Ένα Βραβείο για σας.......Liebster Award


Αγαπητές Φίλες και Φίλοι της blogόσφαιρας του BLOGSPOT
Το Σάββατο 26 Σεπτέμβρη είχα μια εξαίρετη και συνάμα ΤΙΜΗΤΙΚΗ έκπληξη 
Ένα όμορφο και τιμητικό ΒΡΑΒΕΙΟ LIEBSTER με ....περίμενε, απονομή από την 
εξαίρετη δικτυακή Φίλη 
Roula The Cat



Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς την καλή μας Φίλη, γνωστή στην μπλογκόσφαιρα του BLOGSPOT για το παραπάνω εξαίρετο Μπλόγκ της και να πω ότι αυτή
η διάκριση με τιμά ιδιαίτερα πραγματικά.

Παίρνω λοιπόν την όμορφη σκυτάλη αυτής της δικτυακής διάκρισης απαντώντας στη λίστα των 
ΕΡΩΤΗΜΑΤΩΝ που ανέβασε η Roula The Cat για να προχωρήσω στη συνέχεια:

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

1. ΤΙ ΣΕ ΩΘΗΣΕ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟ BLOGGING

Μα φυσικά η έντονη ανάγκη της έκφρασης, της ερασιτεχνικής δημιουργίας και η ομορφιά να το μοιράζεσαι ανοιχτά με τον δικτυακό ανοιχτό κόσμο.

2. ΜΙΑ ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ή ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΟΥ ως BLOGGER

Πιστεύω ακράδαντα ότι κάθε μέρα μπορεί να είναι και διαφορετική από την διαδρομή σου ως blogger.
Ένα σχόλιο ενός καινούργιου επισκέπτη, μια συνεχή παρουσία κάποιων άλλων, ένας ιδιαίτερος σχολιασμός πάνω σε κάποια σου ανάρτηση που έχει αγγίξει κάποια ευαισθησία ενός αναγνώστη είναι και μια ξεχωριστή συγκίνηση.
Είχα την τιμή και το συναίσθημα να νιώσω πάρα πολλές τέτοιες στιγμές που είναι για μένα αλλά και για κάθε blogger πιστεύω η καλύτερη ανθρώπινη ανταμοιβή.

3. ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ, ΘΕΑΤΡΟ, ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ή ΤΑΙΝΙΕΣ-ΣΕΙΡΙΕΣ στο ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ;

Αναμφισβήτητα το τελευταίο.....! Δυστυχώς για μια σειρά λόγους, δεν πηγαίνω Κινηματογράφο. Αν και .....μανιώδης cinefil δεν πηγαίνω. Κακώς....! Το θέατρο το αγαπώ επίσης πολύ και το εκτιμώ αφάνταστα. Όμως το ψηλό κόστος των εισιτηρίων γίνονται απαγορευτικά για την μετάβαση μιας οικογένειας. Συνεπώς τι μας μένει ; Το διαδίκτυο, ευτυχώς όπου μέσα από εκεί μπορούμε να δούμε σειρές ή ταινίες αλλά και το VIDEO CLUB αν και εκεί οι σπάνιες ταινίες δεν βρίσκονται.

4. ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ που ΔΙΑΒΑΣΕΣ και σε ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΕ ή σε ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΕ

Αγαπώ το βιβλίο, λατρεύω το διάβασμα. Όμως δυστυχώς, τον τελευταίο καιρό, το διαδίκτυο μονοπώλησε το χρόνο μου και δεν διάβαζα. Είπα να δώσω ένα τέλος σε αυτήν την ...παρεκτροπή και ξεκίνησα διαβάζοντας μαζικά ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΡΗ και τα εξαίρετα αστυνομικά του διηγήματα.
Με συγκίνησε πάρα πολύ, με γέμισε ιδιαίτερα συναισθήματα το "ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΗ ΜΥΚΟΝΟ", το οποίο θα επιθυμούσα να το δω στον κινηματογράφο αλλά.....

5. ΒΡΑΔΥ: ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ ή ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗ ;

Θα έλεγα ψυχαγωγία με την έννοια του διαδικτύου. Έτσι κι αλλιώς οι εποχές των όποιων εξόδων έχουν σταματήσει, το άνοιγμα σε φίλους ελάχιστο, κόσμοι και σπίτια κλειστά. Απέμεινε η δικτυακή ψυχαγωγία ...εντός των τειχών.

6. ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ στην ΕΛΛΑΔΑ ή ΑΛΛΟΥ ; ΤΙ ΣΕ ΤΡΑΒΑΕΙ ΕΚΕΙ ;

Λατρεμένη μου ΣΥΡΟΣ......! Δεύτερο "σπίτι", το απωθημένο μιας μελλοντικής μετοίκησης εκεί. Τι με τραβάει εκεί ; πολλά....! Αναμνήσεις, φύση πανέμορφη, κόσμος χαμογελαστός, πολιτισμός, κουλτούρα. Λατρεμένη μας αγάπη οικογενειακά.

7. Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΙΝΑΙ......(Συνέχισε τη φράση)

Η Γυναίκα για μένα προσωπικά είναι σημείο αναφοράς ζωής. Λατρεμένη, σεβάσμια, ερωτεύσιμη, παθιασμένη, Δημιουργική, Παραστάτρια, Πηγή έμπνευσης.
Το πλάσμα εκείνο που είναι πηγή ζωής, που είναι πηγή ηδονών, έρωτα, συναισθημάτων, που είναι μια θάλασσα με τις ποικίλες στιγμές της.

8. Ο ΑΝΤΡΑΣ ΕΙΝΑΙ.......(Συνέχισε τη φράση)

Χμ....θα έλεγα παρεξηγημένη "φιγούρα" αν θεωρήσει εαυτόν ενταγμένο στο κοινωνικά δοσμένο status και πρότυπο χάνει τα πάντα που στην πραγματικότητα έχει και μπορεί να προσφέρει.
Αφελέστατα ανοιχτός, επιρρεπής ανισόρροπα στις δυνάμεις της ζωικής φύσης (ηδονές, έρωτας), ένα πλάσμα εύκολα σμιλεύσιμο σε άλλα πρότυπα και προσφορές.

9. ΑΝ ΣΕ ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΣΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΜΑΖΙ ΠΕΝΤΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΙΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΥΤΑ:

Ωχ...άρχισαν οι δύσκολες ....επιλογές...... Δεν ξέρω τι να πω.....αυτό εξαρτάται από μια σειρά καταστάσεις, που πας, γιατί πας, με ποιον πας κλπ.
Γενικεύοντας λόγω της κατάστασής μου χαχαχαχαχα, τα ...χάπια μου, τηλέφωνο, ......ρούχα, ένα βιβλίο σίγουρα, χάρτη του μέρους και μην ...ξεχάσω το εισιτήριο βεβαίως-βεβαίως.....!

10. ΤΟ ΠΙΟ ΚΟΝΤΙΝΟ ΚΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟ ΕΙΝΑΙ ;

Δεν υπάρχει τίποτα διαφορετικό από την οικογένειά μου, την σύζυγό μου και τα παιδιά μας. Είναι ο απόλυτος κύκλος για μένα. Μια τριάδα .......αδιαίρετη και ...ομοούσια.....που μέσα μου θεωρώ αδύνατον να σπάσει.


@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

Με τη σειρά μου θα ήθελα να Παραδώσω αυτό το βραβείο στα εξής Ιστολόγια, τα οποία παρακολουθώ και με έχουν συγκινήσει για τον ένα ή άλλο βαθμό, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι κάθε ιστολόγιο δεν έχει το δικό του ξεχωριστό να δώσει και να δημιουργήσει:

Αφήνοντας επίσης τα ερωτήματα όπως ακριβώς τα πήρα από τη Roula....



Σχόλια

  1. Μπαίνω με το δεξί, γιατί έρχομαι πρώτη φορά εδώ. Δεν ήξερα πως έχεις κι άλλο μπλογκ Γιάννη μου. Αφού σ' ευχαριστήσω θερμά για την τιμή που μου κάνεις, θα διαλέξω κάποιες απ' τις ερωτήσεις σου γιατί ήδη έχω μαζέψει άλλα τρία αντίστοιχα βραβεία και θα πρέπει να το συμμαζέψω λίγο.
    Μου άρεσαν όλες οι απαντήσεις σου, ιδιαίτερα όμως στέκομαι σ' αυτές που μιλάς για τον άντρα και τη γυναίκα. Ειλικρινά θαυμάζω την ωριμότητα της σκέψης σου και χαίρομαι που απαντάς σαν άνθρωπος πρωτίστως και κατόπιν σαν άντρας.
    Να είσαι πάντα καλά κι εύχομαι αυτό το ταξίδι στην Σύρο να αξιωθείς να το κάνεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία μου καλησπέρα σου. Το ΒΑΣΙΚΟ μπλογκ για το CINEFIL είναι στην άλλη διεύθυνση στην οποία και μπαίνεις. Τούτο εδώ λειτουργεί ακριβώς με τις ίδιες αναρτήσεις αλλά έχει το συμπληρωματικό κοινό των φίλων στον blogspot.
      Ευχαριστώ ειλικρινά για τις ευχές σου, τα λόγια σου, αξίζεις κάθε διάκριση να το ξέρεις και να είμαστε καλά να ζήσουμε τις στιγμές μας.

