ΑΣΤΕΡΙΑ του ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ


Αγαπητές Φίλες και Φίλοι
για τον απόλυτα Σύγχρονο και σημερινό Ελληνικό Κινηματογράφο δεν έχουμε πεί πολλά.
Ομολογουμένως οι δεκαετίες 1990-2000 δεν μπορούν με κανέναν τρόπο να συγκριθούν παραγωγικά και δημιουργικά με τον Κλασικό Ελληνικό Κινηματογράφου παλαιότερων περιόδων.
Δεν είναι πρόθεση εδώ αυτού του θέματος να αναδείξει αιτίες πάνω στο ζήτημα αυτό.
Εδώ έχω μια διάθεση να ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΩ μια σειρά ΕΛΛΗΝΩΝ ΗΘΟΠΟΙΩΝ που τίμησαν και τιμούν τον όποιο ΠΟΙΟΤΙΚΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ στην Μικρή μέχρι τώρα παραγωγή του.
Υπάρχουν ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΑΝΤΡΕΣ και ΓΥΝΑΙΚΕΣ, κάθε ηλικίας και ρόλων που πραγματικά ΤΙΜΟΥΝ με την ΠΑΡΟΥΣΙΑ τους αρκετές καλές έως και εξαιρετικές επιλογές του τρέχοντος Κινηματογράφου μας.


Διάλεξα λοιπόν μερικούς Ηθοποιούς μας, κύρια νεώτερους, χωρίς επ' ουδενί να θέλω να πω ότι κάλυψα το σύνολο των ονομάτων (Στην ανοιχτή σας διάθεση και παρατήρηση να επανέλθουμε μεγαλώνοντας τον κατάλογο με δικές σας προτάσεις).
Να δούμε λίγο αυτούς τους ΗΘΟΠΟΙΟΥΣ που πραγματικά είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΙ, που το ταλέντο και η Υποκριτική τους είναι πλέον δοκιμασμένη, άριστη, υψηλών προδιαγραφών και δεν έχουν κάτι να αποδείξουν στο χώρο της Τέχνης τους παρά να διατηρήσουν και να βελτιώσουν αυτό που προσφέρουν.
Οι Ηθοποιοί αυτοί για τους λόγους της ΕΝΔΕΙΑΣ του σημερινού ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ έχουν ρίξει το βάρος τους στο ΘΕΑΤΡΟ και στην ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ.
Τους έχουμε απολαύσει σε ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ Κλασικές και σύγχρονες όπως επίσης και σε πολλές ΑΞΙΟΛΟΓΕΣ έως ΕΞΑΙΡΕΤΕΣ Τηλεοπτικές παραγωγές, από τις σπάνιες που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια.
Πάμε λοιπόν................

ΜΗΝΑΣ ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΑΣ


Θεωρώ καθήκον να ξεκινήσω από αυτόν τον ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ και ΦΤΑΣΜΕΝΟ ΗΘΟΠΟΙΟ που πραγματικά άνετα μπορεί να θεωρήσει κανείς ότι κρατά με απόλυτη αξιοπρέπεια και Τέχνη στα χέρια του τη σκυτάλη των παλιών μεγάλων μορφών του Ελληνικού Θεάτρου και Κινηματογράφου.
Αθηναίος στην καταγωγή, απόφοιτος το 1969 της ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ, ΙΔΡΥΤΗΣ του ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ το 1970, Συγγραφέας, Βραβευμένος το 1995, στο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, για το ΣΕΝΑΡΙΟ της ταινίας "Η ΖΩΗ ΕΝΑΜΙΣΥ ΧΙΛΙΑΡΙΚΟ"


Η παρουσία του στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ είναι ΣΠΟΥΔΑΙΑ και ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ όπως επίσης και οι ΔΥΣΚΟΛΟΙ και "ΣΚΟΤΕΙΝΟΙ" του ρόλοι σε εξαίρετες τηλεοπτικές παραγωγές.
Σαν "παλιότερος" στην σύγχρονη γενιά του σημερινού Ελληνικού Κινηματογράφου οφείλουμε να πούμε ότι η ΦΙΛΜΟΓΡΑΦΙΑ του ξεκινά από το 1970 και φτάνει στο 2011.
Συμμετείχε μέχρι τώρα σε 20 Κινηματογραφικές ταινίες μερικές από αυτές ιδιαίτερα σημαντικές όπως:
"1922",  "ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ",  "ΡΕΠΟ", "Ο ΕΡΩΤΑΣ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ", "Η ΖΩΗ ΕΝΑΜΙΣΥ ΧΙΛΙΑΡΙΚΟ", "ΩΡΑΙΑ ΕΛΕΝΗ", "ΑΔΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ"




ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ



Ο Εξαίρετος αυτός Ηθοποιός μας, με πολύ μεγάλη δουλειά στο ΘΕΑΤΡΟ είναι ένα από τα πρόσωπα που έδωσε και τις δικές του Κινηματογραφικές του Νότες.
Κοντεύοντας τα 50, δεν το πιστεύεις και εύκολα από το νεανικό του πρόσωπο, ξεκίνησε από τη ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΑΘΗΝΑΣ, στη συνέχεια από τη ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ απόφοιτος το 1985, με μια εξέλιξη που πραγματικά είναι ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ και ΑΞΙΟΣΗΜΕΙΩΤΗ.




Σε αντίθεση με την ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ του δουλειά η ΦΙΛΜΟΓΡΑΦΙΑ του στον Κινηματογράφο περιορίζεται σε
3 Κινηματογραφικές ταινίες:
"ΕΝΑΣΤΡΟΣ ΘΟΛΟΣ" 1993,  "ΑrTherapy"  2010,  "H YΠΟΓΡΑΦΗ" 2011


ΚΑΡΥΟΦΥΛΛΙΑ ΚΑΡΑΜΠΕΤΗ

Μια από τις πλέον λαμπερές, εκφραστικές, αισθησιακές και ποιοτικές Ελληνίδες Ηθοποιούς της Νεώτερης γενιάς

Απόφοιτος της ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ του ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, η καρριέρα της ξεκινάει στην αρχή της δεκαετίας του 1980.
Αποτέλεσε και στέλεχος του ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ



Εξαιρετικά μεγάλη καριέρα στο ΘΕΑΤΡΟ, στο λεγόμενο "βαρύ" θέατρο και στην ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ.

Επίσης οι συμμετοχές της σε ποιοτικές σειρές της Τηλεόρασης γρήγορα ανέδειξαν το ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΟ της ΤΑΛΕΝΤΟ και την εξαίρετη δυνατότητά της να ερμηνεύει "δυσκολους" ρόλους.

Η ΦΙΛΜΟΓΡΑΦΙΑ της έχει να κάνει με τη συμμετοχή της σε 9 ταινίες:

"Ο ΕΡΩΤΑΣ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ",  "Ο ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΣ",  "120 ΝΤΕΣΙΜΠΕΛ",  "ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ",  "ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΑΤΑΔΥΣΗ",  "Ο ΕΡΓΕΝΗΣ",  "BLACK OUT",  "ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ",  "ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ"





ΜΑΡΙΑ ΝΑΥΠΛΙΩΤΟΥ


Ένα από τα πλέον λαμπερά, όμορφα Πρόσωπα του Ελληνικού Κινηματογράφου και Θεάτρου.
Εξαίρετο ταλέντο υποκριτικής η νεαρή μας Ηθοποιός με νησιώτικες ρίζες από τη ΝΑΞΟ και την ΚΡΗΤΗ.
Η Καριέρα της ξεκινάει με σπουδές πάνω στο ΧΟΡΟ, στη σχολή της ΡΑΛΛΟΥΣ ΜΑΝΟΥ, με εξαίρετες επιδόσεις και συμμετοχές σε χοροδράματα.
10 Χρόνια δράσης στο χορό δίνουν τη θέση τους το 1993 στην Υποκριτική όπου εκεί ανακαλύπτει το δρόμο της, τον οποίο επισημοποιεί το 1996 στη ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΙΜΟΥΛΗ




Η Καριέρα της στο ΘΕΑΤΡΟ απογειώνεται με τρόπο θεαματικό σε ΜΕΓΑΛΕΣ και ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ενώ το κοινό την λατρεύει μέσα από την εξαίρετη τηλεοπτική σειρά "Η ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΘΡΟΝΟΥ" στην οποία κυριολεκτικά μαγεύει και αγαπιέται σαν ένα από τα πλέον τρυφερά και γλυκά πρόσωπα Τέχνης.
Η ΦΙΛΜΟΓΡΑΦΙΑ της στον Κινηματογράφο είναι, δυστυχώς, ΜΙΚΡΗ με 4 μόλις ταινίες:
"ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ",  "Η ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΟΥ ΧΑΡΙΤΩΝΑ",  "Η ΨΥΧΗ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ",  "ΠΕΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ"







