τον Γρηγόρη κατεβαίνουν στην ΚΩ. Όμως εκεί από μια παρεξήγηση θα την μπερδέψουν με την κόρη ενός σημαντικού ΕλληνοΑμερικάνου γεγονός που θα της προκαλέσει μια σειρά προβλημάτων αλλά και μια σημαντική γνωριμία.


ΠΑΤΜΟΣ

Στην Πάτμο θα γυριστεί μια λατρεμένη μου ταινία με μια υπέροχη ατμόσφαιρα και θέμα.
Ένα αισθηματικό ανθρώπινο δράμα που προσπαθεί να μην βουλιάξει στην κατάθλιψη αλλά να ισορροπήσει και σε στοιχεία της θετικής όψης της ζωής.

1970  "ΟΜΟΡΦΕΣ ΜΕΡΕΣ"


Ο ΚΩΣΤΑΣ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ γράφει και Σκηνοθετεί την ανθρώπινη αυτή δημιουργία με φόντο τις ομορφιές της Πάτμου δοσμένες με έναν εξαίρετο τρόπο.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΛΑΔΙΚΟΥ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ πρωταγωνιστούν και δίπλα τους πολλοί εξαίρετοι ηθοποιοί: ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΝΑΝΕΡΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ, ΝΙΚΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗ, ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΑΥΛΟΣ ΛΙΑΡΟΣ, ΜΑΡΙΚΑ ΝΕΖΕΡ, ΧΑΡΙΤΙΝΗ ΚΑΡΟΛΟΥ, ΥΒΟΝΝΗ ΜΑΛΤΕΖΟΥ, ΑΛΕΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗΣ


Η Joanne, μια πλούσια όμορφη γυναίκα θα φτάσει στο Νησί με τη φίλη της σοβαρά άρρωστη για να ζήσει τις τελευταίες μέρες της ζωής της ήρεμα και όμορφα. Οι κάτοικοι θα την αγαπήσουν πολύ και η ίδια θα γνωρίσει τον έρωτα στα μάτια του Στέφανου μην γνωρίζοντας το σκοτεινό του μυστικό.
Η Δύναμη της αγάπης θα την κάνει να ξεκινήσει έναν αγώνα να βοηθήσει κάθε απλό άνθρωπο στο Νησί.


Η Ταινία είναι πραγματικά λουσμένη στο λυρισμό της μουσικής του ΓΙΑΝΝΗ ΣΠΑΝΟΥ στις μεγάλες του στιγμές.

ΡΟΔΟΣ

Το Σμαραγδένιο νησί είχε δικαιωματικά την τιμητική του στον Ελληνικό κλασικό Κινηματογράφο.
Άπειρες ταινίες έχουν γυριστεί στη Ρόδο και άλλες τόσες έχουν μεγάλα κομμάτια τους γυρισμένα εκεί.
Τι να πρωτοδιαλέξει κανείς είναι δύσκολο

1960  "ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΗ ΡΟΔΟ"


Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΑΛΙΑΝΙΔΗΣ γράφει και σκηνοθετεί μια γλυκιά και τρυφερή αισθηματική comedy γυρισμένη στο πανέμορφο νησί σε μια εποχή που ακόμα δεν είχε την υπερανάπτυξη με τα προβλήματά της.

Ο ΛΑΜΠΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑΣ, η ΜΙΡΑΝΤΑ ΜΥΡΑΤ, ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΚΚΑΒΑΣ, η ΝΤΙΝΑ ΤΡΙΑΝΤΗ, η ΒΟΥΛΑ ΧΑΡΙΛΑΟΥ, ο ΚΟΥΛΗΣ ΣΤΟΛΙΓΚΑΣ έπαιξαν στην ταινία


Ο Πέτρος, ένας γοητευτικός ώριμος άντρας έχει χάσει τα πάντα από την περιουσία του. Με τον Τάκη εγκαθίστανται σε ένα μεγάλο ξενοδοχείο στη Ρόδο παριστάνοντας τον επιχειρηματία για να γνωριστεί με κάποια πλούσια.
Όμως, για κακή του τύχη, στο ίδιο ξενοδοχείο φτάνει και η γνωστή του Σοφία Κατρανά αναζητώντας την κόρη της. Έτσι τα πράγματα περιπλέκονται...



1964  "ΤΟ ΔΟΛΩΜΑ"


Ο ΑΛΕΚΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΣ γράφει και σκηνοθετεί μια υπέροχη αισθηματική κωμωδία με πολλές καταστάσεις και ανατροπές.
Ο ΑΛΕΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗΣ δεσπόζει στην ταινία με την ΑΛΙΚΗ ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΗ και τον ΝΤΙΝΟ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟ.Δίπλα τους οι: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΔΗΣ, ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΠΑΡΚΟΥΛΗΣ και άλλοι εξαίρετοι Ηθοποιοί.

Η Ταινία είναι γυρισμένη στη Ρόδο. Το εξαίρετο χρώμα της, η φωτογραφία της, αναδεικνύουν τις υπέροχες ομορφιές του νησιού.


