"ΟΥΖΕΡΙ ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ" ΜΑΝΟΥΣΟΥ ΜΑΝΟΥΣΑΚΗ

Φίλες και Φίλοι
έχουμε πει και συμφωνήσει ότι ο Ελληνικός Κινηματογράφος δικαιούται και θέλει τις δικές του Σύγχρονες δημιουργίες.
Τις δημιουργίες εκείνες που θα του δώσουν εκ νέου μια συγκεκριμένη ταυτότητα, συνέχεια και τη λάμψη που πραγματικά αξίζει.
Έχουμε πει ότι παρακολουθούμε με έκδηλο ενδιαφέρον κάθε σοβαρή απόπειρα μεγάλης και συγκροτημένης Παραγωγής που μπορεί να συμβάλλει στο να αποκτήσει ο Σύγχρονος Ελληνικός Κινηματογράφος την συνέχεια και ταυτότητα που οφείλει να δώσει στο κοινό του.


Στις 3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ λοιπόν προβάλλεται σε επίσημη πρεμιέρα στους Κινηματογράφους μας μια νέα μεγάλη παραγωγή, που φέρει την σφραγίδα και την υπογραφή δύο σημαντικών ανθρώπων

ΜΑΝΟΥΣΟΣ ΜΑΝΟΥΣΑΚΗΣ


στην ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ και

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΑΜΠΑΡΔΩΝΗΣ ο Συγγραφέας του ομώνυμου Βιβλίου

"ΟΥΖΕΡΙ ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ"

Πάμε λοιπόν εν όψει της μεγάλης αυτής πρεμιέρας να δούμε πως ακριβώς παρουσιάζει την ταινία η επίσημη Ιστοσελίδα της εδώ:


ΤΟ ΘΕΜΑ

Είμαστε στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ του 1942-43. Γερμανική κατοχή, Φασισμός παντού. Ο Γιώργος και η Εστρέα είναι ερωτευμένη. Ένας Χριστιανός και μια Εβραία. Έρωτας απαγορευμένος. 
Πάνω σε αυτόν τον έρωτα η ταινία αναδεικνύει την μαρτυρική προσπάθεια αυτών των ανθρώπων και του περιβάλλοντός τους να επιβιώσουν ανάμεσα σε ένα απάνθρωπο καθεστώς.
Το περιβόητο "ΟΥΖΕΡΙ ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ", εκεί που αυτή την εποχή μεγαλουργεί ο μεγάλοςΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ, δίνει καταφύγιο σε αυτήν την αγάπη.


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

ΣΕΝΑΡΙΟ:  ANTA ΓΚΟΥΡΜΠΑΛΗ,  ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ
ΜΟΥΣΙΚΗ:  ΘΕΜΗΣ ΚΑΡΑΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΣΗ:  ΚΩΣΤΗΣ ΓΚΙΚΑΣ
ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΟΣ:  ΑΝΤΩΝΗΣ ΧΑΛΚΙΑΣ
ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑ:  ΑΝΝΑ ΜΑΧΑΙΡΙΑΝΑΚΗ
ΜΟΝΤΑΖ:  ΛΑΜΠΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ
ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ:  ΤΖΕΚΥ ΜΠΕΝΜΑΓΙΟΡ


ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ στο ρόλο του ΒΑΣΙΛΗ ΤΣΙΤΣΑΝΗ


ΧΑΡΗΣ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ στο ρόλο του ΓΙΩΡΓΟΥ


ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΧΕΙΛΑ-ΦΑΜΕΛΗ στο ρόλο της ΕΣΤΡΕΑ (σε πρώτη Κινηματογραφική παρουσία)


ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΡΟΥΦΑΚΟΥ στο ρόλο της ΛΕΛΑΣ


ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΝΚΟΓΛΟΥ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΪΒΑΖΗΣ
ΛΑΚΗΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΕΡΑΚΗΣ
ΜΑΡΙΑ ΚΑΒΟΥΚΙΔΟΥ
ΠΕΤΡΟΣ ΞΕΚΟΥΚΗΣ
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ
ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΣΚΙΑΔΑΡΕΣΗΣ
ΞΑΝΘΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΑΛΜΠΕΡΤΟ ΕΣΚΕΝΑΖΥ
ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΤΖΕΛΕΠΗΣ
ΡΕΓΓΙΝΑ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗ
ΝΙΚΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΤΗΣ
ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΛΑΙΟΠΑΝΟΥ




Λέει σχετικά ο ΜΑΝΟΥΣΟΣ ΜΑΝΟΥΣΑΚΗΣ:
"Η Γερμανική κατοχή και μια απαγορευμένη ερωτική σχέση βρίσκονται στο επίκεντρο ενός κινηματογραφικού ρυθμού που τίθεται από τη μουσική που συνθέτει ένας από τους βασικούς χαρακτήρες του έργου, ο εμβληματικός Βασίλης Τσιτσάνης"