ΑΡΗΣ ΛΕΜΠΕΣΟΠΟΥΛΟΣ



Ένας ακόμα σύγχρονος Μεγάλος Ηθοποιός μας που πραγματικά εκπλήσσει με το υποβλητικό του ταλέντο και την ποιότητά του.
Γεννημένος την Πρωτομαγιά του 1963 από τα 16 του μπαίνει στο κόσμο της Υποκριτικής. Φοίτησε στη ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΕΛΛΟΥ ΚΑΤΣΕΛΗ και το 1984 ξεκινάει το πέταγμά του στο ΘΕΑΤΡΟ, το οποίο έκτοτε υπηρετεί με μοναδική αφοσίωση, ερμηνευτικές δυνατότητες και εκφραστικό πάθος.
Εμείς είχαμε τη Τιμή να τον γνωρίσουμε σε ευρεία βάση από την τηλεοπτική σειρά "Η ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΘΡΟΝΟΥ" και στη συνέχεια και σε άλλες σειρές




H ΦΙΛΜΟΓΡΑΦΙΑ του είναι πολύ μικρή, δυστυχώς απίστευτα δυσανάλογη με την ΘΕΑΤΡΙΚΗ του καριέρα η οποία είναι άκρως εντυπωσιακή.
3 Κινηματογραφικές ταινίες: 
"ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ",  "ΠΡΙΝ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ",  "ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ"




ΒΑΛΕΡΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΟΥ

Μια ακόμα λαμπερή, πανέμορφη και πολύ καλή Ηθοποιός της νέας γενιάς της Υποκριτικής μας τέχνης
Γεννημένη στην ΚΕΡΚΥΡΑ έχει ασχοληθεί δημιουργικά με τη μουσική σύνθεση, παίζει synthesizers και είναι και τραγουδοποιός
Το 1991-1994 φοιτεί στη ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ




Η ΦΙΛΜΟΓΡΑΦΙΑ της στον ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ μας ξεκινάει το 1989 στην ταινία "OH BABYLON" και κλείνει μέχρι στιγμής το 2011 στην ταινία "ΣΚΗΝΟΘΕΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ"
Ανάμεσά τους οι:  "ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ", "ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΑΤΑΔΥΣΗ"




ΑΛΕΚΟΣ ΣΥΣΣΟΒΙΤΗΣ





Ο Πανέμορφος ΑΛΕΚΟΣ, είναι χαρακτηριστικό δείγμα ανθρώπου, που δεν δίστασε να απλώσει τα φτερά του όσο μπορούσε πιο πολύ βασισμένος στις δικές του δυνάμεις και παρορμήσεις.
Γεννημένος στις 16/11/1964 στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Από μικρός σπούδασε σε μια τεχνική σχολή και ο δρόμος του τον έφερε στη ΜΥΚΟΝΟ. Η Επιβλητική του ομορφιά του άνοιξε τη πόρτα στο χώρο του modeling .
Το 1990 και μετά τον κέρδισε η Υποκριτική στην οποία έδειξε αξιοθαύμαστη απόδοση, έκφραση και ερμηνεία.
Τον θαυμάσαμε και αυτόν σε κόντρα δύσκολο ρόλο στην "ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΘΡΟΝΟΥ"

Η ΦΙΛΜΟΓΡΑΦΙΑ του είναι 9 Κινηματογραφικές ταινίες:
"ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΑΤΑΔΥΣΗ" 1995 η πρώτη του, "ΟΞΥΓΟΝΟ" 2003,  "STRAIGHT STORY"  2006





ΤΑΤΙΑΝΑ ΠΑΠΑΜΟΣΧΟΥ



Μια ακόμα Αξιόλογη Ηθοποιός της νεώτερης γενιάς. Γεννημένη το 1964 έγινε γνωστή στο Ελληνικό Θέατρο, ΚΙνηματογράφο καθώς και Τηλεόραση τα οποία υπηρετεί με συνέπεια και εξαίρετη τέχνη.
Πολύ μικρή, στα 13 μόλις χρόνια της, στα 1977, κάνει το ΝΤΕΜΠΟΥΤΟ της, ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ, στην μεγάλη ταινία του ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗ  "ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ" πάνω στο κλασικό ΑΡΧΑΙΟ ΔΡΑΜΑ, ερμηνεύοντας την κεντρική ηρωίδα του έργου με απρόσμενη επιτυχία.