Ο Μπάμπης Βαλέρης, ένας χαρτοκλέφτης πολυτελείας με το φίλο του τον Μάνθο, κατεβαίνουν στη Ρόδο με μια πανέμορφη κοπέλα την Καίτη, πρώην χορεύτρια καμπαρέ, ως Δόλωμα στους κοσμικούς κύκλους που σχεδιάζουν να λιανίσουν στο χαρτί.
Ο Έρωτας της Καίτης με τον νεαρό Μίλτο θα ανατρέψει τα πάντα στην ιστορία.



Οι σταθμοί του Ελληνικού κλασικού Σινεμά στην εξαίρετη Ρόδο δεν σταμάτησαν εδώ.
Μια σειρά γνωστές και όμορφες ταινίες μεγάλο μέρος τους γυρίστηκε εκεί.

1967  "ΚΑΤΙ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΑ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ" σε Σενάριο ΑΣΗΜΑΚΗ ΓΙΑΛΑΜΑ-ΚΩΣΤΑ ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗ και Σκηνοθεσία ΝΤΙΝΟΥ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ


ΛΑΜΠΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑΣ, ΜΠΕΤΥ ΑΡΒΑΝΙΤΗ, ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΧΡΟΝΗΣ ΕΞΑΡΧΑΚΟΣ, ΝΟΡΑ ΒΑΛΣΑΜΗ, ΜΕΛΠΩ ΖΑΡΟΚΩΣΤΑ πρωταγωνιστούν σε μια εκπληκτική κωμωδία με φόντο το φως της ΡΟΔΟΥ.
Αξέχαστη, κλασική ταινία, με τεράστια αναγνωρισιμότητα στον Κινηματογράφο μας.


1971  "ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΣΤΟ ΧΑΡΕΜΙ" ένα ακόμα εξαίρετο musical του ΓΙΑΝΝΗ ΔΑΛΙΑΝΙΔΗ με τους ΡΕΝΑ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ, ΧΡΟΝΗ ΕΞΑΡΧΑΚΟ, ΒΑΓΓΕΛΗ ΣΕΙΛΗΝΟ, ΜΑΡΙΑ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΛΛΙΒΩΚΑΣ όπου μεγάλο μέρος από τα γυρίσματά της είναι στη ΡΟΔΟ

1965  "ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΓΙΑ ΦΙΛΗΜΑ" Μια ακόμα ανάλαφρη και ευχάριστη κωμωδία στα musical του ΓΙΑΝΝΗ ΔΑΛΙΑΝΙΔΗ με τη ΡΟΔΟ και εδώ να έχει την τιμητική της.  ΡΕΝΑ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ, ΚΩΣΤΑΣ ΒΟΥΤΣΑΣ, ΖΩΗ ΛΑΣΚΑΡΗ, ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΤΟΥΖΟΣ, ΜΑΡΘΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ



Το ταξίδι μας στα Ελληνικά νησιά θα τελειώσει στο  σμαραγδένιο ΙΟΝΙΟ
και συγκεκριμένα θα πάμε

ΚΕΡΚΥΡΑ

1972  "Η ΚΟΜΗΣΣΑ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ"


Ο ΑΛΕΚΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΣ γράφει και σκηνοθετεί και εδώ μια πανέμορφη comedy με σημείο αναφοράς την ΡΕΝΑ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ και φυσικά την ΚΕΡΚΥΡΑ της οποίας τις ομορφιές αναδεικνύει με υπέροχο τρόπο.

ΡΕΝΑ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ, ΑΛΕΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗΣ, ΝΟΝΙΚΑ ΓΑΛΗΝΕΑ, ΜΑΚΗΣ ΔΕΜΙΡΗΣ, ΟΡΦΕΑΣ ΖΑΧΟΣ, ΜΑΝΩΛΗΣ ΔΕΣΤΟΥΝΗΣ σε έξοχες ερμηνείες.


Η Πληθωρική δασκάλα μουσικής Αγκιολίνα δέχεται να φιλοξενήσει στο αρχοντικό της στην Κέρκυρα ένα Ιταλικό συγκρότημα που θα συνοδεύσει την Αλίντα Ρίτσι, μια Ιταλίδα σταρ στο νησί. Όμως η Ιταλίδα δεν έρχεται και η Αγκιολίνα πιέζεται να κάνει το ....απονεοημένο.



1968  "Η ΑΡΧΟΝΤΙΣΣΑ ΚΑΙ Ο ΑΛΗΤΗΣ"


Ο ΛΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ γράφει το Σενάριο και ο ΝΤΙΝΟΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ μια εξαίρετη Σκηνοθεσία όπου μαζί με τη Μουσική του ΝΙΚΟΥ ΜΑΜΑΓΚΑΚΗ και την φωτογραφία του ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΡΒΑΝΙΤΗ αναδεικνύεται μια εξαίρετη αισθηματική comedy που μεγάλο μέρος της είναι γυρισμένο στην πανέμορφη Κέρκυρα.