Προσωπικά θα συμφωνήσω απόλυτα τόσο με τις δηλώσεις του Μανούσου Μανουσάκη αλλά και των συντελεστών της μεγάλης παραγωγής ότι η ταινία αυτή, ειδικά αυτήν την στιγμή, αποκτά μια ιδιαίτερη επικαιρότητα και σημειολογία.
Τη στιγμή που ο Φασισμός και η Ξενοφοβία σαρώνουν την Ευρώπη των φραχτών και των συρματοπλεγμάτων, το "ΟΥΖΕΡΙ ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ" έρχεται να ξυπνήσει μεγάλες μνήμες στην ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ τόσο για την γενοκτονία της Εβραϊκής κοινότητας όσο και για τη δράση των μηχανισμών του φασιστικού παρακράτους.



Εύχομαι κάθε επιτυχία στην μεγάλη αυτή δημιουργία, την παραγωγή έκανε η ΤΗΛΕΚΙΝΗΣΗ ΑΕ με την συμπαραγωγή του ΟΤΕ TV-ΣΑΜΠΥ ΜΙΩΝΗΣ και την διανομή η FEELGOOD.
Περιμένουμε λοιπόν με ιδιαίτερη ανυπομονησία την πρεμιέρα της ταινίας και την παρουσίασή της στο άμεσο μέλλον.

Ας ρίξουμε μια ματιά και στο επίσημο trailer




Σχόλια

  1. Καλημέρα αγαπητέ μου Γιάννη.
    Για να ειμαι ειλικρινής δεν είχα ενημερωθει για αυτή τη νέα και αξιόλογη συμμετοχή και μου κάνει εντυπωση που δεν το εχουν προβαλλει ακομη. Ισως το αφηνουν για αργοτερα.
    Πραγματικα δειχνει πολυ ενδιαφερον
    Ευχαριστουμε για την ενημερωση
    Καλο μηνα και καλες γιορτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό σου μήνα Κική μου. Θα περιμένουμε να διαβάσουμε για την πρεμιέρα και τις πρώτες εντυπώσεις και αν είναι δυνατόν να την δούμε σύντομα. Φυσικά κάποια στιγμή θα επανέλθουμε. Ευχαριστώ Κική μου για την ανταπόκριση και τις ευχές. Φιλιά.

      Διαγραφή
  2. Γιάννη! Μου έλειψαν τόσο οι cinefil αναρτήσεις σου!
    Περιμένω με ανυπομονησία κι εγώ να δω την ταινία. Είμαι πολύ περίεργη για το αποτέλεσμα. Η φωτογραφία δείχνει να είναι πολύ καλή! Ο Μανουσάκης δεν με ενθουσιάζει, αλλά ποιος ξέρει;
    Θα συμφωνήσω με τα όσα γράφεις για τον ελληνικό κινηματογράφο. Χρειάζεται να κάνει αισθητή την παρουσία του και να χτίσει την σύγχρονη ταυτότητά του.
    Καλό μήνα έχουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλεξάνδρα μου καλώς όρισες κορίτσι μου....! μας έλειψες ομολογουμένως και το ξέρεις. Ελπίζω να είσαι καλά και προσμένουμε τις εμπνεύσεις σου. Ο Μανουσάκης κύρια είναι τηλεοπτικός όντως και για να δούμε πως θα χειριστεί εδώ ένα πολύ ενδιαφέρον έργο. Το περιμένουμε με προσδοκίες και θα επανέλθουμε. Για πληροφόρησή σου, έχω και κάτι καινούργιο εδώ: http://idipoton.pblogs.gr/
      Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια κορίτσι μου. Καλή σου συνέχεια.

      Διαγραφή
  3. Έκανα κατευθείαν στάση σε αυτήν την ανάρτηση γιατί καμαρώνω πάντα για τις καλές ελληνικές παραγωγές. Είμαι πολύ περίεργη να δω τι δουλειά έκανε ο Μανουσάκης γιατί τα τηλεοπτικά του σείριαλ δε μου άρεζαν καθόλου μα καθόλου. Ελπίζω να μπορέσω να πάω να το παρακολουθήσω στο σινεμά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς την Χριστίνα. Ναι Χριστίνα μου. Περιμένουμε να δούμε, να διαβάσουμε κριτικές και να διαμορφώσουμε σταδιακά άποψη σε ένα θέμα, εκ των προτέρων "πιασάρικο" και μια παραγωγή που έχει στοιχεία σοβαρής δουλειάς και συγκροτημένης. Μακάρι να είναι καλή. Καλό σου απόγευμα και ευχαριστώ κορίτσι μου.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις τελευταίου μήνα

Ηλίας Λογοθέτης: Στο δρόμο της αθανασίας

Αντρική λάμψη στο κλασικό Χόλιγουντ (Top stars actors in classic Hollywood) Μέρος 1ο

Όταν ο Μάρλον Μπράντο σόκαρε τα Όσκαρ