LEA SEYDOUX: Στον αστερισμό των Νέων Ηθοποιών

Φίλες και Φίλοι καλησπέρα.....
συνεχίζοντας το ΚΙνηματογραφικό μας ταξίδι με τη δική σας συμμετοχή και αγάπη σήμερα θα κάνουμε μια νέα στάση στο θέμα
των ΝΕΑΡΩΝ ΗΘΟΠΟΙΩΝ του παγκόσμιου Κινηματογράφου, που δικαιωματικά έχουν ανοίξει τα φτερά τους στο δικό τους
όμορφο κόσμο.
Η Στάση μας θα αφορά τον ΕΥΡΩΠΑϊΚΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ και ειδικότερα τον ΓΑΛΛΙΚΟ, όπου θα συναντήσουμε
μια Νεαρή Ηθοποιό που λάμπει με την παρουσία της στον όμορφο αστερισμό των Νέων Ηθοποιών του ΚΙνηματογράφου.
Κυρίες και Κύριοι, "κοντά μας" είναι η:

LEA SEYDOUX


Ένα γλυκύτατο, πανέμορφο και γεμάτο φως νεαρό κορίτσι που εδώ και αρκετά χρόνια δίνει το
δικό της προσωπικό άρωμα στο χώρο της Έβδομης Τέχνης


Η LEA SEYDOUX, ταξικά είναι μια κλασική "εκπρόσωπος" της Γαλλικής πλουτοκρατίας. ΜΙα πανέμορφη καλλονή που το μπλαζέ ύφος της δένεται με την εκτηκτική της σεξουαλικότητα. Το πρόσωπο, τα μάτια και το χαμόγελό της έχουν ήδη προκαλέσει  ...οργασμικές αναταράξεις σε άντρες και ...γυναίκες....χωρίς ...φραγμό.
Ο Παππούς της είναι ο Πρόεδρος της εταιρείας "PATHE". Ο Θείος της είναι Πρόεδρος της γνωστής "GAUMONT".  Ένας άλλος θείος της είναι Πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας της LILLE.  Και τέλος ο πατέρας της Γενικός Δ/ντής του Ιντερνετικού κολοσσού "PARROT".
Πέρα όμως από τα σημαντικά παραπάνω, η Τέχνη που φωλιάζει πλούσια και εκφραστική στο νεαρό αυτό κορίτσι δεν έχει να κάνει με την παραπάνω αστική καταγωγή αλλά με αυτό που έχει να δώσει εκείνη.


ΓΕΝΙΚΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Η LEA SEYDOUX γεννήθηκε στο ΠΑΡΙΣΙ, την 1η Ιούλη 1985 και σήμερα είναι στην ηλικία των 29 ετών.
Οι γονείς της, ο HENRI SEYDOUX & η VALERIE SCHLUMBERGER. Για τον παππού της ήδη κάναμε αναφορά
Η Καταγωγή της Μητέρας της είναι από την ΑΛΣΑΤΙΑ και πιο μακρινά αν ψάξει κανείς βρίσκει Ισπανο-Βενεζουελανές ρίζες από τη μεριά του παππού της στην μητρική της καταγωγή.


ΦΙΛΜΟΓΡΑΦΙΑ

Για να σταθούμε τώρα λοιπόν στην έξοχη, μέχρι τώρα, ΚΙνηματογραφική διαδρομή της νεαρής Γαλλίδας ηθοποιού που χτύπησε με ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΞΙΩΣΕΙΣ και "ΘΟΡΥΒΟ" τα μεγάλα Κινηματογραφικά βραβεία και δρώμενα.

Η Φιλμογραφία της ξεκινάει το 2006, σε ηλικία 21 ετών όπου και πρωταγωνιστεί στην κωμωδία της SYLVIE AYME "MES COPINES"
και κλείνει αισίως μέχρι στιγμής στο 2014 στο δράμα του BERTRAND BONELLO  "SAINT LAURENT", ταινία μάλιστα ΥΠΟΨΗΦΙΑ για τις φετινές ΚΑΝΝΕΣ του 2014 για καλύτερη ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ.
Μέσα στο διάστημα των 8 αυτών ετών έχει παίξει σε ...32 ταινίες (!!!) αριθμός που φανερώνει τη μεγάλη της δημιουργικότητα και αποδοχή.