ΑΛΙΚΗ ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΗ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ σαρώνουν με την εμφάνισή τους. ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΝΙΚΟΣ ΡΙΖΟΣ, ΝΙΤΣΑ ΜΑΡΟΥΔΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΙΤΣΟΠΟΥΛΟΣ


Η Ρένα, κόρη εφοπλιστή, αναγκάζεται να φύγει από το σπίτι της μεταμφιεσμένη σε αγόρι για να γλυτώσει από το γαμπρό που της επιβάλλει ο πατέρας της. Στο διάβα της θα γνωριστεί με τον Λευτέρη που θα την βοηθήσει να σταθεί αλλά στην πορεία τα πράγματα θα πάρουν διαφορετική τροπή με τον έρωτα να καραδοκεί.

Η Ταινία είναι πλημμυρισμένη Κέρκυρα και υπέροχη μουσική πραγματικά.



1958  "ΤΟ ΤΡΕΛΟΚΟΡΙΤΣΟ"  Μια όμορφη comedy σε σενάριο ΓΙΑΝΝΗ ΔΙΑΛΙΑΝΙΔΗ και Σκηνοθεσία ΝΤΙΜΗ ΔΑΔΗΡΑείναι και εκείνη γυρισμένη σε μεγάλα κομμάτια της στην ΚΕΡΚΥΡΑ
ΤΖΕΝΗ ΚΑΡΕΖΗ, ΛΑΜΠΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑΣ, ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΠΑΡΚΟΥΛΗΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΚΚΑΒΑΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΙΩΝΑΚΗΣ, ΑΛΕΚΑ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ

ΚΡΗΤΗ

1969  "Η ΝΕΡΑΪΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΛΙΚΑΡΙ"


Ο ΛΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ γράφει και ο ΝΤΙΝΟΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ σκηνοθετεί την μεταφορά στα ελαφρά Ελληνικά δρώμενα μιας εκδοχής του "Ρωμαίου και της Ιουλιέττας" με φόντο τον Άγιο Νικόλαο στο Λασήθι και τις ομορφιές του.

Ο ΝΙΚΟΣ ΜΑΜΑΓΚΑΚΗΣ γράφει μια εκπληκτική όπως πάντα Μουσική και ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ με την εξαίρετη φωτογραφία του


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ και ΑΛΙΚΗ ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΗ κάνουν θραύση με την συνοδεία ενός εξαίρετου ομίλου ερμηνευτών:
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΡΓΥΡΗΣ, ΤΖΟΛΥ ΓΑΡΜΠΗ, ΝΙΚΟΣ ΤΣΟΥΚΑΣ,ΑΛΕΚΟΣ ΤΖΑΝΕΤΑΚΟΣ, ΝΟΤΗΣ ΠΕΡΓΙΑΛΗΣ, ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ

Η Ιστορία των ....Φουρτουνάκηδων και των Βροντάκηδων. Δυό φαμίλιες αντίπαλες θανάσιμα χωρίς να ...ξέρουν το λόγο με τα δυό τους παιδιά, τον Μανούσο και το Κατερινιώ που ο έρωτας θα ενώσει προκαλώντας ...έκρηξη στους ...Πατεράδες των οικογενειών με όλα τα ευτράπελα στη σκηνή και έναν απολαυστικό και τρομοκρατημένο ενωμοτάρχη να προσπαθεί να επιβάλλει την ...ισορροπία του τρόμου.



********************

Εδώ αγαπητές φίλες και φίλοι φτάσαμε στο τέλος.
Δεν έχετε παράπονο. Βολτάραμε σε πάρα πολλά Ελληνικά νησιά, μέσα στο καλοκαίρι
Θυμηθήκαμε πανέμορφες ταινίες γυρισμένες στα μέρη τους και στη δροσιά των νερών τους.
Κάναμε ένα πανέμορφο ταξίδι σε μνήμες και εικόνες από την Ελληνική νησιώτικη φύση και ότι αυτή αναδύει σαν μοναδικό της άρωμα.
Καλή συνέχεια στο Καλοκαίρι σας.



Σχόλια

  1. Φανταστικό αφιέρωμα! Αν δεν είχαμε εμείς ταινίες γυρισμένες στα νησιά ποιος θα είχε έτσι;; Συμπεριέλαβες πάρα πολλές! Καλή συνέχεια και καλή δύναμη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμ Κατερίνα μου αυτό δα μας έλειπε....! καλά λες. Άμα δεν είχαμε εμείς αξιοποιήσει την ομορφιά των νησιών μας για ΚΙνηματογραφική προβολή ποιος θα το έκανε. Και λίγα έχουμε κάνει σχετικά.
      Ευχαριστώ καλή μου για το σχόλιο να είσαι καλά.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις τελευταίου μήνα

Ηλίας Λογοθέτης: Στο δρόμο της αθανασίας

Αντρική λάμψη στο κλασικό Χόλιγουντ (Top stars actors in classic Hollywood) Μέρος 1ο

Όταν ο Μάρλον Μπράντο σόκαρε τα Όσκαρ