*DREAMVILLE* Ψυχολογικό Θεατρικό Θρίλλερ

Αγαπητές Φίλες και Φίλοι
σήμερα επιλέξαμε κάτι διαφορετικό εδώ στο CINEFIL


Κάτι Μη Κινηματογραφικό, κάτι απόλυτα ΘΕΑΤΡΙΚΟ
Ο Λόγος είναι ουσιαστικός γι' αυτή τη μικρή μας εξαίρεση
Σε μια εποχή Κρίσης, υποτέλειας και ισοπέδωσης κάθε μορφής λεύτερης σκέψης και έκφρασης, το Μικρό-Νεανικό ΘΕΑΤΡΟ παραμένει μια πραγματική ΟΑΣΗ δημιουργίας και Τέχνης.
Είναι πραγματικά Εξαιρετικό να βλέπεις Νέα παιδιά ηλικίας 20-30 ετών, να δίνουν και την Καρδιά τους στο να υπηρετήσουν αυτό που αγαπούν με Συνέπεια, Άδολα, με ελάχιστη υποδομή στα χέρια τους.
Μια τέτοια δημιουργία είναι και το Θεατρικό έργο που είχαμε την τύχη να παρακολουθήσουμε και να σας παρουσιάσουμε
DREAMVILLE

Ψυχολογικό Thriller βασισμένο σε μια αληθινή Ιστορία

Σε ένα μέρος όπου τίποτα δεν φαίνεται αληθινό , όπου όλοι οι άνθρωποι λένε την αλήθεια και μόνο αυτό που σκέφτονται . Τι γίνεται όταν στην ζωή τους εισβάλλει μια λέξη , μια συνήθεια πρωτόγνωρη. Πως θα την αντιμετωπίσουν; Πως θα ήταν ο κόσμος χωρίς το ψέμα; Η φιλία , ο έρωτας, το μίσος, η ηθική ,η θρησκεία θα υπήρχαν; Στο Dreamville , τίποτα δεν βγαίνει εκτός προγράμματος. Οι καθημερινές συνήθειες δεν αλλάζουν , οι άνθρωποι ζουν την κάθε μέρα σαν να είναι μοναδική. Ο Χρόνος παίζει καθοριστικό ρόλο .Τι συμβαίνει όμως όταν χάνουμε την ισορροπία μας και περνάμε στην άλλη πλευρά; Όταν οι ενοχές και ο φόβος δημιουργούν το Dreamville.


ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ για το ΘΕΜΑ
Το DREAMVILLE είναι ένα πολύ δύσκολο, σκοτεινό, noir, ψυχολογικό θρίλλερ, που πραγματικά δεν προσφέρεται σε έυπεπτο ακροατήριο και θεατές.
Θέμα που πατάει στα σκοτεινά Βάθη του ψυχισμού των Ηρώων του, που ανασυρει απ τα γκρίζα υποσυνείδητα θαμμένες εικόνες, βιώματα, ανακατεύει όνειρα, ελπίδες, μπλέκει το όνειρο με την πραγματικότητα, τον εφιάλτη με το όραμα.
Το ντεκόρ και τα σκηνικά σε ένα μικρό θεατρικό χώρο είναι απόλυτα λιτά και εντελώς Δωρικά. Δεν θα μπορούσε να γίνει άλλωστε και αλλιώς σε μια "φτωχή" από οικομικό προϋπολογισμό παράσταση, που αναγκαστικά καλείται να καλύψει αυτή την έλλειψη με άλλα μέσα και κύρια με τις ερμηνείες των Ηθοποιών, που βγαίνουν απ τη Ψυχή τους.
Πολύ καλός ο φωτισμός σε ένα δύσκολο επιβλητικό ντεκόρ, απόλυτα συμβατή η μουσική με την ατμόσφαιρα του έργου, ιδιαίτερα εξαιρετική.


Το αποκαλυπτικό Φινάλε του έργου, μαρτυρά την αλήθεια, μια σοκαριστική αλήθεια, δοσμένη με υπέροχο Κινηματογραφικό τρόπο σε ένα κλείσιμο που συναισθηματικά συγκλονίζει......

ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
ΚΕΙΜΕΝΟ-ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ-ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ
ΕΦΗ ΜΕΡΑΒΟΓΛΟΥ

ΣΚΗΝΙΚΑ-ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ
ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΜΑΧΑΙΡΑ

ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ
ΙΩΑΝΝΑ ΝΙΑΧΑ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ-ΓΡΑΦΙΣΤΙΚΑ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΛΤΣΑΣ

Για να δούμε τους Ηθοποιούς που στελεχώνουν την παράσταση:
ΕΦΗ ΜΕΡΑΒΟΓΛΟΥ στο κεντρικό ρόλο της MANDY

Πραγματικά σε στιγμές που συγκλονίζει με την ένταση που βγάζει μέσα απ την καρδιά της. Ερμηνεία δύσκολη βγαλμένη μέσα απο τις ηρωίδες των κλασικών του Αμερικάνικου θεάτρου. Η Έφη Μεράβογλου πραγματικά δίνει το σκοτεινό ρόλο της MANDY με τρόπο που στιγμές σε κάνει να ανατριχιάζεις. Ένα γλυκύτατο πρόσωπο, χαμένο στις αναζητήσεις της παράνοιάς της, φόβος και απόγνωση σε ένα συνδυασμό μοναδικό. Πραγματικά συγκλονιστική

ΦΩΤΕΙΝΗ ΚΡΟΚΟΥ στο ρόλο της FRANCIS

Στο ρόλο της σκληρής και αποκρουστικής FRANCIS η ΚΡΟΚΟΥ ανταποκρίνεται με τρόπο μοναδικά γνήσιο και εκφραστικό.
Αν την γνωρίσει κανείς σε μια χαλαρή στιγμή της τίποτα δεν σου λέει ότι αυτή η γεμάτη χαμόγελο Κοπέλλα μεταλάσσεται σε μια οιωνεί "Μέγαιρα" ερμηνεύοντας πιστά το ρόλο της στο Θέμα. Ερμηνεία, φωνή, κίνηση που πραγματικά η δύναμη που βγάζει από μέσα της σε καθηλώνει.
ΤΑΣΟΣ ΤΖΙΒΙΣΚΟΣ στο ρόλο του CARLO

O "NONOΣ" της παράστασης.... ο Υποτιθέμενος "σκληρός" του χώρου.
Εμφανισιακά άψογος, σκηνικά πιστός, ερμηνευτικά σαφής και παραστατικός σε αυτό που κλήθηκε να ερμηνεύσει. Εντυπωσιακή η σοβαροτητα και το βαρύ στυλ του.
ΙΣΑΒΕΛΛΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ στο ρόλο της BILLY

Εξαιρετική η 25χρονη Ηθοποιός στο ρόλο της τρυφερής BILLY που αναζητά εμπειρίες στη ζωή της στο DRREAMVILLE.
Τρυφερή, εκφραστική, με δύναμη τα λαμπερά και εκφραστικά της Μάτια, έβγαλε με πιστό τρόπο από την ψυχή της αυτό που ποθούσε και αναζητούσε να βρεί σε μια διαρκή προσπάθεια αναζήτησης νέων δρόμων στο χώρο.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΑΧΑΝΑΣ στο ρόλο του BEN

Μορφή πραγματικά στην παράσταση ο νεαρός ΛΑΧΑΝΑΣ....! Μια μορφή κυριολεκτικά ευρηματική, σε ένα ρόλο που ανακατεύει σοκαριστικά και ανατρεπτικά τη ροή της παράστασης με την παρουσία του.
Θυμίζει με τρόπο καταπληκτικό μορφή ΠΑΙΔΙΚΟΥ CARTOON κύρια με την Κίνηση που έχει μέσα στο DREAMVILLE. Μια παρουσία που εξ ορισμού ξεχωρίζει μέσα στην παράσταση καθώς είναι η παρουσία που "σπάει" εντελώς το γενικό κλίμα. Φωνή και πρόσωπο που έχει πολύ μεγάλες δυνατότητες.
ΕΛΕΝΑ ΣΙΟΡΕΝΤΑ στο ρόλο της MARY

Γλυκύτατο βλέμμα, ρόλος και ερμηνεία γεμάτος γυναικεία αντανακλαστικά κλασικά και πάντα αναγνωρίσιμα.
Τρυφερότητα, η ανάγκη της μητρότητας, η διάθεση για οικογένεια, τα όνειρα, ο ερωτισμός της καθημερινότητας δοσμένα με απόλυτα γνήσιο και αληθινό τρόπο από την νεαρή Ηθοποιό απ την Πρέβεζα.

ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΠΕΜΠΛΙΔΑΚΗΣ στο ρόλο του MARK


O Νεαρός Κρητικός Ηθοποιός υποδύεται αρχικά το ταίρι της MARY σε ένα ζευγάρι που ζει το δικό του κόσμο, χτίζοντας τα δικά του όνειρα, προσδοκίες και σχέδια που στην πορεία όχι απλά ανατρέπονται αλλά μεταλασσόνται με αποκρουστικό τρόπο σε συγκρουσιακές καταστάσεις.
Η ..Τρυφερή MARY μεταβάλλεται σε επιθετική Ύαινα και τα καρδιά της στον τ. αγαπημένο της είναι δολοφονικά....
Ο Νεαρός Ηθοποιός είναι το αντίστοιχο αντρικό που ονειρεύεται, κάνει σχέδια, αγαπάει, απελπίζεται, παίρνει το δρόμο της φυγής. Πολύ καλή ερμηνεία πραγματικά.