Τα παιδικά όνειρα της SEYDOUX ήταν να γίνει Σοπράνο τραγουδίστρια στην ΟΠΕΡΑ και για το λόγο αυτο σπούδασε ΜΟΥΣΙΚΗ στο ΩΔΕΙΟ ΠΑΡΙΣΙΟΥ. Όμως γρήγορα την τράβηξε η Τέχνη του ΚΙνηματογράφου γεγονός που το αποφάσισε στα 18 της χρόνια.
Πώς έγινε αυτό ; μα .....ερωτεύθηκε έναν νεαρό ηθοποιό και ήθελε να γίνει ηθοποιός και εκείνη για να τον ...εντυπωσιάσει.
Σπούδασε στη ΓΑΛΛΙΚΗ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ  "LES ENFANTS TERRIBLE" και στα 2007 έκανε μετεκπαίδευση στο ACTOR'S STUDIO NEW YORK με την CORRINE BLUE.

Στο 2007 εμφανίζεται σε δυο καλές ταινίες:
Στο ρομαντκό δράμα "UNE VIEILLE MAITRESSE"  της CATHERINE BREILLATT
Στο αστυνομικό δράμα του JEAN-PIERRE MUCKY  "13 FRENCH STREET"




Από το 2008 η καριέρα της αρχίζει να ανεβαίνει σταδιακά και σημαντικά.
Το 2008 έρχεται μια μεγάλη της εμφάνιση στο δράμα του CHRISTOPHE HONORE " LA BELLE PERSONNE"  όπου πρωταγωνιστεί με τον LOUIS GARELL
Η Εξαίρετη ερμηνεία της, της δίνει το ΒΡΑΒΕΙΟ CESAR καλύτερα υποσχόμενης νέας ηθοποιού.



To 2009 την περιμένει μια ακόμα μεγάλη ερμηνεία στο δράμα της JESICCA HAUSNER  "LOURDES" όπου παίζει με την SYLVIE TESTUD & τον BRUNO TODERSCHINI, ταινία με μεγάλες διακρίσεις στο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΝΝΩΝ και στο ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ

Το 2010 παίζει στην εμπορική μεγάλη επιτυχία του RIDLEY SCOTT  "ROBIN HOOD" στο ρόλο της ISABELLE of ANGOULEME.
Επίσης την ίδια χρονιά είναι το πρώτο αστέρι στο εξαίρετο δράμα της REBECCA ZLOTOWSKI  "BELLE EPINE" με την ANAIS DEMOUSTIER και κερδίζει το δεύτερο ΒΡΑΒΕΙΟ CESAR για καλύτερα ανερχόμενη Ηθοποιό.




Το 2011 επίσης ο WOODY ALLEN την επιλέγει για να της δώσει το ρόλο της GABRIELLE στην δραματική ρομαντική comedy   "ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ", ταινία που διακρίθηκε ιδιαίτερα με βραβεία OSCAR, ΧΡΥΣΕΣ ΣΦΑΙΡΕΣ και πολλές άλλες διακρίσεις.

Η Συμμετοχή της σε Αμερικανικές παραγωγές επαναλαμβάνεται το 2011 με τη συμμετοχή της στην περιπέτεια του BRAD BIRD  "MISSION IMPOSSIBLE-GHOST PROTOCOL" στην οποία υποδύεται την δολοφόνο SABINE MOREAU δίπλα στους TOM CRUISE & JEREMY RENNER.

Στη συνέχεια η LEA επιστρέφει στον ΓΑΛΛΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ και το 2011.
Πρωταγωνιστεί στο δράμα του JAMSHED USMONOV   "LE ROMAN DE MA FEMME" μαζί με τον OLIVIER GOURMET.






Στο ιστορικό δράμα του BENOIT ZACQUOT  "ΑΝΤΙΟ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΜΟΥ", στο οποίο πρωταγωνιστεί με την DIANE KRUGER & την VIRGINIE LEDOYEN.
Η Εξαίρετη ερμηνεία της στην ταινία της δίνει ΒΡΑΒΕΙΟ CESAR ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΥ ΡΟΛΟΥ, ΒΡΑΒΕΙΟ CABOURG ΡΟΜΑΝΤΙΚΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ.




Το 2012 πρωταγωνιστεί στο αστυνομικό δράμα της URSULA MEIER  "SISTER"
με την KACEY MOTTET KLEIN & MARTIN COMPSTON



Επίσης πολυβραβευμένη ταινία ειδικά για την έξοχη Σκηνοθεσία της.
Η LEA SEYDOUX κερδίζει εκ νέου το ΒΡΑΒΕΙΟ CABOURG ΡΟΜΑΝΤΙΚΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ
Το 2012 έρχεται ίσως μέχρι σήμερα η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ για την νεαρή Γαλλίδα Ηθοποιό.
Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΨΥΧΗΣ που βγάζει με την ADELE EXARCHOPOULOS στο ερωτικό βιωματικό δράμα του
ABDELLATIF KECHICHE  "Η ΖΩΗ ΤΗΣ ADELE" την απογειώνουν στις ΚΑΝΝΕΣ όπου μοιράζεται με την νεαρή συμπρωταγωνίστριά της τον ΧΡΥΣΟ ΦΟΙΝΙΚΑ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑΣ ΕΡΜΗΝΕΙΑΣ.