Η Συγκλονιστική της ερμηνεία της έδωσε το Α' ΒΡΑΒΕΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ LEADING ROLE
7 Κινηματογραφικές ταινίες είναι η μέχρι τώρα ΦΙΛΜΟΓΡΑΦΙΑ της
"ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ",  "ΓΛΥΚΕΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ",  "ΓΕΝΝΕΘΛΙΑ ΠΟΛΗ",  "Η ΓΑΛΑΖΙΑ ΕΞΟΡΙΑ",  "ΤΟ ΑΡΩΜΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ",  "ΤΕΣΤΟΣΤΕΡΟΝΗ", "ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΜΑ"







ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΧΕΙΛΑΚΗΣ





Ένας ακόμα σπουδαίος και ιδιαίτερα εκφραστικός ΗΘΟΠΟΙΟΣ μας.
Γεννημένος στην ΑΘΗΝΑ το 1970, είναι αριστούχος απόφοιτος του ΘΕΑΤΡΟΥ ΤΕΧΝΗΣ και αυτό το έχει δείξει στις μέχρι τώρα μεγάλες και εξαίρετες εμφανίσεις του σε ΘΕΑΤΡΟ, ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ και ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ.
Οι μέχρι τώρα δεκάδες ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ του εμφανίσεις τόσο στην ΑΡΧΑΙΑ ΤΡΑΓΩΔΙΑ όσο και στο ΚΛΑΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ έχουν κρίνει τη μεγάλη του αξία σαν Ηθοποιός.
Υπήρξε εμπνευστής, ιδρυτής και οικονομικός υπεύθυνος της Εταιρίας των Φίλων της Τέχνης της Υποκριτικής "ΠΡΟΣΩΠΑ" από το 2000 μέχρι το 2004, μαζί με την ηθοποιό-σκηνοθέτη Βάνα Πεφάνη και τον χορευτή-χορογράφο Κυριάκο Κοσμίδη.
Από το 2006 με την Αθηνα Μαξίμου έχουν ιδρύσει την εταιρία καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων αρτivities. Η εταιρία έχει στην δραστηριότητά της τις παραστάσεις « Άμλετ» και «Οιδίπους Τύραννος».
- See more at: http://www.chilakis.com/agents/aimilios_chilakis-bio/#sthash.jT5ifmN7.dpuf
Η ΦΙΛΜΟΓΡΑΦΙΑ του είναι 10 Κινηματογραφικές ταινίες από το 1996 ως το 2010






ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ





Νεαρός ηθοποιός με απίστευτα εκφραστικά μάτια και χαρακτηριστική έκφραση, της ίδιας ακριβώς γενιάς με τον ΑΙΜΙΛΙΟ ΧΕΙΛΑΚΗ.
Γεννήθηκε στην ΑΘΗΝΑ το 1970.
Η Θητεία του απλώνεται τόσο στο ΘΕΑΤΡΟ, όσο στην ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ όσο και στον ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ.
12 Κινηματογραφικές ταινίες είναι η συμμετοχή του μέχρι τώρα. Ξεχωρίζουμε:
"TO ΠΕΘΑΜΕΝΟ ΛΙΚΕΡ",  "ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ",  "ΡΙΖΟΤΟ",  "ΕΝΑΣΤΡΟΣ ΘΟΛΟΣ"


Η Θεατρική του δράση είναι επίσης σημαντική καθώς τον έχουμε δει ακόμα και στην ΕΠΙΔΑΥΡΟ με πολύ καλή συμμετοχή σε βασικούς ρόλους.


ΜΥΡΤΩ ΑΛΙΚΑΚΗ

Μια ακόμα γλυκύτατη και σπουδαία εκφραστικά Ηθοποιός μας.
Γεννήθηκε στο ΠΑΡΙΣΙ το 1972. Είναι απόφοιτος της ΣΧΟΛΗΣ ΚΑΡΟΛΟΥ ΚΟΥΝ και σπούδασε και ΓΑΛΛΙΚΗ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑ.
Εξαίρετη στις ερμηνείες της που απλώθηκαν σε Κινηματογράφο, τηλεόραση και θέατρο.