      Διαγραφή
  2. Καλησπέρα, Γιάννη μου!
    Κι εγώ δεν μπαίνω εδώ. Μόνο μια φορά στην αρχή είχα μπει, γιατί είχα μπερδευτεί.
    Δυστυχώς δεν μπορώ να παρακολουθώ πολλά ιστολόγια, γιατί δεν έχω τον χρόνο.
    Σε ευχαριστώ θερμότατα για την τιμή που μου έκανες με το βραβείο, αν και για μένα η μεγαλύτερη τιμή είναι η διαρκής παρουσία σου στο δικό μου χώρο!!! Το εκτιμώ αφάνταστα!!!
    Θα προσπαθήσω να κάνω το καλύτερο που μπορώ με τις ερωτήσεις, όμως συνδυάζοντας κάποιες από αυτές με άλλες που μου έχει θέσει η Αριστέα, μια και πήρα και από εκείνη ακόμα ένα βραβείο... Μου ήρθαν λίγο ξαφνικά και αυτές τις μέρες είμαι απίστευτα ταλαίπωρη... Θέλω όμως πολύ να συμμετέχω και να τιμήσω με τον καλύτερο τρόπο που μπορώ την μεγάλη προσφορά σας!!!

    Οι απαντήσεις σου άμεσες, ειλικρινείς, ώριμες και πάντα μέσα από την καρδιά σου!!!
    Οι αναφορές σου στη γυναίκα και τον άντρα κλέβουν την παράσταση και τις θεωρώ πολύ αντρίκιες (όχι αντρικές...)!!!
    Τα σπίτια πρέπει και πάλι ν' ανοίξουν όπως παλιά των γονιών μας, με τα ελάχιστα ίσως υλικά αλλά τα πλούσια συναισθήματα και την καλή συντροφιά! Υπάρχουν πολλά πράγματα να κάνει κάποιος χωρίς να απαιτούνται έξοδα, αρκεί να το θέλουν όλοι...
    Φιλιά πολλά και καλό σου βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γλαύκη μου καλησπέρα. Τα λόγια σου και η παρουσία σου με τιμούν αφάνταστα.
      Αξίζεις κάθε διάκριση στο χώρο σου γιατί η προσφορά και δημιουργία σου είναι σοβαρή.
      Το ΣΙΝΕΦΙΛ ναι λειτουργεί στην διεύθυνση που έρχεσαι και ορθά έρχεσαι, απλά εδώ συνλειτουργεί να το πω έτσι.
      Όσον αφορά τις απαντήσεις για τη Γυναίκα και τον Άντρα, θεωρώ ότι έχουμε και τα δύο φύλα συμπληρωματικές και όχι ανταγωνιστικές τάσεις. Το δεύτερο το παράγει το κοινωνικό σύστημα, το πρώτο η φύση και η ζωή.
      Με κάθε ομορφιά στη ζωή μας μπορούμε να πάρουμε και να δώσουμε ο ένας στον άλλο άπειρα πράματα.
      Μην έχεις άγχος, προχώρα, δεν σε πιέζει κανείς.
      Και πάλι ευχαριστώ σε.

      Διαγραφή
  3. Καλημέρα και καλό μήνα Γιάννη μου
    Συγχαρητήρια για το βραβείο
    Ευχομαι πολλα πολλα ακομη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κική μου και εσύ κορίτσι μου συγχαρητήρια. Είδα ότι είχες παραλάβει την ίδια διάκριση και δεν προχώρησα σε δεύτερη απονομή καθώς θεωρώ είσαι από τους ανθρώπους που το δικαιούνται για τη δουλειά και προσφορά τους.
      Να είμαστε όλοι καλά μάτια μου.

      Διαγραφή
  4. Γιάννη μου ήρθα να σε ευχαριστήσω και από δω για το βραβείο, να σου πω ότι με τιμάς ιδιαιτέρως, αλλά επειδή λίγο πολύ (μάλλον πολύ!) τα έχω ξαναγράψει στο παρελθόν, έχω πάψει πια να επαναλαμβάνομαι και να κουράζω τους φίλους μου. Σου εύχομαι η Σύρος να γίνει για σένα ο,τι επιθυμείς! Καλό σ/κ :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ για τις ευχές σου Πέτρα μου να είσαι καλά. Καλό Σ/Κ να έχεις.

      Διαγραφή
  5. Γιάννη συγχαρητήρια για το βραβείο, αλλά και για τις απαντήσεις σου που είναι ειλικρινέστατες!
    Έλειπα, δεν είχα ίντερνετ και μόλις ήρθα βρήκα να με περιμένει το βραβείο σου!
    Φυσικά και θα το τιμήσω μέσα στην εβδομάδα!
    Σε ευχαριστώ πολύ πολύ!
    Καλό βράδυ και καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα σου Μαρία μου. Καλώς όρισες. Ευχαριστώ κορίτσι μου για τα καλά σου λόγια. Ένιωσα την ανάγκη να δώσω, συμβολικά, αυτό το βραβείο και σε σένα γιατί το αξίζεις πραγματικά. Καλή συνέχεια κοπέλα μου.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις τελευταίου μήνα

Ηλίας Λογοθέτης: Στο δρόμο της αθανασίας

Αντρική λάμψη στο κλασικό Χόλιγουντ (Top stars actors in classic Hollywood) Μέρος 1ο

Όταν ο Μάρλον Μπράντο σόκαρε τα Όσκαρ