Το 2013 στο ρομαντικό δράμα της REBECCA ZLOTOWSKI   "GRAND CENTRAL" μια ακόμα εξαίρετη και τρυφερή ταινία, που πρωταγωνίστησε με τον TAHAR RAHIM & τον OLIVIER GOURMET
Η Ταινία είναι υποψήφια στις ΚΑΝΝΕΣ και η LEA κερδίζει το ΒΡΑΒΕΙΟ LUMIERE καλύτερης γυναικείας ερμηνείας.




Για το 2014 ξεχωρίζει το εντελώς πρόσφατο, η κωμωδία του WES ANDERSON  "ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ GRAND BUDAPEST"
και το αριστουργηματικό βιογραφικό δράμα του BERTRAND BONELLO  "SAINT LAURENT"


ΟΙ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ

Η LEA SEYDOUX στο νεαρότατο χρόνο που τρέχουν τα όνειρά της στον Κινηματογράφο έχει τιμηθεί συνολικά με:
6 ΔΙΕΘΝΗ ΒΡΑΒΕΙΑ και ακόμα 10 ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ
Ανάμεσά τους φιγουράρουν πολύ μεγάλες διακρίσεις, όπως το ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΝΝΩΝ-ΧΡΥΣΟΣ ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΕΡΜΗΝΕΙΑΣ, Βραβεία Γαλλικού Κινηματογράφου CESAR, LUMIERE, CABOURG ΡΟΜΑΝΤΙΚΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ.
Επίσης έχει μια σειρά διακρίσεις για ανερχόμενη Ηθοποιό από τα φεστιβάλ:  BAFTA, CHICAGO FILM CRITICS ASSOCIATION, NATIONAL SOCIETY OF FILMS CRITICS AWARDS, SATETTLITE AWARD.
Μεγάλες διακρίσεις για με ΝΕΑΡΗ ΗΘΟΠΟΙΟ που έχει πάρα πολύ μεγάλο εύρος ερμηνείας και ψυχικής έκφρασης πέραν απο την δεδομένη αισθησιακή της εκρηκτικότητα καθαρά Ευρωπαϊκής ομορφιάς.

 

ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ όπως ακριβώς τα σχολιάζει ή ίδια η νεαρή Ηθοποιός:

Λένε ότι είμαι «αισθησιακή», ή «σεξοβόμβα». Δεν ξέρω, δε νομίζω ότι είμαι καλός κριτής γι' αυτό, ίσως είναι κάτι που βλέπει μόνο ο κόσμος. Κάποιες φορές, όταν βλέπω τον εαυτό μου στην οθόνη λέω, κοίτα να δεις, πραγματικά έχω κάτι, όχι ακριβώς σέξι, αλλά περισσότερο ... σαρκικό. Ισως επειδή έχω κυτταρίτιδα, δεν ξέρω ...

Μ'αρέσει να γίνομαι κάποια άλλη στο σινεμά. Οχι άλλη, γιατί τα συναισθήματα της ηρωίδας μου είναι δικά μου. Οταν παίζεις, βάζεις και τον εαυτό σου μέσα στο ρόλο σου, ακόμα και τα μυστικά σου με κάποιον τρόπο. Αλλά μ' αρέσει να παίζω ανθρώπους που είναι μακριά μου - αν και δεν ξέρω και στ' αλήθεια ποια είμαι κι εγώ. Συνήθως μ' αρέσει να παίζω ηρωίδες που παλεύουν, αγωνίζονται για κάτι, είναι θαρραλέες. Προτιμώ να παίζω φτωχούς ανθρώπους, τους βρίσκω πιο κινηματογραφικούς.

Μ' αρέσει να δουλεύω με γυναίκες σκηνοθέτες. Η Ούρσουλα (Μεγιέρ, «Η Αδελφή μου») και η Ρεμπέκα, με τις οποίες είχα στενό δεσμό, είδαν ποια ήμουν και κατάλαβαν πώς να δουλέψουν μαζί μου. Οι γυναίκες μπορούν να γίνουν πολύ σκληρές. Μ' αρέσουν αυτές οι γυναίκες, η θηλυκότητά τους, ο άγριος ρομαντισμός. Είναι καλή εποχή για μας, γιατί η θηλυκότητα έχει αλλάξει. Τώρα οι άντρες γίνονται πιο θηλυκοί κι ευάλωτοι κι οι γυναίκες πιο αρρενωπές και δυναμικές.