H ΜΥΡΤΩ ερμήνευσε ιδανικά δύσκολους ρόλους με μεγάλη πιστότητα και έκφραση ψυχής.
H ΦΙΛΜΟΓΡΑΦΙΑ της αποτελείται από 9 Κινηματογραφικές ταινίες.
Αρχικά το 1996 στον "ΚΑΦΑΒΗ" και τελευταία το 2013 "ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΚΑΙ Η ΚΟΥΝΙΑ"
Aνάμεσά τους:  "BLACK OUT" 1998 στο οποίο κερδίζει Α' ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΥ ΡΟΛΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ




Η Ερμηνεία και παρουσία της ως "ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ" στην ομώνυμη τηλεοπτική σειρά ήταν αισθησιακή και εκφραστική για να κερδίσει μεγάλο μέρος του κοινού.


ΤΑΝΙΑ ΤΡΥΠΗ





Ίσως από τα πιο εκφραστικά αλλά μελαγχολικά μάτια του σύγχρονου Ελληνικού Υποκριτικού δυναμικού.
Γεννημένη στις 26/4/1969 απόφοιτος της ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ "ΜΑΙΡΗΣ ΒΟΓΙΑΤΖΗ ΤΡΑΓΚΑ"
Με εξαίρετη υποκριτική κλίση, από τα 13 της δίπλα στην ΑΛΙΚΗ ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΗ ερμηνεύει τη μικρή ΕΛΕΝ ΚΕΛΛΕΡ στο θεατρικό έργο "ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΑΝΝ ΣΑΛΛΙΒΑΝ"
Aπό τότε οι εμφανίσεις της είναι συνεχόμενες και σημαντικές σε τηλεόραση και ΚΙνηματογράφο όσο και στο Θέατρο.




Η ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ Ερμηνεία της στην τηλεοπτική σειρά "Η ΑΓΑΠΗ ΑΡΓΗΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ" του ΚΩΣΤΑ ΚΟΥΤΣΟΜΥΤΗ αναδεικνύουν το τεράστιο ταλέντο της και το βάθος έκφρασής της.
11 Κινηματογραφικές ταινίες μέχρι στιγμής, με πιο γνωστές τις:
"ΜΠΟΡΝΤΕΛΛΟ",  "ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ",  "ΣΤΟ ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΤΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ"



ΠΕΓΚΥ ΤΡΙΚΑΛΙΩΤΗ



Και αυτή μια ακόμα δροσερή ανάσα έκφρασης και ερμηνείας. Από το 1990 ασχολείται με το θέατρο και τον Κινηματογράφο σε μια σειρά είδη ρόλων που ποικίλουν. Kλασικό BABY FACE της εικόνας σου δίνει αμέσως την αίσθηση της τρυφερότητας και του χαμόγελου.


Από την άλλη δεν στερείται των δυνατοτήτων εκφραστικών και υποκριτικών αλλαγών σε ένα πιο "σκοτεινό" προφίλ.
Την θαυμάσαμε σε μια απίστευτα δύσκολη ερμηνεία της στην "ΑΓΑΠΗ ΑΡΓΗΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ" όπου εκεί μεγαλούργησε πραγματικά


H ΦΙΛΜΟΓΡΑΦΙΑ της είναι 6 Κινηματογραφικές ταινίες:
"ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ",  "ΤΟ ΦΤΕΡΟ ΤΗΣ ΜΥΓΑΣ",  ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ",  "ΤΑ ΡΟΔΙΝΑ ΑΚΡΟΓΥΑΛΙΑ",  "POLAROID",  "ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ ΣΚΥΛΟΥ"


ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΑΤΣΟΥΚΑ

Η Ελληνίδα "καυτή" αισθησιακή Ηθοποιός δεν είναι μονάχα αυτό που το status μονόπλευρα επιδίωξε να επιβάλει.
Δηλαδή της sexy star.....!




Γεννήθηκε στις 19 Γενάρη 1974 στην ΑΘΗΝΑ.
Σπούδασε στην ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗ
Παράλληλα αρχίζει τις εμφανίσεις της στον Κινηματογράφο στην ταινία "H MIKΡΗ ΜΑΣ ΠΟΛΗ". Παράλληλα σταδιακά απλώνει τις εμφανίσεις της τόσο στην τηλεόραση, όσο στο ΘΕΑΤΡΟ που κάνει σημαντικές δουλειές όσο και στον Κινηματογράφο
Στο ΘΕΑΤΡΟ μπαίνει στην ομάδα του ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ με αρκετές εμφανίσεις.
Πέρα από το μοντέλο της "αφελούς σέξυ χαζογκόμενας" η ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΑΤΣΟΥΚΑ ήταν επίσης κάτι ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ Υποκριτικά.
Το 2008 στην ταινία "ΣΚΛΑΒΟΙ ΣΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΟΥΣ" κερδίζει το Α ΒΡΑΒΕΙΟ Β' ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΥ ΡΟΛΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
αμέσως μετά την υπέροχη εμφάνισή της στην ταινία "ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ"