ΣΟΦΙΑ ΝΤΟΥΜΑΝΗ στο ρόλο της SUZY

Εξαιρετική η Σοφία Ντουμάνη στην ερμηνεία της Κομμώτριας του DREAMVILLE.
Με πολλές μεταμορφώσεις, μεγάλες δυνατότητες έκφρασης προσώπου και κίνησης. Εκπληκτική η ερμηνεία της στη στιγμή που την προσεγγίζει ερωτικά ο MARK και εκείνη ακροβατεί ανάμεσα στο "θέλω", στο "φόβο", στον "πόθο".
Εντυπωσιακή στις εκρήξεις ποθου που φανέρωσε στην παράσταση.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΠΟΥΖΑΝΗ στο ρόλο της JESSICA


H "Παρανοϊκή" νοσοκόμα του DREAMVILLE. Ένα βλέμμα που "σκοτώνει" ανακατεμένο με έναν ασυγκράτητο και παραμορφωτικό ερωτισμό, μια femme fatale στα όρια της Παράνοιας και των αδιεξόδων. Δύσκολος ρόλος που απαιτεί ανάλογη υποδομή αλλά και αποθέματα ψυχής για να εκφραστεί. Η καταιγίδα των συναισθημάτων από τα άκρα θετικά στα αρνητικά σε προϊδεάζουν για μια γυναίκα "αράχνη" και ερμηνεία ενός κλασικού noir ρόλου από την Αρτινή ηθοποιό.

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ στο ρόλο του DENNIS


O "BENIAMIN" της παράστασης, ο 20 χρονος νεαρός κάνει τα πρώτα του ελπιδοφόρα βήματα στο χώρο της Τέχνης και του θεάτρου.
Χωρίς τρακ, σε ένα ρόλο του Ζωγράφου, που ζεί στο δικό του κόσμο, λίγο έξω από τη λοιπή παράνοια του DREAMVILLE, διατηρώντας την αγνότητά του και τα συναισθήματά του. Λιτός, απλός.
Εντυπωσιακός στη στιγμή που κορυφώνεται η κρίση στην Κοινότητα με τη δήλωσή του να Φύγει. Ο τρόπος της έκφρασής του και το βλέμμα του υπόσχονται πολλά για ένα μέλλον που είναι δικό του.
Την Παράσταση μπορείτε να τη δείτε κάθε ΔΕΥΤΕΡΑ στον ΧΩΡΟ ΤΕΧΝΗΣ  ΑΣΩΜΑΤΩΝ στο ΘΗΣΕΙΟ.


                               

Το DREAMVILLE είναι μια δύσκολη δουλειά από ένα Μπουκέτο νεών Ηθοποιών, που δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους, σε αυτό που ερμηνεύουν, αντικειμενικά εξαιρετικά δύσκολο.

Ένα μπουκέτο Ηθοποιών και συντελεστών που ξεχωρίζουν αν μη τι άλλο από τα καθεστωτικά σκουπίδια που μας κατακλύζουν στο χώρο του θεάματος και ακροάματος τα τελευταία χρόνια.

Οι προσπάθειες αυτές ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ να τις ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΟΥΜΕ με κάθε τρόπο και μέσο καθως η Πολιτεία αναιδέστατα αδιαφορεί απέναντι σε κάθε μορφής Εμβρυακή Τέχνη.

Δείχνουν τα παιδιά αυτά ότι αποτελούν το ΜΕΛΛΟΝ και το ΑΥΡΙΟ της ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ χωρίς κανένα ίχνος εμπορευματοποίησης ή προσωπικής προβολής.

ΑΞΙΖΟΥΝ της ΠΡΟΣΟΧΗΣ μας και της ΣΤΗΡΙΞΗΣ....


[Το φωτογραφικό υλικό ανήκει στο Ιστολόγιο: http://dreamvilleplay.blogspot.gr/]
 
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις τελευταίου μήνα

Γιάννης Φέρτης: Για πάντα στον κόσμο της καρδιάς μας

Χρυσά ζευγάρια στο Ελληνικό σινεμά (Μέρος 3ο)

ΛΑΜΠΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑΣ και ....ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