Μ' αρέσει πολύ να παίζω ερωτικές σκηνές στο σινεμά - άλλωστε, μ' αρέσει να βλέπω ερωτικές σκηνές στο σινεμά επίσης. Νομίζω ότι απλώς, για να λειτουργήσουν σε μένα, πρέπει να είμαι ερωτευμένη με τον ήρωα ή την ηρωίδα, να είναι ένας άντρας ή μια γυναίκα που να με ελκύει για κάποιο λόγο.

Τρελαίνομαι να παίζω σε ταινίες δράσης. Μ' αρέσει πολύ να παίζω στ' αγγλικά και μ' αρέσουν πολύ και οι αμερικανικές ταινίες - είναι ένας άλλος τρόπος να κάνεις σινεμά. Χάρηκα τρομερά όταν έπαιξα στο «Mission Impossible: Ghost Protocol». Μ' αρέσει η δράση, όταν το σώμα εκφράζει κάτι. Στο γαλλικό σινεμά όλοι μιλούν συνέχεια. Στο αμερικανικό παίζεις με το σώμα σου. Νιώθω ακόμα πιο άνετα, όχι μόνο να παίζω, αλλά και να κάνω συνεντεύξεις στα αγγλικά παρά στα γαλλικά. Για ν' απαντήσω στα γαλλικά σκέφτομαι, αργώ. Στα αγγλικά το σκέφτομαι λιγότερο. Δε με νοιάζει ούτε πώς ακούγομαι, ούτε τι λέω.



Αυτή φίλες και φίλοι, είναι η LEA SEYDOYX....

Μια καινούργια αισθαντική και καλλιτεχνική Μούσα στο χώρο του Κινηματογράφου....
Μια ηθοποιός που ανήκει στον αστερισμό των νεών Ηθοποιών που τολμούν να εκφράσουν, να υποδυθούν, ελεύθερα, χωρίς ταμπού, με το εξαίρετο ταλέντο της Τέχνης τους.




Σχόλια

  1. όμορφο, αισθαντικό, εύπλαστο πρόσωπο. μια πολλά υποσχόμενη ηθοποιός της νέας γενιάς. πόσο σπουδαίο είναι να διαθέτεις κι ομορφιά και ταλέντο! πραγματικά τη ζηλεύω!
    να είσαι καλά Γιάννη! για άλλη μια φορά απόλαυσα το αφιέρωμά σου, αλλά και θαύμασα πολύ τον τρόπο με τον οποίο υποστηρίζεις ότι θεωρείς αξιομνημόνευτο.
    μια όμορφη νύχτα να έχεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα σου Βίκυ μου. Τι να πω για τα όμορφα λόγια σου.....με συγκινείς, με τιμάς και με τη στήριξη και την παρουσία σου. Τελικά είναι μεγάλη τύχη να το πω να διαθέτεις τέχνη και ομορφιά.....δίνει μια αισθησιακή εικόνα προς τα έξω. Από την άλλη σκέφτεσαι και εκείνη τη μεγάλη Γεωργία Βασιλειάδου, που η τέχνη της στον αντίποδα της κλασικής αισθητικής της δεν της στέρησε το μεγαλείο και το αυθόρμητο της υποκριτικής της.
      Όμορφο Σ/Κ να έχουμε Βίκυ μου.

      Διαγραφή
  2. Προσωπικά θεωρώ ότι είναι μία πάρα πολύ καλή ηθοποιός που μπορεί να μεταμορφώνεται και να αλλάζει κάθε φορά και να περνά από το ένα κινηματογραφικό είδος στο άλλο. Έχει ακόμα πολλά να δείξει. Μαζί με τη Marion Cotillard νομίζω ότι είναι οι δύο που ξεχωρίζουν αυτή τη στιγμή περισσότερο από το γαλλικό σινεμά. Καλό μήνα!:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό μήνα Marion.....! να είσαι καλά και ευχαριστώ για την παρουσία σου κοπέλα μου. Πωπωπωπωπω, τώρα η MARION COTILLARD......! Εξαίρετη πραγματικά.......!!! θαρρώ της χρωστάμε ένα όμορφο αφιέρωμα. Καλό βράδυ να έχεις.

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις τελευταίου μήνα

Ηλίας Λογοθέτης: Στο δρόμο της αθανασίας

Αντρική λάμψη στο κλασικό Χόλιγουντ (Top stars actors in classic Hollywood) Μέρος 1ο

Όταν ο Μάρλον Μπράντο σόκαρε τα Όσκαρ