Η ΦΙΛΜΟΓΡΑΦΙΑ της είναι 8 Κινηματογραφικές ταινίες:
"ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ", "ΡΙΖΟΤΟ",  "ΝΕΤΡΙΝΟ", "ΣΚΛΑΒΟΙ ΣΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΟΥΣ", "ΝΑ Μ' ΑΓΑΠΑΣ", "ΤΕΣΤΟΣΤΕΡΟΝΗ"






Πέρα από όλα αυτά δεν θα ντραπούμε να πούμε ότι η γλυκειά και ελαφρά μελαγχολική στο βλέμμα ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΑΤΣΟΥΚΑ δεν παύει να είναι ο κρυφός πόθος πολλών αντρών η πρόκληση ερωτικής φλόγας σε άντρες αλλά και ...γυναίκες για την εξαιρετική της ομορφιά





ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:
Μετά από αυτό το πλούσιο και αντιπροσωπευτικό μας ταξίδι σε ένα πανέμορφο μπουκέτο ΗΘΟΠΟΙΩΝ του ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ, μπορούμε άνετα να πούμε το ΠΟΣΟ ΚΡΙΜΑ είναι αυτοί οι ΥΠΕΡΟΧΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ να μην έχουν ΠΕΔΙΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ να αναπτύξουν τις τεράστιες δυνατότητές τους.
Ευτυχώς που υπάρχει ο χώρος του ΘΕΑΤΡΟΥ ή της τηλεόρασης πριν χρόνια και μπόρεσαν και μπορούν να λειτουργούν και να δουλεύουν τις μεγάλες υποκριτικές τους δυνατότητες.
Η ΕΜΦΑΝΤΙΚΗ ΑΠΟΥΣΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΣΟΒΑΡΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ δημιουργεί απίστευτα κενά, που στην αντίθετη περίπτωση θα μπορούσαν να δώσουν θαύματα δημιουργίας και τέχνης.
Ευχαριστώ σας για τη μεγάλη μας τούτη βόλτα....


Σχόλια

  1. Καλημέρα και καλή εβδομάδα Γιάννη!!!! Χαίρομαι πάρα πολύ που βλέπω αυτό το αφιέρωμα γιατί σίγουρα έχουμε και σήμερα πάρα πολύ καλούς ηθοποιούς αν και μερικοί διαφωνούν. Έχω θεατρικό με Χατζησάββα και Καραμπέτη, θα το βάλω σύντομα στο μπλογκ. Ναυπλιώτου, Λεμπεσόπουλος, Μαρκουλάκης, Χειλάκης, Παπαμόσχου, Τρύπη, Τρικαλιώτη επίσης πολύ αγαπημένοι μου!!!!
    Προτείνω - αν έχεις χρόνο και διάθεση - ένα αφιέρωμα στους σύγχρονους κωμικούς ηθοποιούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαργαρίτα ευχαριστώ πολύ και καλή βδομάδα. Περιμένω προτάσεις για ονόματα για να ξεκινήσουμε προετοιμασία στο 2ο μέρος. Καλή συνέχεια να έχεις.

      Διαγραφή
  2. Πολύ όμορφο αφιέρωμα, πολύ καλοί όλοι οι ηθοποιοί!
    Θαυμάσιος ηθοποιός είναι και ο Τάσος Νούσιας.
    Μπράβο και καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπέττυ καλησπέρα. Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Κρατάω την πρότασή σου για τον εξαίρετο ηθοποιό, τον Κώστα Νούσια, στο επόμενο μέρος του ίδιου θέματος. Καλό Σ/Κ να έχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις τελευταίου μήνα

Ηλίας Λογοθέτης: Στο δρόμο της αθανασίας

Αντρική λάμψη στο κλασικό Χόλιγουντ (Top stars actors in classic Hollywood) Μέρος 1ο

Όταν ο Μάρλον Μπράντο σόκαρε τα Όσκαρ